Keresés

Részletes keresés

zsanna Creative Commons License 2014.07.24 0 0 52226

Ja, egyébként nem akarom megvédeni a Klikk-et, - mert amúgy nekem is megvan a véleményem róluk, - de azért amit Te tudni szeretnél, azt egy bérszámfejtőnek marhára nem kell tudnia. A bérszámfejtés és a TB-ügyintézés az két totál külön szakma. És én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a Kliknél a bérszámfejtő tudja, hogy ki csinálja a TB-ügyeket. 

Pont mint a belgyógyász meg a sebész - mindkettő orvos, de azért Te sem mész egy hasfájással a sebészhez. Csak hát ezt a kívülállók nem nagyon akarják megérteni :-((((

Előzmény: ijedos (52224)
zsanna Creative Commons License 2014.07.24 0 0 52225

1. Én a versenyszférában vagyok otthon. A pedagógusok szabadsága pedig más, mint a versenyszférásoké, sokkal több a pótszabadság. Ehhez én nem lövök, ezért nem tudok ebben nyilatkozni.

2. A 180 napos szabály akkor nagyon fontos, ha valakinek a minimálbér duplájának magasabb a fizetése. akkor érdekes, hogy vagy-e legalább fél éve ledolgozva, mert ha van, akkor a magas kereset az alapja a tgyásának, ha nincs, akkor csak a minimálbér kétszerese.  Nálatok minimálbér duplája feletti keresetről nincs szó - az alapján legalábbis, amit leírtál.  Az alatti keresetnél pedig tök mindegy, hogy van-e 180 nap, vagy nincs, mert megkapja a keresetének átlagát.

Előzmény: ijedos (52224)
ijedos Creative Commons License 2014.07.24 0 0 52224

Kedves Zsanna!

 

Nem egy iskola, hanem szakszolgálat. Ne tudd meg, hogy mekkora keverések mennek ügyintézésben azóta mióta létrehozták ezeket a Klebersberg csődtömegeket! Egyik ügyintéző passzolja le magáról az ügyintézést a másikra, a másik meg még tovább, de értelmes választ senki nem tud/mer adni, legfőképpen leírni!! Ha kapsz egy újabb nevet, akkor az ügyintéző biztos, hogy most van két hét szabadságon...

Ezért is lenne fontos kicsit képbe kerülni, mert most kb. olyan a helyzet, mintha süket/hülye emberekkel kommunikálnál......!

 

Igen, hivatalosan már tudják a terhesség tényét, de állítólag a felhalmozott szabadságot is két helyen(!) fogják majd kiszámolni....!

 

1. a tgyás 168 napja és a gyed első fél éve összesen kb. durván egy munkaévet jelent. Akkor kb. az egy munkaévre vonatkozó kor szerint járó alapszabadságot lehet venni felhalmozott szabadságnak? vagy pedagógusok esetében ez másképp számolódik?

 

2. kár, hogy ezt nem árulod el, hogy miért nem vonatkozik ránk, mert az egyik kedves ügyintéző pont valami ilyet magyarázott a feleségemnek.....!

 

 

Nem szeretnék Rád akaszkodni, köszönöm ha segítesz. Ha esetleg van valami olyan oldal, ahol ezek a dolgok normálisan/naprakészen össze vannak gyűjtve szívesen tanulmányoznám!

köszönöm.

Előzmény: zsanna (52223)
zsanna Creative Commons License 2014.07.24 0 0 52223

1. Csak a tgysá 168 napjára, és a gyed első félévére jár szabadság. (Ez is meglehetősen gavallér juttatás azért, mert valaki otthon babázik.)

2. Rátok ez nem vonatkozik. Hogy miért nem, az már a TB-tanfolyam kategória.

3. A "mit jelent ez pontosan" szintén Tb-tanfolyam kategória. Rövid távon anyagilag akkor jártok a legjobban, ha kiveszi (már ha kiveheti, mert az iskolának van rá kerete) a szabadságait. Utána mehet akár táppénzre is, de veszélyeztetett terhességi kóddal. Ekkor a szabadságos pénz lesz a tgyás alap, - ami szerintem azonos lesz a szerződés szerinti bérrel.

