Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2021.02.18 0 0 26636

"Még a döntőbe sem jutottunk be!"

Igazad van. Javítok. Be kell jutnunk a döntőbe, és meg kell nyernünk a kupát! És persze dupláznunk kell!

Bár lehet, hogy te nagyobbnak látod a Lille bajnoki esélyeit a mienknél. :)

 

Ez nem ide tartozik, de erről nem írok külön. Úgy érzem, a Lille végül legjobb esetben harmadik lesz (még mennek Lyonba, a PSG-hez, és előbb utóbb a PSG elkezdi a kicsiket is komolyan venni), míg a mi bajnoki esélyeink már 90% fölött vannak.

De a lényeg, hogy jussunk túl a Lille-en. Esélyeinket 50-55%-ra saccolom. De remélem, este 11-kor már pozitívabb leszek. Remélem, te is. :)

Előzmény: nj (26635)
nj Creative Commons License 2021.02.18 0 0 26635

"Most már meg kell nyernünk a kupát is."

 

Még a döntőbe sem jutottunk be!

Előzmény: Gyenyi (26634)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26634

"a Heerenveen talán könnyebb lesz"

Talán. De mivel egyetlen jó játékosuk, Berghuis nem játszhat, lehet, hogy a Feyenoord lenne könnyebb. Mindegy. Most már meg kell nyernünk a kupát is.

 

"A másik ágon sanszos,hogy a Vitesse fog a döntőbe jutni,gondolom a Venlot azért csak megverik."

Egy hónapja 4:1-re nyert a VVV a Vitesse ellen. Annyira nem biztos tehát a Vitesse továbbjutása. Persze azért esélyesebb.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26633)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26633

Drámai fordulat volt,sokan a Klassikert várták a kupában,én jobban örülök,hogy nem a Feyenoordot kaptuk,ha már a döntöben nem kaphattuk.Van most elég meccsünk,a Heerenveen talán könnyebb lesz. Aztán persze simán lehet,hogy Siem majd megint ellenünk talál magára.De a Kupát én annyira nem tartom sokra.Mondjuk ne az elődöntőben bukjuk el. A másik ágon sanszos,hogy a Vitesse fog a döntőbe jutni,gondolom a Venlot azért csak megverik.

Előzmény: nj (26632)
nj Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26632

A Heerenveen 4-3-ra megverte a Feyenoordot a kupából, így hozzájuk megyünk, nem Rotterdamba. Már 3-1 is volt a Feyenoordnak, de még a 82. percben is vezettek 3-2-re, de aztán jött Siem de Jong és vágott kettőt a 86. és a 88. percben.

nj Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26631

"Most mindkét csapat jobb, mint akkor volt."

 

Ők lehet, hogy jobbak, de mi biztosan nem.


"Több pontunk van, mint tavaly volt 21 forduló után, több gólt szereztünk és kevesebbet kaptunk."

 

Némi szépséghiba, hogy most egész ősszel csak gyenge csapatok ellen játszottunk, ill. nem tudom, mi köze van a bajnokságnak a BL-hez. A Lille egyébként, a francia bajnoki címért küzd, nem is reménytelenül.

 

"Már Schuurs is jobb volt, mint Veltman, de Timber Schuursnél is jobbnak látszik."

 

Schuurs nem volt jobb, mint Veltman.

 

"Szép sikerük volt az EL-ben a 3:0-as győzelem Milánóban a Milan ellen, de a Celtic ellen egyszer sem tudtak nyerni."

 

Az utolsó fordulóban elszenvedett vereségük már tét nélküli meccsen volt. És a Milan sem tudott ellenük nyerni egyszer sem.

Ők egyértelműen jobbak, mint tavaly, mi pedig sokkal ingadozóbb formát mutatunk, mint tavaly ősszel a Lille elleni 2-0-ig.

 

"De mostanában mérlegünk francia csapatok ellen különben sem rossz. 2018-ban 2 döntetlennel ugyan kivert minket a Nice, de pár nappal a Nouri rossz hír kijövetele után, az is szép volt, hogy a meccsek jó részében jók voltunk. 2017-ben kivertük a Lyont. A többi csoportmeccs volt. A PSG 2 meccsen jobb volt nálunk, a Lyon és az Auxerre nem."

 

Az Auxerre 2010-11-ben valóban nem volt jobb (de rosszabb sem: 2-1 és 1-2 volt). Korában viszont kiestünk ellenük 2004-2005-ben és a Marseille ellen is 2008-2009-ben.

 

"Szerintem kicsit esélyesebbek vagyunk a továbbjutásra, de biztos nehezebb lesz ellenük, mint tavaly volt."

 

Szerintem, ők egyértelműen esélyesebbek, így tartalékos felállállásban pedig pláne. Gravenberch pótlása megoldható, mert sok jó középpályásunk van, de Stekelenburg miatt aggódom, Haller kaliberű centerünk meg nincs.

