Számomra sokkal kényelmesebb a régi megszokott gépemen játszani, ahol ráadásul futtathatom ablakban a programokat, task-ot válthatok szabadon (pl hinteket olvasni, ha elakadnék - na nem a N&S-ban ;) ), és van antialiasing filter, amitől nem annyira pixel peti a grafika.
De nem akarok okoskodni, csak leírtam a véleményem.
hát ez jó. Engem szinte soha nem találtak el;ĐĐ Viszont gurulás közben egyfolytában felütöttek, én is szidtam h ez nem túl kreatív... de most legutóbb elvoltam, igazából annyira azért nem a vak véletlenen múlik, lehet jól taktikázni (hova gurulsz, milyen messze, maradsz vagy mész, menekülni próbálsz, vagy az egyik legjobb, játszol a teleporttal, stb), szóval találd meg a szépet ebben is:))
Mikor a bolygó szívében kellett a szülőrészt kicsinálni (ahol folynak le sorban az újszülöttek) ott már morcosodik a helyzet (hardon nem elég egy lövés nekik sem), de ilyen helyzetekben alakul ki az igazán profi játékstílus ahol szinte átmenet nélkül tudod kombinálni a futást, gurulást, esést, automata ugrást meg ilyeneket, én ott vágtam le a legnagyobbakat, nagyon bírtam:)
Nekem bejött ez a gurulgatós trükk, de az a baj, hogy egyszer-kétszer azér mindig belém lő, és az Alienes bolygón már nem kell sokat várni, mire találkozol vagy tíz ilyen genyóval. Szóval most el is ment egy kicsit a kedvem tőle, mert az ötletesség fogyóban van a játéknak ezen a részén, csak jön a sok kék... ááá
És mivel felvetődött még 1-2 felvetés erről még írnék pár sort... :) Kezdve talán azzal hogy nem kell megijedni, menni fog a játékok nagyrésze jól. A nagyon régiek (North&South) és a számomra nagyon régiek (XP-s gamék) számára ott a DOSBox. Az a Wines gépen megoldható így. Vagy marad a lassítás. A MoSlo egész jó. Én azt preferálom. Persze jobb lenne ha a programozók anno rendesen megcsinálták volna a sebességtesztet a játékban. Pl. Test Drive 3... ami már 1 486-oson is játszhatatlan volt... :( Memória hiány pont nem az EMS-s játékoknál léphet fel. 1993-ban voltak EMS-es játékok amik sok szabad konventionális memót vártak el a hű gamertől. De a CD-ROM megjelenése után ez már nem osztott nem szorzott. Akinek van retro gépe az tudja egy cd driver mennyit zabál le a hagyományos konventionális memóriából. És bizony itt jönnek a gondok. Hiszen 1992-ig igazából XMS és konventionális memória kellett. A legszebb pl. a Commanche ami el se indul ha van EMS driver is a háttérben. De még van pár ilyen vicces darab. Jó pár... Konventionális memóriából meg általában 610-620 kiló kérése már-már lehetetlen igénynek tűnhet, ha mindent betöltünk. Pl. Microprose szimulátorok, ugye emlékszünk? Kell egy boot menü... Vagy a lusták megoldása: egy rakás config és autoexec fájl, és épp azt másoljuk be a gyökérbe ami kell. De ha már nagyon unjuk ezt az állapotot, és összegyűjtöttük minden lelkierőnket, felszerelkeztünk elég kajávall és sörrel, és meg van a barátnőnk jóváhagyása is, akkor nincs más dolgunk, mint neki állni összerakosgatni egybe ezt a sok fájlt, és létrehozni saját kis rendszerünket. Ha netán valamelyik feltétel nem teljesül, akkor bukó a dolog... erről sokat tudnék mesélni, de ez nem az a topik... :)
Nekem itt ez a legelső konfigom újjáélesztve ('97), szerintem épeszű ember nem használt ilyen felturbózott kétszázast..;Đ 166-ról tuningoltam, 200Mb ram, egy voodoo 2 is volt benne de már nem használom.
A marharégiek (North&South) ezen is túl gyorsak, azokhoz 386-nál nagyobb nem jó.. (hacsak nem oldod meg szoftveresen valamivel) minden más hibátlan, és most lusta voltam autoexec és configsys feljavításhoz, mégis elég volt a Mem mostanában mindenhez.
