Keresés

Részletes keresés

Ildi2222 Creative Commons License 2022.02.15 -2 0 8594

Köszönöm szépen a válaszokat !

üdv..

ildiko

Előzmény: moonwalkr (8593)
moonwalkr Creative Commons License 2022.02.15 -1 0 8593

A magyar konzuli szolgálat honlapján ez van (katt ide!)

b) Kell-e teszt? Igen.

A légi úton érkező utasoknak már az utazás megkezdése előtt (check-in) maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük. Kivételt képeznek ez alól a 2 éven aluli, tünetmentes gyerekek.

Szóval a check-in előtt max. 72 óra.

Kis szépséghibája a dolognak. hogy a magyar külügyminisztérium gyakran van tévedésben és tart téged is abban. Mi éppen most megyünk Maldivra, ahol kell egy ún. Imuga regisztráció, ami a magyar külügy szerint 48 órával érkezés előtt, a maldiv hatóságok szerint viszont 24 órával érkezés előtt kell. De olvastam Thaiföldről is ostobaságokat náluk.

De ha megnézed a Seychelles Egészségügyi minisztérium szabályait, szerencsére az is azt mondja, hogy " Negative COVID-19 PCR test done within 72h of departure (children under age 2 are exempted)", szóval indulás előtt 72 órán belül

Előzmény: Ildi2222 (8590)
maeve28 Creative Commons License 2022.02.15 -2 0 8592

Indulás előtt 72 óra!

Ka Pál Creative Commons License 2022.02.14 -3 0 8591
Ildi2222 Creative Commons License 2022.02.14 -1 0 8590

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy a 72 óra teszt eredményt mihez képest kell számolni ? A Budapesti indulás vagy a Seychelle re érkezés időpontja ?

várom válaszotokat!

üdv.:

ildi 

Előzmény: turbogabor13 (8587)
Akoka25 Creative Commons License 2022.02.14 -2 0 8589

Szia!

Jó nyaralást és várom az élménybeszámolót!

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.11 -2 0 8588

Nekünk is megérkeztek a negatív teszteredmények, ma fogjuk megcsinálni a regisztrációt, és holnap késő este indulás :-)

turbogabor13 Creative Commons License 2022.02.10 -2 0 8587

Sziasztok!

No nem volt teljesen zökkenőmentes az elmúlt pár nap, de már sínen vagyunk.

Kisfiam vasárnap belázasodott. Tekintve, hogy nagyon ritkán vagyunk betegek, eléggé beparáztunk. 2 gyorsteszt - negatív, sajátaink is. Gyerekorvos szerint nem covid, kapott antibiotikumot javult az állapota. Tegnap este PCR teszt, eljött az igazság pillanata. Ma reggel 5-kor kaptuk meg az eredményeket, mind a 4 negatív :). Becsekkolás a helyi honlapra kb 1 óra (mire minden doksit lementettem és feltöltöttem, Tipp:  fényképeket megoldottam az útlevél fotó lefotózásával:)). Meg is jött mind a 4 QR kódos belépési papír. Tipp: Két felnőtt két gyerek kb 30 euró volt, olyan opció, hogy sürgősségi (60 percen belül) 170! euróért. No mármost a simára azt írták, hogy 9 órán belül, de nekünk kb 1 órán belül megküldték. utasbiztosítás megkötve, reptéri parkoló lefoglalva, most már csak a várakozás maradt szombatig :).

Azért már kezdem unni ezt a sok papírozást, tavaly nyáron is ez ment...

Köszi mindenkinek a hasznos infókat, majd írok :)

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.01 0 0 8586

Köszi szépen!

Előzmény: Akoka25 (8585)
Akoka25 Creative Commons License 2022.01.31 -2 0 8585
Előzmény: Törölt nick (8584)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 8584

Szia, be tudnád linkelni ezt a facebook csoportot? Köszönöm :-)

Előzmény: Akoka25 (8583)
Akoka25 Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 8583

Szia!

Köszi a választ. A Lagun Traveltől kértem én is ajánlatot, először rögtön válaszoltak, utána jó sokáig semmi, majd amikor konkrét kérdéseim voltak az úttal kapcsolatban, akkor teljesen eltűntek, én meg nem futottam utánuk. Pedig jó kis csomag ajánlataik vannak, nekem is tetszett.