Előzmény: Gyenyi (26630)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26630

Holnap ismét Lilleben játszunk. Legutóbb, elég tartalékosan, egyre rosszabb formában is elég simán nyertünk ott 2:0-ra. Most mindkét csapat jobb, mint akkor volt.
Több pontunk van, mint tavaly volt 21 forduló után, több gólt szereztünk és kevesebbet kaptunk. A BL-ben feltűnő eredménnyel nem dicsekedhetünk, de olyan játékunk, eredményünk sem volt, amit szégyellni kéne. Eladtuk Ziyechet, Van de Beeket, Destet, Veltmant és Huntelaart. Megvettük, Antonyt, Klaassent, Kudust és a sajnos az EL-ben nem használható Hallert. Antony néha tudja feledteti Ziyechet. Alvarez nálunk ilyen jó még nem volt, és általa a védelem is sokkal jobb. Már Schuurs is jobb volt, mint Veltman, de Timber Schuursnél is jobbnak látszik. Jó formában Mazraoui is jobb, mint Dest. Gravenberch kispadosból egyik legjobbunkká vált, bár holnap nem játszhat.

Gondolom, hátul, középen a PSV elleni szerdaiak kezdenek. Talán most kiderül, hogy mire megyünk Stekelenburggel, bár jobb lenne, ha nem lenne erre szükség. Elől minden attól függ, ki lesz középen. Ha Traore vagy Brobbey, akkor a szélen Antony és Tadic lesznek. Ha Tadic, akkor helyén Neres lenne logikus, hiszen Idrissi már hónapok óta nem játszik.

Nekik 25 forduló után sokkal több pontjuk van, mint tavaly ilyenkor volt, jóval több gólt szereztek, de jóval több gólt is kaptak. Szép sikerük volt az EL-ben a 3:0-as győzelem Milánóban a Milan ellen, de a Celtic ellen egyszer sem tudtak nyerni. A milánói 3 gól szerzője valószínűleg nem játszik ellenünk. Nyáron eladtak egy középhátvédet, és árának harmadáért megvették Botmant. Középcsatárukat is eladták, és árának kevesebb, mint a feléért megvették a kanadai Davidot, aki eddig kb. feleannyi gólt szerzett, mint elődje.

A francia sajtó áradozik Botmanról, aki nálunk valószínűleg csak kispados lenne. Persze azt túlzás lenne mondani, hogy ez jellemző a két csapat erejére. De valamit azért jelenthet.

NJ szereti a történelmi összehasonlításokat, bár leginkább akkor hivatkozik rájuk, ha számunkra kedvezőtlenek :) . A Lille ellen nem azok. Ebben a században a PSV és az Ajax játszott ellenük. 4 meccsből 3 holland győzelem, 1 döntetlen. De mostanában mérlegünk francia csapatok ellen különben sem rossz. 2018-ban 2 döntetlennel ugyan kivert minket a Nice, de pár nappal a Nouri rossz hír kijövetele után, az is szép volt, hogy a meccsek jó részében jók voltunk. 2017-ben kivertük a Lyont. A többi csoportmeccs volt. A PSG 2 meccsen jobb volt nálunk, a Lyon és az Auxerre nem.

Szerintem kicsit esélyesebbek vagyunk a továbbjutásra, de biztos nehezebb lesz ellenük, mint tavaly volt.

nj Creative Commons License 2021.02.14 0 0 26629

"Egyszer kellett komolyan védenie, és akkor azt meg is tette."

Én azt írtam: "nem nagyon tették próbára". Nem látok nagy különbséget.

 

"Gondolom, az első gólra célzol. De annál a labdát, Haller továbbította Klaassen felé."

 

Utólag megnéztem én is, valóban beleért Haller is. De ha van az a gólpassza, akkor sem tetszett volna.

 

Timbernél pedig kifelejtettem, hogy az első gólnál ő is nagyot hibázott.

 

Gyakorlatilag csak Klaassen és Haller tetszett.

Előzmény: Gyenyi (26628)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.14 0 0 26628

"Remélem, csak a Lille elleni meccsre tartalékoltunk, mert ilyen teljesítménnyel ellenük nem sokra mehetünk."

Valamilyen formában biztos tartalékoltunk. Például abban, hogy senki nem akart megsérülni a csúszós műfüvön. Attól nem félek, hogy a Lille ellen a hozzáállással baj lesz. Mindkét csapat jobb, mint volt, amikor legutóbb náluk jártunk, és elég simán nyertünk. Haller egyre jobb. Kár, hogy nem lesz. Meglátjuk, mi lesz.

 

Értékelésedhez csak két megjegyzésem van.

Stekelenburg nekem kimondottan tetszett. nyugodt, magabiztos volt, sokkal jobb kirúgásokkal, mint szombaton. Egyszer kellett komolyan védenie, és akkor azt meg is tette.

