Az alábbi képhez nemrég jutottam hozzá, a szkennelésért pedig Tuxxynak jár köszönet. A kép jobb szélén ükanyám, Bódis Rozália látható, a többi személyre viszont várnánk a helyes megfejtéseket.
Lassan félve kell kimerészkednie az embernek a "hell beach" bulikba IS. A Soponyában vagy 10 röfi rohant fel a káposztaföldről a szembe lévő szőlőbe, az úton keresztül.Ez szombat este 21:45 és 22:00 között történt...
Az elmúlt hat hétvégéből ötöt volt szerencsém Szigligeten tölteni. A vendéglátással kapcsolatos tapasztalataim a következők:
a Paprika étterembe érdemes ellátogatni, remek a kacsájuk, malacuk, és még olyan különleges, kevés helyen kapható étel is van, mint a szalontüdő.
A strandon Oszi bácsi szorgalmasan süti a keszegeket, ízlésesek. Pirónál remek a gyros és a csibeburger, no meg a pizzák. Reggelente jól esik meginni itt egy félliteres limonádét gyümölcsökkel megtoldva. Aztán persze egy remek Segafredo kávé. Ádámnál ettem egy fantasztikusan finom tökfőzeléket sertéspörkölttel. Már most jelzem, hogy a Kikötő étteremben is megkóstoltam a tökfőzeléket, nem tudom eldönteni, hogy melyik volt finomabb, bár két teljesen más íz volt. Ádámnál van velőspirítós kenyér. Nagyon finom, de szerintem a Gyulakeszin kapható verhetetlen. A rétest még nem kóstoltam, de csak idő kérdése, mert nagyon gusztusosan nézett ki. A strandi étkezések minden bizonnyal itt lesznek részemről. Pinokkiónál ajánlom a fagyis-rumos kávét, remek az ízek harmóniája.
A Kikötő étterem évek hozza a kimagaslóan magas minőségét, annak ellenére, hogy az árakkal nem szálltak el. A választék nagyon okosan lett kitalálva, nincs hatszáz féle közepes kaja, hanem ami van, az elképesztően finom. Akár a leveseket, akár a főételeket, akár a tésztákat-és desszerteket nézzük, mind-mind fenséges. Nekem a nagy kedvencem itt a pacalpörkölt.
A borokkal kapcsolatban: Szászi 2011-es borai parádésak, nem is ittam mást, mert annyira jó volt. Képtelen vagyok felfogni, hogy miért nem ezt mérik mindenhol.
Csapolt Soproni mindenhol oké.
Hát egyelőre ennyi így a szezon legelején, folyt.köv.
Én 2 hete a strand körül egy hatalmas borzot kerültem ki. Bevallom, megijedtem, akkora volt a mérete. Fékeztem, kormányt elhúztam, az összes elektronika világított a műszarfalon, mint a karácsonyfa fűzér. Szerencsére megúsztam, se az állatnak nem lett baja, sem a kocsiban nem esett kár.
Nem tudom, hogy feltűnt-e másnak is, de gyakorlatilag nincs gyötrőszúnyog. Szerencsére sokat voltam mostanában Szigligeten, és mindössze egyetlen csípett meg.
Más: vaddisznó-téma. Múlt hét végén egyik este az Aranykagylóban tizenkét felnőttet számoltam össze, amint mentek le a nádasba. Tegnap éjfél tájban, amikor a kikötő irányából mentem haza, akkor a strand elérése előtt éppen akkor jöttek le a Királyné szoknyájáról. Körülbelül nyolc felnőtt és vagy harminc (!!!) kismalac. Túlzások nélkül... Bevallom, már készültem rá, hogy lámpaoszlopra másszak. Elképesztő látvány volt.
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy a nyáron több vaddisznót lássak, mint szúnyogot :-)
Szeretnék most szombaton csónakot kölcsönözni Szigligeten. Sajnos nekünk már 10 éve nincs vízre téve, pedig a 80-as években rengeteget horgásztunk, csónakáztunk nagyapámmal és édesapámmal.
Tuxxykám, ha ezt a kis nacit a folyománnyal együtt magadra veszed a strandon...tuti a fecskei-nyár! ....én meg beszédülök a vízbe.............. időpont?
A Szigligeti Napok alatt "RETRO-GATYÓ BEMUTATÓ"-t szervezek! Addig turkáljatok a padláson!