4. Ezt is lehet.

 

De elsősorban engem az zavar, hogy nem tudom: az iskola, ahol tanít, ki tudja-e adni a szabadságait most? Ezt már megkérdeztétek? És ott tudják, hogy jön a következő baba? Mert ha nem, akkor ezen a lehetőségen felesleges rugózni.

Előzmény: ijedos (52222)
ijedos Creative Commons License 2014.07.23 0 0 52222

Kedves Zsanna és Micimalacka!

 

Legelőször is köszönöm szépen, hogy veszitek a fáradságot, hogy ingyen, a saját szabadidőtökből áldozva válaszoltok nekem, felhomályosítás céljából!

 

Igazából már most kellene írásban nyilatkozni, hogy mi a feleségem elképzelése a munkával kapcsolatban a jövőt illetően! Ehhez kellene most okosnak lenni, hogy mit választva járnánk a legjobban. Ehhez ugyebár ismerni kellene az elvi lehetőségeket és azt, hogy ebből a munkáltató felé gyakorlatilag mit is lehet ténylegesen meglépni.

 

Lehetne még néhány kérdésem? :)

 

1. mi a helyzet a felgyülemlett szabadságok "darabszámával"? Elvileg amióta nem dolgozik, az azóta felgyülemlett éves keretet egyben kivehetné egyben? kb. 3x20 nap? jól gondolom?

 

2. elég homály, hogy miként számolódik az új tgyás, gyed összege. hallottam valami minimálbér 2x-nek  30-dának 70% összeget meg 180 napot. Ez mi lehet? Helyére tudjuk tenni ezt infót? oké, nem gyes-be szülés lesz az esetünkben, de akkor mi ez a szülést megelőző 180 munkanap keresete? 

 

3. nagyjából akkor ha jól értelmezem az a kérdés, hogy érdemesebb-e (ha egyáltalán lesz-e rá mód) mondjuk szeptembertől papíron visszamenni dolgozni és 02.14 előtt 28 nappal igényelni tgyást és előtte pl. a kb. 60 nap felgyülemlett szabit kivenni, ez ugye kb. 3 hónap, így a szeptembertől-november közepéig fennmaradó időszakkal kellene valamit kezdeni, mondjuk táppénz. Erre írta Zsanna, hogy ebben az esetben a sima táppénz anyagilag nagyon kedvezőtlen lenne a TGYÁS és GYED összeggére nézve, ugye? Mit jelentene ez pontosan?

 

4. Vagy nem érdemes keverni 02.14 előtt 28 nappal igényelni kell a tgyást és addig gyesen maradni, 01.12 és 02.14 között pedig kivenni a maradék szabadság egy részét, a többit eltenni a következő GYEd/GYES időszak utáni időre VAGY 02.14 előtt 28 nappal TGYÁS, előtte kb. 60 nap felgyülemlett szabi és megpróbálni kb. így 11.14 körül visszamenni dolgozni. Egy dolgot nem szeretne: a szülésig már ténylegesen dolgozni.

 

Nem tudom, érthető a dilemma? Várhatok ebben még segítséget? Köszönöm.

Előzmény: zsanna (52221)
zsanna Creative Commons License 2014.07.23 0 0 52221

Hát, annyi és olyan jellegű kérdésed van, hogy ahhoz érdemes lenne elvégezned egy TB-ügyintézői tanfolyamot :-)))

Sorry, de a TB olyan sokrétű, és olyan sokmindentől függ egy-egy ellátás, hogy ez a fórum - és én is - totál alkalmatlan egy ilyen részletekbe menő kibeszélésre. Ez akár órákat is igénybe vehetne, - nekem ehhez se időm, se türelmem :-(((

