Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 99
Az lehet en is tudom minden  heten lotto toto nyerteseket mutatni akik jol elnek belőle. De 99,99 % nem. Ez a statisztika megint reális.
Előzmény: rci (96)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 98
 ... és mennyi multilever szakember is ...
Előzmény: gma (94)
rci Creative Commons License 2006.12.18 0 0 97
Balekokkal nem lehet pénzt keresni MLM-ben.Egy huncut fillért se .
Előzmény: kplaszlo (93)
rci Creative Commons License 2006.12.18 0 0 96
Nem az MLM termeli a rokkantnyugdíjasokat,ők a hagyományos munkaerőpiacról jönnek ide.Dolgoznak évtizedeket keményen,aztán annyi a rokkantnyugdíjuk hogy egy havi fűtésdíjra kb elég.Belerokkanak .Ismerek olyanokat akik nálunk ennek a többszörösét keresik néhány hónap alatt.Ők valószínűleg mosolyognának az MLM átverés mesén.
Előzmény: kplaszlo (90)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.18 0 0 95

MLM ékválasztékkal meg sem lehet közelíteni a normál kisker árukínálat színességét. 

Ezt hivják "alibi terméknek" a piramisjátékban (pardon mlm-ben), de szegény mlm-isták sehogysem értik ezt a kifejezést.

A kereskedelem nem csak fmcg termékeket tud teriteni (jól is néznénk ki).

Pl. rengeteg sóder-milliomost ismerek. A Ferraris küllőgyárosokról már nem is szólok.

Előzmény: kplaszlo (38)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 94
Most épp a beszélgetési stílusra gondolok... Sok ilyen provokátor volt már erre, mind eltűnt a süllyesztőben.
Előzmény: kplaszlo (93)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.18 0 0 93

Valamilyen szellemi termékre gondolsz? Pl. hihetetlenül hatékony értékesítési szisztémára, amit szerzői jogilag le lehet védetni? Vagy csupán a beszervezett szerencsétlen balekok halmazát kapcsolati tőkeként nevesítő elképesztően primitív

átbaszásra?

Előzmény: gma (92)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 92
Az MLM nem nyugdíjasokat, hanem jogdíjasokat termel :D
Előzmény: kplaszlo (90)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 91
"Nem olyanokról, akik nem nagyon fizetnek TB-t (se nem adóznak)."
Ez hogy jön ide? Nem értem. Mire célzol?
Előzmény: kplaszlo (88)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.18 0 0 90

Elég széles tartományban mozog az USA nyugdíjasok nyugdíja.

Én egyértelműen a jólszituált nyugdíjasokról beszéltem. Az MLM lehet hogy rokkanatnyugdíjasokat termel?

Előzmény: rci (89)
rci Creative Commons License 2006.12.18 0 0 89
Na ja,azt megnézném hogy akkor is olyan adakozókedvűek lennének e az ami nyugdíjasok ha  annyi lenne a nyugdíjuk mint a magyar nyugdíjasoknak.
Előzmény: kplaszlo (86)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.18 0 0 88

Jólszituált idős nyugdíjasokról szól a hozzászólásom. Nem olyanokról, akik nem nagyon fizetnek TB-t (se nem adóznak).

Ha ügyes vagy, és tőkepénzesként élheted meg a nyugdíjas kort, az más tészta. Akkor azonban nem nyugdíjas leszel, hanem "szelvényvagdaló", aki az osztalékból él.. Ez meg majdnem ugyanaz, mint ami az MLM ben a tápláléklánc - a hierarchia - tetején folyik.

A helyedben nem erőlködnék. Csináld az MLM-et, ez senkit nem zavar (a GDP-nek még a tizedezrelékét sem teszi ki a tevékenységetek). Boldogulj ahogy tudsz, de ne várd el azt bárkitől, hogy bedőljön az agymosó szövegeiteknek.

