Szerintem ez egy tevedes, hogy Faliraki ossze van mosva a bulizassal.
Jo homokos tengerpartja van, nagyon sokfele szallas, (nem a kozpontban kell foglalni, hanem azon kivul), sok jo etterem jo aron. Nagyon jo buszkozlekedes.
Szelcsendesebb oldal mindenkeppen a keleti oldal.
Szeptember 6-án indulunk Rodoszra egy hétre és a véleményeteket szeretném kérni szállással kapcsolatban. Nem vagyunk nagy felfedezők, ezért lehet hogy nem is fogunk autót/motort bérelni, hanem végig egy partszakaszon leszünk. A kérdésem elsősorban az lenne, hogy az évnek ennek a szakaszában hol érdemes foglalni, ahol a legkisebb az esély arra, hogy szeles/élvehetetlen lesz az időjárás? Minél délebbre? Esetleg nevekkel ha tudna valaki segíteni, pl Kiotari, Haraki, stb. Faliraki kizárva, mert inkább pihenni és nem bulizni szeretnénk, illetve a szép tengerpart és a jó tavernák a fő szempont:) Esetleg ha van valakinek konkrét szállás tippje vagy hogy a szokásos foglalási oldalakon kívül hol van értelme nézelődni akkor kérlek osszátok meg ezeket. Minden komment a témával kapcsolatban nagyon hasznos lenne. Előre is köszönöm!
Érdeklődnél, hogy megtörtént-e a nyaralás, vagy még csak most fog. Mi is a Dafne-ba foglaltunk az Anubisnál, és ha már voltatok érdekelne a véleményed (nem mintha tudnék már tenni bármit ha nem jó :) )
A taxi repterrol Rodosz varosba 25 euro. 6 fonek 2 taxi 50 euro.
Busszal is be tudtok jutni konnyeden, kb.2,5 euro a jegy. A busz vegallomasa az ovaros mellett van.
Itt elek. Nincsenek migransok.
Marmarisba 35 euro+15 euro illetekert at leher menni 1 napos szervezett ut kereteben. Ingyene buszok varnak, amik elvisznek felaras helyekre vasarolni, majd kitesznek a bazarnal is, ahol rajossz, hogy olcsobb minden. Taxi 5 euroert elvisz egybol a bazarba, vissza 7-8 euro.
Szvsz nem eri meg elpazarolni egy napot a nyaralasbol erre. Vettem jo minosegu copy-t, mondjuk fele aron mint Rodoszon, de amennyit megsporoltam, azt rakoltottem a hajojegyre.
Ha legkozelebb megyek, akkor kihagyom a bazart is ugy ahogy van.
Migránsok szinte biztosan nem lesznek. Viszont egyéb veszélyforrás lehetséges, erről itt is írtak. Lásd-->katt ide
Ha Marmarisba akarsz átmenni, akkor ezt inkább egyénileg intézd, olcsóbb lesz. Csak halkan jegyzem meg, hogy akik voltak, azoknak ált. csalódás volt. Én inkább Symi szigetét javaslom egy hajós út keretében felkeresni.
Politikai felhang és sértegetős válaszok nélkül szeretnék kérdezni valamit.
Rodoszon mi a helyzet a migránsokkal? Az égei útvonalon található éppen a sziget illetve a szemközti török partok.
Turistaként beléjük lehet botlani? Úgy értem, hogy a turistás helyeken, úgy mint tengerpart, városok parti sétányai, korzói, stb...
A másik pedig, hogy szervezett, idegenvezetővel kalauzolva, van-e lehetőség átmenni Törökországba hajóval Marmarisba? Nem ott megszállni, csak egy napos kirándulás keretében.
Ott már nem találok megfelelő szállást. :-( Sőt a környékén sem.
Lindoszban még lenne, de ott költözködni kéne a második napon, mert csak úgy tudják megoldani a szállást vagy marad a másik oldal, viszonylag közel a reptérhez.