Keresés

Részletes keresés

Ybrik Creative Commons License 2009.06.22 0 0 8072

Sziasztok!

Egy cimborám azt ajánlotta a "füllegyek"-ellen ,hogy parafinolajban oldjak neosztomozánt és azzal kenjem. Szerintem ,hatékony és az állatorvos is rábólintott.

Kb 2dl-hez adtam egy ampullát.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 8071

Április 10 óta heti háromszor járok, kezdek ráérezni az ízére - de persze még gyakran hibázok. Sajnos a lovak kezdenek kifogyni. Egyből belgyógyászati eset lett, egyet feltört a nyereg, egyet lehet hogy megvesz valaki... maradt még kettő, azok is kistestűek, szegény gazdának ez sovány szezonja lesz. :-(

Ja, és megcsípett a döglégy a könyökömön. Most várom, mikor néz ki a kukac a bőröm alól. :-( Ti mivel védekeztek légy ellen?

Előzmény: wheat (8069)
kingA Creative Commons License 2009.06.21 0 0 8070
Sziasztok!

Én járok bőszen lovagolni, már amikor az idő engedi. Pl ma délután. Jó kis sárbirkózás volt. Lovak cukik, kövérek mint a kismalac (legelőre járnak, este alig akarnak bejönni mert nem éhesek...) :-) szóval elvagyunk mint befőtt. Amúgy én is szőrén lazázok mostanában.
Előzmény: wheat (8069)
wheat Creative Commons License 2009.06.21 0 0 8069
Sziasztok! Rég jártam erre, sőt sajnos a lovaknál is ritkán voltam. De leírom a tegnapomat:

Sába most először várta meg türelmesen, amíg felrakom a kantárt és minden csatot becsatolok. Nagyon csodálkoztam, hogy most mi van. Aztán meg futószárazás közben játszotta az eszét az őt hajtani próbáló kutyának (persze a kutya kerítésen kívül volt) - felcsapta a farkát, mint egy arab letette a fejét és még fújtatott is hozzá.
Csúcs volt az biztos. Aztán nyereg alatt is nagyon ügyesen ment. Most vágtáztam is vele egy kicsit, úgyhogy alakul a kiscsaj.
Szellővel a fenti pályára mentünk 2 fős osztályba. Nagyon jó volt. Keményebb óra volt, mint ami mostanában megszokott volt, mert mostanában csak szőrén lötyögtem rajta. Most viszont mindenféle volt benne.
Ki lovazott és mi volt?
Coramora Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8068

Nem volt idáig ilyen gond. Kócos most paraszt lett, de megbeszélem majd vele. Hétfőn szórakozott velem hogy nem akar bemenni a helyére. A végén megmutattam neki hogy én vagyok az erősebb és még messzíről is el tudom érni (hajtóostorral és idáig ezt nem ismerte). Ma már az első szóra bement mikor hozták a szénát és hajtottam be őket az istállóba. :-)) Nem lesz itt gond csak a fejekbe kell rendet tenni.  Nem süket ő csak idáig még nincs tisztába azzal hogy ki a vezér. Idáig nem veszekedtem vele, mert csikó volt a pociba bár egy párszor rendbe tettem volna normál esetben. Most jött el a pillanat. :-))

Előzmény: krezidiesel (8065)
Coramora Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8067

A méntulajjal beszéltünk, de úgy nézz ki hogy majd fizetni kell ha pároztatni akarjuk. Nem számít, még egyszer megpróbáljuk, legfeljebb elvisszük egy párszor. Még egyszer és utoljára megpróbáljuk, aztán inkábbveszek egy mént. :-DD

A kecskéket nem tudom elkülöníteni a lovaktól, egyszerűen nincs akkora hely. Kicsi helyre meg nem vagyok hajlandó senki bezárni. Így most mikor nincsenek kint a legelőn 200 négyszögölön vannak el kéne ott férniük normálisan.  Ahol a kecske átfér ott Kócos is hisz akkora mint a bakkecském. :-)

A széna a végén 404 forintra jött ki bálája, úgy hogy én a kisujjamat sem mozdítottam meg. Leszállították és be is pakolták a bálákat a helyére. Tökéletesen pakoltak és nagyon szép a széna is. A végén 1080 bála lett, ez bőven elég lesz majd jövő nyárig. :-DDD Én most nagyon örülők neki és ismét nyugodtan alhatok nyárig hogy meg van az állatok takarmánya. :-D

Előzmény: Törölt nick (8057)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8066

A ló orrát, fülét kell tisztítani, mi külön, csak erre használt szivaccsal tesszük. Be kell nedvesíteni, jól kinyomkodni, és azzal kitörölni. Ha eleinte nem is szívesen veszi, egy idő után megszokja.