Hogy miért érdemes jan. 17-től igényelni a tgyást? A gyes lejár jan 12-én, ha jól emlékszem. Utána valamit kezdenetek kell magatokkal, mert nincs automatizmus, hogy ha lejár a gyes, akkor ez és ez lép be helyette. Akkor egy nagy semmi lép be, - a munkaviszony belépése sem automatikus, ha vissza akarnak menni dolgozni a nejed, vagy szabadságra, bizony azt is Nektek kéne jelezni a munkáltató felé.  Nektek kell eldönteni hogy mi legyen? Tgyást legkorábban a szülés várható időpontjától visszaszámított 28. napon lehet kérni, korábban nem.  Táppénzt erre a rövid időszakra nem javasolnék, baromian felesleges papírmunka lenne. Nem nektek, másnak.  Tehát legjobb szabadsággal áthidalni. De lehet szabadság akár a szülésig is, - ez a Ti döntésetek. A szabadságos pénz több, mint a tgyás, viszont ha most nem veszi ki, akkor kiveheti a babázás után is.

Előzmény: ijedos (52219)
Micimalacka Creative Commons License 2014.07.22 0 0 52220

Arra utalt Zsanna, hogy nem gyedbe/gyesbe szülés lesz, amikor számítódhat másképp.

Tehát mikor megszűnik a gyes és mikor megszületik a baba, a kettő közötti időben mindenképp munkabéres idő lesz - dolgozik papíron vagy szabadságon van.

 

És mivel a szüléskor érvényes bér az irányadó, abból számítják majd.

A többi, amit ír, arra javaslat, hogy ezt a lukat hogy lehet áthidalni.

 

Járható út még, hogy a gyes folyósítás alatt vagy a lejáratot követő naptól szabadságon van a szülésig, és akkor csak szüléstől kell tgyást igényelni.

Előzmény: ijedos (52219)
ijedos Creative Commons License 2014.07.22 0 0 52219

Kedves Zsanna!

 

Ezt írtad: "

A következő babánál mindenképpen az új szerződés szerinti bér lesz a juttatások alapja. Figyeljetek rá, hogy a tgyás és gyed-igénylő lapon ebben a rovatban már az új bér legyen feltüntetve.

Ha kiveszi a felgyülemlett szabadságokat, akkor szerintem ezt a bért fogja kapni - a tgyás és gyed szempontjából mindegy, a Ti házi "büdzsétekre" viszont egyértelműen kedvező hatással lesz"

 

Nem pontosan értem, hogy ezzel mit akartál írni! 

A folyamatot nem látom át és azt, hogy mikor miből számolódik majd az új TGYÁS, GYED. Egyszer azt írod, hogy mindenképpen az új szerződés szerinti bér alapján számolódik a "juttatás", máskor pedig azt, hogy ha kiveszi a felgyülemlett szabadságokat, akkor azt a bért kapja. Miért mindegy a TGYÁS és GYED szempontjából? Akkor az hogyan számolódik? Miért lesz akkor mégis kedvező a házi büdzsénkre?

 

Bocsi, hogy ilyen totál értetlennek tűnök, de egyszerűen fogalmazva előttem elég káosz, hogy mikor mi miből számolódik, mikor jár az ember a legjobban, mikor érdemes táppénzre menni, szabadságokat kivenni, stb.....! :)

Múltkor olvastam valami 180 napos szabályt is, hogy a következő TGYÁS vagy GYED a megelőző féléves juttatásból számolódik... ez ugyebár nekünk nagyon kedvezőtlen lenne, mivel ez GYES juttatás! Ezért már most érdemes lenne visszamenni papíron ha ez működik és táppénzre menni és kivenni a felgyülemlett szabikat? Vagy? Mennyi szabit lehet kivenni? Vagy akkor jár jobban, ha kihúzza GYESEN 2015.01.12-ig és utána megy szabira?

 A tgyást miért 2015.01.17től érdemes/lehet igényelni? miért van az az 5 nap hézag?

 

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy próbálsz segíteni egy értetlen manyusnak! :) 

 

Előzmény: zsanna (52218)
zsanna Creative Commons License 2014.07.22 0 0 52218

A következő babánál mindenképpen az új szerződés szerinti bér lesz a juttatások alapja. Figyeljetek rá, hogy a tgyás és gyed-igénylő lapon ebben a rovatban már az új bér legyen feltüntetve.

