Tényleg jó leírni, mert ha akkor nem írod le, a feledésbe merül sok infó.
Tizenéve járunk ki rendszeresen, így sokfelé voltunk már, felsorolni is nehéz lenne, de hozzád képest csak túrázgatni, kikapcsolódni, csodálni azt a szép országot. De hogy a tieidhez kicsit passzoljon, pár hely: Fertő-tó és környéke, Parndorf, Ruszt stb. bringázással is körben, odébb Mönichkirchen és környéke, majd Mixnitz (Medveszurdok)..., Hohentauern, Obertauern, és Tirol is persze, Zillertal, Hippach, Kaunertal stb. és sok egyéb is. Én inkább tartományonként sorolnám, Burgenland, Alsó Ausztria, Steiermark, Salzburgerland, Karintia, Ost Tirol, Tirol, ezekből mind többször is. Most is nézem a webkamerákat, sokfelé havazik, de szép is lenne kint lenni :)
A Schlaminger Tauernben én a Zentral útvonalát jártam végig, ott két szép tavat érintettem: Klaffersee-t (több tó) és Giglachsee-t. Ezen kívül a Duisitzkarsee amit láttam távolabbról. Ezek vannak közelebb Schladminghoz, én ezeket ismerem, mindhárom jó választás.
Bővebbet pár hozzászólással lejjebb az Obertauern-Sölktal szakasz beszámolónál találsz.
Örülök, hogy rátaláltam a fórumra, mert eddig még egy pár napos bécsi úton kívül nem jártam Ausztriában, azonban július végén 6 napra oda tervezzük az utat (akkor már) feleségemmel :)
Az elmúlt két napban végig olvastam az utolsó 30 oldalt és megnéztem egy csomó szállást, szóval nem unatkoztam, minden információt innen illetve az itt linkelt oldalakból ollóztam össze! Végül a választás a Hotel Sonnschupfer-re esett, ami Schladming-ban található és jár hozzá Schladming-Dachstein sommercard.
A majdnem 1000 hozzászólás elolvasása után kialakult bennem egy kép, hogy mik azok a látnivalók, amiket szívesen megtekintenénk. Ha esetleg tapasztaltabbak ránéznének ez elsőre mennyire tűnik jó tervnek és mi az, ami még beleférne a környéken, azt megköszönném. Pontos napokra még nincs meg a leosztás, az még azt hiszem, hogy ráér.
Első nap korán indulnánk és megszakítanánk az utat a Medve-szurdoknál. Utána aznap már csak vacsi és pihenés. A többi tervezett program:
Gokart Hochwurzen (ez közel van, szóval mindenképp kipróbálnánk)
Gosau-tavak + Hallstatt (ha belefér egy napon)
Dachstein
Großglockner alpesi panorámaút
hajókázás Zell am See-n + GIPFELWELT 3000 (de ezek kicsit messzebb vannak, szóval nem ragaszkodom hozzá)
Ezeken kívül még szeretnénk egy tavat is körbebringázni. A szálláson adnak ingyenesen e-bikeot, és sima kerékpárt is, de azon a környéken nem tudom melyik tó lenne erre ideális. Ha kicsit messzebb van csak, de ott bérelhető kerékpár, akkor az is opció.
Egyik napra tervben van egy 6-8 órás túra, erre kérnék ötleteket: mi az ami viszonylag közel van és belefér, a legszebb kilátással, de via ferrata felszerelés nélkül. Plusz az egyik nap strandolnánk is, legalább a nap felében (reméljük az időjárás erre megfelelő lesz:)), erre ajánlást láttam pl Badesee Pichl-t, ami a szállástól 10-15 perc bringával.
Előre is köszönöm az észrevételeket és mindenkinek BUÉK :)
Jó kis beszámolók, köszönet érte, nem lehetett egyszerű leírni sem, nemhogy végigjárni ezeket a túrákat. Több helyen számomra is megjárt helyekről olvashattam, ezek külön élményt jelentettek. Gratulálok a nagyszerű teljesítményedhez, nagyon komoly!
Igen, az Aqua Dome lett volna a csúcs és a szívem csücske, de úgy döntöttünk, hogy ilyen kis időre nem megyünk ilyen messzire, talán majd máskor... Kaprun lett a befutó, majd jövök az élménybeszámolóval.
Mi lenne, ha megfordítanánk a dolgot? Mit szólnál az AQUADOME-hoz, Langenfeldben Ötztalban? A hatalmas "forró leveses tányérokból" nézni a havas hegyeket, szerintem verhetetlen.
Ha ragaszkodsz, hogy a szállás és a fürdő egy létesítmény legyen az is megoldható, de szerintem jobban járnál egy jó szállással, meg egy termálfürdő bérlettel.
Köszi! Én azért reménykedek, hátha van itt valaki, aki lakott már olyan szálláson, amihez egy wellness központ (több szaunával) tartozik és nem csak egy beltéri medence, aminek kb. hideg a vize.
Nézz ki valami helyet, olvass utána és indulás. Olvadást jósolnak az ünnepekre, kb 1000m lesz a hóhatár, így kalkulálj. Konkrétumot azért nehéz mondani, mert millió jó hely van.
Erre nem fogsz választ kapni. Neked kell eldönteni mi a "kiemelkedő" és ez mennyit ér meg neked. Nyilván a szolgáltatások minőségével kb. egyenes arányban van az ár is.
Február közepén szeretnénk egy felejthetetlen szülinapot tölteni Ausztriában olyan szálláson, ahol kiemelkedően jó wellness (szauna) részleg van, és természetesen hegyek és hó síelési lehetőséggel. Tisztában vagyok vele, hogy nem olcsó, már a bookingon nézegettem. Kaprunnál messzebb nem nagyon mennénk.
Zillertal is jó lehet, a magasabban fekvő települések, nem a völgyre gondolok, pl. a facebookon most láttam Tux településről havas képet, vagy pl. a Krimml
ha végig pásztázod ott van Schwendberg, ott már hó van, és még jóval feljebb is vannak szállások, tavaly nyáron ott voltunk, ahogy látom ott igen csak van hó
Sziasztok! December 2-8 között egy 3 éjszakás nyaralást tervezünk. Az az elképzelés, hogy mivel itthon szinte sosincs hó töltsünk el pár napot igazi havas környezetben. Ahol mindig van hó a szállás körül is illetve a településen ahol vagyunk. Létetik egyáltalán ilyen? A havat nem csak a sípályán képzelnénk, mert nem a síelés miatt mennénk és az sajnos nem elég, hogy fel kell menni a sípályára a hegyekbe. A neten nagyon nehéz ebből a szempontból keresni, mert vagy egy halom reklám jön vagy a sípályákról szól az egész. 1-2 magasabban fekvő települést találtam ugyan de az időjárás előrejelzés szerint ott sem esik hó. Van valami ötletetek?