"Tadic "rutinból" lehozta a meccset, sokat volt játékban de ezzel sokra nem mentünk. Azért így is volt egy gólpassza."

Gondolom, az első gólra célzol. De annál a labdát, Haller továbbította Klaassen felé. Azt hiszem, volt még egy jó beadása, passza, de valóban nem volt jó.

Előzmény: nj (26626)
nj Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26627

Naná, hogy a Heerenveen-Feyenoord győztesével játszunk a kupában és idegenben... :-(

nj Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26626

Megint egy olyan meccs, aminél csak a 3 pont megszerzésének lehetett örülni. Lanyha tempó, alacsony színvonal, gyenge egyéni teljesítmények.

Remélem, csak a Lille elleni meccsre tartalékoltunk, mert ilyen teljesítménnyel ellenük nem sokra mehetünk.

 

Stekelenburgot nem nagyon tették próbára.

Mazraoui végig bizonytalannak tűnt, a védőmunkája nem volt kielégítő, a támadójátékot nem tudta segíteni, előbb is bemehetett volna helyette Rensch, nem csak a sérülése miatt. Timber nem volt rossz, de jó sem. Nem értem, hogy amikor hátul passzolgatunk, miért várja meg mindig, hogy közel érjen a letámadó ellenfél, ha utána úgyis hátra passzol. Blind az első 15 percben ijesztően kezdett, úgy ment el mellette Azzaoui, hogy rossz volt nézni. Azt hittem, rajta fog elmenni a meccs. Utána némileg fejavult, de meg sem tudta közelíteni a szerdai játékát. Tagliafico figyelmetlenségéből majdnem gólt kaptunk az elején, utána hátul nagyobb hibája már nem volt, de a felfutásaival megint nem mentünk sokra.

Alvarez ismét a régi (szürke) volt. Észre sem nagyon lehetett venni, hogy pályán van, mert a Heracles támaádsai akadálytalanul futottak végig a középpályán. Persze, ez nem csak az ő hibája, hanem a többi középpályásé is. Klaassen is elmaradt a szerdai teljesítményétől, hosszú percekre eltűnt a mezőnyben, de még így is a jobbak egyike volt. Kudus talán kétszer nem ért labdához, annyira későn lépett pályára. Gravenberch egyre kevésbé tetszik. Légüres térben mozog, folyton úton van két ellenfél játékos között, de sohasem ér oda. Idegesítő, hogy amikor lehetne gyorsan támadást indítani, akkor mindig csinál egy cselt, lefordul, színezget és közben oda lesz a lehetőség, mert az ellenfél visszazárkózik. Sokszor, feleslegesen cipeli a labdát, ezzel minden dinamizmust kiöl a játékból. Amit játszott az egy tökéletes alibi volt.

Neres eltűnt a mezőnyben, modnhatnánk azt, hogy nem sikerült neki semmi, de az az igazság, hogy nem is nagyon próbálkozott. Értékelhetetlen a teljesítménye. Antony rövidebb idő alatt többet mutatott. Haller volt a legjobbunk és nemcsak a gólja miatt. Szinte minden labdát elfejelt, megtartott, jól is passzolt. Tadic "rutinból" lehozta a meccset, sokat volt játékban de ezzel sokra nem mentünk. Azért így is volt egy gólpassza. Labyadnak ideje sem nagyon volt bemelegedni.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26625

Talan most mar behuzzuk. 

nj Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26624

Cserélni kellene, mert ez eddig nagyon karcsú. Jöjjön Neres helyett Antony és Gravenberch helyett Martinez.

nj Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26623

A PSV pontokat hagyott Hágában, ha most nyernénk, az lélektanilag hatalmas előrelépés lenne.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.13 0 0 26622

Ado 93.percben beverte a PSVnek az egyenlítést. Kifejezetten utálom őket, de ezt most köszönöm. Ha nyerunk, 9 pontra elhuzhatunk.