Ha kiveszi a felgyülemlett szabadságokat, akkor szerintem ezt a bért fogja kapni - a tgyás és gyed szempontjából mindegy, a Ti házi "büdzsétekre" viszont egyértelműen kedvező hatással lesz. Csak én azt nem tudom, hogy a nejed munkahelyén ez mennyire kavarna be - okozna-e nekik valami problémát? Mert ha oda akar visszamenni, akkor nem árt ilyen szempontokra is figyelemmel lenni.

A tgyást mindenképpen igényeljétek január 17-től. Így is lesz azonban 5 nap a gyes vége és a tgyás eleje között - én ezt mindenképpen szabadsággal hidalnám át.

Ja, és ha úgy dönt, hogy táppénzre megy, akkor az orvos mindenképpen veszélyeztetett terhességi kóddal írja ki, mert normál táppénz esetében a betegszabadság is bejön, ami a tgyást és a gyedet igen kedvezőtlenül befolyásolja majd.

Előzmény: ijedos (52217)
ijedos Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52217

Sziasztok!

 

Ügy látom itt eléggé benne vannak egyesek a GYES/GYED/TGYÁS stb. témában NAPRAKÉSZEN! Így ha nem probléma én is szeretnék kérdezni:

A feleségem az elsőszülött kislányunkkal van otthon GYES-en, ami 2015.01.12-én jár le. Közben megfogant a második gyermekünk, akinek elvileg 2015.02.14-én kellene megszületnie. Feleségem közalkalmazott (pedagógus), elég kevés fizetéssel ment el annak idején szülni, azóta valamelyest javultak a bérviszonyok és ugye ez a GYES se egy lottófőnyeremény. A TB biztosítási jogviszonya, munkahelye teljesen rendezett (tizenéve dolgozott folyamatosan).

 

A kérdés igazából az, hogy miként járna anyagilag a legjobban, hogy a következő TGYÁS/GYED már a növelt fizetése szerint számolódjon? Mit kellene tenni? GYES, táppénz, ki nem vett szabadságok, formálisan újra munkába állni (mikortól)????

Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!

sziszi1203 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52216

Köszi szépen a segitséget. :)

Előzmény: zsanna (52215)
zsanna Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52215

Ó, hát az nem olyan vészes, akkor írom a javaslatomat. 

Azt kéne tenned, hogy a munkanélküli segély lejártakor egyéni vállalkozói jogviszonyt létesítesz. Közben keresel egy jó könyvelőt, aki érti az egyéni vállalkozást is. 

Maga az egyéni vállalkozói jogviszony létesítése nem kerül semmibe. 

Kb két hét után elmész táppénzre, és a szülés várható időpontjából visszaszámolva 28 napot táppénzről tgyásra váltasz. 

A két hét után járulékot kell fizetned, szerintem kb 35 ezer forint körül megűszod, viszont a tgyásod meg a gyeded alapja majd 154 ezer forint lesz, - mert az egyéni és társas vállalkozóknak az egészségbiztosítási járulékot nem a minimálbér, hanem annak másfélszerese után kell fizetni - viszont a táppénzük/tgyásuk/gyedük alapja is ez a magasabb összeg lesz. Tehát apránként szépen meg fog térülni a befeketett összeg...

És ez az egyéni vállalkozói jogviszony azért is lesz jó, mert ha netán lesz még egy baba, a jogviszonyod szépen ketyeg babázás alatt is. 

Szóval szerintem ezt kéne tenned. A munkanélküli ideje alatt meg keress a környezetedben egy könyvelőt, akivel szépen át tutod beszélni ezt, amit írtam, hogy majd minden flottul menjen.

Előzmény: sziszi1203 (52214)
sziszi1203 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52214

Több a minimalbernel,126 ezer az alapom.

zsanna Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52213

Még egy kérdés: mennyire voltál bejelentve? Minimálbérre? Vagy jóval felette? 

(bocs az állandó újabb kérdések miatt, csak próbálok minél jobbat és egyszerűbbet kitalálni Számodra. Mert valamit kell majd lépned, ha nem csak az alanyi jogon járó huszonvalahányezer forint gyest szeretnéd.)

