Ha másra nem is lesz jó, legalább látjuk, hogy épül fel. Jelenleg én úgy tippelem,hogy az elektronikát tartalmazó műanyag tok alsó részét rásütik a pánt műanyagra, mielőtt a textil bevonat rákerül. Ebből áll ki a műanyag érintkező felülethez csatlakozó vékony réz vezető, amire felülről ráforraszják az elektronikát, majd a modul felső felét ráragasztják. Bele az elem, majd a csavaros fedéllel lezárják.
Kíváncsi vagyok a komplett tok leszakadt a pántról vagy csak a ragasztott tok két fele engedte el egymást?
Polar nem cserélhető elemes HR pántban már cseréltem elemet, de nem volt stabil működésű, amíg szét volt borítva működött, de mire a levágott burkolatot használhatóra összebarkácsoltam, nem ment vagy csak a próba alatt.
Tényleg mellékes, de meglátva, hogy a szintidő 12 óra a Cortina Trail 50-es távján, a Lavaredo 50-en, szabályosan kedvet kaptam hozzá.
Gyönyörű a táj, s bár a talajban lehetnek :-) rafinériák, de pont egy mo-i telj.túra tempóját kel hozni.
S egy érdekesség, uis böngésztem az eredménylistát: mindhàrom hosszú távon (50, 80, 120 km) az utolsó szintidőn belüli induló 60 év feletti volt, az 50-esé 70-74 év közötti.
Az idősek okosok, az öregek meg már rafináltak is! S jól tudnak tervezni is.
Úgy érted, hogy szakember számára is javíthatatlan, vagy csak te nem akarsz bajlódni vele? Ha az előbbi, akkor én azért vetnék rá egy pillantást, mielőtt kidobod :)
(bár ebben legfeljebb csak félszakembernek mondanám magam)
A 8 éves hibátlanul működő Garmin piros RUN pántomról, múlt héten futás közben letéptem a jeladót. Lelocsoltam magam, rám tapadt a póló, ezért megfogtam a jeladót, hogy elemelem a mellkasomról a pántot is és a pólómat is :( kis ellenállás után elszakadt a vezeték (ezt már utólag láttam) nem hiszem, hogy össze tudom forrasztani vagy ilyesmi. Szóval kuka!
Viszont a 8 év az rendben volt :)
Hiába no, a macebell edzések megnövelték a fogáserőt :)
Ép ésszel érthetetlen a futókörök használata, amikor egy csomó út és utca áll rendelkezésünkre :). Ennek ellenére én is képes vagyok néha egy 292m hosszú pályán körözgetni, akár egy órán át.
Újragondoltam, azért lehet valószínűsége, mert ha már a verseny előtt főtt a napon egy órát, és amúgy is nagyon meleg volt, akkor lehet. Volt szerencsém az elmúlt két hétben megtapasztalni, hogy egy óra alatt simán elfogy ilyenkor több, mint egy liter folyadék. Meg hogy egy réten futni fél órát a 38 fokban nem vicces, legalábbis utána igényli az ember a kék kút hűvösét a fejen. Én nem futok sapkában, csak a hajam blokkolja a napot. A belső túlhevülés (maghőmérséklet, hőguta) más, mint a napszúrás.
Mondjuk azt nagyon kicsi a valószínűsége ezeknek. Az első és második helyezett 52- 53 perc között ért a célba, a harmadik beérkező 58 percen kívül. Mivel azt írták a harmadik helyen futott egy órán belül volt.
Én nem zárnám ki, hogy valamilyen módon közrehatott a hőség is, de más körülmény is kellett ehhez a tragédiához.
Biztos többet futott, mint amit a Strava felületén látni. Azóta láttam a TV híradást, a szervező azt nyilatkozta egy héttel korábban végig futotta az útvonalat és az sincs a Strava felületen.
Én egyébként azt hittem a leghosszabb távon indult, de csak a 10km körüli röviden. Az simán benne van egy versenyben, hogy fáradtan elvét az ember egy útkereszteződést és rossz felé indul (én is így veszítettem vagy 5 percet a Szentendre Trail végén a városba beérve a cél előtt vagy 2km-rel arra indultam amerre a rajt után kifelé mentünk a városból, de csak a következő kereszteződésnél döbbentem rá, hogy nem ott kéne lennem, hanem a patakparton ) de a híradásban mutatott térkép szerint, ahol megtalálták oda már nagyon zavart tudattal kerülhetett, hiszen a faluból kiérve tovább ment a határba ahelyett, hogy visszafordult volna az utcába, hogy megkeresse hol rontotta az útvonalat. Hiszen gyakorlott futóként legkésőbb ekkor rádöbben az ember, hogy rossz helyen van, akkor is ha nincs helyismerete, hiszen már lefutotta addigra a verseny távját. Ha akkor még jól működik az agya biztosan nem indul el ismét a határba.
Ami az emlékezetből futást illeti, lehet úgy futni, csak ésszel kell csinálni, az állapotnak megfelelő tempóban.