Lovasboltokban lehet kapni különféle sprayket, vagy permetezőbe tülthető oldatokat, amivel le lehet fújni az egész lovat, ezek ideig-óráig távol tartják a vérszívókat. Esetleg, ha úgy látod, nagyon idegesítik ezek az apró legyek a fülében, és nem akarod lefújni az egész állatot, tegyél rá egy fülvédőt.  

Előzmény: krezidiesel (8064)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.17 0 0 8065

Tegnap egy vágásra szánt herélt bakomat rúgta fel a lovam páros lábbal, mert kicsit közelebb ment a kukoricájához... Csóri kecsó 5 percig csak befelé szivta a levegőt, azt néztem én is, hogy kell e éleznem a kést. De úgy tűnik semmi baja nem lett.

Most nálam is össze van néha zárva a ló a kecsókkal, és sokszor kíméletlenül kergeti őket.

Mivel vemhesek is vannak még köztük, ezért kerülöm ezt a szitut, de ha elmegyünk otthonról akkor szoktam igy rakni őket.  

Előzmény: Coramora (8054)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8064

Sziasztok!

Kezdő ló tulajként tanácsot szeretnék kérni!

A lovam füleiben kis apró legyek vannak, amik szerintem vérszivók.

Más lovaknál is láttam már hasonlót. Mit lehet ellenük tenni?

Kell e a ló fülét tisztitani? Nagyon szelid az enyém, de azt nem hagyja, hogy a fülét maceráljam, erőszakosan meg nem akarom.

Szabadban legel sokszor a lovan és estefelé van, hogy nagyon bántják a legyek szunyogok, ideges is tőle. Mit lehet használni a dögök ellen?

Mókusos Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8063

Kedves Ló Tulajdonosok!

Komárom Esztergom megyében, Kisigmándon van eladó egy Kincsem névre hallgató gyönyörű 24éves  Kisbéri Félvér  pej  kanca!8csikója volt eddíg.Nagyon jó állapotban van, simán letagadhatna vagy 10évet :D Fedeztetni ajánlom.

Egész nap legelőn van tartva. Lehet rajta/vele lovagolni, lovaskocsizni,szántani

250.000Ft

Hozzá való lovaskocsi(nagy rakodófelülettel, zöld színű 100.000Ft),lovaskocsis szerszámok(40.000Ft),nyereg(40.000Ft)

Tel: 0670-326-2991

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8062
Aha. Még tiszta jó, hogy én burokban élek. :)
Előzmény: cavecat (8061)
cavecat Creative Commons License 2009.06.16 0 0 8061

reklám.

mint tudjuk, Geszti reklámszakember (is)...

azok a szép nagy plakátok, amik a versenypálya körül ki voltak függesztve, sok-sok gurigába kerültek a hirdetett vállalatoknak.

Előzmény: Törölt nick (8060)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8060

Hát, tél óta ugye már azt is tudjuk, hogy vannak olyan versenyistállók, amelyekben komplett, jól felszerelt kolbásztöltő-üzem is működik... :-(

