Keresés

Részletes keresés

Brutal Blood Creative Commons License 2006.02.12 0 0 621

Oh értem!!:( HÁT most akkor nagyon szomorú lettem!!:(:(:(:(

Bíztam benne hogy legalább Clark Kent apja tudna rajtam segíteni, de ha nem, akkor nem!!:(:(

Előzmény: Kal-El (620)
Kal-El Creative Commons License 2006.02.12 0 0 620

Akkor nem olvastad el az első hozzászólásomat. Csak a negyedik résztől tudtam felvenni, mert most tudtam csak meg, hogy megy az 5. évad. És ugye úgy értettem, hogy a negyedik után, az ötödiket IS sikerült felvennem.

Előzmény: Brutal Blood (619)
Brutal Blood Creative Commons License 2006.02.12 0 0 619
De figyelj Kal-El! Nem azt írtad lejjebb hogy ezt a részt IS felvetted?? Vagyis akkor az 5ös szezon eddigi részei neked gépen vannak ugye??:)
Előzmény: Kal-El (618)
Kal-El Creative Commons License 2006.02.12 0 0 618
Hát bocsi, nekem még csak az 4. és 5. van meg gépen. Az első rész is megvan, de az angol, és habár van hozzá felirat, de nem ehhez van időzítve..
Előzmény: Brutal Blood (616)
Kal-El Creative Commons License 2006.02.12 0 0 617
Nos igen, de az az igazság, hogy az első évad olyan régen ment már, hogy nem emlékeztem ki volt a hangja.. és így visszagondolva nagyon rossz választás volt, a mai részben lévő inkább hasonlított az ő hangjához.
Ja meg ha már a szinkronnál tartunk, meg kell jegyeznem, hogy a főcímben Renee szövegét nagyon elcseszték. Azt mondja "voltak azonban, akik visszautasították baráti segítségüket"... nos mivel az 5x01 megvan angolul, ott viszont magyarra lefordítva ezt mondja "De hazudtak. Az igazi szándékuk az volt, hogy uralkodjanak felettünk." . Hát gratulálok nekik:)
Előzmény: Lydecker (615)
Brutal Blood Creative Commons License 2006.02.12 0 0 616

SRÁCOK!! Egy hatalmas kérésem lenne!!! Kéne nekem vki, aki átmásolja az 5ös szezon eddigi részeit kazira LP sebességgel reklám nélkül!!!!:)

Én meg cserébe vinnék egy üres kazit!!!! Olyan ember kéne, aki pesti! Mert amúgy én debreceni vagyok, de jövő szombaton pesten leszek!!! Szóaal valaki tud segíteni????????:(

PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lydecker Creative Commons License 2006.02.12 0 0 615
Épp most tudtam meg, hogy a magyar hangja az első évadban Forgács Péter volt az első évadban, ugyanaz mint aki Liamnek. Gondolom ezért nem ő volt most az ötödik évadban a hangja. Kicsit hülyén jött volna ki. Egyébként én eddig csak magyarul láttam a részeket szóval nem tudom eldönteni, hogy mennyire jó vagy éppen rossz a szinkron.
Előzmény: Kal-El (613)
Lydecker Creative Commons License 2006.02.12 0 0 614
Hangkártya......várjál csak ..... áha ... az van :)
Egyébként hangot egészen szépet tud felvenni gépem, tehát nincs olyan mintha egy visszhangos dobozból beszélnének meg hasonlók. Na akkor majd legközelebb kipróbálom az EFC-vel is. Aztán valahogy csak összehozzuk :) (a scriptekből pontosan csak azokat találtam mint amiket te is, lehet, hogy neki kellene állnom a fordítgatásnak? :) )
Kár, hogy DVDrip csak 3,4,5 évadnak van. Az első részek meg csak tvripek (mondjuk mi mások lehetnének :) ), ha jól veszem ki. Bár ha jobban belegondolok amikor először ment, a tvrip lényegesen valószínűbb megoldás volt. Te tudsz valamit arról, hogy van-e magyar első évados tv-rip? Mert az sfportal.hu-n anno még írta valaki, hogy van ilyen. (persze a minőség hagy maga után némi kívánni valót de hát akkor is jó lenne)
Előzmény: yogibear (612)
Kal-El Creative Commons License 2006.02.12 0 0 613
Nah, felvettem ezt a részt is. És egész jó volt, Boone pedig király!! Magyarhangja számomra furcsa volt kissé, mert én legutóbb angolul hallottam őt az első évadban, de azért elmegy.
Ja és Lydecker, igen, mostantól veszem fel folyamatosan a részeket, amíg nálam lesz persze a TV-Tuner, mert ahogy mondtam kölcsönbe van csak, de mivel haveroméknak nem nagyon kell, megpróbálom úgy csinálni, hogy egy jó 2-3 hónapra el is felejtsék hogy nálam van:)
Ja és nekem sincs akkora angol tudásom, de azért fordítani jól tudok(fogjuk rá:)), szóval az első 2 évadot már megnéztem, most a harmadik elején járok (ezenkívül pedig láttam még pár részt össze-vissza az S3-S4-ből). Ja és ezekkel az angol letöltött részekkel meg az volt a baj, hogy eszméletlen ratyi minőségűek (najó, ha TV-n nézzük, elfogadható), csak az S3-S4 ben fordul elő néha egy DVD-rip féle minőségű rész. Az e-donkey-t meg inkább hagyjuk, azt én nem nagyon értem hogy lehet onnan bármit is szedni.. próbáltam leszedni onnan részeket, de egyszerűen el sem indult...
Amúgy már rég csinálni is akartam feliratot az első évadtól, de sehol sem találtam angol feliratot, ami nagy-nagy segítség lenne, mert mindent én sem érthetek.. A scripteket meg köszi, de sajna nincs meg az összes rész.. akkor a többi menjen hallás után? Ahhoz, nagyon rá kéne szánnom magam:)
yogibear Creative Commons License 2006.02.12 0 0 612
Hangkártyád azért van, nem? :O))

Összekötöd a tv-vel és egy hangfelvevő progival már lehet is rögziteni a hangot, akár még időziteni is a felvételt, ha kell és utána egy hangszerkesztővel alávágni a dvdripnek... De ha azt nem, akkor is ott a hang és már lehet is belőle feliratot ezskábálni...
Előzmény: Lydecker (608)
yogibear Creative Commons License 2006.02.12 0 0 611
Persze, hogy csak azokhoz találtál feliratot, mivel csak azokhoz van transscript... http://www.angelfire.com/on/efc/ http://www.geocities.com/jsolinas/Seven/efc/scripts.html ...amiből lehet forditani. Mert hallát után nem sokan vállalnak be egy forditást, de ha van szöveg, akkor (mint te is tetted) azért könnyebb a leirt alapján forditani...
Előzmény: Lydecker (608)
yogibear Creative Commons License 2006.02.12 0 0 610
Sajnos az s3-s4 vetitésekor volt olyan rész, hogy egyszerűen elment az adás valahol a 20-onakárhanyadik percnél, máskor meg a hang van x percre...

Elég a hangot felvenni és alávágni a dvdripnek...
Csak az eleje meg a végefőcim macerás, a film maga elég jól stimmel...
Előzmény: yogibear (609)
yogibear Creative Commons License 2006.02.12 0 0 609
edonkey... s1-2 csak tvrip, abból a kéthangú fr-eng a legnézhetőbb. s3-5 van dvdrip
Előzmény: Lydecker (608)
Lydecker Creative Commons License 2006.02.12 0 0 608
Egyébként akkor ez most azt jelenti, hogy te is igyekszel felvenni a további részeket az ötödik évadból? :) Mert az nem lenne rossz, ugyanis nekem sajnos semmi féle technikai eszközöm nincs amivel felvehetném a részeket (még egy nyamvadt video se, tv-tuner kártya se sajnos). Letöltéssel kapcsolatban: igazából én nem igazán tudom, hogy honnan lehetne leszedni, bár az is igaz, hogy eddig nem is nagyon kerestem. OK, hogy angolul az igazi, de azért még nem tudok annyira jól, angolul, hogy bevállaljam a részeket eredeti nyelven. Feliratokat én meg nem találtam minden részhez, pontosabban csak az évad kezdő illetve zárókhoz. Ez meg nem sok.
Előzmény: Kal-El (606)
Lydecker Creative Commons License 2006.02.12 0 0 607
Hát akkor üdv köztünk! :)))
Én csak örülök, hogy újra elkezdődik az élet errefelé :)