Melyik repülőtársasággal repültök? Biztosan rendben lesznek a tesztek, csak arra szabad gondolni, hogy negatív lesz!

Biztosítást mit kötöttek nektek, vagy mit ajánlottak? Mert az én utazási irodám még semmit nem küldött, azzal nyugtat, hogy ráérünk, mert 35 nappal az utazás előttig elég megkötni. 

Mi is egyénileg szoktunk utazni, de eben a vírusos időszakban inkább utazási irodára akartam bízni a szervezést, de eléggé nyögvenyelősen mennek a dolgok.

A Coco de Mer szállodánál én is olvastam, hogy benne van az ingyenes transzfer Anse Laziora, ez is jó, valamint a kajak, mi is szeretjük a vizi sportokat. Én is akarok majd keresni taxit, aki körbe visz minket a szigeten. A facebookos Seychelles csoportban olvastam, hogy vannak ilyen nem teljesen hivatalosan működő taxik, amikkel le lehet beszélni, hogy vigyenek el egy sziget túrára és azok nem is horror áron dolgoznak. Az autóbérlést szerintem mi is inkább kihagyjuk.

A helyi buszokkal utazhatnak most túristák? Mert a vírushelyzetben ezt nem engedélyezték. Majd írd meg a tapasztalataidat, ha megjöttél, nagyon kíváncsi vagyok.

Constance Ephelia hotel majdnem egy árban van a Coco de Mer-rel. Vannak olcsóbbak, de ismerőseink már negyedszer jönnek ebbe a hotelbe, úgyhogy nekünk is ki kell egyszer próbálni.

Nekem az is szempont, hogy legyen valamilyen esti szórakozási lehetőség, és itt állítólag vannak. Valamint a víz mindegyik hotelben bent van az árban és még az Epheliában a kapszulás kávé is. Legtöbb hotelben még a vízért is fizetni kell.

Azt is olvastam, hogy a Coco de Mer-ben készítik a legjobb koktélokat a szigeten és nem is olyan horror az áruk. Próbáljátok majd ki.

Nagyon szép utat kívánok, negatív tesztekkel és jó időt, sok napsütést!

Előzmény: turbogabor13 (8582)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.26 -1 1 8582

Szia,

kb. hasonló vonalon jutottunk el mi is ahhoz a döntéshez, hogy ezt a hotelt választjuk :). A szigetszökkenőst elvetettük, mert a Mahén ajánlott szállodák a közelében nem voltak ennek. Általában magán szervezésben szoktunk utazni (áprilisban a Himalájába - Everest alaptábor - is így megyek egyedül), de most kivételesen olyan ajánlatot kaptunk a Lagun traveltől, hogy akárhogy néztem, nem tudtam ennyiből kihozni. Nem mellékesen ha bármi történik (pozitív teszt stb.) akkor visszadják a pénzt, vagy átfoglalhatjuk másik időpontra.  A félnapos túrát az utazási iroda adta, ha jól emlékszem azért mert dec. 20-ig befizettük a teljes összeget. Annyi variálás volt, hogy utolsó napra Mahe-ra akarták rakni úgy, hogy már reggel visszahoznak minket, a gép pedig csak éjfél előtt indult volna, de kérésre megoldották úgy, hogy Praslinon használhatjuk fel, és hazafelé csak a délutáni komppal hoznak minket vissza Mahe-ra. Tényleg nagyon rugalmasak voltak. Tegnap megjöttek a repjegyek is :), már csak a 4 db negatív tesztet kell kiimádkozni. Viszonylag gyakorlott autóvezető és autóbérlők vagyunk, de úgy ítéltük meg, hogy nekünk itt ez most felesleges. A komplett privát transzfer (Mahe repülőtér-Jetty, komp és Praslin Jetty-szálloda és mindez vissza) benne volt az árban. A hét nap nagyon rövid. 1 nap elmegy a pihenéssel + az utolsó nap a hazaút előtt dettó. 1 nap La Digue, 1 nap ugye a kapott szigettúra, ez már négy. Ezen kívül ahogy utána olvastunk a szállodának van ingyenes transzferjárata Anse Laziora, oda is el tudunk menni 1-2 nap. A többit meg megoldjuk helyi busszal, pár éve Karpathoson is ezt csináltuk, a gyerekek élvezték. Még azt olvastam több helyen, hogy a szálloda is szervez valami "dzsungel túrát" pár órásat ingyenesen heti 1-2 nap, a végállomás szép magaslati ponton van, de egyszerűen még nem tudtam rájönni, hogy hol, szerintem valahol a Fond Ferdinánd nyugati oldalánál. Az biztos, hogy az a szállodából indul.

