Keresés

Részletes keresés

kheiron Creative Commons License 2001.03.01 0 0 325
... olvastam én, csak nem nagyon írtam, most meg egy bő hétig szinte biztosan nem leszek...

Üdv
Kheirón

Syd Barrett Creative Commons License 2001.02.28 0 0 323
Én találkoztam már olyannal is, aki kollégától fogadta el a hálapénzt. :-(
Előzmény: Törölt nick (316)
Mumu Creative Commons License 2001.02.28 0 0 322
Maradj velunk.
Előzmény: samba (318)
Mumu Creative Commons License 2001.02.28 0 0 321
Koszonom a velunk erzesedet.En nap mint nap szembesulok vele es tehetlensegemmel a valoszinu genetikai determinacioval szembe.A teremtmeny helyzete a teremtovel.
Megprobalom eletet megkonyiteni es mindig talalunk egy kis rest hogy jobb legyen.O meg konyveket es sokat olvas es TV-t nezz a 19 dioptrias egy szemevel.
Es viszem Spanyolorszagba nem a tengerre csak hanem a regi varosokba (Avila,Salamanca,Segovia,Toledo) es amit nem lat azt meselem.
Előzmény: samba (318)
csinovnyik Creative Commons License 2001.02.27 0 0 320
igen ám, csakhogy neked lehet, hogy megnyugtató, hogy én nem érzem, hogy széjjelrothadok, nekem viszont nem feltétlenül az. én, köszönöm, nagyon jól viselem a fájdalmat, ha van miért. túl vagyok már néhány nem működő helyi érzéstelenítéssel elvégzett műtéten, úgyhogy kábé tudom milyen az, mikor idegekkel sűrűn átszőtt terepen vagdosnak és turkálnak bennem. csakhogy akkor azt is tudtam, hogy ez a fájdalom együtt jár(hat) a gyógyulással. arra viszont nem szivesen fizetnék be, hogy valaki fájdalomcsillapítóval jól lebunkóz, aztán, mint aki jól végezte dolgát hazamegy, míg engem esz a rák.

a második példát is azért hoztam, hogy képletesen is jelezzem, nem csak a fájdalom lehet az, ami az embert megfosztja méltóságától. nem ítélhetsz arra senkit, hogy akarata ellenére mint egy gondolkodó növény feküdjön egy ágyon húsz-harminc éven át. még ha ez fizikai fájdalmat nem is okoz. ez nem csak nem erkölcsös, hanem szerintem egyszerűen kínzás.

különben ha visszaolvasod régebbi etárgyú hozzászólásaimat láthatod, hogy ezügyben egyik oldali kényszert sem támogatom. ez annyit tesz, hogy sem a beteget nem lehet arra kényszeríteni, hogy éljen, még ha maga nem is képes megölni magát, sem azt az orvost nem lehet injekció beadására kényszeríteni, aki azt nem akarja. de ilyen esetben szóljon valaki az ügyeletes fekete angyalnak.

Előzmény: somnifer (319)
samba Creative Commons License 2001.02.27 0 0 318
Továbbra is slambuc volnék, de nem működik a jelszóm, így a férjem nevén irogatok most.
Mumu, nagyon sajnálom a rokonodat. Én is súlyos hallássérült vagyok, gyakorlatilag a szememmel hallok, ill. szájról olvasok, szóval meg tudom érteni micsoda tragédia érte. Megrettent, hogy egy halmozottan sérült ember esetében, hogy lehet az orvos ennyire hanyag vagy tudatlan.
Előzmény: Mumu (313)
csinovnyik Creative Commons License 2001.02.27 0 0 317
"honnan tudjam en, hogy az adott betegsegre eppen akkor nem talanak ki vmilyen gyogyszert, vagy gyogyito eljarast. es ugye attol a pillanattol fogva az nem euthanasia, hanem tudatlansag. "

azért emeltem ezt ki, mert ez egy gyakran visszatérő érv az euthanázia ellen. kérdéseim:

1., ha ma kitalálnak egy szert valahol a világon, mennyi idő múlva adható az be egy magyar kórházban? de nem menjünk ilyen messze, kapja meg mondjuk az amerikai egészségügyi jóváhagyást, innentől számítva mennyi idő telik el, amíg azt magyarországon széles körben hozzáférhető...