Azt kell, hogy mondjam nagyon jó volt az ötödik rész. Igaz, hogy volt benne jónéhány nem túl eredeti ötlet, azaz sablon de ezeket most simán megbocsátottam a résznek. Boone visszatért még ha csak egy részig is (na jó meg még egyszer még szerepelni fog), és ez elég volt ahhoz, hogy elnézzem a máskor egyébként kissé zavaró részleteket.

Mondjuk egy kicsit számomra logikátlannnak tűnt, hogy Boonet használja fel Sandoval arra, hogy csőbe húzza Renne-t. Meg is kapta érte a lecseszést Howlyn-tól. Érdekes Sandovalnak megint van egy beszólogatos "főnöke": amíg taelonok voltak Zo'or volt ebben a szerepkörben, most meg Howlyn. Csak ez utobbi lényegesen egyszerűbben el tudja tenni láb alól ha akarja. (ez mondjuk megint érdekes egy kicsit, megenni nem tudja, de megölni bármikor) Ami igazából nem tetszett, hogy Renee mindig rámészik az összes olyan pasira aki segít neki az atavusok elleni harcban. Komolyan mondom ezt nem az egy dolgot nem tudom megérteni, miért pont Renee-re hárult a feladat, hogy megmentse a Földet. OK legyenek atavusok de mondjuk az ötödik évad elején feltámasztják Boone-t és onnantól kezdve ő lett volna harc vezetője az érdekesebb lett volna. De hát nem én írom a forgatókönyvet, így hát ez van, ezt kell szeretni. Na mindegy vissza a részhez: ismételten nem eredeti ötlet, hogy az egyik szereplő rokonát, itt speciel Boone húgát el tegyék láb alól. Csak, hogy legyen egy kis dráma is benne, és, hogy okot szolgáltassanak arra, miért nem folytatja a harcot Boone. De mint mondtam én most ezeket a kis hibákat elnéztem, megbocsátottam.

Boone magyar hangja is elfogadható volt, bár arra már nem emlékszem, hogy ki volt a hangja az első évadban.
Kal-El Creative Commons License 2006.02.12 0 0 606

Szevasztok! Én is nagy EFC fan vagyok, szóval csatlakoznék a társasághoz:). Nem is gondoltam hogy a Viasat levetíti az 5. szezont, épp keresgéltem EFC után, és véletlenül megtaláltam ezt a fórumot, és akkor tudtam meg, hogy már megy az 5. évad. Habár az első 4 évadot le tudtam szedni torrentről, de az 5. évadból csak az első rész jött le, szóval így sajna a 2-3. részről lemaradtam, de most kölcsönkértem egy havertól a TV-tunerját, szóval mostmár én is veszem felfele a részeket ezerrel:)

A negyedik részt már sikerült is felvennem, egész tűrhető minőségben (a torrentekhez képest nagyságrenddel jobb lett), és sztem egész jó, izgi rész volt.
Most pedig már be is állítottam az órákat, hogy ébredjek 5-kor, mert bizony visszajön Boone!!:)

Lydecker Creative Commons License 2006.02.11 0 0 605
Korrigálnom kell magamat: a negyedik részről maradtam le, és most miután mégegyszer végig olvastam (most már a helyes sorszámú epizódot :) ) azt kell mondjam nem is lehetet olyan rossz. Egy kis jól megszokott Sandovalos gonoszkodás, egy Földön elrejtett atavus kamra stb. egészen efcs hangulatúnak tűnt. És a befejezés az meg hamisítatlan EFCs. Na azért lassan egészen elfogadhatóvá kezd válni.