Még annyi infó a szállodáról, hogy a SUP és kajak ingyenes (mi szeretjük, vannak sajátjaink is), szóval azért 1-1 szállodai napot is meg lehet oldani némileg aktívan.

A Constance Epheliát néztük novemberben, akkor olyan hihetetlen akcióban volt februárra az egyik angol szállásfoglaló oldalon, hogy a mai napig verjük a fejünket a falba, hogy miért nem foglaltuk le :).

Előzmény: Akoka25 (8581)
Akoka25 Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 8581

Szia!

Mi is ezt a hotelt választottuk, úgyhogy légy szíves írd majd meg a tapasztalataidat, ha megjöttél.

Márciusban megyünk. Végig néztem rengeteg hotelt a keleti oldalon, ahol sokkal szebbek a strandok, de egyik sem tetszett, ez a hotel megfogott és úgy sem sokat leszünk ott, mert kirándulni szeretnénk.

Itt igazából csak a strand nem tetszik annyira és az, hogy egy kicsit elszigetelt helyen van. De a hotelről, ételekről, személyzetről szinte csak jókat olvastam. Bár megjegyzem, hogy egy hotelt sem találtam, ahol az összes értékelés csillagos 5-ös. Minden embernek más az igénye.

Az ingyenes fél napos sziget túrát itt kaptátok?

Nekünk úgy van a terv, hogy egyből áthajózunk Praslin-ra, ebbe a szállodába, itt leszünk 5 éjszakát és innét majd egy napra átmegyünk mi is La Digue szigetre. Mi még gondolkozunk, hogy béreljünk-e autót Praslin-on, bár nem vagyunk ebben túl gyakorlottak, de tény, hogy olcsóbb, de tartok a bal oldali vezetéstől és az utak rossz állapotától.

A másik felét az utazásunknak Mahen fogjuk tölteni a Constance Ephelia hotelben. Innét is majd valószínűleg autót bérelünk, vagy taxizunk. Mi négyen leszünk, meglátjuk.

De nagyon jó ez a csoport, rengeteg hasznos infó van benne, érdemes visszaolvasgatni.

Köszönöm!

Előzmény: turbogabor13 (8570)
Akoka25 Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 8580

Szia!

Köszi szépen, meg is nyugodtam!

Igazából a február 15-től érvénybe lépő kormányrendelet miatt bizonytalanodtam el. A "vicc plasztik kártya", ahogy nevezed, nagyon találó, egyetértek vele. Semmire sem használtam eddig, mert pont mire lett, már el is törölték a használatát.

Van két moderna oltásom, de nem szándékozom egyenlőre többet felvenni, teljesen jó az immunrendszerem. 

Meg is nyugodtam, a repülőjegyet le is foglaltam, remélem nem lesz változás. Visszafelé tudom, karantén lesz, vagy pcr tesztelés, de ezt már tavaly is végig zongoráztam, úgyhogy nem ijedek meg tőle. Home office-ből is tudok dolgozni, úgyhogy még ez sem gond.

Nem kötelező feltölteni az úniós oltás igazolványt, úgyhogy én nem is fogom, mivel itt van pont a gond, hogyha ezt ellenőrzik, akkor kiderül, hogy már lejárt. 

Olvasgattam én is róla, hogy utaztak többen így, hogy nem volt oltásuk. (mivel hiába van két oltása az embernek, február 15-től oltatlan lesz!)

A szállások oldalán is megtaláltam ugyanezt, hogy nem kötelező az oltás, csak a PCR teszt.

Remélem, hogy így is marad még egy darabig.

Előzmény: Ka Pál (8577)
pali923 Creative Commons License 2022.01.24 -1 1 8579

Maga az igazolvány nem ér sokat, de ha online vagy, és beszkenneld a QR-kódot, ami rajta van, kilistázza az össze oltás minden adatát 2 nyelven, QR-kódokkal. belépni sem kell sehova.

Hogy ez mennyire elég oda, azt nem tudom.

Előzmény: seci (8575)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.24 -1 1 8578

Sziasztok!

