Keresés

Részletes keresés

Doky586 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 682

Annyira sikerült jutnom hogyha dwg-ből kiexportálom wmf formátumba a rajzot, abból generálok pdf-et (a PrimoPDF-el) akkor kereshető állományt ad. Úgy-ahogy. Bizonyos kisméretű szövegek nem olvashatóak, és nem is kereshetőek, a nagyobbak igen.  Viszont a konvertálás következtében a vonalak vastagsága eltorzul, 6400% -os zoomnál már görbék a pont-vonalak (pedig előtte dwg-ben egyenes volt), 0% zoomnál meg túl vékonyak. Ez így nagyon gagyi.

dwg nézegető prg kellene ide..

pf_prg Creative Commons License 2011.02.27 0 0 681

Próbáld ki a Pdf creatort. Bár ilyen szempontból még nem vizsgáltam.

Előzmény: Doky586 (680)
Doky586 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 680

Sajnos ez nem jó.

A PrimoPDF progit használom. Nem generált kereshető txt-t a pdf-be dwg-ből. A generált file pixelgrafikus, ami szintén használhatatlan. A teljes mérethez képest több százszoros zoom esetén a kép összefolyik, a szöveg olvashatatlan. Csak vektorgrafikus mód a megfelelő, ezt a pdf nem tudja.

Várom a további megoldási javaslatokat.

Előzmény: jégkirálynő (678)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 679

Sziasztok!

Készitettem egy "terepmetszetet" , és szeretnék ebből keresztmetszeteket kivágni. AutoCAD2004-et használok, de ez szerintem lényegtelen (hozzá tudok férni 2011-hez is). A probléma az, hogy a kmetszet parancsnak egy szilárdtest kellene, nekem viszont 3Dhálóm 

(3dmesh) van és alul egy 0 vastag lemez...Innen letölthető a .dwg fájl: http://addat.hu/6734dc83/telek_2004.dwg.html (bocsi, hogy 30mp-et várni kell...).

Hogyan tudnék ezekből az elemekből szilárdtestet késziteni? Három szintvonal metszi a telkem. Manuálisan már kiszerkesztettem a közbenső szintvonalakat, az tetszett is, el van rakva jó helyre. Viszont a 3dhálót ráillesztettem erre a három szintvonalra, és azok töréseire, és lett egy 4x3-as 3d hálóm. Ezt besűritettem, de nem vagyok vele megelégedve. Ti hogyan szoktatok terepet késziteni? Köszönöm! Itt a terepem képként:

jégkirálynő Creative Commons License 2011.02.21 0 0 678

Szia,

a legegyszerűbb megoldásnak a következő tűnik:

mivel szinte már minden szgépen van pdf-converter(ha Neked nincs, akkor bárhonnan letöltheted), a rajz DWG-nézegetőben történő megnyitása után plotterként kiválasztod a pdf-átalakítót --> készít Neked egy pdf file-t, abban már szövegre is rá tudsz keresni

Előzmény: Doky586 (677)
Doky586 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 677

Sziasztok !

AutoCad LT (2D) -s *.dwg filelokba szeretnék belenézni ingyenes progival.

Szerkeszteni nem kell, csak megnézni, zoomolni.

Erre találtam a DWG TrueView 2011 progit ami majdnem jóvolna, de mégse felel meg nekem.

Szükségem van arra hogy a dwg fileban levő szövegre rá tudjak keresni. (többek közt sokezer szöveg van térképszerűen szétszórva a rajzokon)

Tudtok ilyen ingyenes dwg nézegető progit ajánlani, amiben van szövegre keresés zoomal ?

Sznida Creative Commons License 2011.02.15 0 0 676

Szia,

El tudod küldeni azt a file-t amiben meg kell oldanod azokat a kérdéseket? (VBA-val, és a LISP-el együtt, 2000-es dwg fájlformátumban)

Végre találtam egy régi acad-ot, amin tudok gyakorlatozni.

sznida@freemail.hu címre!