Gyenyi Creative Commons License 2021.02.11 0 0 26621

Az első félidő nagyszerű volt, bár, ha Blind hibája után Malen kihasználja óriási helyzetét, és 2:1-gyel fordulunk, nehezebb lett volna a második félidőben. De a játék képe, a helyzetek alapján még akkor is legalább 4:1 lett volna jogos. Viszont aggasztó hatalmas visszaesésünk a második félidőben. A kondícióval lenne baj? Blind első hibája Malen helyzete előtt volt, majd a második félidőben már elég sokat hibázott. Tényleg az lenne, amit Ten Hag mond, és nem bírja a középpályával járó sok futást? Kár lenne, mert Martinezzel jobb a védelem. Lehet, hogy mégis a balhátvéd az igazi posztja? Talán, ha Martinez besegít neki. Tagliafico különben sem tetszik mostanában. Megint kaphatott volna pirosat, Ihattarennel nem bírt, jó beadása nem volt. Külön pech, hogy oldalán Tadicnak is csak egy jó beadása volt. Így Hallert nem tudjuk optimálisan kihasználni. Neres sérülése óta kevés jót csinált. Az AZ elleni kupameccsen szerencsénkre a bíró nem vette észre, hogy gólunknál zavaróan lesen állt, a Fortuna ellen ugyanúgy elügyetlenkedett helyzeteit, mint tegnap. Igaz, az AZ elleni bajnokin jó volt. Talán zavarja, hogy újabb konkurense van, azért akart annyira gólt rúgni. Kár, mert rajta múlt, hogy nem 3:1-gyel nyugodtan fejeztük be a meccset. Ráadásul megfosztotta Hallert első Ajaxos mesterhármasától. De legalább annyira zavart, hogy bekkjéről eközben teljesen elfeledkezett. Maxot, amíg Antony volt, szinte nem is láttuk. Miután bement Neres, Max volt sok támadás indítója.

Tulajdonképpen ez a 11 maradhatna, de Gravenberchnek helyet kell találni. Az áldozat ellenféltől függően Alvarez vagy Martinez lehet. Persze még van Kudus is. Most már játékra kész. Talán tegnap segített volna, ha a 60-ik percben Tagliafico helyett bemegy, és Blind hátramegy bekknek. Az biztos, hogy a középpályán nagyon jól állunk. Hogy ez nem jó hír Labyadnak, az nem zavar. De sajnos Ekkelenkampnak sem jó hír. A Lille ellen ezzel a 10-zel kezdenék. Ha Kudus a Heracles ellen 45 percet tud játszani, akkor Lilleben őt tenném be Haller helyett, olyan szerepben, amilyent a Liverpool ellen kapott. Ha még erre nincs kész, akkor Tadic és Brobbey közül kell Ten Hagnak választania. Ha Tadicot választja, akkor Idrissi vagy Neres lehet a balszélen. Én soha nem voltam annyira oda Idrissiért, de mostanában Nerestől sem vagyok oda. Nem tudom. Marad még Brobbey. Ő is abban jó, amiben Tadic. Nehéz tőle elvenni a labdát. Viszont ő gyors és gólerős is. Ha csak az a szempont, hogy mi jó a csapatnak, akkor őt választanám.

De most még a szombati meccs a legfontosabb. Egy éve, egy a mostaninál sokkal gyengébb, rosszabb formában lévő Ajax kikapott náluk. Most simán kell nyernünk. De, ha mégsem lesz sima, sem bánom, csak nyerjünk.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.11 0 0 26620

Az elő félidei játék valóban a régi időket idézte,aggresszívan letámadtunk,a PSVnek sok értelmes megmozdulása nem is volt. Haller első gólja nekem különösen tetszett,de természetesen mindkettő fontos volt. Nekem továbbra is Martinez játéka az,ami nagyon tetszik,és így Blind a középpályán sokkal hasznosabb tudott lenni,mivel kevésbé jött ki a lassúsága. HIbákat leszámítva remekül helyezkedett,voltak nagyon szép passzai.Szerintem neki ideálisan ez lenne a megfelelő helye,a védelembe már nem őt tenném. Egy Klaasen-Gravenberch-Blind középpálya szerintem ütős lenne,és ellenféltől függően tenném be Alvarezt,aki szintén főnixmadárként támadt fel. Neresre kicsit haragszom,mert kétszer is önző volt,amikor passzolni kellett volna,színtiszta gólhelyzetet teremtve. Ha belövi ezeket,nincs gond,de így azért rossz döntéseket hozott. (Vagy nagyon gólt akart rúgni,de az egyéni érdek ilyenkor nem lehet priorizálva). A második félidőre kicsit elfogytunk,ekkor már a PSV is jött ránk. Timber öngóljánál mentő körülmény nálam,hogy ha nem megy be róla,akkor is jött már a srác,aki szinte biztosan berúgta volna. Ezt leszámítva a két fiatal szerintem megfelelt,és szépen jönnek fel.

nj Creative Commons License 2021.02.10 0 0 26619

Jó első félidő után gyengébb második, de a győzelem és a továbbjutás megérdemelt. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk, hamarabb is eldönthettük volna.

 

Stekelenburgöt nem nagyon tették próbára, nem derült ki, hogy éles helyzetben mire lehet tőle számítani.

 

Mazraoui kicsit halványabb volt a megszokottnál, de megfelelt. A helyére álló Rensch sem váltotta meg a világot, de hozta magát. Timber jó volt, de az öngólja rontott a teljesítményén. Martinez volt a védelem legjobbja, harcosan, jól futballozott. Tagliafico hozta a szokásost, nagyon aktív volt, kicsit több pontosság nem ártott volna a beadásoknál.

