Ezek szerint félreértettél. Senkinek sem javasltam a Csikóvárakra a felmenetelt. A geoláda(ládák) a pontnál (a parkolóban, - a pecsételőhelyen) lesznek találhatók.
Nem értem (pontosan), mire gondoltál a ’Nem tartom valószínűnek, hogy sokan felmennének oda éjjel, vagy hajnalban, miközben az itinerben javasolt út jóval könnyebb és talán rövidebb is, mint a Nagy-Csikóváron át’ beírásoddal:
Az útvonalleírás úgy van, ahogy írtad. Azonban Lajosforrástól a Gyopár-forráshoz (majd tovább Csikóváraljára) el lehet jutni a Csikóvár csúcsán át, zöld háromszög jelzésen, majd a Janda kulcsosház közelében jobbra a Z kör jelzésre fordulva.
Ez azonban távban is hosszabb útvonal, szintben meg pláne. Ha jól értelmeztem, előző hozzászólásod utolsó mondatában arra voltál kíváncsi, hogy vajon hányan mennek majd mégis erre (akik a Csikóvár geoládáját is be akarják gyűjteni)?
Nem értem (pontosan), mire gondoltál a ’Nem tartom valószínűnek, hogy sokan felmennének oda éjjel, vagy hajnalban, miközben az itinerben javasolt út jóval könnyebb és talán rövidebb is, mint a Nagy-Csikóváron át’ beírásoddal: az útvonalleírás évek óta azonos (nem változott): Lajosforrástól a Pn, majd a P+, utána a Z+ jelzés(en) kell(ene) menni, ez a legjobban/könnyebben járható, Nem kell felmenni a Csikóvárakra, sem a Holdvilágárokban törődni. A kettő között meg ’csak’ a leirt/javasolt út található. A Gyopártól a Zn jelzésen lehet/kell haladni, jól járható (de van benne jobboldalon egy vizes hely). Amikor a jelzés balra kanyarodik (a turistaház felé) ne menjetek arra (a kerítés mellett elmenni nem lehet, a fölötte vezető ösvény meg nagyon szűk), hanem szemben folytatódik az út, azon menjetek tovább a szekérútig, ott balra le a sorompóig (most is lesz rajta láthatósági mellény). Ezen az úton (valószínűleg) (a lámpátokkal) jól látható segítséget kaptok. --- A Virágosnyeregtől a célig jól látható szalagozás lesz kitéve. --- Aki a kocsiját az óvodához viszi, vigyázzon, értéket ne hagyjon benne, előfordult, hogy napközben, amíg a szülő beviszi a gyereket – addig feltörték. Javaslom, hogy az OPNI előtti placcra vigye, jobban rálátni, talán a biztonsági örök is felfigyelnek a körülötte mozgókra. --- A Csikóváraljai pont 20–tól 06-ig él, vegyétek figyelembe. --- Magyarkúton rajtolni 9,15 kor is lehet még, de aki a 20-órás kompot nem éri el, az már nem fog beérni a célba időben, főleg, ha a Rigóban (és előtte . . . máshol:-) elpepecseli az időt. --- A geoládásoknak: három (3 azaz III) pont begyűjtésre lesz lehetősége, keressétek a pecsételőnél. --- Jó időt, jó túrázást kívánunk.
Szia Larzen! Először is köszi még egyszer a fuvart Makkoshotykáról Vágáshutára!:-)) Kérdésedre a választ pedig térképpel együtt a kéktúrás topikban találod,Oláhtamás 30579.számú hsz-ében,jelenleg a 11.lapon.(sajnos linkelni még nem tanultam meg:-) )
Mivel valószínűleg az itinert nem fogják frissíteni (ki tudja hány tíz éve ugyanaz már), ezáltal a szervezők válasza lesz a döntő szerintem. Úgy hallottam hogy a "régi" K- még fel van festve az aszfaltúton is.
Sikárosi erdészház után K+ jobbra, majd kb 500 m múlva az elterelő táblánál (P- csatlakozik) szintén jobbra a K-n. A Király-kútnál balra P3szög, és ez jó meredek szintkülönbséggel elvisz Dobogókőre.
Nem tartom valószínűnek, hogy sokan felmennének oda éjjel, vagy hajnalban, miközben az itinerben javasolt út jóval könnyebb és talán rövidebb is, mint a Nagy-Csikóváron át.
Javaslom, hogy a Gyopár forrást mindenki érintse, illetve (kereső)lámpa legyen mindenkinél, jobbkézből balfelé világítson az a fény. Maradjatok az úton, ne menjetek le a (volt) turistaházhoz, van jól járható 'szekérút' végig. Ne a festett jelzést figyeljétek - annál jobb utat fogtok találni: addig frissül a tuhu is.
Megtudható az, hogy hány geokesser megy keresztül Csikóváron? (ha kell a pont).
Szóval a Virágos-nyereg után mész kb 300 m-t, majd ahol egy oszlopnál (rajta S-) balra fordul a jelzés, te egyenesen haladsz tovább, a jól kitaposott földúton. Ez az út közvetlenül az Újlaki-hegy mellett megy el (a hegy tőled bal oldalra). Mindig az egyenes a helyes irány, de nincs sok elágazás. Egészen addig haladsz amíg el nem éred a Határ-nyerget. Innen tavaly elvileg szalagozás lett volna a célig, de egy darab nem volt, és ebből lett is fesztivál rendesen, megjegyzem abszolút jogosan. Bízzunk a szerencsében :)