Köszönettel: Sznido

Előzmény: Voro5 (668)
tom sawyer Creative Commons License 2011.02.14 0 0 675

Nem tudom miért nem jó de nem jó. Se pdf creatorral, se konverter programokkal. A kitöltés a sraffozzás parancs solid mintája. A lényeg az lenne hogy ahol ki van töltve ott fekete. Nos a pdf gyártó programok vagy üresen hagyják vagy van amit kitölt van amit nem. 

Előzmény: Sznida (674)
Sznida Creative Commons License 2011.02.14 0 0 674

Szia,

Ha ACAD-ból PdfCreator-ral készítesz pdf-et az miért nem jó.

Nem értem ez így miért nem jó.

Kitöltés alatt a sraffozást érted?

Ha igen akkor milyen sraff kóddal sraffoztál?

Tudsz küldeni egy képet a rajzról?

Üdv: Sznidó

Előzmény: tom sawyer (673)
tom sawyer Creative Commons License 2011.02.14 0 0 673

Sziasztok!

Következő lenne a problémám: Dwg formátumból kéne nyomdai alkalmazáshoz használható formátumot előállítani (marató fóliák levilágitásához Pdf, eps, ps ). Már régebben is kisérleteztem de elfogadható pdf-et még nem sikerült készíteni. Vagy a kontúr hibás, vagy a kitöltések hiányosak. Van valakinek valami ötlete mit lehetne még próbálni? Vagy milyen programot lehetne még használni az Autocad-en kívül? A Corel-lel próbálkoztam de annyira idegen hogy semmire se jutottam eddig. 

Sznida Creative Commons License 2011.02.13 0 0 672

Ezt nézted, igaz itt hengerről van szó, de a szerkesztés ugyanaz, mint a kúpnál:

http://sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx?g=a66b7966-ad1c-4fb5-9089-48cbba58febc&cid=3620a065-b735-44a4-8df7-24fd85160be4

Üdv: Sznido

Előzmény: stepper75 (671)
stepper75 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 671

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: adott egy csonka kúp aminek alsó átmérője 96mm, felső átmérője 76mm, magassága 76mm.
Hogy lehet ezt a kúpot kiteríteni autocad 2007-esben?
próbálkozom egy ideje de nem jövök rá..... Vizesvágáshoz kellene....
Köszi!!!

Sznida Creative Commons License 2011.02.12 0 0 670

Bocsi, a C-t elírtam:

Így helyes:

C=X2*Y1-X1*Y2

Előzmény: Sznida (669)
Sznida Creative Commons License 2011.02.12 0 0 669

Az egyenesen kell ismerj két pont koordinátáját, az egyik P1(X1,Y1,Z1), P2(X2,Y2,Z2), gondolom síkban dolgozol, ezért a Z-k nullák lesznek.

Az Ax+By+C=0 egyenes egyenletéhez a szükséges adatok:

A=Y2-Y1

B=X1-X2

C=X1*Y2-Y2-X1

"A pontod P0(X0,Y0)

A pont és egyenes közti távolság: |A*x0+B*y0-C|/(gyök(A*A+B*B))

Gondolom azt tudod, hogy a | jel az az abszolult értéket jelenti."

Ha nem ismered az egyenesen pontokat, akkor azt be kell kérni.

Lisp-el nagyon régen foglalkoztam, és sajnos most csak LT van, amiben nincs lisp, és nem tudom kipróbálni. Úgy emlékszem, hogy getpoint paranccsal tudsz bekérni pontot, megfelelő tárgyraszter használatával kattintasz kettőt az egynesen.

Ha nem megy, akkor írd le milyen verziót használsz, és próbálkozom. :)

Előzmény: Voro5 (668)
Voro5 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 668

Szia!

igen, még aktuális.

Köszi

Előzmény: Sznida (667)
Sznida Creative Commons License 2011.02.11 0 0 667

Szia Voro5,

Aktuális még?