És ami legfontosabb: HOLNAP 5:00-KOR JÖN AZ ÖTÖDIK RÉSZ, AMELYBEN BOONE VISSZATÉR!!!!!!!!!!!

Szóval az ébresztőóra beállítások még az eddigieknél is fontosabbak :)


Egyébként eddig hány részt sikerült rögzítened?
Lydecker Creative Commons License 2006.02.11 0 0 604
Hát a harmadik részről lemaradtam. Sikeresen elaludtam. "Hála" a korai kezdésnek tökéletesen elfelejtem mindig, hogy egyáltalán van EFC. Ez az ostoba korai időpont. Na mindegy, a harmadik rész annyira nem volt életbevágóan fontos, ahogy rémlik nekem meg amit olvastam róla.
Lydecker Creative Commons License 2006.02.09 0 0 603
Hát most hétvégén még nem találkozhatunk Boone-nal. Miért csak az ötödik részben tér vissza? Ez tök hülyeséggel volt. Ráadásul összesen kétszer fog szerepelni ezzel együtt. Akkor legalább ő is résztvehetett volna az atavusok elleni harcba, de ahogy olvastam elég gyengus érv miatt nem vállalta a harcot. Pontosabban inkább nem is gyengus hanem inkább sablonos: "Nem akarom veszélybe sodorni azoknak az embereknek az életét akiket szeretek". Hát ezzel az érvvel már jópárszor találkozhattunk ilyen-olyan sorozatokban. Zo'or visszatérése meg... á, nevetséges. Igazából csak annyi a bajom, hogy ő sem lesz hosszabb ideig.
Nekem csak igazából ez a zavaró; az, hogy a régi karakterek éppen, hogy csak feltűnnek egy-két rész erejéig.
Amiket most leírtam azzal nem különösebben mondtam újdonságot, szerintem, hiszen aki egyszer is járt az efc.com-on az biztos utána nézett ennek.
Lydecker Creative Commons License 2006.02.06 0 0 602
Jé, most vettem észre, hogy a 600-dik hozzászlás az enyém ezen a fórumon :) !!!!

(jól van na, valaminek csak örülnöm kell ha már másnak mostanában nem tudok)
Lydecker Creative Commons License 2006.02.06 0 0 601
Amikor már minden szép és jó lett volna visszatért egy korábbi idegesítő hiba, elkezdett szaggatni az adás és volt legalább félperces szünet benne. Ez azért meglehetősen dühítő.

Maga a rész egy olyan éppen átlagos volt. Elég nehezen indul be a sztori. Hogy mégis miért mondom azt, hogy nálam elérte az átlagos szintet? Az annak a pár sablnos megoldásnak köszönhető ami bár nem túl eredeti ötlet volt de legalább a pocséknál kicsit nézhetőbbé tette az egészet. Az atavusok szépen az oldalukra állítják a Föld összes fontosabb szervezetének fejeseit (na persze még szép, hogy nem önszántukból mennek bele :) ) Zárul a kör szépen lassan, Renee egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. (megjegyzés: az viszont egyre zavaróbb, hogy Renee "színészi" alakítása egyre borzasztóbb) Egy-két egészen érdekes megjegyzést is elejtettek de ezeket elfelejtettem felírni. Pedig nem is voltak rosszak. Viszont ismételten azt éreztem, hogy ezt a részt is a legdurvább esetben 7-8 percben el lehetett volna mondani (na jó legyen 15 perc). Magyarul ha végig gondolom a második és a harmadik rész alig tenne ki egy egész részt (legalábbis az én véleményem szerint)