jó, erre lehet mondani, hogy az elvi lehetőség adott a gyógyításra, akkor az adott beteg már nem gyógyíthatatlan, tehát az nem euthanázia, hanem emberölés. de kérdem én tisztelettel, hány esetben kutatja végig ma egy orvos a világot, hogy az elfekvőn haldokló betegeinek drága, a TB által nem finanszírozott gyógymódokat keressen és rájuk azt valóban alkalmazza is??? márpedig amíg ez nem gyakorlat, addig az, ha lassan hagyjátok haldokolni ezeket az embereket épp olyan emberölés, csak még mellékeltek hozzá egy ilyen patetikus, szemforgató magyarázatot is!

2., ez az én életem. az én születésem, az én örömeim, az én szenvedéseim. semmi közöd hozzájuk! ha úgy döntök, nekem ennyi elég volt mert nem akarom a kezelést, és nem akarom a fájdalmas agóniát, nincs és nem is lehet semmilyen alapja egy idegen embernek arra, hogy halálhoz való jogomat elvegye! bevisznek egy kórházba, ahol senkit nem ismerek és idegen emberek idegen nyelven valamit mondanak, majd büszkén nézik hány hónapon keresztül tartották vissza az amúgy elkerülhetetlent, és valószínűleg nyugodt lelkiismerettel alszanak el, míg én az újabb morfium injekció rövid enyhítő hatását várom kínomban a falat kaparva?

egyik éjjel azt álmodtam, hogy nyaktól lefelé lebénultam, az orvosok megmentettek és biztosították, hogy bármeddig élhetek ágyban fekve, mások által táplálva, mosdatva, vizelet- széklet időnként eltakarítva, külön kérésre a tévé vagy az ablak felé fordítva. minden nagyrabecsülésem stephen hawkingé, de a magam részéről és a magam részére ez nem kívánatos élet. márpedig ha én már magamat felkötni nem tudom...

van erről egyébként egy film. az a címe: mégis kinek az élete?

Előzmény: somnifer (307)
Mumu Creative Commons License 2001.02.27 0 0 315
Nem olyan furcs a magyarazatod ,mert klaszikus es egy felolesegteljes,eskut le tett emberre.
A problema a szazad mentalitasaba van es persze Te is e szerint ertekelsz.En meg bekepzelten azt hiszem elobbre lennek a dolgok mythisalasitalanitasaba (tudom nem magyar szo en az Entmythisierungbol nem talaltam mas szinonimat)
Te azt irod hatha léesz egy gyogymod en meg azt gondolom ha lesz vagy nem ha az eletem ebben a periopdusban KIBIRHATATLAN NEKEM,ha elveszi meltosagom es vijjogok a fajdalomtol,egy kifordult fizikumal jarok az emberek kozott vagy eppen a gepoeken fuggok ,meg magamnal vagyok,akkor kerhettem hogy az en elhatarozasombol olyan aki tudja az adfagot akit nem benit a fizikai tehettlenseg segitsen.Irgalmas szamaritanus de ebben az iranyban.
Előzmény: somnifer (307)
Mumu Creative Commons License 2001.02.27 0 0 314
Kedves mammarosa meg csak az elso hozzaszolasodhoz:botranyos de igaz.A finn nem a szoba arat fizette csak meg...
Előzmény: mammarosa (306)
Mumu Creative Commons License 2001.02.27 0 0 313
Biztos.De most mar el is tudom mondani:A szem ideghartya repedt meg es verzet.A heg a latokozpontban fedi el a latast.Megmaradt a periferikus latas.Ha meg idejebe kerult volna Bonderhez az o methodusaval a heg nem keletkezett volna.Nedves sejtek a verzestol eltunnek heg nelkul az o methodusaval ami mar 2 eve ismert.
Előzmény: somnifer (312)
mammarosa Creative Commons License 2001.02.26 0 0 310
Kedves Somnifer!

A kórházi kezelőorvosomtól több körben is kértem magyarázatot...de főnökei neki is vannak, kötve volt a keze, a szája...de talán még az agya is.
Ez a baj a kórházi orvosokkal, nagyon be vannak határolva. A körzeti orvosokkal meg az a baj, hogy nincsenek behatárolva.
Ebbe a kórházba úgy sem megyünk többé,mert elegem van belőlük.Az egész hozzá(nk) állásuk nem tetszett.Én laikusként láttam, hogy rossz diagnózist állítottak fel, ők még akkor sem ismerték el, amikor tényszerűen bebizonyosodott.
Sokszor elgondolkodom, miért végez el egy orvos 6-7 évet az orvosin, ha nem érdekli az egész, és annyi érzéke sincs hozzzá, mint egy aggódó anyának.

