Volvom is volt. Meg jo, hogy akkoriban kevesbe voltam tudstos autotulajdonos, nem olvasgattam felhasznaloit, igy errol nem tudtam es bekenhagytam, csak siman mukodott a klima. :)
Nekem is csak egyben kellett, mondjuk az pont japán volt (Honda Civic). A Volvóknál viszont pl. elő van írva az ellenőrzése, alacsony nyomás esetén le kell fejteni és újratölteni.
Egész felizgattatok ezzel a klíma kérdéssel. Lassan rá fogok nézetni a 12 éves P2-re, mert ugyan tök jó, és még sosem töltettük, de ezek szerint lehetek érzékcsalódás áldozata is. :-) (A 15 éves Smar ForFour (ahogy egy fiatos klubtárs mondta: egy Mitsubishi Colt díszcsomagolásban) klíma kompresszora is előbb szart be, minthogy elengedte volna a gázt. Tökéletes nyomás alatt fúj meleget. :-)
En konkretan most P2-rol beszeltem, de jo tudni, h van ilyen problema a P3-nal. nekem ez ujdonsag volt...
Hamar itt szobakerult a Jeno. ATvizsgalasra es szervizre is o az ajanlott ember Prius eseteben? Vannak meg Pomazon is (ToyCar) illetve, v.ki meg mondott egyet, de sajna most nem emlekszem, h azok Budapesten hol is vannak vagy, h mi a nevuk.
Az egyik kollegam menne atnezetni egy autot es ha megveszi akkor utanna szerviz is lenne azonnal.
Namégegyszer: ha sokat használod az autót, el fog menni belőle egy része, mert minimális mennyiségben bár, de szökik üzemelés közben. Ha meg nem használod (akár az autót, akár a klímát), akkor akár egész gyorsan is megszökhet a gáz, mert a tömítések nem kapnak kenést.
Hiába mondom, hogy a Prius3-nál típushiba a hűtőköri kondenzátor hőcserélő (az elől lévő nagy radiátor) repedése, a 2 alsó saroktól indul, benézve látszik, hogy ott a kiszivárgó olajra ráragad a por is.
Nemrégen cserélték az én autómban Jenőék, rutinból fél óra alatt, 10-20 db tartalék kondenzátort szoktak venni, mert állandó feladat. Nem Toyota áron dolgoznak.
Zart rendszer. Hova tunne belole a gaz? Nalunk a csaladban van klimas, o is megerositette ezt. Az valahol szivarog. Ha a festes se hozza ki hol akkor nagyon kis helyen. Nekem meg soha egyetlen automban se kellett tolteni. A gaz nem szokik csak ugy el magatol.
11 ev alatt eloszor 6 evesen kellett utantolteni majd most iden ujbol. nyaron mindig hasznalva van ha szukseges, telen parasitasnal ill ha arra nem volt szukseg akkor 1-2 hetente tuti ami fix be lett inditva 10-15 percre.
Hiba nem volt csak annyit vettunk eszre, h a nagy meleggel mar nehezebben bir el.
Mind2 esetben az volt a konkluzio, h a gaz mennyisege mar epp csak az elegendo szintet erte el.
Az elso ujratoltesnel volt festve is termeszetesen, de szivargas nem volt lathato. A klimas szerint ez teljesen normalis jelenseg egy jol tomitett rendszernel is 5 ev utan.
Megneztem a hirdetest is.... a klimaval is bajok lesznek, ugyanis ha jo lenne nem kellett volna utantolteni. Olyan nincs, hogy a klimat utan kell tolteni ha az jo. Elobb vagy utobb rohangaszhatsz a klimat is javitani. A nagyakksi csere meg.... vajon hol lett cserelve? Markaszervizvben vagy valami bontott szart raktak bele? Vagy esetleg modulonkent ganyoltak bele? Ha a kilometerben hazudik itt is lehet barmi. Amugy meg full fapad. Ami perdze priusznal meg.mindig nem ugyanaz mint sok mas ennyi idosnel a fapad. De ez csak az alapfelszereltseg.
Igaza van Balunak, ezt ne vedd meg, rendorsegre kellene menni, csak sajnos nem tudom van-e ertelme, en se mentem amikor visszatekert orasakat talaltam.
Viszont nehogymar egy bunozo oratekergetonek a bizniszet porgessed! Visszatekert kilometerrel nem veszunk autot es pont.
Figyeld a Juhasz Jeno kinalatat, esetleg Maszlag Nandort, hatha beesik naluk egy hasonlo arkategoria ha ilyet szeretnel.
Köszönöm a hozzászólásokat, sajnos nem jutottam el ma megnézni, de ha minden igaz holnap már sikerülni fog. Igen jobb kormányos, de most nekem pont arra lenne szükségem. A probléma ami igazából foglalkoztat, az az, hogy nem stimmel a hirdetett km óra állás. 180e km-rel hirdetik, de a rendszám alapján történt lekérdezés 275e km. Az 100e km-rel több, ami nem kevés. A kérdésem az lenne, hogy így mit szóltok az árához ennyi kilóméterrel? Azt is írja, hogy tavaly októberben volt cserélve a hibrid akksi. Az azt jelentheti, hogy az egész, vagy csak a fáradt cellák? A felszereltsége sem valami fényes, ha jól néztem ez alap modell. Szóval, ha tudnátok egy kicsivel több támpotot adni, hogy ne tünjek teljesen lúzernek, azt nagyon megköszönném. Üdv. Joe
Rizikó. Túl olcsó, túl kevés km (ülés széle kopott!). Toyota szervizben VIN alapján megnézni a visszahívási dátumokat és mérföldeket. Ugyanezt fizetős adatbázisban is lehet.