De hamarosan egy régi ismerős visszatér :) Onnantól remélem felpörögnek az események. Én továbbra is úgy gondolom, hogy ettől függetlenül nem szabad egy kalp alá venni az első négy évadot az utolsóval. A utolsó évad már egy teljesen új sztori, a final conflict megmagyarázására szolgál. (egyébként mostanában megint elkezdtem körülnézni a neten az EFC után. sajnos meg kellett állapítanom, hogy továbbra is csak vegetál az egész amit találtam, egy kivétellel. Egy német oldalon még ma is raknak fel a rajongók saját maguk által írt efc sztorikat. Egynéhány egészen ötletes, bár én csak az angolul írtakat olvasom, a német tudásom kissé megkopott. Emellett alaposan körülnéztem az efc.comon, azon belül is a fan site részen: és kiderült nem tűnt el az összes efc site mint ahogy én azt hittem. Igaz, hogy a linkek 60%-a már nem megy de az egészen jó arány. Sok új cuccra akadtam, végre egy rendes kép állományal ellátott oldal is az utamba akadt + végre elolvashattam, azt a kéziratot amiből az earth final conflict ötlete származik. )

Következő részek: jövő szombat és vasárnap 5:00-kor. Nem mintha örülnék, hogy ilyen korán vannnak de ez még mindig jobb mint a 3:00 óra. :) (bár az a ":)" most csak kínomba került ide)
Lydecker Creative Commons License 2006.02.04 0 0 600
Na ez az második rész tipikusan az a fajta rész volt amit két-három mondatban el lehetett volna mondani vagy ha ragaszkodunk a filmes megvalósításhoz akkor max. 10 percben. A "Hogyan csináljunk egy pár mondatos dologból egy egész részt?" minta példája. A lényeg amit ki akarok nyögni: ez tényleg egy gyenge rész volt.


A következő rész persze megint hülye időpontban lesz, holnap 5:00kor. Remélem legalább időben kezdik, mint ahogy eddig tették.
Lydecker Creative Commons License 2006.01.31 0 0 599
Tényleg, igaz. :)
Már alig várom. :)
yogibear Creative Commons License 2006.01.31 0 0 598

Ne is törődj vele... :)

Készülj a szombat hajnali 3 órai vetitésre. :))

Előzmény: Lydecker (597)
Lydecker Creative Commons License 2006.01.30 0 0 597
Hát végülis tök jól elvagyunkk itt ebben a topicban ketten, nem? :) Nem hiszem el, hogy az összes EFC fan eltűnt a Föld színéről rajtunk kivül (na jó csak Magyarországról).

NA mindegy. Időközben arra jöttem rá, hogy nem is rossz ez az ötödik évad sőt. Ma szedtem le az részek tartalmát, kicsit beleolvasgattam, és azt kell mondjam egészen jó. Sok mindent meg fogunk tudni az Atavusok múltjáról, és ezáltal tkp. a taelonokról és a jaridiaiakról. Nem lesz ez olyan borzalmas mint azt, olyan sokan állították. Ez van, az atavusokhoz az akció passzol, bár azért az nekem kicsit erős, hogy Reneéből akció sorozat főszereplőt csináltak. Igazából ezt az utolsó évadot hivhatnánk (az SGA példájára), az EFC spin-off sorozatának. EFCs a világ, felbukkannak ismerős szereplők, de mégis más. Így szerintem jobban elfogadható lett volna ez az évad. Ugyanis ha eltekintek az előző évadoktól akkor ezek a részek egy teljesen új sztorit mesélnek el.


Nekem különösen tetszik hiszen én mindig ezen a taelon múlt témán lovagolok. Szerintem simán lehet egy-két évadot összehozni belőle. Ötletem az lenne csak nem tudom, hogyan kell az ötlettől eljutni egy kész írásig. Egyébként meg lehetett volna szerinte folytatni a sorozatot mondjuk egy hatodik vagy akár több évaddal is hiszen (ezzel nem lövök le nagy poént, hiszen bárki olvashatja, az efc.com-on) az ötödik évad, utolsó rész tartamának végére csak ennyi van írva:....but the adventure has just begun.

Szóval lehetne még itt mit keresni. Persze tudom, hoyg ez csak egy szimpla, szokásos befejezés de azért sejtet valamit. Szerintem.
Lydecker Creative Commons License 2006.01.30 0 0 596
Már alig várom a szombatot és a vasárnapot. Kelhetek jó korán, de sebaj, ezt vállalom. Bár ebbe nem kellene beelnyugodni, hogy "jaj de jó, legalább van"; de hát ebben a fórumban vagyunk ketten, a sfportal-oson meg csak én monologizálgatok magamban. Szóval nem vagyunk valami nagy nyomás gyakorló helyzetben :(
Lydecker Creative Commons License 2006.01.29 0 0 595
Csoda történt! A Viasat pontosan kezdte. Nem akartam hinni a szememnek amikor kilenckor elkezdődött. Ötödik évad első része, pont, ahogy írták.