Előzmény: somnifer (308)
Zeb Creative Commons License 2001.02.26 0 0 309
Sajnos nem értem hogy miért szkeptikusak a betegek
Az orvosokat tömni kell hálapénzzel és kész és akkoe sem biztos, hogy megtesznek mindent illetve csak a boritékot teszik el.

Kettő legközelebbi szerettem ment el és az orvosok csak tették el a hálapénzt, az egyik az Uzsokiból még nem is pontos diagnózist állitott fel.

Nagyon sok álszent hazug alak van közöttük

Később folytatom.

mammarosa Creative Commons License 2001.02.26 0 0 306
Sziasztok
Kisfiammal bent feküdtünk egy budapesti gyerekkórházba...botrányos volt
Szerettem volna 1 unevezett VIP szobát kivenni (napi 2000 Ft), mire közölték, hogy az csak előjegyzés alapján megy
Utána láttam, hogy finnek vették ki cukorbeteg kislánnyal.(Gondolom, Finnországban nem értenek az inzuln beállításhoz)...egyébként a VIP szobát egy magyar alapítvány finanszírozza...ezt soha nem fogom megérteni....És az én pénzemen tartják fenn a kórházat, ahová berakták ezt a finnt.
Egyébként ugyanitt történt, hogyx mononucleozist diagnosztizáltak a gyereknél, körbemutogatták a hallgattóknak is...aztán kiderült a vérvizsgálatok során, hoy nem mononucleózis, mégis azt írták rá a zárójelentésre
Mumu Creative Commons License 2001.02.26 0 0 305
Dehogy szeretnem en ezt a dolgot a kriminalisztika szempontjabol kovetni !
Arra gondoltam hogy az esemeny csak elohiv ,ujra felvet, ket fontos kerdest amire itt,eppen a hozzaszolok felkeszultsege mint kontradiktorialitasa ,erdekes valaszokat kaphatnank:
1-Pasziv es aktiv euthanazia(ha igy irjatok..).
2-hozza jarul-e a tulterheltseg,kulonosen a praktikus ,nehez munkat vivo szemelyzetnel mint az apolok egy bizonyos "radikalis megoldashoz "ami ugyan nem a betegseg trendjevel ellenkezo de meggyorsitja azt.
A kerdesekre en is probalok valaszolni:
1.Magam is aki mar egy agyverzesen es egy borrak megbetegedesen tul vagyok (meg eleg jo allapotban) es foleg az elso viszateresetol abban az esetben felek hogy itt hagy mint karikaturat,az aktiv euthanazia hive vagyok sajat magamra ertve de a kedveseim szeretetebol is.
Rokonom aki elvesztette hallasat es a alatiakban elmeseltem hogy a latasa is a legnagyobb veszelyben van,emberi meltosaggal szeretnenk,mikor kell tavozni.
Ezert mi tagjai vagyunk egy svajci ott legalis szervezetnek az emberi meltosagot orzo es ennek megfelelo "halalba kiseresnek ".Miutan kulfoldiek vagyunk,orszagunk torvenye nem tiltja de nem is engedi meg teruleten,ha lesz akkor alkalmunk Svajcba igenybe is fogjuk venni.
Ez persze egy nagyon nehez kerdes.
Erkolcsileg akar mint jo keresztenyek is,nem lattunk benne semmi elvetnivalot meg akkor is ha az egyhazak tiltjak.A mi erkolcsi felfogasunk szerint az irgalmat es emberszeretetett hirdeto kereszteny erkolcs (fuggetlenul a mindenkori egyhaz tarsadalmi erdekekbol propagalo ellenkezo tannal) ezt nem csak megengedi hanem elfogadja is.Ez a mi szemelyes felfogasunk es nem varjuk hogy masok ezt osztjak,de magunk szamara relevans mert a mi eletunkrol van szo.
A hatar szerintem :
-a tudatos es alapos meggondolassal szemelyes elhatarozas (es ennek a lehetosegenek bizonyossaga)
- a perspektivak jo es alapos ellemzese .Tehat az informaciok a helyzetunkrol alapos legyen.
2.Eppen az ilyen jellegu elhatarozasnal a mastol es mas okokbol mint a fentiek elhatarozott es vegrehajtott " radikalis megoldas" elfogadhatatlan es buntetendo.
Előzmény: somnifer (304)
Mumu Creative Commons License 2001.02.25 0 0 303
Nem akarjatok a topicba az ugynevezett " Fekete angyal " problemajat is megbeszelni ?
Mumu Creative Commons License 2001.02.25 0 0 302
Tartozom a diagnozosal.
A verzes konsultalasanal csak konstatalta:Haemoragen.deg.mcc.ent.
(gondolom mcc az a maccula lenne..).Semmit hogy heg lesz es semmit hogy azt mig nedvesek a sejtek el lehet tavolitani..
Előzmény: somnifer (292)
misked Creative Commons License 2001.02.25 0 0 301
Most egy kicsit OFF leszek. A jelenlévő és topicot olvasgató orvosoktól szeretnék kérdezni valamit, de ne nézzétek a szakszerűtlen vagy pontatlan megfogalmazást: Hány féle dolog okozhat krónikus gyulladást, és mik ezek? pl. baktérium, virus... mi még? és mi alapján kezditek el kiszűrni, hogy melyik lehet?
Köszi előre is.
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 299
Kedves somnifer!