Előzmény: gma (87)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 87
Megígérem, hogy ha idős nyugdíjas leszek, ezt fogom tenni :D
Előzmény: kplaszlo (86)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.18 0 0 86

Az USA-ban jólszituált idős nyugdíjasok olyasfajta melókat szoktak vállalni, amit idehaza egykor a Kádár rendszerben társadalmi munkaként ismertünk. Manapság not for profit illetve pro bono az ilyesfajta kötelességvállalás definíciója.

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 85
Akkor butasag leirni hogy sosem cél. Persze ha akasztassz egy 2 milliárdot mondjuk lotton majd elmész ingyen vagy bagóért mentőápolónak vagy valami jotékonysági ceghez ingyen dolgozni akkor okee. De neked is ki kell fizetni az ovodai kajat.
Előzmény: gma (84)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 84
Ha erre bármit írok, a következő hozzászólásban arról fogunk vitázni, hogy mi a hasznos. Úgyhogy ezt a dobást most kihagyom, úgysem tudjuk erről meggyőzni egymást.
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 83

Ugyanmár, semmit nem tudsz rólam. A pénz csak egy gondolat, egy eszköz. Sosem volt célom.

Okee akkor elkezdted  felajanlani passziv sosemcél jövedelmedet valami hasznos célra ?

Előzmény: gma (82)
gma Creative Commons License 2006.12.18 0 0 82
Ennek fényében:
Ugyanmár, semmit nem tudsz rólam. A pénz csak egy gondolat, egy eszköz. Sosem volt célom. Talán egy katona célja a fegyver? Vagy egy szakácsé a palacsintasütő? Úgyis szereted a párhuzamokat. :)
Előzmény: kplaszlo (81)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.17 0 0 81

lé = zsozsó

Előzmény: gma (80)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 80
Egyébként ez a lé vs. tudat kérdés egy régi Hofi anyagban van (Akácos út):

- A lé határozza meg a tudatot.
- ???
- Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

:D
Előzmény: kplaszlo (78)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 79
"Kösz! Inkább nem! Részemről megmaradnék az "ornitológusoknál". A te véleményed indifferens."

Így szól az érvek embere. Ez nem is igényel egyéb kommentárt.
Előzmény: kplaszlo (78)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.17 0 0 78

gma> Ha megkérded miért, szívesen kifejtem.

Kösz! Inkább nem! Részemről megmaradnék az "ornitológusoknál".  A te véleményed indifferens. A rendszer részeként elfogult vagy. Nagyon elfogult. Fogalmazzuk át a "Lét meghatározza a tudatot" mondást így:

'A lé meghatározza a tudatot!"

Capito? Te is így működsz, de megpróbálod magaddal és másokkal elhitetni, hogy ugyan dehogy ...

Egyébként meg ha pl. egy libát próbálnék ornitológiai kérdésekkel megközelíteni, akkor alighanem csúnyán belecsípne az oromba vagy más testrészembe. A továbbiakban ezért inkább mellőzném a veled való diskurzust.

Előzmény: gma (77)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 77
Nah meghoztad a kedvem, úgyhogy szétszedem a hozzászólásodat, úgy szórakoztatóbb. Persze csaka válaszra érdemes dolgokat.

------------

"gma!"
Nagyobb kiemeléssel nem megy? Úgy hatásosabb, tőbben elolvassák.

"A madár versus ornitológus példa pedig a legkevésbé sem abszurd, hanem korrelt analógiás érvelés. Te, mint MLM ügynök része vagy egy rendszernek, ahogy a madarak részei a bioszférának. "
Ha hozzájárulsz, én is mindjárt írok egy "korrekt analógiás érvelést" az ilyen mindenben jártas fórum szakértők és a zárt intézetekben gyógyulgató emberek közt. Pont annyira korrekt lesz, mint a tiéd, megígérem.