Alvarez mintha kezdene egyre jobban magára találni. Kiveszi a részét a letámadásból, jók a szerelései, megnyeri a párharcokat és egyre jobban passzol. Még a végén kiderül, hogy Ten Hagnak lesz igaza vele kapcsolatban. Klaassen 10-esként most tetszett a legjobban. Sokat futott, nagy területen játszott, jó labdákat adott - egyik közülük gólpassz volt -, a kapu előtt is veszélyes volt és az utolsó percekben a nagyot mentett a kapunk előtt is. Blind volt a szemenben a mezőny legjobbja. Régóta mondogatom, hogy tegyük őt a középpályára, de Ten Hag szerint ő nem középpályás. Szerintem, meg igen. Ilyen jól nagyon régen játszott. Az, hogy remekül irányít és jó labdái vannak, eddig is köztudott volt, de most kimondottan sokat futott és szinte minden szerelése sikeres volt.

Antony aktív volt, próbálkozott lövésekkel és beadásokkal is, de ma nem volt szerencséje. Azért egy szemfüles labdaszerzéséből így is gólt szereztünk. Nem volt rossz. A helyére állt Neresnek volt egy jó lövése, ami alig ment mellé, de jobb lett volna, ha inkább leadja Hallernak. Nem mozgott rosszul, de volt ő már ennél jobb is. Haller két gólt szerzett, ha csak ennyit tett volna hozzá a mai meccshez, akkor sem lehetne rá panasz. De ettől függetlenül is remekül játszott, jól tartotta meg a labdákat, passzolt, a kapura is veszélyes volt. Ha mindig ezt az arcát mutatná, akkor elmondhatnánk, hogy megérte az árát. Tadic szinte minden támadásunkban benne volt, de "csak" egy gólpasszt jegyezhettünk fel a neve mellé. Volt egy jól helyezett lövése, de bravúrral kitolta a kapus. Nem volt rossz, de hiányzott a koncentráltság és a pontosság a játékából.

 

Megint bebizonyosodott, hogy ha jó a középpálya, akkor többnyire jó a csapat is. Bár, a kényszer szülte ezt az összeállítást, de azért egyes elemeket megtartanék belőle. Elsősorban Martinezt a védelemben és Blindet a középpályán, mert mindkettő jól sült el. És az is látszik, hogy Klaassen sem felejtette még el teljesen, hogy hogyan kell 10-est játszani. Próbálkozhatnánk egy Gravenberch - Klaassen - Blind középpályával. Alvarez hiányában kevesebb lenne benne az agresszivitás, de több a játék. A Heracles ellen arra lesz nagyobb szükség. De a Lille ellen idegenben lehet, hogy nem ártana a mexikóival kezdeni. A szélen a két brazil bármelyike jó, de időnként lejöhet Haller, vagy Tadic is, előbbi esetben a szerb lehetne a center. Időnként, a könnyebb ellenfelek ellen bemehet Traore is.

Úgy tűnik, hogy még Labyad és Promes nélkül is van jövő! :-) Hogy Klaibert már ne is említsem.

 

Ha ilyen harcosan és összeszedetten játszunk a Heracles ellen is, akkor megtörhetjük az ottani rossz sorozatunkat.

nj Creative Commons License 2021.02.08 0 0 26618

"Nem tűnt fel, hogy a vita során alaposan megváltozott a hozzáállásod?"

 

Nem változott meg alapjaiban, csak árnyaltabb lett. Azt beláttam, hogy Ten Hag nem fogja büntetni Brobbey-t. Ennek én speciel nem örülök, de ez van.

Azt is elfogadtam, hogy a legjobbakról nehéz lemondani egy edzőnek, ha eredményesek akarunk lenni.

Viszont, két dolgot azért figyelembe kellene venni. Brobbey nem járt el korrekt módon. És annyira (még?) nem jó, hogy kihagyhatatlan lenne. Nem mondom azt, hogy Traorenál nem jobb, mert valóban jobbnak tűnt, de akkora különbség nincs köztük.

 

"Haller nem játszhat, Brobbey komoly jelölt..."

 

De csak Lille-ben nem játszhat, a bajnokikon játszhat!

 

"De, biztos vagyok abban, hogy, ha Brobbey aláírt volna, akkor ő lenne a 9-es."

 

Valószínűleg igen, de nem írt alá.

 

"Nagyon gyengítené pozícióját, ha ismét azonnal kiesne az EL-ből. És az a csapat önbizalmát is aláásná. Márpedig esélyeink Onana, Gravenberch és Haller nélkül nem nőttek. És még az se biztos, hogy Mazraoui és Tagliafico játszhatnak."

 

Hát, ezért mondom, hogy gyakorlatilag tökmindegy, hogy Brobbey játszik-e vagy Traore! Mert már régen nem ezen múlik!