De komolyan: van egy réteg itt, akinek a pénz egyszerűen nem számít. Az intézet közelében, ahol dolgozom, van egy nagy magánlovarda. A régi Farkashegyi reptér területén alakították ki, hatalmas legelők, karámok, a repülőhangárakból lettek az istállók... mindenütt katonás rend, a köves utak naponta gereblyézve, a fű nyírva... amitől a dolog érdekes, az az, hogy a kapu mindig zárva van, és nincs rajta csengőgomb. Oda még a multimilliárdosok közül sem meget be akárki, csak akinek kulcsa van, vagy aki tudja a megfelelő (titkos) telefonszámot. A többieknek fel is út, le is út. Ennek megfelelően soha egy lelket sem láttam még ott, csak nagy ritkán jön-megy egy-egy Hummer. Állítólag az egész kb. 300 millió forint értékű ingatlan a Fotex csoport igazgatóinak kizárólagos használatára van fenntartva. Gondolod, hogy ha valamelyik ló lesántulna, az különösebben meghatná az igazgató urakat? Legfeljebb ha valami érzelmi kötődésük van hozzá. Mert aki ekkora luxust megengedhet magának,  hogy egy ilyen ingatlant full személyzettel fenntart, az ha akar, a tíz ujjára más-más lovat vesz, és attól még nem kell hó végén zsíroskenyéren tengődnie.

Egyébként az nekem nem teljesen tiszta, hogy a nemzeti vágtából hogy lett bevétel? Belépti díjat is szedtek az arra járóktól? Mert a nevezési díj ha sok-sok is, azért annyira nem sok, hogy a teljes csimmbumcirkuszt lefedje földmunkástúl, közterületfoglalásistúl, hangosításostul, mindenestül...

Előzmény: Törölt nick (8058)
br.judit7 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8059
Sziasztok!!
Egy kérdésem lenne, hogy mi a véleményetek a Norton nyergekről???
Kérlek írjatok mihamarabb!!!
Üdv.:Judy
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8058

teljesen 1et értek, csak itt nem a ló számított, hanem a minél nagyobb bevétel. Az egy dolog, hogy nem nevezném be ilyen pályára a lovamat, de ha mégis, bármennyit is fizettem, amikor látom, hogy ennyire ócska a talaj, akkor nem indítom el. Ugyanis nem biztos, hogy minden sérülésen tud segíteni a doki. :-((

Persze amíg ennyien beleszállnak, meg kimennek bámészkodni (és azt élvezik, amikor felbukik a ló), addig csinálni fogják ezt a cirkuszt.

Előzmény: Törölt nick (8056)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.15 0 0 8057

Jó, nem akarok ezen vitázni, minden esetre mi addig soha nem hagytunk ott csikót, amíg nem szopott. Nyilván, ha három napig nem szopik, akkor életképtelen lesz, hiszen folyadékhoz sem jut sehogy, és pillanatok alatt kiszárad. De Kócos nem a mezőn nőtt fel, és ott volt a doki is, még mindig nem értem, hogy hagyhatta ott anélkül, hogy sikerült volna a csecsre tenni a picit! De mindegy most már. A köldökcsonkot, ha nem sérüléssel szakadt el, elegendő betadinnal lefertőtleníteni.

Várjuk a beszámolót, hogy mire jutottál a mén gazdájával! (De tartsatok ki amellett, hogy a fedeztetési díjban benne van a 3 alkalom!!! Úgyhogy a múltkori pénzért JÁR még kettő legalább! Arra persze nem köteles garanciát vállalni, hogy vemhesül is a kanca, de azért 3 alkalomból mégis nagyobb az esély, mint ha csak 1x viszitek. Ha gyakran fedeztet a lovával, akkor szerintem neki ezt tudnia kellett, hogy hogy megy, akkor viszont csúnyán visszaélt a tapasztalatlanságotokkal!)

Nem tudod valahogy elkülöníteni a lovat a kecsóktól? Gondolom, ez neked sem túl jó, hogy ilyen sérüléseket okoz nekik!

Huh, jó drága a kisbálás széna! Bár mindig drágább mint a nagy, de ebben az árban 12.000-re jönne ki egy nagy bála. A mi környékünkön az most 5-8000 ft. Abban az árben, amit fizettél, benne volt az is, hogy kiszállították? (akkor nem annyira drága)

Mikor hordtuk be a szénánkat, egy csomó helyen láttuk, hogy nem vágták le a réteket (patak mentiek, jó dús volt rajtuk a fű), sőt olyat is, ahol a tavalyi bálákat már benőtte az idei fű. Tiszta pazarlás! Közben meg arany árban próbálják eladni, máshol meg ott rohad a földön. :-S

Előzmény: Coramora (8054)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8056

Aki befizeti az egymillió forint (!) nevezési díjat, az már el is indul, és nem izgatja, ha utána oda kell gurítania százezret a lódoktornak, hogy összerakja a pacit. :-( De azon sem csodálkoznék, ha pönálés szerződéseket kötne a rendezvényszervező a lovasokkal, mint mónika a ci... szereplőivel.