"MLM madár vagy."
Madár az, aki nincs tisztában azzal, miről beszél. Pedig ezen a helyen nem én vagyok ez a személy. :) Tudom, most jön az, hogy ezt nem szó szerint kell értelmezni. De a válaszomat lehet, én nem fogok kerülő pályákon játszani.

"Része vagy a rendszernek, nem pedig a rendszert kívülről tudományos eszközökkel megfigyelő "ornitológus"."
Meg fogsz lepődni: pont azért vagyok itt, hogy megfigyeljem az "esküdt ellenségeket" :) és megtanuljam kezelni a szituációt. Az életben sokkal kevesebb probléma jön elő, ez itt remek gyakorló felület. Csak nem hitted azt naív módon, hogy olvasgatásra és írogatásra fecsérlem drága időmet? Dehogy! Itt mindenki egy két lábon járó esettanulmány.

"Ezért tudok zsigeri indulatoktól mentesen MLM témákról beszélni."
Én nem voltam indulatos, sajnos a félreértés hibája az Ön készülékében van. Én ilyen voltam mindig (csak olvass vissza akármilyen régre).

"Aki olyan kíváncsi természetű mint én, az saját élményben is igyekszik megtapasztalni az MLM-ben résztvevő "madarak" kollektív és egyéni mentális állapotát."
Akkor nem vagy egyedül. Csak vigyázz, mert a megfigyelőből nagyon hirtelen megfigyelt lehet :)

"A kilencvenes évek elején elég sok MLM mítingre mentem el puszta kíváncsiságból."
Nagyon jól tetted. Ismeretek bővítése sosem hátrány, mindenből lehet tanulni, vagy ezt vagy azt.

"A szisztéma lényegét értettem"
Egy túrót. Sosem fogod megérteni, csak azt hiszed. Ha megkérded miért, szívesen kifejtem.

"Pár évre rá MLM cégnél alkalmazottként dolgoztam informatikus munkakörben"
Ehhh ez sokmindent megmagyaráz :) Bocs, vicc volt.

"Élesben láttam azt, ahogy a hülyítés folyik egy MLM-en belül."
Látod, itt hibáztál. Az nem az MLM. Az egy bazi nagy félreértés. A rendszer nem a "vigyorgóra" lett kifejlesztve.

"Tehát nem én tudok mindent az MLM-ről, hanem össszességükben az MLM-mel valamilyen módon foglalkozó szakemberek és laikusok."
És kik azok? Itteni ellenzők? Közülük egyedül psp érti az MLM lényegét. Meg talán biovadász. És ennyi. Úgyhogy sajnos fenntartom. Ami nem azt jelenti, hogy a másik oldal (innen a topikról) piszkosul tudja, mi is az MLM. Sőt. És ez eléggé elkeserítő.

"Erre te a hazugság vádjával illettél."
Akkor bocs, "csúsztattál". Ez így politikailag korrekt, kedves Erkölcsrendész Úr? :)

"Előtte pedig egy meglehetősen személyeskedő beszólással szórakoztattál bennünket, ami a vitakultúrában tiltott dolog."
Ha tényleg személyeskedésnek éreztél valamit, azért utólag elnézést kérek.

"Picit még csiszolnod kell a nyelvértéseden és a vitakultúrádon, ahohgy látom."
Nem picit, sokat. Ahogy neked és mindenki másnak is. Így leszünk egyre jobbak.

ps: azt írtad, nem vitázol velem. Lám egy újabb hiteles ember. :D
Előzmény: kplaszlo (76)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.17 0 0 76

gma!

Azért keresek vele valóban 0 forintot, mert nem akarok MLM-mel pénzt keresni. Soha nem is akartam.

Eccerű?

A madár versus ornitológus példa pedig a legkevésbé sem abszurd, hanem korrelt analógiás érvelés. Te, mint MLM ügynök része vagy egy rendszernek, ahogy a madarak részei a bioszférának.