 

"Azért jobb, hogy a Willem II ellen nem kellett nélkülöznünk. :)"

 

És akkor jövőre mi lesz? Oda-vissza megver bennünket a Willem, mert nincs Brobbey? :-)

 

"És megint jutalmazni, büntetni akarsz. Ha rá van szükség, ne büntessük a csapatot és szurkolóit azzal, hogy nem ő játszik."

 

A szurkolók, vagy legalábbis a túlnyomó többségük egyáltalán nem szeretné a Brobbey-t a csapatban látni. Sőt, a keretben sem. A csapat nyilván másként gondolkodik. De én szurkoló vagyok, nem a csapattársa és igen, büntetni akarom. Sőt, őszintén remélem, hogy nem lesz sikeres a további pályafutása. Mi ezzel a probléma? Szerintem, ez teljesen természetes emberi reakció. Van még néhány ilyen ex-játékosunk: Kishna, Tete és a kis Kluivert. Furcsa egybeesés: egészen véletlenül mindegyikőjüknek Raiola az ügynöke... :-) Tudom, Gravenberchnek is, aki nem ment el... még!

 

"Ha az Atalanta ellen (vagy utána) nem sérül meg, biztos, hogy nem igazoltuk volna le Hallert, és ő kezdő lenne most."

 

Azért ne essünk túlzásokba! Másrészt, tényleg milyen jó lenne, ha kezdő lenne és nyáron meg lelépne ingyen! :-) Tudom, akkor nem menne el. Mert ezt te biztosan tudod! :-)

Előzmény: Gyenyi (26617)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.08 0 0 26617

"Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni."

Nem tűnt fel, hogy a vita során alaposan megváltozott a hozzáállásod? Kezdetben büntetni akartad (velem együtt) Brobbeyt. Aztán én hozzátettem, hogy meg tudom érteni azt az edzőt, akit az érdekel csak, hogy sikeres legyen, és mindig a szemében legjobbakkal akar játszani. És, mint kiderült, korábbi edzőink egyike sem büntetett meg játékost ingyenes távozásáért. Fegyelmi okokból igen, de a szerződés meg nem hosszabbítását nem vették annak. Ezt mintha elfogadtad volna. Erre mondtad azt, hogy

"Ten Hag érdeke is - feltéve, hogy ha úgy gondolja, hogy jövőre is itt akar edzősködni -, hogy azokat játszassa inkább, akik jövőre is itt lesznek."

De Ten Hag érdeke az, hogy jók legyünk, hogy ő dönthesse el, nálunk lesz-e jövőre edző. Hogy Traore vagy akár Tadic is jövőre itt lesznek-e, senki nem tudhatja. Azt se, hogy az esetleg távozók helyébe kik jönnek.

Amikor De Jong 2018 decemberében aláírt a Barcához, biztos volt, hogy 19-20-ban nem már lesz itt. A te fentebb idézett elved szerint Ten Hagnak attól kezdve mellőznie kellett volna. És itt nem számít, hogy De Jongért kaptunk-e pénzt, hogy jobb volt-e akkor, mint Brobbey most. Ten Hagnak akkor, mai elveid szerint De Jong egy lehetséges utódját kellett volna játszatnia. Ezt mindketten nagy marhaságnak tartottuk volna. Posztján ő volt a legjobb; ő játszott. Hogy Brobbey posztján a legjobb-e nem tudom, de annak alapján amit eddig mutatott, el tudom képzelni. Veled ellentétben én Traorevel eddig elégedett voltam. Ten Hag is, mert még néhány BL meccsen is ő volt a 9-es, és nem Tadic. De Brobbey jobbnak látszott nála. És, azt hiszem, ha aláírt volna te is ezt mondanád. Most, hogy Traore még nem jött bele, Haller nem játszhat, Brobbey komoly jelölt. Lilleben persze lehet Tadic középen, és Neres a balszélen. De, biztos vagyok abban, hogy, ha Brobbey aláírt volna, akkor ő lenne a 9-es. Meglátjuk, Ten Hag hogy látja. Neki most a legfontosabb, hogy továbbjussunk, amihez azzal a 11-gyel kell kezdenie, amelyiket e célra legjobbnak tart. Nagyon gyengítené pozícióját, ha ismét azonnal kiesne az EL-ből. És az a csapat önbizalmát is aláásná. Márpedig esélyeink Onana, Gravenberch és Haller nélkül nem nőttek. És még az se biztos, hogy Mazraoui és Tagliafico játszhatnak.

 

"Brobbey a bajnokságban teljes mértékben nélkülözhető játékos, akkor meg miért jutalmazzuk játéklehetőséggel?"