Amúgy szerintem is nagyon műmájer dolog ez, főleg az után, hogy a lovit átalakították bevásárlóplázának. De azért még ott a Kincsem Park, a Nemzeti Lovarda, meg még vagy háromtucat pest környéki magánintézmény a putritól a kacsalábon forgóig, szóval lóban nincs hiány, nem értem, miért nem lehet ezek valamelyikében bajnokságot rendezni, a tévé onnan is ugyanúgy tudná közvetíteni.

Előzmény: Coramora (8048)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8055
Szerintem is vidd vissza. A csődörnek nem egy olyan nagy teher másodszor, harmadszor is meghágni. ;-) A gazdája részéről sem igényel ez semmi különösebb plusz ráfordítást, és elég nyilvánvaló, hogy azért fordultál hozzá, hogy csikó legyen, nem azért, hogy Kócost szerelmi gyönyörökben részesítsd. :)
Előzmény: Coramora (8047)
Coramora Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8054

Nem azt mondom hogy szándékos volt az eltaposás, de elötte nem sokkal egy felnőtt anyámnak tört el érdekes módon a combcsontja, úgy hogy vágás lett a vége. Elég vastag csontról van szó ami nem törik el olyan könnyen. Nincs semmi ahová be tudna akadni, vagy le tudna ugrani. Bár nem gondoltam akkor még semmi rosszra. Kócosnál már saját szemmel is láttam hogy berohan a kecskék közé és nem érdekli hogy mi is lesz velük. Igaz idáig mindenki el tudott ugrani. Szepi gyengébb volt neki nem sikerült. Nem szándékosságról van szó hanem arról hogy nem érdekli

A széna így hogy 200 kilométerről szállítatjuk 410 forintra jön ki egy kisbála. A vicces hogyha itt venném meg többe kerülne. Volt olyan hely ahol (tőlünk 20 kilométerre van) több mint 430 forintra jött volna úgy ki hogy én szedem őssze a földekről és még az embereket nem is számoltam akik esetleg segítenének.

Könnyű a lovat kifárasztani csak meg kell állni a terület két végén és nem engedni hogy megálljon. Egy idő után megunja a futást és tudja hogy jobb ha engedelmeskedik. Nem könyörgök neki hogy talá,n esetleg méltóztasson azt csinálni amit én szeretnék.

A csikóra visszatérve: Mint írtam éjjel született és nem láttuk hogy szopott vagy sem. Hiába tettük oda hogy cumizzon nem is kereste a cicit. Én is próbáltam és a doki is. Egy pár kiskecske felnőtt már a kezem alatt, volt olyan akit meg kellett tanítani cumizni, nem hiszem hogy ez volt a baj. A kakilni láttam és az elején még pisilni is. Nem maradt benne a bélszurok. A doki a köldökzsinór esetleges elfertődésének a veszélye ellen adott neki szúrit. Ebben semmi rosszat nem látok. Vannak neki is lovai és jó pár csikó született már nála. Jó doki és bízom is benne. Ha belepusztulok akkor sem tudok életben tartani egy állatot akkor ha ő nem akar élni. Tudom, mert kecskével már jártam így, de nem sikerült. Aki cumizott azt fel lehetett nevelni cumisüveggel is, de akit erővel kellett etetni azon nem lehetett segíteni. A csikót 3 nap után engedtem ki az istállóból és azt is már azért, mert a mama már szeretett volna futni. Bár van közöttünk olyan is itt a fórumon akinél nem az istállóban születik az állat és állítom hogy neki van igaza. A vadlovaknál sincs istálló és mégsem sérül a pata. Sajnálom én is a csikót, de nem hiszem hogy akár én vagy akár a dokink hibázott volna. Egyszerűen nem volt életképes a csikó. A méntulajdonossal majd megpróbálunk egyzkedni és meglátjuk hogy mi lesz. :-)

Előzmény: Törölt nick (8053)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8053

Szerintem egyezkedj a pasival fedeztetés ügyben is, mert azért neki ezeket, amit írtam, tudnia kellett volna.