Előzmény: sziszi1203 (52212)
sziszi1203 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52212

Próbáltam vele megbeszelni de nem hosszabbit tovabb.Egyébként munkaerő kölcsönzős cég.

zsanna Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52211

Milyen jellegű a munkáltatód? Közalkalmazotti vagy versenyszféra? És esetleg nem lehet tárgyalni a munkáltatóddal egy év végéig tartó hosszabbításról, ha az neki nem fog pénzbe kerülni?

Előzmény: sziszi1203 (52210)
sziszi1203 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 52210

Sziasztok!

2010 márciustól dolgozom a jelenlegi munkahelyemen de mivel terhes vagyok igy ez év júliusig van a szerződésem,nem hosszabbit tovabb a munkáltatóm.Aztán elmegyek munkanélkülire ugye az csak 3 ho...2015 januarban fogok szűlni.A kérdésem az lenne hogy szüles után mit fogok kapni.Mire leszek jogosúlt gyed vagy gyes?

zsanna Creative Commons License 2014.07.17 0 0 52209

Nagyon örülök a jó hírnek! Legyen részetek sor örömben a babával :-))

Előzmény: Törölt nick (52208)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 52208

Kedves Zsanna!

Megtaláltam Szakbarbárt a családinet.hun. Sikerült írnom Neki és segített is.

Viszont az Ő általa elmondottakat nem kellett végigvinnem mert kiderült, hogy 

felülvizsgálták az igényemet és mégis jogosult vagyok Gyed-re.

Köszönöm, hogy próbáltál segíteni.

Remélem mindenki megtalálja a megoldást a problémájára.

Előzmény: zsanna (52193)
Berillin Creative Commons License 2014.07.07 0 0 52207

Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy az első 30 nap keresőképtelenség az évben az csökkenti-e már a szabadságok számát vagy csak a 30 nap feletti rész időarányosan csökkenti a szabadságok számát? Köszönöm!

Borzosland Creative Commons License 2014.07.04 0 0 52206

1988 tól számitják, lehet, sőt igy valószinű, régen jobban keresett.

Előzmény: W_B (52205)
W_B Creative Commons License 2014.07.04 0 0 52205

Sziasztok !

 

A nyugdíj kiszámításának módja (képlete) publikus ?

A szomszédunk ment most nyugdíjba (leszázalékolták), és a nyugdíja magasabb, mint a netto fizetése volt.

(No nem irigylem tőle, csak fura...)

zsanna Creative Commons License 2014.06.28 0 0 52204

Ja, és a lényeg, hogy most szerintem a 180 napnak már nincs jelentősége...  Táppénznél egészen biztosan így van, a tgyásba meg a gyedbe nem ástam bele magam.

Előzmény: zsanna (52203)
zsanna Creative Commons License 2014.06.28 0 0 52203

Igen, én tudom. De a 180 napnál már a "kellett" a helyes kifejezés, mert tavaly megint kavartak az MT-vel: és most munkahely-váltás esetén akkor is az új számít, ha egyik nap még itt, másik nap már ott dolgozik valaki. 

(Viszont konkrétabb részletekkel nem vagyok tisztában, ezért a "mennyi lesz az annyi" típusú kérdésketől továbbra is mereven elzárkózom.)

Előzmény: Micimalacka (52202)
Micimalacka Creative Commons License 2014.06.28 0 0 52202

biztos ott a kavar mindig, hogy a számításhoz kell a 180 nap, a jogosultsághoz és a gyed időtartamához a 365 nap(2*365 nap a maxhoz)

Előzmény: zsanna (52195)
zsanna Creative Commons License 2014.06.28 0 0 52201

Meg lehet tartani az eredeti munkahelyet is, de mindenképpen be kell jelentened, hogy máshol munkába állsz. Az eredeti munkahelyeden ugyanis azért kaptad a fizetés nélküli szabadságot, hogy otthon legyél a gyerekeiddel, nem pedig azért, hogy alatta máshol dolgozhass. (Ez logikus, nem?)