Komolyan mondom, ez az első rész nem is rossz. Igaz ugyan, hogy a létező összes sablont felhasználták (amit ilyen szituációban csak lehet) de akkor is tetszett. Az atavusokban korábban nem tetszett, hogy ilyen hülye vámpírszerű lényeknek ábrázolták őket de amióta láttam az SGA-ban a wraith-eket azóta ezt a gyengeséget elnézem. Úgy tűnik nincs új a nap alatt, ha valami nagyon ellenszenves ellenséget akarnak akkor előszedik a vámpír sémát, ha nincs jobb.

"Reneé" továbbra is nem azért van a sorozatban mert annyira lenyűgőző lenne a színészi játéka de mindegy. Szerencsére ezt ellensúlyozza a Street -et alakító csaj (húh, hogy is hívják? Melinda Deines vagy valami ilyesmi), eddig különösebben nem figyeltem arra, hogyan alakítja a szerepét de azt kell mondjam ő sokkal hitelesebb számomra mint az ötödik évad főszereplőjévé váló Reneé.

Most sajnos nem sikerült jegyzetelgetnem, pedig egy pár érdekes dolgot azért elmondtak. A baj csak az, hogy nagyon érezni az egészen, hogy az ötödik évad csak azért van, hogy azt a nyamvadt final conflict-ot (amit megjegyzem így fordítottak le: végső viszály, aú! azért ezt lehetett volna jobban is, és a másik ilyen gyöngyszem: partnerprotector, na itt már nekem fájt, miért nem lehetett meghagyni azt, hogy társ védő vagy ilyesmi?) megmagyarázzák.

Ja tényleg; nekem úgy tűnt mintha újra szinkronizálták volna az első pár részt is amit még anno leadtak, ezért került bele az a pár hülyeség.
yogibear Creative Commons License 2006.01.29 0 0 594
Nem a te elképedésed számit (sajnos), hanem a nézettség... És még örülhetsz, hogy egyáltalán leadják, nem úgy, mint a nagy pocsolyán túl, ahol ha nincs nekik megfelelő nézettség, akkor leveszik a sorit a műsorról, anélkül, hogy a már leforgatott részeket mind leadnák... (netes berkekben ezeket a részeket hivják 'unaired'-nek)...
Előzmény: Lydecker (593)
Lydecker Creative Commons License 2006.01.27 0 0 593
Szóval akkor vasárnap reggel 9-kor lesz az első rész. Ezt az időpontot még meg tudnám szokni, egye fene, elviselhető. De aztán ighencsak elkerekedett a szemem: második rész február 3 éjjel 3kor, harmadik rész február 4 hajnal 5kor.
Na ez aztán kitűnő: pontosan oda vannak bepakolva, ahol éppen nem lett volna mivel kitölteni az időt. Engem még mindig elképszet, hogy egy ilyen sorozat erre a sorsra jutott Magyarországon.
Lydecker Creative Commons License 2006.01.24 0 0 592
Igen, ez az a másik idegesítő dolog az időpont mellett. Egyszerűen "imádtam" amikor hirtelen a se kép se hang állapota állt be. Ennél sokkal "kellemesebb" volt amikor csak szaggatott az adás: egy villanásnyi képkocka, egy kis hangfoszlány. És amiért külön "köszönet" jár a Viasatnak: amikor a vége kezdett szakadozni vagy csak szimplán sötétbe borult a rész vége. Komolyan mondom izgalmasabb volt így lezárni az részt mint a szokásos EFCs misztikus rejtélyes hangulattal.


Ugye nem is voltam egy kicsikét sem(hogy is mondják) irónikus? :) (ezen már csak vigyorogni tudok :D )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!