Elég kicsi az esélye egy lovat kergető embernek, és szerintem benneteket jobban kifáraszt, mint a lovat. Arról nem szólva, hogy a ló most azt hiszi, hogy ez egy jó játék. Próbáld meg azt a lóval, hogy egy zacskóba (lényeg, hogy zörögjön) tegyél répát, almát, vagy olyasmit, amit nasizni szeret. Ezzel próbáld magadhoz csalogatni, közben hívd. Egy idő után elmaradhat a jutifalat, elég a zacskó zörgése, s aztán elkövetkezik az is, hogy csak hívásra odamegy. Kicsit tovább tart ez a lovaknál mint pl. kutyával, de meg lehet rá tanítani.

Ó, ez borzasztó. De nem hiszem, hogy a ló direkt taposta agyon a kiskecskét.

Nálunk is borzalmas szárazság volt. A nagy rétünkről, ahonnan amúgy 18-22, nagy, körbálás széna jön le, idén összesen 8, azaz nyolc bála lett csak! Ha nem patak partján lenne, talán még ennyi sem lett volna. Szerencsére tavaly nagyon jó, kövér fű volt rajta, úgyhogy még van 9 bálánk tavalyról, pedig a sarjúból még el is adtunk. Remélem, azért a sarjúra több eső lesz majd idén mint a szénára volt. Felétek mennyibe kerül most a széna?

Tudod, nem akartam a kiscsikó halálakor mondani, de talán most már nem annyira fájdalmas, és azért mondom csak, hogy a következőnél nehogy probléma legyen! SOHA nem hagyjuk utt a csikót, amikor megszületik, addig, amíg nem LÁTJUK, hogy szopott! Segíteni kell neki megtalálni a csecset, és meg kell bizonyosodni róla, hogy ki is tudja szopni a tejet. Ha ez nem történik meg, a kiscsikó pillanatokon belül kiszárad és elpusztul!!! Azért is meg kell várni, mert nem mindegyik kanca (főleg, ha első ellés) engedi könnyen a csecshez, mert ilyenkor még érzékeny a tőgye. Emlékszem, MC is "sikongatott" az első 24 órában, amikor Kíra szopizni kezdett. Tehát két nagyon-nagyon-nagyon fontos dolog ven: hogy kijöjjön a bélszurok (kakiljon, ha ez nincs, akkor esetleg lehet adni neki szájon át egy kis ricinusolajat, nehogy belesüljön a bélszurok, mert akkor sérvet is kaphat), és hogy TUDJUK, hogy tud szopni és a mamája is engedi.

A doki nem tudom milyen injekciókat adott, de ha a kicsi teljesen egészségesen születik, akkor teljesen felesleges injekciókat döfködni belé. Az a lényeg, hogy a föccstejet kiszopizza, abban minden fontos anyag és antitest benne van, amire élete első szakaszában szüksége van. Az első szurikra akkor van szükség, ha megkezdődik a vakcinázási program, vagy ha beteg lenne. Ha a kancából kijön a pokla (méhlepény) is probléma nélkül, néhány órán belül a csikó születését követően, akkor neki sem kell semmilyen gyógyszer!

Mi a szülést követően néhány napig még nem engedjük ki a csikókat, míg a patakocsány meg nem keményedik, mert addig nagyon sérülékeny a lábuk. Ráadásul a boxban jobban megfigyelhető pl. az is, hogy szopik-e vagy sem.

Első sorban azonban az állatorvosotok hibájának tartom, hogy ezeket nem mondta el nektek, ha egyszer tudta, hogy ez az első csikó nálatok. Sajnálom szegénykét, de remélem, meg tudsz egyezni a mén tulajdonosával, és a maradék két fedeztetés eredményes lesz.