"MLM madár vagy." Akár tetszik, akár nem. Része vagy a rendszernek, nem pedig a rendszert kívülről tudományos eszközökkel megfigyelő "ornitológus". Én meg nem vagyok része a rendszernek És persze orintológus sem vagyok).  Ezért tudok zsigeri indulatoktól mentesen MLM témákról  beszélni.

A rendszert (az MLM szisztémát) szociológusok, viselkedéskutatók, pszichológusok, jogászok és közgazdászok figyelik és elemzik, amióta fölütötte a feját a maffián kívüli körökben. Mi, laikusok (nagyon sokan) elolvassuk az elemzéseket. Aki olyan kíváncsi természetű mint én, az saját élményben is igyekszik megtapasztalni az MLM-ben résztvevő "madarak" kollektív és egyéni mentális állapotát. A kilencvenes évek elején elég sok MLM mítingre mentem el puszta kíváncsiságból. A szisztéma lényegét értettem, inkább az érdekelt, hogy az "MLM madarak" mitől viselkednek úgy, ahogy viselkednek. Pár évre rá MLM cégnél alkalmazottként dolgoztam informatikus munkakörben, amihez némi ügyfélszolgálati kötelezettségek is járultak. Élesben láttam azt, ahogy a hülyítés folyik egy MLM-en belül. Innen a "vigyorgó" említése. Saját élmény.

Végül Édes Anyanyelvünkről egy szót!

Én azt írtam, hogy az MLLN-ról mindent tudunk. Többes számban, határozott névelő nélkül írtam le ezt az allítást. Tehát nem én tudok mindent az MLM-ről, hanem össszességükben az MLM-mel valamilyen módon foglalkozó szakemberek és laikusok.

Erre te a hazugság vádjával illettél. Előtte  pedig egy meglehetősen személyeskedő beszólással szórakoztattál bennünket, ami a vitakultúrában tiltott dolog.

Picit még csiszolnod kell a nyelvértéseden és a vitakultúrádon, ahohgy látom.

Előzmény: gma (74)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 75
Ja elfelejtettem az előbb, mire véljem a kivastagított első sort? Érveid nyomatékosításának?

Előzmény: kplaszlo (73)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 74
"A madár is tud repülni, mégsem ornitológus, ugye?"
Hja, ez abszurd példa.
Miről van szó, a felépítésről, a száraz elméletről, amiről bárki bármit elmondhat, vagy a tényekről, ami a gyakorlati életből van merítve?

Ebből következik:

"Az, hogy benne élsz egy MLM-ben nem jelenti azt, hogy tájékozottabb vagy például nálam az MLM eredendő sajátosságaival kapcsolatban."
Mi az MLM? Egy üzleti rendszer, amivel lehetőségünk van pénzt keresni. Te nulla forintot keresel vele, én meg nem.

Ugyan miről beszélünk? :)
Előzmény: kplaszlo (73)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.17 0 0 73

gma!

Nem hiszem, hogy vitatkoznom kellene veled. A vita lehetőségét eleve elvágtad a sértő beszólásaiddal. Vitatkozzon veled, aki akar. Egyébként is ugyan milyen vita lenne az, ami arról szólna, hogy te ismered jobban az MLM-et vagy én?

Abszurd. Mint amikor két kiskölyök azon vitatkozik, hogy a sarkon az imént befordult autó milyen márka volt.

Az, hogy benne élsz egy MLM-ben nem jelenti azt, hogy tájékozottabb vagy például nálam az MLM eredendő sajátosságaival kapcsolatban. A madár is tud repülni, mégsem ornitológus, ugye?

Előzmény: gma (66)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 72
Ez szvsz nem vette komolyan, csak kihasználja az ingyen reklám lehetőséget...
Előzmény: Törölt nick (71)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 70
Ezt nem hiszem el...
Előzmény: Törölt nick (69)
gma Creative Commons License 2006.12.17 0 0 68
Ismered azt a mondást, hogy "Ki mint vet, úgy arat"?
Ennek szellemében fogok érvelni...

Előzmény: kplaszlo (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!