Köszi az ötleteket, La Digue-t nem hagyjuk ki, oda biztosan átmegyünk.

Amikor igyekeztünk utána olvasni a Praslinon fellelhető progiknak, akkor több helyen is olvastuk, hogy a Valle de Mai helyett többen a Fond ferdinandot ajánlották. Sokkal olcsóbb a belépő, benne van a guide, és szebb fentről a kilátás.

Van olyan esetleg aki mindkettőben volt? Ti melyikbe mennétek? Ahhoz kicsit rövidnek érzem az 1 hetünket, hogy mindkettőt megnézzük. Valle de Mai mellett szól, hogy ott van nem messze a vízesés is, így ott azt is meg lehetne nézni, de tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy megéri e a "felárat"?

Köszi előre is.

Ka Pál Creative Commons License 2022.01.24 -2 1 8577

Szerintem ennek a "házigyártású" vicc plasztik darabnak nincs jelentősége. Ahogy én látom a 72 órás PCR teszt az alap a belépési engedélyhez (meg covid fedezetes biztosítás, szállás foglalás, pénz, paripa, posztó stb.). Valószínűleg a belépési regisztrációnál az elvárt dokumentumok közé kell feltölteni esetleg valamiféle oltás igazolást (ugye ez nem nagyon lehet más, mint az EU-s oltási igazolvány, mert az ellenőrizhető vissza digitális úton).

Egyébként nem volt kedvem végig bogarászni, de szerintem ez a mérvadó jelenleg: http://tourism.gov.sc/wp-content/uploads/2021/11/Seychelles-Visitor-Travel-Advisory-17-January-2022.pdf

Előzmény: Akoka25 (8574)
'szti Creative Commons License 2022.01.24 -1 0 8576

jelenleg, ha átesettség miatt kapta a védettségit, akkor van lejárata

vagy ha csak 1-2 oltást kapott, lejár február 15-én, ez új rendelkezés - át is nevezik oltási igazolványra

3. oltás kell az érvényességhez

Előzmény: seci (8575)
seci Creative Commons License 2022.01.24 -3 1 8575

"a védettségi igazolványom lejár február 15-től."

Van rajta lejarati datum? Az enyemen csak az oltas ideje van, raadasul az elso oltase.

-seci

Előzmény: Akoka25 (8574)
Akoka25 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 8574

Sziasztok!

Szerintetek van jelentősége a védettségi igazolványnak Seychelle szigeten?

Tudom, hogy kell pcr teszt, de abból lehet-e gond, hogy a védettségi igazolványom lejár február 15-től.

Azért nem egyértelmű számomra, mert a konzuli szolgálat oldalán azt olvasom, hogy megállapodott Magyarország kormánya Seychelle kormányával, hogy elfogadják a védettségi igazolványt.

Tehát ebből azt is lehet gondolni, hogy lejárt igazolvánnyal megtagadhatják az utazást.

Valaki utazott oltás nélkül a Seychelle szigetekre?

A regisztrációnál kérdezik az oltást, de ha oda nem ír semmit az ember, vagy a lejárt dátumot, akkor abból lehet-e valami bajunk?

Köszönöm!

seci Creative Commons License 2022.01.20 -3 1 8573

La Digue bringazasra merem ajanlani a kikototol eszakra utvonalat: https://www.google.co.uk/maps/place/La+Digue,+Seychelles/@-4.3421362,55.8288068,16.25z/data=!4m5!3m4!1s0x231fed2903c6ac59:0x286d99ba224821b2!8m2!3d-4.358525!4d55.8301177

Van benne egy kis szint is, de nem veszes. Oda-vissza, es utana menni strandolni (az a kikototol delre van).

Izelito https://www.youtube.com/watch?v=tjar5xjfcMw&list=PLRUO1zSfKxCTmpkADvGkHw0DyNOcfCJc8

-seci

Ka Pál Creative Commons License 2022.01.20 -2 1 8572

La Diguet kihagyni kár lenne! Mikor volt szerencsém arra felé járni Praslinra tettük a főhadiszállást. Utolsó nap kérdés volt hova menjünk vissza, mit szeretnénk ismételni a 11 napból. A szavazás egyértelműen La Digue-t hozta ki győztesnek és ott is egész napos túra Grand Anse-ra biciklivel, majd gyalogosan Petit, Cocos Anse feredőzésekkel és vissza. A Grand Anséra átbiciklizni jó ötlet, gyalog messze van, talán 1-200 m, amin esetleg tolni fogjátok a gyerekek miatt. Kajálni csak egy büfé (talán 400 Rupia/fő)