Előzmény: Coramora (8052)
Coramora Creative Commons License 2009.06.14 0 0 8052

Köszi a választ. Mindenképp hívnom kell a manust, mert megbeszéltük hogy ugyan megkörmölte Kócit, de két hónap múlva még alakítani kell a patán. Egyébként Kóci egy mocsok amióta nincs benne a csikó. Hiába van nálam augusztus óta most látni hogy mennyire nem tudott akkor ott hagyni mikor még vemhes volt. Akkor még azt hittem hogy mennyire kezes és aranyos. Most hogy nincs rajta felesleges súly simán ott hagy. Vicces hogy mielőtt kivisszük őket a legelőre le kell "vadászni" hogy fel tudjam adni rá a kötőféket. Mikor hoznánk vissza őket este (bár jön Tündi után, kezdenek haverok lenni) akkor is kínlódás megfogni. Kezdem elveszíteni vele kapcsolatban a türelmemet. Bár még mindig imádom őt, de beígértem neki hogy lassan elkezdünk dolgozni futószáron, mert ez így nem mehet sokáig tovább. Mondjuk jópofa dolog hogy szalad és vágtázik, szedi a kis "csülkeit", de nevetséges hogy egy fél óra legyen mire meg tudjuk fogni a párommmal. Tündi is játszott ilyet tavaly mikor még új volt a legelőre való kimenetel, de (bár tudom nem volt szép tőlem) mikor nem hagyta magát megfogni meghajtottam úgy a legelőn hogy a végén szakadt róla a víz. Azóta nem játszik ilyet és szépen oda jön, vagy ha már a kapunál van akkor megvárja míg megkötöm. Most Kócos mocskoskodik, de azt hiszem ő is nem sokára futni fog, de nem addig amíg ő akar. Azért mert póni azért nem kell mocsoknak lenni. Most ugyan haragszom rá, mert  kb.két hete eltaposta a kedvenc kiskecskémet, de úgy hogy el is pusztult az állat. Azóta sem fér ez a fejembe. Tündi több mint 4 éve él a kecskék közt soha nem volt ilyen (pedig egy kicsivel nagyobb), mindig is tudott rájuk figyelni és Kócost sem tartom hülyének vagy vaknak. Tudta hogy mit csinál csak nem érdekelte. A legszomorúbb az volt hogy ez a kicsi volt álmaim kecskéje. Megvettem annak ellenére hogy bak volt és őt akartam a következő tenyészbakomnak. Soha nem akartam levágni és hosszú hosszú boldog éveket ígértem neki. Tudom hogy egy kicsit gyengébb volt mint a többi, nem mozgott úgy, de ez akkor sem mentség.

Beszéljünk vidámabb dolgokról. :-) Ha minden igaz hétfőn hozzák az első adag szénámat. :-DDD A zabot már megvettem. Igaz tavalyi, de gyönyörű. Nálunk nagy volt a szárazság és semmi kedvem azokat a horror árakat kifizetni amit itt akarnak majd elkérni a zabért. Már most 7-8 ezret mondanak rá. Most sikerült lényegesen kevesebbért 20 mázsát megvenni. :-) A szénát is meghozzák (1000 kisbálát) és akkor nekem újra rózsaszin lesz a világ. Szalmát meg majd veszek ősszel azért soha nem izgulok. :-D

Előzmény: Törölt nick (8051)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8051

Szóval egy fedeztetés árában van az, hogy ha a kanca kisárlik, akkor elviszed az azt követő 3. 6. és 9. napon. Tehát összesen 3 fedeztetés vban benne egy árban. Mi lenne, ha beszélnél a mukival, és elvinnéd most 2x, hogy a csődör "ledolgozza" a korábban elmaradt 2 alkalmat?