Azért jobb, hogy a Willem II ellen nem kellett nélkülöznünk. :) És megint jutalmazni, büntetni akarsz. Ha rá van szükség, ne büntessük a csapatot és szurkolóit azzal, hogy nem ő játszik. Ha az Atalanta ellen (vagy utána) nem sérül meg, biztos, hogy nem igazoltuk volna le Hallert, és ő kezdő lenne most. (És az is lehet, hogy most a BL-ben játszanánk, hiszen sérüléséig nagyon jó volt, míg a helyette bement Promes, és a helyére állt Tadic rosszak voltak.)

 

Nem hittem, hogy így felizgatlak e, kicsit viccesnek szánt megjegyzésemmel. Sajnálom.

Előzmény: nj (26616)
nj Creative Commons License 2021.02.08 0 0 26616

"Brobbey nem játszatása mellett legutóbb azt hoztad fel, hogy Ten Hag ne rövid távon gondolkozzon, hanem olyanokat játszasson, akikre jövőre is számíthat. Eszerint akkor nem szabadott volna De Jongnak játszania."

 

Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni.

Semmi kifogásom az ellen, ha valaki sikeres játékosként, miután nyert velünk valamit, előre egyeztetett módon, pénzért eligazol egy olyan klubhoz, ahol reálisan állandó játéklehetőséghez juthat és kiteljesedhet. Ilyen volt De Ligt, De Jong, Ziyech, hellyel-közzel Dest. Az illető nyilván hasznunkra volt korábban, ezért semmi okom arra, hogy büntessem. Ugyanígy, azt is megértem, ha valakit korábbi érdemeire való tekintettel ingyen, vagy jelképes összegért engedünk el: Schöne, Veltman, Huntelaar.

Ettől függetlenül, az meggondolandó, hogy ha van rá lehetőség, akkor a jövőre is gondolva, megpróbálom minél előbb beépíteni az utódját, ezért próbálnék neki játéklehetőséget adni. Ha már a klubnál van, mert Martinez akkor még nem volt a mi játékosunk.

 

Brobbey egy tehetséges center, de semmi több. Lehet, hogy befut, de erre semmi garancia nincs. Alig játszott nálunk, nem nyert velünk semmit, nincs készen egy komoly csapatra és ingyen megy el, ráadásul elég inkorrekt módon. A bajnokságban a cserepadon ülne Haller mögött. Erre a célra Traore is jó, vagy te is itt sajnálkoztál, hogy miért nincs egyszerre pályán a két brazil, na most, ha Hallernek egy meccsen nem megy a játék, akkor miért ne állhatna be Neres és mehetne Tadic középre: Értem, hogy Tadicról Ten Hag azt mondta, hogy nem center, de attól még időszakosan lehet az.

 

Összefoglalva: Brobbey a bajnokságban teljes mértékben nélkülözhető játékos, akkor meg miért jutalmazzuk játéklehetőséggel? Ne felejtsük már el, hogy egy 18 éves srácról beszélünk, akinek van 6 meccse az első csapatban, kétszer ügyesen szállt be és a Liverpool ellen egy félidőn keresztül nem volt rossz, de alapvetően még semmit sem bizonyított! Danny Hoesennek ennél több jó meccse volt, mégsem futott be. Nem Van Bastent készülünk kihagyni! :-)

 

"Másrészt egy normális középcsatárra szükségünk lesz az EL-ben, és Ten Hag, ahogy ma már nem tartja középpályásnak Martinezt, úgy nem tartja centernek Tadicot. De most a kapus kérdés jobban zavar."

 

A kettő összefügg. Mivel nem hiszem, hogy tartalékkapussal messzire jutunk az EL-ben, ezért azon a 2 meccsen nyugodtan játszhat centert Traore, vagy Tadic is. 

Előzmény: Gyenyi (26615)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.08 0 0 26615

"Ebből szerinted mi igaz Brobbey-ra?"

Nem akarok ebből is komoly vitát csinálni. Brobbey nem játszatása mellett legutóbb azt hoztad fel, hogy Ten Hag ne rövid távon gondolkozzon, hanem olyanokat játszasson, akikre jövőre is számíthat. Eszerint akkor nem szabadott volna De Jongnak játszania. Ráadásul, miután aláírt a Barcához, hetekig pocsék is volt. Ezalatt volt a 4:4 a Heerenveen ellen, a 2:6 és a 0:1-es vereség a Feyenoord illetve a Heracles ellen, mely meccseken, mint mondtam, rossz volt. Talán jobb lett volna, ha akkor tette volna Ten Hag, amit most Brobbeyval kapcsolatban ajánlasz neki. (Persze csak azokra a hetekre ért volna ez talán valamit.) Különben még mindig elképzelhető, hogy Ten Hag csak jogilag akarta bebiztosítani magát (a klubot), azzal, hogy azt mondta, hogy Brobbey még játékosunk, és, ha szükség lesz rá, játszik is, de a gyakorlatban nem fog játszani. Másrészt egy normális középcsatárra szükségünk lesz az EL-ben, és Ten Hag, ahogy ma már nem tartja középpályásnak Martinezt, úgy nem tartja centernek Tadicot. De most a kapus kérdés jobban zavar.