Neked ez tökéletesen megy :-)
A gond akkor lehet ha az ember a tempót is az emlékeihez igazodva tartja.
Jaj, most ez az "emlékezetből futás" szíven ütött, de jogos, mindemellett nem lehet tudni a valós tényeket, nyilván. Pl. válogatott futónak is írják őt, terepversenyen volt a magyar csapat tagja stb.
Nem nézegetem a közösségi média felületeket, csak az alap felhívást néztem meg. Abban írták, hogy a faluban a Bethlen utca térfigyelő kamera felvételén látták. Azt az utcát nem érintette az útvonal, tehát csak úgy kerülhetett oda, hogy eltévedt valahol amikor már visszafelé jött a táv legvégén.
Ha viszont abból az utcából ismét kiment a faluból, akkor már valószínű nem tudott tisztán gondolkodni valami miatt.
Lehet találgatni, de talán még a család sem fog pontos okot megtudni.
A Strava felületen feltehetően nem látható minden futása, mert 2020 óta mindössze 4400km az összes és 2025-re csak 12 db összesen 222 km látható, pedig gyakorlott ultrafutónak írták le. Júniusban is a Cortina Trail versenyen futott 50km távon. De ha mégis ez a valós mennyiség akkor úgy versenyzett, amit én régen emlékezetből futásnak hívtam.
Na, átolvasva újabb értelmezésbeli auto correct hiba, hogy Kathi Béla esetén "okozta-e" a felvetés, nyilván nem megállapítás, hogy tönkretette a szervezetét ez vagy az a múltból.
Az erősportoló Kathi Béla halálát sem nagyon ismerjük, az okát. Itt meg marvA másolt szöveg automatikusan megjelenik itt meg már vannak posztok a hőségben szervezett versenyekről, felelőtlen indulókról...
Jó lenne minden esetben tudni a valós okokat. Kathi Bélánál azt, hogy olyan szervi elégtelenség okozta a balesetet, ami összefüggésben lehet esetleg a korábbi életével, sportmúltjával, itt pedig, hogy a körülmények milyen mértékben játszottak szerepet a tragédiában.
Befejeztem a Pfitzinger 12/70 negyedik hetét, egyelőre az egyedüli sérülésem a ma reggel észrevett óriási vízhólyag az egyik lábujjamon.
Ennek felettébb örülök.
Az általános hőség miatti értékelhetetlen tempók és pulzus számok miatt képtelen vagyok kielemezni, fejlődtem-e már. Mindenesetre a Garmin-féle maraton jóslat a kezdeti 3:25-ről most már 3:12 időnél jár.
Tekintve, hogy a hetek adagja 92/99/102/109 km lett, gondolom nem ártott meg ez a "kis" alapozás.
Még nyolc hét, aminek a vége a SPAR maraton.
A második hét után amúgy a 68kg-ról 66-ra csökkent a súlyom, most két hétre rá már csak 65kg.
Visszanéztem, ez azért nem kirívó, augusztustól 65-66 szokott lenni. Ennél kisebbet én még nem láttam normál mérésnél. (Nem normál mérés: a mai futás után, ami alatt amúgy másfél litert megittam, meg utána is egy keveset, 63kg-ot mutatott a mérleg!)
De gondolom, hogy az 1700 kalóriás nyugalmi igényem mellé a napi plusz 1300-1700 kalóriát igénylő edzés adag már kezd hatni, és így egy alacsonyabb súly állapotra álltam át.
Szerencsém volt, mert valami olyan helyen okozott zárlatot só lerakódás, ami nem tett tönkre egy áramköri alkatrészt sem, hiszen müködött, csak túlterhelte az elemet és gyorsan leesett a feszültség ráadásul ki is oldódott.
Polar pántoknál én is próbálkoztam, de nekem sem javította meg őket a deszt víz. Még a két patent közötti szétvágós módszerrel is próbálkoztam, nekem az sem működött.
Ma elkezdtem a desztillált vizes elektronika öblítés utáni TRI pánt tartós tesztet. Az elemet 1-2 perc alatt lemerítő zárlat megszűnt. Ebben nagyon bíztam, mert valami fekete morzsák is kijöttek belőle. Minden funkciója működik, már vagy 4 órányit volt rajtam és még mindig OK jelzésű az elem .
A pomázi futópálya felezővonala kb. 520-520,5 m hosszú. S én ott játszok kitartást, mert minden kör végén a https://m.youtube.com/watch?v=J9IjU7e7AcY dalnak a refrénjére gondolok.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a hőmérséklet csak egy adat, a hőérzet az egy másik dolog. Nekem jobban esik egy futás 31-32 fokos naplementében, mint egy 24 fokos tűzőnapos időben. Igaz ez utóbbi nekem is reggeli éhgyomros futásokkor szokott előfordulni, ami nekem sem tartozik a kedvenceim közé.
Amikor még tudtam valamennyire futni, akkor az itthoni 22km 530m szintes körömet leglassabban 2:40-2:55 között teljesítettem. A leggyorsabb 2:25 körüli volt.