A Source D'argent szerintem csak fotózni való, igazán dagályban szép a víz. Egyébként szerintem "használhatatlan", max pákászni lehet: mindenki oda sereglik, alig van egy szűk föveny és/vagy -a többi parthoz képest- tömegek vannak, a víz tele van korall törmelékkel és éles szélű szikla padokkal, a parton pedig alig van árnyék és valóban vakítóan fehér a homok napsütésben -szó szerint nem lehet megmaradni nyitott szemmel napszemüveg(!!!!feltétlen kell!!!) nélkül. Fotózáshoz -egyébként is- a reggeli, esti órák a jók. A reggelit a legkorábbi komppal is lekésitek...

Most gondolkodunk az ismétlésben és egyértelműen La Digue a fő cél. Persze ízlések és pofonok...

A kerékpár kérdés szerintem nehéz dolog a gyerek bicók korlátozott száma miatt, normál 26"/28"-os szerintem minden második háznál van. Viszont nem emlékszem, hogy probléma lett volna a kora reggeli érkezéskor a bicikli bérlés (hacsak nem a gyerek gépek miatt lesz az), végül is sokan ebből szereznek kiegészítő bevételt. Fékeket ellenőrizzétek a bicikliken mert a hosszú lejtőn szükséges!

A fentiek miatt megfordítanám a túrát és Source D'argentot az utolsó hajó elé tenném kb. 2 órában.

Praslin autót én arra használnám, hogy kora reggel indulva körbe vitessem magam az egész szigeten, tájékozódjak, melyek azok a részek amik érdekelnek. A végén esetleg kitetetném magam a Vallée de Mai-nál mert az pont középen van: a ritkán járó buszok miatt nehézkes a megközelítése, de főleg az időveszteség nélküli elhagyása. A Fond Ferdinandra pont nem pocsékolnám el a kocsit, mert akár csak egy irányban, gyalog is abszolválható (ugye a ritkán járó buszok miatt célszerű lenne odafelé buszozni, ha úgy jön ki, vissza meg gyalog) a tervezett szállásotokról, gyakorlatilag sík területen a tengerparton végig bóklászva-fürödve önmagában a túra is jó program lehet.

Lazio-t, ha ilyen sportosak vagytok inkább úgy javasolnám, hogy a reptér felé tartó busszal elmenni a végállomásig és áttúrázni az öbölbe: ez kb. 2 km és nincs nagy szintkülönbség emlékeim szerint

VIZET MINDENHOVA BŐSÉGESEN VIGYETEK MAGATOKKAL, (meg fürdő ruhát, meg naptejet meg napszemüveget) még ha "csak sétáltok is egyet", mert rendkívül problémás sok helyen az utánpótlás, pl. Grand Anse-n csak egy drága bár van, ha már felébredtek a bótosok (tehát kora reggel semmi, pedig a biciklizés után feltétlen inni kellene valamit), de a Petit Anse-n egyáltalán nincs semmi (már bolt, mert amúgy de). 

Ne felejtsd el, hogy kb. 6-18 óráig van világos, a Zimbabvék CSAK ekkor közlekednek, 1-2 óránként. (A taxi, ha találsz egyáltalán valakit az utolsó busz után, méreg drága.) Bár van buszmegálló, de néptelenebb részeken le lehet inteni a járművet, legalább is nekünk többször sikerült.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.19 -1 0 8571

Vallée de Mai?

turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.19 -1 1 8570

Sziasztok!

Lassan összeáll a haditerv, de lenn egy kérdésem, hogy ti mit javasoltok, vagy a tapasztalataitok alapján mennyire látjátok jónak és megvalósíthatónak az egyik napunkat.