Ez a 3 napos dolog nem olyan egyszerű és így nem teljesen igaz.

Minden ellátás besorolódik egy HBCS csoportba.

Minden HBCS csoportnak van:
- alsó
- felső határnapja és
- normatív napja

Az alsó általában 3 ( kemoterápia kb. 14 nap)körül volt, de ezt állandóan variálják. (Most felvitték őket 5 nap körülire).

A lényeg, hogy az alsó alatti és a felső feletti ápolásokat rosszabbúl finanszírozzák (naparányosan). A rövid ápolások finanszírozása azonban kedvezőbb lett.

De van már egynapos ellátás is. Főként kisebb műtétekhez találták ki.

Előzmény: somnifer (278)
Mumu Creative Commons License 2001.02.21 0 0 297
Az egyik nem regen szerzett de szamomra nagyon fontos uj barat egy zsido ember,a Beer Shevai korhaz foanesztiologusa.Nagy tisztelet a mestersegetek irant !.A legkevesbbe leptek nyilvanosag ele (igy itt a legroszabbul kerestek) visszont hatalmas fontosagu a munkatok ott az operacio alatt.
Előzmény: somnifer (296)
Mumu Creative Commons License 2001.02.21 0 0 295
Ez igy van.
A profesor baratom meghal minden elvesztett betegevel meg most is annyi ev utan.
Ez a masik ur pedig rendel,kasziroz es ha enm vagy mint beteg eber vagy eppen ebben az esteben nem ellenorized le a velemenyet meg ketszer megjarhatod.Mert a Ti mestersegetekbe a tevedesvagy a szelhamosagnak sokkal nagyok konzekvenciai vannak mint egy masik mestersegbe hianyolt szakertelemnek.Sajnos ez a terhet vinnetek kell.A hypokrateszi esku az osszes eskuk legsulyosabba.
Előzmény: somnifer (294)
Mumu Creative Commons License 2001.02.21 0 0 293
Koszonom.A dolog el van sajnos boronalva.De azt szeretnem ha latod hogy kikerekited vele a kepet errol a topicba is sokszor emlitett feluletesegrol,info hianyrol,trehanysagrol.Udv.
Mumu Creative Commons License 2001.02.21 0 0 291
Elkuldom a diagnozist mikor megkapom a rokonomtol gondolom holnap.Felre ertettel:Mi tegnap Binder tanarnonel voltunk Becsben.A dolgokrol azzonban mar mashonnan is dokumentaltuk magunkat.Peldaul egy hamburgi (heidelbergi) Dr .Haumertol is.
Ez amit irtam Prof.Dr.Binder konsultacioja utani megallapitas.
Előzmény: somnifer (290)
Mumu Creative Commons License 2001.02.21 0 0 289
A kivetkezo csaladi tragediam tortent.Meg fross ,a megfejtest most hoztam tegnap Becsbol.
Hozzatartozom aki nem is hall es az egyik szemre 19 dioptrias a masik szemen ,a jobbikon (az is 13 dioptris) egy vekonyer hemoragiat(verzest) prodikalt,a lato kozpontba (Sehzentrum) Az itteni maganpraxisba fizetett foorvos ugyan eszrevette a konsultacional a friss verzest de azt kerte a betegtol jojon vissza ket het mulva,meglatjak mi lesz.Ket het mulva mar kepzodott az a heg ami most vegervenyesen eltakarja a latast.A kiszaradt sejtek miatt nem lehet intervenalni.
Becsben Prof.Dr.Binder Susane mar evek ota,lezerel eltudja tavolitani a kozvetlen hemoragia utan meg nedves sejteket, annelkul hogy heget kepezne,igy kesobb nem fedi el a latast.
Ha foprvosunk olvasott volna vagy tudott volna a 250 km-re mar evek ota folytatott sikeres praktikarol meg tudtuk volna menteni a hozzatartozom latasat.
Remelem hogy csak a nem tudas es nem a beteg megtartasa es kesobbi foglalkozas volt az oka..
De igy is ...
Slambuc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 288
Somnifer, szivesen, holnap megy a mail
Slambuc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 286