Előzmény: Voro5 (665)
tammmy4 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 666

Nemrég áttértem a magyar 2010-es Autocadról az angolra és azóta ha megnyitok egy dwg fájlt, azok mindig új főablakban nyílnak meg, vagyis mindig elindul egy autocad. Valahogy lehet ezen állítani? Eléggé belassítja a gépet.

Voro5 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 665

Szia!

köszi, csak hogy tudom könnyedén meghatározni az A,B,és C paraméterek értékét AutoCAD-ben ?

illetve a kiválasztott vonalhoz az adott pontból húzott legrövidebb szakasz úgy a legrövidebb, ha az eredeti vonalat a ponttal összekőtő szakasz merőleges. ez olyan minthegy 3szög magasságvonálát kéne meghatározni, autocadben, koordinátákkal hogy lehet meghatározni a magasságvonal talppontját?

válaszaitokat előre is köszi

Előzmény: Sznida (664)
Sznida Creative Commons License 2011.02.04 0 0 664

Szia Voro5,

Az első kérdésedre a válaszom:

Az egyenes vonal egyenlete: Ax+By=C

A pontod koordinátái: P(x0; y0)

A pont és egyenes közti távolság: |A*x0+B*y0-C|/(gyök(A*A+B*B))

Gondolom azt tudod, hogy a | jel az az abszolult értéket jelenti.

A második kérdésedre nem tudok válaszolni!

Előzmény: Voro5 (663)
Voro5 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 663

Sziasztok!

lenne megint pár kérdésem:

szeretnék egy olyan lisp-et készíteni,amely valahogy úgy működne,

hogy kijválasztok a rajzról egy vonalat(line), és ezek után, amilyen pontokat a rajzon kijelölök,

azokat összeköti a már kiválasztott vonallal, és ez az összekötő szakasz legyen a legkisebb.

A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom meghatározni egy pont és egy vonal közti legrövidebb távolságot?

A másik dolog pedig VBA, szeretnék egy olyan makrót, ami ha kijelölök egy blokkot,

annak az atribútum értékeit megjeleníteni, akkor, ha ez a blokk be van ágyazva egy xrefbe.

alapból tudom, hogy egy kiválasztott blokk atribótumait pl:

dim blk as BlockReference

dim attribs as varinat

;blokk kiválasztás rajzról

attribs = blk.GetAttributes

attribs(1).textstring   ;lesz a blokkreferencia 1. atribútumának értéke, ezt tudom,

de azt hogy hogy tudom szedni az értékeketi,ha a blokkom nem a rajzon van rajta, hanem a rajz alá hívott xref-ben

válaszaitokat előre is köszönöm szépen

Mindenkinek kellemes napot 

acEngineer Creative Commons License 2011.02.01 0 0 662

Sziasztok!

Nagyon régen nem fórumoztam, de most szeretnék kérni egy kis segítséget attól aki tud segíteni TEREP megadás ügyében.

autocad land és C+I -t használok...aki tud írjon és majd mesélek, sürgős nem de annál fontosabb volna h választ kaphassak, köszi előre is.

Bye.

loilla Creative Commons License 2011.01.28 0 0 661

Sziasztok!

Köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált! Mindent megpróbáltam, fél éjszakát elszórakoztam vele-eredmény nélkül. Aztám jött az isteni szikra, windows intézőből telepítés-javítás és újra tökéletes minden.

Üdv: loilla

pf_prg Creative Commons License 2011.01.28 0 0 660

AutoCAD 2009 alatt nem a _properties parancsot kell használni az objektum tulajdonságok eszköztár megjelenítésére?

Előzmény: loilla (658)
Sznida Creative Commons License 2011.01.27 0 0 659

Szia,

Gondolom, azt már próbáltad, hogy a panelokon jobb egérgomb, ott panels, és properties.