Éppen ebből kifolyólag a munkahelyednek jogában áll azt mondani, hogy ha már dolgozni akarsz, akkor azt tedd náluk, vagy szüntesd meg a munkaviszonyodat. A szabadságaid ebben az esetben sem vesznek el, azt ki kell fizetnie szabadság-megváltás jogcímen.

De sokszor előfordul olyan eset is, hogy jelenleg problémát okozna, ha vissza akarnál menni, - mert éppen nincs üres munkahely, - de a későbbiekben esetleg számítanának Rád, és azt mondják: oké, a gyes alatt hozzájárulnak ahhoz, hogy máshol dolgozz.

Szabadság semmiképpen sem veszik el. 

Előzmény: CsHEva (52200)
CsHEva Creative Commons License 2014.06.27 0 0 52200

Kedves Szakértők!

 

2008 május 13-án született meg első gyermekem, ettől a naptól voltam tgyáson. Nem mentem vissza dolgozni, kb. 2 évente jött a két kistestvér. Jelenleg gyes-en vagyok a 3. kisfiammal 2015. május 24-ig. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem a régi munkahelyemre szeretnék visszamenni, hanem még a gyes alatt egy új munkahelyen kezdenék, akkor mi a teendő? Meg lehet tartani az első munkaviszonyt és amellett máshol dolgozni? Vagy fel kell mondanom és akkor elveszítem a felgyülemlett szabadságaimat?

 

Köszönöm a választ.

 

Éva

zsanna Creative Commons License 2014.06.26 0 0 52199

Igen, erre számíts, hogy minden bizonnyal 2,5 hónappal kevesebb ideig kapsz gyedet. (De hogy mennyire bonyolult ez az egész: akár még az is lehet, hogy mégis kapod végig, mert nekem az egy kicsit homály, hogy a tgyás+gyed együttes idejére vonatkozik a korlátozás, vagy csak a gyedre. Ha csak utóbbira, akkor végig kapod. Ha előbbi, akkor lesz a kevesebb ideig tartó folyósítás.)

És ha nem a minimálbérért, hanem annál magasabb összegért tudsz elhelyezkedni, akkor a tgyásod és a gyed is a magasabb összeg után jár majd - mert csak az új fog számítani.

Attól azonban óvva intelek, hogy csak egy kamu bejelentés legyen. Bármi is lesz, erőltesd ki, hogy ténylegesen is dolgozhass, legyen nyoma a ténykedésednek. Mert a REP ellenőrizheti, hogy nem csak kamu jogviszony volt-e?

Előzmény: Két csík (52198)
Két csík Creative Commons License 2014.06.25 0 0 52198

Tavaly dolgoztam, meg előtte is folyamatosan 6 évig. Szóval a két éven belüli 365 nap simán meglesz. Akkor 2,5 hónappal kevesebb ideig kapok majd gyedet is? Jajj, de bonyolult dolgok ezek. Mindenesetre nagyon-nagyon köszönöm a gyors választ!

Előzmény: zsanna (52197)
zsanna Creative Commons License 2014.06.25 0 0 52197

És tavaly mit csináltál? Mert ahhoz, hogy jogosult legyél tgyásra és gyedre, ahhoz a szüléstől visszaszámított két évben legalább egy év biztosítottságot fel kell mutatnod. Ebben az évében az, amit leírtál, az csak kb 9,5 hónap. Ehhez legalább két és fél hónapot össze kell hoznod még tavalyról, - de úgy sejtem, ez meglehet, ha a max. munkanélküli ellátást kaptad.

Tehát ha ez itt fent úgy van, ahogy gondolom, akkor jogosult vagy tgyásra és gyedre.  (És ugyebár először a jogosultságot kell tisztázni, a "mennyi lesz az annyi" - az csak ez után jöhet.

 

A tgyásod és gyed alapja az új kereseted lesz.

Ja, és még annyi, hogy nem fogsz két évig gyedet kapni, mert idén itt van kb 2,5 hónap "lyuk", amikor nem voltál biztosított. És két évnyi gyed csak annak jár, aki a szülést megelőző két évben folyamatosan biztosított volt. 

Előzmény: Két csík (52196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!