Előzmény: nj (26614)
nj Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26614

De Jong nem 6 meccs után ment el, hanem egy bajnoki cím, egy kupagyőzelem és egy BL-elődöntő után, a vezetőség egyetértésével, egy rahedli pénzért, amikor ott tartott tudásban, hogy reális esélye volt, hogy kezdő lehet egy Barcelonában.

Ebből szerinted mi igaz Brobbey-ra?

Előzmény: Gyenyi (26613)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26613

"Van Crombrugge (Anderlecht) is jelölt (volt?) tudtommal, de ő november eleje óta hátsérüléssel bajlódik, lehet, hogy ezért gondoltak Drommelsre."

Hogy Overmars kikre gondolt, nem tudom. Voltak mindenféle híresztelések, és felrepült egy csomó név. Mostanában a szurkolók és a sajtó Drommelsről beszél legtöbbet. De konkrét érdeklődésről még nem olvastam. Overmars biztos felkészül, de, hogy kikre gondol, nem tudhatjuk. Sokan beszélnek Cillessenről, de mostanában Drommelsről még többen. Most már ennek egy ideig nincs jelentősége.

 

Különben előző vitánkról eszembe jutott valami. Felmerült benned, hogy miután megtudtuk, hogy Frenkie de Jong nyáron elmegy, többé ne játsszon nálunk? Persze erre jogosan reagálnál azzal, hogy Brobbey még nem tart ott, ahol Frenkie tartott akkor. De ettől még lehet, hogy posztján ma, mondjuk Haller után, ő a legjobb. Mindegy. Meglátjuk, mi lesz.

Előzmény: nj (26611)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26612

"Végképp túlmentünk azon az időn, hogy a szövetségnek kellene felülről megmondania, teljes zárlat kell-e."

A vendégcsapatnak (edzőkkel, kísérőkkel) busszal, a hazaiaknak saját autóval vagy biciklivel kellett volna megérkezniük a stadionba, amikor már tegnap este közölték, hogy ma csak sürgős esetben menj el otthonról, mert az utak életveszélyesek. Tömegközlekedés egész nap nem volt. A bírók is valahonnan, általában nem a meccs városából, jönnek. Emellett még egy nézők nélküli meccsen is, a csapatokon kívül, legalább 300 embernek kell a stadionban lennie. (TV stábok, technikusok, újságírók, személyzet stb.). Ez összesen minimum 400 ember. Az Arena esetében külön gond lehet, hogy, ha túl sok hó esik, beszakadhat a tető. Már halasztottak el meccset emiatt. Arról nem tudok, hogy túl sokan megkérdőjelezték volna a mai meccsek elhalasztását. Arról pedig, már hét közben beszéltek, hogy az Arenaban nem valószínű, hogy lehet játszani. A szövetségnek, mint a bajnokság szervezőjének kellett elhatároznia, ma nem lesz foci. Nem bízhatta a döntést a különböző városok polgármestereire, a TV társaságra stb. A klubokra pedig végképp nem. Azok nem dönthetik el, hogy elmarad-e egy meccs. A bíró igen, de akkor már mindenki odautazott. Jól tette a szövetség, hogy nem engedett ma focizni. Minden télen van ilyen. Tudtommal Belgiumban nem volt olyan vészes a helyzet. Tegnap még Hollandiában sem.

Előzmény: de Bilde (26608)
nj Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26611

Van Crombrugge (Anderlecht) is jelölt (volt?) tudtommal, de ő november eleje óta hátsérüléssel bajlódik, lehet, hogy ezért gondoltak Drommelsre.

Előzmény: nj (26609)
nj Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26610

Hát, figyelj, ezt nem velem kell megbeszélned, nem én találtam ki! :-) És Hollandiában is vitatják, hogy pl. az Ajax-stadionban, ahol behúzható a tető, miért kellett halasztani áprilisra, amikor meg majd egymást érik a meccsek...

Előzmény: de Bilde (26608)
nj Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26609

"Márpedig kapusnak legtöbben Drommelst akarják."

Az világos, azt nem értem, hogy mi köze annak, hogy ha esetleg Drommelst akarjuk Onana utódjának ahhoz, amit írtál, hogy "a PSV-t segítette" (ami, mellesleg így butaság, nem őket segítette, hanem a saját csapatának teljesítményét rontotta).

Előzmény: Gyenyi (26605)
de Bilde Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26608

Belgákat nem sújtja? Másodosztályban is elmaradt a mai kettő. Végképp túlmentünk azon az időn, hogy a szövetségnek kellene felülről megmondania, teljes zárlat kell-e.

Előzmény: nj (26607)
nj Creative Commons License 2021.02.07 0 0 26607

Ítéletidő miatt.

Előzmény: Ruud_Krol (26606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!