Másik megoldás, szintén a panelokon jobb klick, customize, és ott megkeresed a properties - 2D-t.

Harmadik, a customize-ban csinálsz egy saját panelt, és abba mind belehúzod ami kell, sajna egyesével!

Negyedik, ha az összes eltűnt, akkor a "HOme, Annotate, tools, View, Output után van egy kis nyíl arra kattintva kinyílik az összes panel!

Remélem segítettem!

Előzmény: loilla (658)
loilla Creative Commons License 2011.01.27 0 0 658

Segítséget szeretnék kérni, mert lassan az őrület határán leszek! Autocad 2009 LT. Tegnap sikerült valamit úgy átállítanom, hogy a tulajdonságok paletta nem jelenik meg sehogysem. Már próbáltam mindent, amit az eszem ( az a kevés ) kiadott. Néztem HELPEt, autocad bibliát, minden elérhető irodalmat de semmi eredmény. Órák óta ezzel szórakozok, ahelyett, hogy rajzolnék! Kérem ha valakinek van ötlete, hogy mit csináljak válaszoljon! Előre is köszi!!!

saabee Creative Commons License 2011.01.25 0 0 657

Alternatíva még a ZwCad is.

Igaz voltak már olyan peremfeltételek, amik "kiakasztották" :)

Előzmény: Peter7219 (656)
Peter7219 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 656

Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. Most jutottam el oda, hogy kénytelen voltam vásárolni egy legális autocad példányt, de túl drágának találtam ahhoz képest, amennyit használnom. Keresgéltem egy kicsit és találtam egy autocad klónt. Pont úgy néz ki, ugyanúgy kell használni, ráadásul ennek is magyar a kezelőfelülete. És elég olcsó. GstarCAD a neve. [URL=http://www.k-ep.hu/index.php?p=prod&id=25]Itt találtok[/URL] infót róla. Ha nem lenne ott a fejlécben a neve, nem mondanám meg, hogy nem autocad-et használok. ;)

Jules1028 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 655

A fórumon nem kéne a warezt eröltetni!

Én az előző munkahelyemen használtam az Autocad 2005-2009 közötti verziók mindegyikét, és mind pöpecül működtek, igaz ezek mind legális alkalmazások voltak.

A megoldás, megveszed a szoftvert!

Előzmény: Green_man (654)
Green_man Creative Commons License 2011.01.19 0 0 654

hello!

suliba kellene acad, korábban a 2006-ot használtam, viszton kaptam egy új laptopot, win7 64-el, feltettem rá a 2009-es acad-ot de egy katasztrófa ez a verzió, lassú mint az állat. viszont nem találtam 64 bitest csak 2008-as fel is tettem csak a crak valamirt nem indul el... regisztrálásnál kéne elindítani, de nem megy...

valami javaslat....?

vagy korábbi akármilyen 64 bites verzió van valakinek csak ne magyar legyen...

köszi

Jules1028 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 653

Itt nem az számít, hogy animációt készítesz vagy csak modelleket, hanem az, hogy erre a célra nem ez a legmegfelelőbb alkalmazás. 3D modellezéshez vannak direkt erre a célra kifejlesztett szoftverek. Ha az Autocad megfelelne erre a célra, nem hiszem, hogy az Autodesk külön kifejlesztette volna az ilyen igényeket sokkal jobban kielégítő 3D Studio Max-et.

És írtam már, hogy a Blender teljesen ingyenes alkalmazás.

Ezek a 3D modellező programok viszonylag kis teljesítményű számítógépeken is alkalmasak modellezésre. Én annó egy 3200 MHz P2 gépen kezdtem, és a modellezés elég zökkenőmentesen ment rajta, igaz a renderidő iszonyatosan hosszú volt.

Szvsz, ha maradsz az Autocadnél, akkor jobb ha beletörődsz, hogy szenvedésekkel teli lesz benne a 3D munka.

Üdv.!

Előzmény: Uriziel (652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!