Előzmény: Coramora (8050)
Coramora Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8050
A srác nem mondta és én nem tudtam. Anikóval később váltottunk levelet és Ő mesélte, de abban bíztam hogy Kóci annyira szépen beállt hogy sikerült az egész. A kecskéknél nem kell ezzel foglalkoznom, mert Brutál (bak) tudja a dolgát és ő állandóan együtt van a nőstényekkel. Viszont most vegyek egy csődört ha csikót akarok? :-)( Mondjuk nagyságban nem nagyobb Brutinál, de mikor Tündi sárlik akkor gondolom nem lenne jó ötlet. Meg nem is "tenyészteni" akarok csak egy normális kiscsikót szerettem volna. Bár azt hiszem ha csak a fedeztetésért kell fizetni és nem azért hogy vemhes is legyen a kanca akkor Kócosnak nem lesz több kiscsikója. Nem tudok és nem is akarok ezért minden hónapban fizetni.
Előzmény: Törölt nick (8049)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8049

Teljesen egyet éretek. Ez az egész nem a lovakról szól, hanem a bevételről. 10 perc után kikapcsoltam a tv-t, nézni sem bírtam. Utána mesélték, hogy majd minden futamban volt esés. Tavaly a kanyarokat vették nagyon élesre, most meg ha törik, ha szakad, meg KELL tartani. Miért nem lehet ilyen csimbumm cirkuszt ott megrendezni, ahol van erre alkalmas hely? Gondolom, Dunakeszire is sokan kimennének, nincs messze.

Fedeztetést megkérdezem neked a páromtól. De három napra vissza szoktuk vinni újra a kancát. Ti nem vittétek?

Előzmény: Coramora (8048)
Coramora Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8048
Én csak a tévében láttam, de bevallom nekem nem tetszett. Én nem engedtem volna a lovamat ilyen pályán indulni. Tiszta sár, csatak, mocsár volt. Gondolom nem véletlenül volt annyi kicsúszás, esés. Legalábbis ez jött le a tévéból. Tudom hogy az eső akkor nem nagyon hiányzott, de én nem engednék egy ilyen helyen versenyt tartani. Igazából kíváncsi lennék hágy ló sérült ott meg, de persze erről nem szól a fáma. :-(
Előzmény: csilfor (8045)
Coramora Creative Commons License 2009.06.13 0 0 8047
Nem lesz kiscsikó. :-(( Kócos visszasárlott mint az állat. Képes még Tündi alá is befordulni. Fel kéne hívnom a srácot hogy a fedeztetési díjban mi van benne? Vajon a fedeztetésért fizettem vagy azért hogy vemhes legyen az állat? Ki mit tud erről? Hogy szokott  ez lenni a lovaknál? A kutyáknál az tudom hogy ha nem lesz vemhes a szuka akkor a következő pároztatás ingyenes, de nem tudom hogy ez itt hogy van. :-(
Előzmény: black lace (8046)
black lace Creative Commons License 2009.06.10 0 0 8046
Részvétem! Őszintén remélem, hogy a majd születendő picivel nem lesz gond, és teljesen egészséges, szép lovacska lesz belőle. Többek közt én is ezért nem tudtam még magam rávenni, hogy befedeztessem Dollit, pedig szerintem mindketten örülnénk egy jövevénynek! :)
Előzmény: Coramora (8039)
csilfor Creative Commons License 2009.06.02 0 0 8045
Látom nem nagyon szerettek feljönni, mióta fenn vagyok XD
Minden esetre egy lehetséges utolsó hozzászólás: a Nemzeti Vágta nagyon jó volt, talán zuhogó esőbe élménydúsabb, mint a tömött, meleg utolsó napján. Pécs sajnos kicsúszott lovával, pedig bekerült a középdöntőbe, Szigetvár meg sokáig vezetett, de Esztergom ügyes volt, Szigetvár fáradt, így csak második lehetett. A győztesnek meg gratulálok, bár azt már csak TV-ből néztem, mert sok cucc volt nálunk, nomeg indult vissza a lenyűgöző IC. Legyen még ilyen rendezvény, mert tuti elmegyek :)
csilfor Creative Commons License 2009.05.20 0 0 8044
Jön valaki a Nemzeti Vágtára? Tavaly nekem nagyon tetszett, bár kicsit csalódást okozott, hogy annyi program volt egyszerre, hogy nem tudtuk hova kapkodni a fejünket, mivel mindenbe bele akartunk egy kicsit kóstolni. Idén szerintem a 3 nao miatt talán, egy kicsit jobb lesz, én ott leszek, az biztos!
kingA Creative Commons License 2009.05.12 0 0 8043
Hej, az biztos, hogy a táj két lófül közt a legszebb...! :-)))
Előzmény: Törölt nick (8040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!