Praslinon leszünk végig a Coco de mer hotelben, ez azért érdekes, mert kb. 10-15 perc innen a kikötő. La Digue szigetére mindenképpen szeretnénk átmenni, egyrészt az itt olvasottak miatt is, illetve feleségemnek az egyik álma látni az Anse Source D'Argent (lehet rosszul írtam::) strandot. Néztem a Catrose oldalát és, azt láttam, hogy van korai járat is (7 óra La Digue-ra), vissza 15:30 (szerdán és pénteken 16:30 az utolsó visszafelé). Szerintetek érdemes már a korai járattal menni, vagy elég a 9:30-as járat is. Egyáltalán a bicikli kölcsönzők nyitva vannak már 7:30 körül? Korai kelők vagyunk, de a szállodában FP-n vagyunk, így reggelizni is jó lenne, de ha azt mondjátok inkább a 7 órásival, akkor elgondolkodunk rajta. Az a terv, hogy bérelünk bicikliket (gyerekeknek is, 5 és 8 éves, sokat bicikliznek, a kicsi is ment már egyhuzamban 7 km-t), és azzal megyünk el az Argentra, ott pihi, fürdés, utána pedig a grande Anse Beachre. Onnan meg vissza a kikötőbe. Km-re én vállalhatónak ítélem, de itt is kíváncsi lennék a véleményetekre. Ahhoz már túl nagyok, hogy mi vigyük őket :).

Más:

Kaptunk egy fél napos privát szigettúrát ajándékba. kb. 9-től délután kettőig, privát kocsival, sofőrrel. Szerintetek mit lenne érdemes besűríteni ebbe? A szállodának van ingyen járata Anse laziora, oda úgyis el tudunk menni, no meg ott vannak a helyi járatok is (autóbérlés nem lesz). Fond ferdinand van még tervben, de jó lenne megnézni az Anse Georgettet is. Agyalunk egy olyan variáción is, hogy helyi járattal vagy a szálloda busszal Anse Lazio, onnan fürdés után gyalogtúra Anse georgette, onnam eg helyi járattal "haza". Egy szó mint száz ti milyen progikra lőnétek el az "ingyen" sofőrös kocsit 5 órában? Rakjuk bele a Fond ferdinandot és 1-2 partot, vagy csak partokra vitessük magunkat?

Köszi előre is a tanácsokat.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 8569

Szerintem jól saccolod. Mi Praslinra repülővel mentünk és most is úgy fogunk, visszafelé jobb volt a komp, mert mentünk tovább Silhouette-re és előtte be akartunk menni a városba (nekünk bő 5 óránk volt).

Előzmény: turbogabor13 (8568)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.17 -1 0 8568

Köszi az infót!

Nagyon jó. Akkor van esélyünk egy kicsit megnézni Victoriát. Ahogy néztem az óratorony és a templom kb. 1,5 km-re van a kikötőtől, annyi ücsörgés után jól is fog esni egy kis séta még a gyerekeknek is. Elvileg reggel 7 előtt ér oda a gép, ellenőrzés, transzfer...szerintem lesz még 2 óránk a 11-es komp előtt. Ha hülyeséget írtam kérlek jelezzétek :)

Előzmény: Törölt nick (8567)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.17 -1 0 8567

Van csomagmegőrző a kikötőben, legalábbis két éve volt :-)

Előzmény: turbogabor13 (8566)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.17 -1 1 8566

Szia,

sajnos mi csak 1 hetet leszünk, 20-án éjfél előtt indul a gépünk haza. De azért próbáljuk megtölteni tartalmasan az időt. Tervezünk 1 napra átmenni La Digue-ra, ott pedig biciklivel megnézni amit lehet. Az még kérdéses, hogy a gyerekekkel mennyit tudunk ott bicajozni, elvileg bírják, de meglátjuk. Kaptunk még egy fél napos privát szigettúrát ajándékba (Praslin), no meg a szállodának is van free shuttle Anse Lazio-ra. A többit meg megoldjuk helyi járattal, autót nem szeretnénk bérelni.

Esetleg valaki tudja fejből, hogy Mahe szigeten a kompkikötőben van e csomagmegőrző? Odafelé lesz ott kb. 1,5 - 2 óránk ahogy néztem, addig sétálnánk egyet. Decemberben visszaolvastam már a fórumot, mintha rémlene, hogy valaki írt erről, de hátha ti tudjátok kapásból :)

Köszi előre is.

Előzmény: Törölt nick (8564)
turbogabor13 Creative Commons License 2022.01.17 -1 1 8565

Szia,

semmi gond, valóban, próbáltam csak a lényegre koncentrálni.

Köszi, hogy kitetted a hivatalosat.

Előzmény: Ka Pál (8562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!