Ráadásul netezés közben is mennek, mert egyedül a flashback volt ami nem működött win98 alatt.. EMS-sel működőket nem próbáltam mostanában.
Hasonló konfigot raktam össze magamnak itthon, és DOS-szal szinte minden megy. Csak kell egy jó boot menü, hogy minden kívánságot teljesíthess. Ha kell legyen csak XMS, vagy EMS is cd-vel és cd nélkül (hogy legyen elég szabad konventionális memória) stb. Az egyetlen probléma nálam az volt, hogy meg kellett feleznem a RAM-ot, mert pár játék nem ment 32 megával pl. Cannon Fodder 2 stb. Most 16-tal megy minden. De ezt már írtam ide, és mielőtt valakiben felmerülne ilyen eshetőség, több memóriát kipróbáltam, egyikkel se ment. Nem az volt a gáz. Szóval nem vagyok már amatőr.
Most tervezek egy ilyen konfigot venni. Úgy látom, hogy neked már van tapasztalatod ezzel a formációval. Szóval érdemes? A retro játékok jól futnak rajta (gondolok itt a régebbi játékok sebességére, meg ilyenekre)?
Ez amigás flashback verzió volt? Mert mindez absz nem passzol ahhoz amit tapasztaltam pedig pár hónapja szedtem elő hogy hardon is végigszenvedjem:)) (megérte az biztos;Đ)
Szóval nekem nem volt konkrét trükk, ami bejött volna ellenük.. akkor is képes felütni, ha gurulás közben szembetalálkozunk.. hardon menekülésből állt olykor az egész, igazi horror-hangulat;Đ Viszont egyáltalán nem lőtt vissza találat után.
Pont akkor gurulni mikor alád érne, az viszont bejött.. néha.. nagyon rá kellett érezni, meg távol kell tőle maradni.
Én egyébként minden ilyesmit egy P-200MMX-en játszok win98 esetleg dos alatt, egy sz*r monitoron a legjobb 8 bites philips hangkártyával, hangulatos..;Đ
Na azért annyira nem lettél át vágva, csak talán nem olvastad elég figyelmesen.
Így is meg lehet fogalmazni a helyzetet. :-)
Amúgy ritkán veszek játékot (Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Diablo 2), és ezerszer körbe szoktam járni a témát, mielőtt kiadom rá a pénzt, de ennél az Aftermath-nál elkapott az "X-Comot akarooook"-őrület.
Na azért annyira nem lettél át vágva, csak talán nem olvastad elég figyelmesen. Nem az XCOM egy újabb része és nem is ők készítették. Ha a készítők legújabb remekét szeretnéd megismerni, akkor a kulcsszó Laser Squad Nemesis (sajnos fizetős on-line játék), de ott van még az X-Com email-es változata (erősen csökkentett játékmenettel). Az Aftermath meg azért elég nyilvánvaló, hogy szorosan kapcsolódik az XCOM-hoz, valószínűleg erre utalt az ujság, de valszeg jogi stb. problémák miatt nem lehettett és valszeg nem is akarták, hogy túlságosan hasonlítson (valóságból vett fegyverek pl.).
Ha úgy veszzük, akkor az XCOM lehetne a Laser Squad (az meg a Rebel Squad) utóda, ott annyival több a hasonlóság, hogy a készítők ugyanazok és még a fegyverek is (Marsec fegyverek, autogunok, lézerek, a stílus, a harc szabályai stb.)
Voltaképp az apocalypse-be csak egy negyedórás betekintés jutott nekem, és ez alapján nyilvánítottam véleményt. Az nem tetszett, hogy a lények mozogtak, miközben az én rejtett csapatmozgásom volt soron, és azt hallottam, hogy a tudósokat meg egyéb, korábban tabu személyeket is kilövik (amúgy is olyan sokba kerülnek a nyavalyás kis kutatók). Talán valamikor megpróbálkozok játszani vele.
Nos, ha az Aftermath nem is a sorozat tagja, akkor én keményen át lettem vágva egy újság által. :-( De mindegy, a barátném imádta, úgyhogy végül is a karácsonyi ajándékát letudtam.
szerintem az apocalypse is jo, az aftermath viszont nem a 4. resz, sot, semmi koze a sorozathoz, csak hasonlo jellegu. az x-com sorozat 4. darabja az interceptor, de az szot sem erdemel.