Kedves Somnifer, köszönöm ajánlatodat, talán küldök mailt, bár nem akarlak terhelni.
Csinovnyik, én a pécsi klinikán feküdtem kivizsgáláson, és egy szavam se lehet a körülmenyekre, kétágyas szobában feküdtem egyedül, saját fürdő, mondjuk internet nem volt, de egy fillért sem fogadtak el. Azóta is töprengek, miből telik egy ennyire modern osztályra.
Igen, meg lehet ideologizálni, hogy miért kell minden semmiséggel befektetni az embert. Azt is elfogadom, hogy egy reggel csak egy vizsgálatot lehet megcsinálni, és nem minden beteg elég fegyelmezett, tartja be, hogy előtte ne egyen, igyon stb. De én boldogan bementem volna 5 napon át minden hajnalban, vagyok annyira felelős magamért, hogy megtegyem.
Közben a sajtóban állandóan arról van szó, hogy miért jó, ill. nem jó az ágyszámcsökkentés, és olvastam már arról is, hogy fejleszteni kéne az ambuláns ellátást, mert hosszútávon olcsóbb. De a befektetéses kivizsgálás mellett szól sok orvosnak a paraszolvencia, egy hét semmiért kap 10 000 Ft-ot.
csinovnyik Creative Commons License 2001.02.21 0 0 284
maszekkórház telkiben, meg épül valami veresegyházon is jórészt somody pharmavit imre pénzén. egy holland életbiztosító meg megvette a mávkórház egy emeletét, átépíti, felveszi a személyzetet. nem állítom, hogy ez már "amerika", de valami éppen mozdul. lehet, hogy vannak/lesznek belőle botrányok is, de az áttörés ott indul be, amikor egy befektető nem az állami egészségügy finanszírozása/bérszinvonala és a fizetőképes kereslet pénzkínálata közti rést kívánja lefölözni, azaz állami pénzen vett épületekben, eszközökkel végzett gyógyításnál ad fizetéskiegészítést az orvosnak-nővérnek, hanem komoly beruházásokat eszközöl modern eszközökbe és infrastruktúrába is. nem ismerem pontosan a biztosító tranzakciójának pontos részleteit, de amennyiben ők valóban tesznek pénzt ebbe is, az már mutat valami hosszútávú kötelezettségvállalásfélét is. az azonban sajnos tény, hogy ezek a szolgáltatások jelenleg az átlagembernek nem, vagy csak nagyon nehezen megfizethetőek.
Előzmény: somnifer (283)
csinovnyik Creative Commons License 2001.02.21 0 0 282
amit írtam, az magyarországi fizetős hely. van már maszekkórház is, meg biztosítófizette orvosok biztosítóvette rendelőkben.
Előzmény: somnifer (281)
csinovnyik Creative Commons License 2001.02.21 0 0 280
viszont a fizetős helyeken! ha van lóvé akkor kapsz 1-2 ágyas szobát tévével internettel telefonnal, a vizsgálataid időpontját egyeztetik, csinos nővérke kisér osztályról osztályra, előzöd a sort mindenhol, leleteidet összeszedik, elemzik, megbeszélik veled, paraszolvencia nincs, viszont a végén benyújtják a számlát. bizonyos konstrukcióban a számlát a biztosító kapja, aki csenget.
érdekes módon van akinek ez az üzlet megéri. pedig a biztosító csak a biztosítási díjat nyeri a bolton, míg ha az állami egészségügy működne rendeltetésszerűen akkor számolni lehetne az egyéb megtakarításokkal is, mint a fölöslegesen nem kifizetett táppénz, nem elvesztegetett munkaidő, nem pazarolt kórházi erőforrások... nem folytatom, mert megint ugyanoda jutunk vissza, hogy az egészségügyi reform csak azoknak lenne fontos, akik ezügyben tehetetlenek.
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.21 0 0 279
A kérdésed második felére a következőket tudom mondani:

1. Meg lehet ideologizálni:

A fekvőbetegellátásért mást finanszírozást kap a kórház. Egy kivizsgálásért, ha találnak valamit, össze lehet szedni kb. 40-85 eFt-ot.

( A hozzáértők számára kb. 0.5-1.0 HBCS súlyszám)

Ha ambulánsan csinálják meg, akkor a vizsgálattól függően 1 eFt-ot lehet átlagban 1 vizsgálatért összekaparni. 10 vizsgálat esetén ez kb. 10 eFt.

(Csak a hozzáértőknek: 2000-ben nálunk 1016 pont/megjelenés az átlag).

A járóbetegellátás jelenleg tiszta ráfizetés. A "kivizsgálandó" beteg ráfordításai alacsonyak. Nem kell gyógyszer (csak jelképes), ellátja magát, sőt segít ápolni a szobatársait. Nem háborog, hogy kevés a kaja, hanem lemegy a büfébe.

2. Szerintem:

Ambulánsan is napi 1 vizsgálatot lehet megcsinálni, mert az egészségügy képtelen a szervezésre. (Időpontra kérni a beteget és azt be is tartani.)

A harmadik nap után megunnád a dolgot és már csak akkor mennél orvoshoz, ha visznek (mentővel.)

Előzmény: Slambuc (277)
Slambuc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 277
Udv mindenkinek, mostanra olvastam végig a topicot, és reméltem, hogy választ kapok néhány engem érdeklő kérdésre, de még nem igen érintettétek őket. Az egyik a szabad orvosválasztás kérdése. Ez miért csak elvben létezik? Én másfél évvel ezelőtt kerültem be a rendszerbe, a második fiam születése után három hétig feküdtem a kórházban, a kicsi meg inkubátorban másutt. Mivel nem tudták mi a konkrét bajom, nem is igen tudtak kezelni. A kezelőorvosom, akit teljesen véletlenül vetett elém a sors, úgy bánt velem (és bánik azóta is), hogy arról csak áradozni tudok. Azonban, mikor kikerültem a korházból, közölték velem, hogy ambulánsként már a főorvos betege vagyok. Mivel a betegségem nem gyógyítható, csak kezelhető, nem mindegy számomra, hogy egy állandóan elfoglalt, szinte mindig elérhetetlen főorvos kezel, vagy egy olyan általam válaszott orvos, aki a kórtörténetemet kezdettől ismeri, akiben maximálisan bízok, és akihez kötődöm is. Egy évembe került, míg legálisan ehhez az orvoshoz járhattam újra. Szerencsém volt, mert a főorvos volt annyira intelligens és betegbarát, hogy meg tudtam vele értetni, miért van szükségem a másikra. De nem tudom, ez mennyire általános.
A másik kérdésem a kórházi és az ambuláns ápolással kapcsolatos. Az elmúlt évben 5 hetet töltöttem kórházban, és azt tapasztaltam, hogy a szobatársaim többsége "kivizsgáláson" volt. Ez azt jelentette, hogy első nap semmi, második nap elküldik mondjuk hasi UH-ra, harmadik nap egy vérvétel reggel stb. Amikor engem vizsgáltak ki egy hétig, akkor is volt minden nap 1, max. 2 vizsgálat, ami legfeljebb másfél óra, aztán egész nap semmi. Miért nem lehet ezt ambulánsan elvégezni? Sokkal olcsóbb lenne, nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!