Még nem olvastam végig a fórumot, de ígérem, igyekszem majd pótolni a hiányt. Ezért elnézést, ha már feltette valaki ezt a kérdést: van egy aranyosnak tínű játék, a Simon, a varázsló, vagyis annak a régebbi változata, mert tudtommal készült új is. Anno nekem megvolt németül, most meg spanyolul. De tök mindegy, milyen nyelvű, mert van egy óriási bajom vele: nem lehet benne menteni. Már az össze billentyűt lenyomtam vagy húszszor, de nem és nem engedi. Én meg nézek, mint Rozi a moziban, hogy most mi van. Esetleg valami tipp egy veterántól...? Vagy egy univerzális segítőkész netoldal?
Hát, két év kellett, mire erre rájöttem! És még én menőzök azzal, hogy aránylag értek a géphez. :-))) Az első részt anno egy Metro áruházban vettem meg (hű, emlékeim szerint az érettségire való készülődésbe is belezavart). A másodikkal jóval korábban ismerkedtem meg, egy barátnőmmel éjszakákba menően játszottunk vele. (nosztalgikus sóhaj :-)) A harmadik nem tetszett. A negyediket (Aftermath) megvettem jó sok pénzért, de az én hiperszuper gépemen el sem akart indulni, pedig ez modern program, így az említett barátnémnak odaadtam. Neki bezzeg működik. De ez sem tetszik. A régi feelinghez hozzátartozik az őskori grafika, a bázison való kutatás-fejlesztés meg a pénzügyi műveletek, stb. Szóval, hatalmas boldogság ismét játszani vele, bár szerintem két héten belül laposra verem az idegeneket, és visszatérhetek a tankönyvekhez.
Örülök, Dohi, hogy még egy X-Com-tisztelővel találkozhattam. :-)))
Végig futottam minden képernyőt már legalább 10x a raktárban és végig böngésztem az Internetet, de nem találtam megoldást. Segítsen valaki! Mit kell csinálni a raktárban?
x-com rulz! a megoldas (mostmar mindegy, de hatha masnak is kell): vagy leszedsz az xcomufo.com-rol egy patch-et, vagy a directx beallitasoknal a direct3d-t (asszem) kikapcsolod. ja, es kell valami lassito proggy is.
Múlt héten letöltöttem kamaszkorom kedvenc "primitív" játékát, az X-Com-ot. Már megvolt otthon, de sajnos a Geforce grafikai kártyákkal nem kompatibilis a játék, vagy hogy mondják ezt. Azóta viszont rájöttem, hogy ha letöltök egy programot, akkor meg kell nézni, hogy egy sorral lejjebb akad-e valami illesztőprogram is.
Egy hete játszom vele, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Van valaki, aki szintén szereti ezt a játékot?
Utoljára két éve ért hasonló old-game-katarzis, amikor az Indiana Jones and the Fate of Atlantis-t sikerült levadásznom a neten.
bakker... vacak fórum, képtelen 1 beillesztést megoldani szóval: Például: d:gamesheroes2 esetén, ha a mount d d:games parancsot alkalmaztuk, akkor a játék konfig fájljába a d:gamesheroes2 helyett d:heroes2-t írjunk! Tehát azt az útvonalat, amit a DOSBox lát belõle!"
"Figyelem! Ha a játék futtatásához át kell írni a konfig fájlját, akkor az útvonal az emulált útvonal legyen, ne pedig a Windows-os! Például: d:gamesheroes2 esetén, ha a mount d d:games parancsot alkalmaztuk, akkor a játék konfig fájljába a d:gamesheroes2 helyett d:heroes2-t írjunk! Tehát azt az útvonalat, amit a DOSBox lát belõle!"
Teljesen elakadtam a raktárban. Felmegyek a zöld pontoknál, szétlövöm a masinát 2 valami esik le belőle, odalent fel lehet venni az egyiket, a másik sehol. Látom a jeleket a dobozon. Repülőgépnél kék lézerrel egyből kinyírnak, de át tudok gurulni az ipsén, akinek erre kiakad a skriptje és folyamatosan lő. A piros pontoknak semmi hatása nincs.
Napokban fogtam bele újra :) Van neki saját <a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9005150" target="_blank">topikja</a>, és még mindig jönnek ki hozzá modok például itt.