Keresés

Részletes keresés

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.25 -1 0 27243

Köszönöm szépen ez nagyon hasznos!

Akkor ezek szerint csak csomagban lehet megvenni a lábazat és a korona látogatását… 

Mivel az általad adott 

inken található csomagok első három pontját (hajó oda-vissza, Liberty island admission, Ellis Island admission) tartalmazza, a New York Pass, amivel rendelkezem, gondoltam, hátha meg pehet ahhoz külön venni a talapzat és korona belépőt…

Előzmény: 73kata (27240)
_chillout_ Creative Commons License 2025.03.25 0 0 27242

Nagyon-nagyon régen voltam fent, 2001-ben, de akkor ugyanott lehetett foglalni, ahol a hajójegyet vettük.

Előzmény: Aszpirin (27239)
Adrian.TM Creative Commons License 2025.03.25 0 0 27241
Előzmény: Aszpirin (27237)
73kata Creative Commons License 2025.03.25 0 0 27240
Előzmény: Aszpirin (27239)
Aszpirin Creative Commons License 2025.03.24 0 0 27239

Sziasztok! Aki már járt a Szabadság-szobornál és volt fenn a koronában/fáklyában, kérlet írjátok meg, hogyan lehet oda jegyet foglalni/venni.

New York pass-om van, annál a foglalható szabadságszobor-kirándulás nem tartalmazza sem a talapzat, sem a korona, sem a fáklya látogatását, és nem sikerült még rábukkanni hivatalos oldalra, ahol online lehet a koronába ill. a fáklyába venni jegyet.... sem guided tour-ban, dem kombóban, sehogy. Létezik hogy csak a helyszínen vehető jegy a koronába/fáklyába? Vagy ha mégis van, és én vagyok vaksi, beírnátok nekem, pls., a linket?

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.21 0 0 27237

Ez nem jó hír. Nehogy ez is politikai packázás illetvbe nyomásgyakorlás legyen (aminek eredménye az egyébes, egy beutazásra korlátozott ESTA is a magyar állampolgárok számára), ha jól emlékszem Trumpnak nem tetszik, ahogy Georgescu-t félreállították.

https://hu.euronews.com/2025/02/24/trump-calin-georgescu-tate-fiverek-romania-nyomasgyakorlas

Előzmény: Adrian.TM (27236)
Adrian.TM Creative Commons License 2025.03.20 0 0 27236

Breaking News: Románia VWP-hez való csatlakozását elhalasztották (az eredetileg március 31-re tervezték, amint arról január elején állapodtak meg).
A források szerint technikai okokról van szó, de várni kell, és meglátjuk, mi a valódi ok.

tucsok13 Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27235

Simán leutazható, ez nem gond :) Küldök mindent.

Előzmény: petjóka74 (27231)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27234

Bevallom ezek egyike sem izgalmas számomra :) De egyszer mindenképp elmegyünk arra, hogy meglegyen minden állam.

Előzmény: _chillout_ (27229)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27233

Hm, hem rossz, megnézem, hogy férne bele :)

Előzmény: Durian Mochi (27228)
_chillout_ Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27232

Igen, megvan a hely, nagyon jó :-))

Előzmény: Aszpirin (27230)
petjóka74 Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27231

Szia, köszönöm!

Nagyon megköszönöm, ha küldesz útvonalat és képeket.

Igazából nem bíztam benne, hogy leutazható 1 nap alatt LA -LV, ezért gondoltam a repülőre.

szixe74@gmail.com

Köszönöm, ha megosztod.

Előzmény: tucsok13 (27217)
Aszpirin Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27230

A kaja az biztosan rendben van, Charlotte-ban ettem életem legjobb steak-jét, itt: https://beefandbottle.net 

Ha valaki esetleg arra jár, NAGYON ajánlom a dry aged steak választékukat.

Foglalás mindenképpen ajánlott, mert elég híres a hely.... Ja, és drága is :)

Előzmény: _chillout_ (27229)
_chillout_ Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27229

Mi voltunk Charlotte-ban (Észak-Karolina) és nagyon tetszett, belekóstoltunk az igazi déli konyhába, surf&turf, stb, néztünk baseball meccset, és nem utolsósorban meglátogattuk a Carowinds vidámparkot :-))

Előzmény: tucsok13 (27225)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27228

Két típusnak való:

1. Nagyon érdeklik a mamutfenyők, ezért a nagy, igazi nagyfás nemzeti parkok előtt tart egy bemelegítő edzést.

2. Érdeklik a nagyfák, de nem tud SF-tól messzire menni.

Mi mindezeket bejártuk, de Muir Woods is nagyon tetszett. (Van valami plitvicei tavas hangulata is :), mert - legalábbis úgy emlékszem - mintha pallós sétautak is lennének benne.)

Előzmény: tucsok13 (27224)
jibby Creative Commons License 2025.03.19 0 0 27227

Én voltam már, nekem nagyon teszett, bár nem voltam még semmilyen más hasonló helyen előtte, így nem volt összehasonlítási alapom.

Előzmény: Durian Mochi (27223)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27226

Én januárban vettem meg. Amikor először voltunk, nem volt éjszakai túra, most azt választottuk. A Húsvét miatt vettem meg előre. 

https://alcatraz-experience.com/services/alcatraz-night-tour-tickets-2/

Egyébként fura, úgy emlékeztem, SF drága, de most baromi olcsón találtunk szállást a belváros közepén, nem is értem..

Az USA fórumokat a FB-on ellepték a kanadaiak akik azt mondják, be nem teszik a lábukat, amíg a "sárgahajú" ott van. Lehet, kisebb lesz a tömeg? Mondjuk ezzel a lendülettel le is vettem a karácsonyi listáról Mexikót, mert félek, aki nem az USA-ba akar menni Kanadából az ünnepre az oda fog menni.

Mustang: úgy látom, ma megvolt a szemle.. majd elkapom a srácot. Szerintem a ház biztosítása is kell, hogy fizesse, kertből dőlt ki a fa. Remélem, lesz megoldás. (nem céges autó) Az uramén egyébként van Casco.

Előzmény: Aszpirin (27221)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27225

Na igen, nekem azok hiányoznak, meg Alaszka és Hawaii :-D A Karolinák szerintem is unalmasak, egyszer Vegasban beszéglettem egy csajjal aki onnan jött, és mondta hogy szerinte ne menjünk oda, minek.. na ez meg is ragadt.

Előzmény: Aszpirin (27222)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27224

Nem, ott még nem. Bevallom nem tudom, adna-e többet, mint ahol eddig jártunk: Olympic NP, Oregon coast több helyen, Humboldt Redwoods, Lost Coast. Mindenképp megyünk egy-két ilyen helyre, de a Muir Woods nem volt eddig a listán. Esetleg valamiért érdekes/különleges?

Előzmény: Durian Mochi (27223)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27223

Ha már SF, akkor a Muir Woods National Monumentben voltatok már?

Előzmény: tucsok13 (27220)
Aszpirin Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27222

Az nagyon komoly, hogy 14 már megvan neked ebből a listából.

A vicc az, hogy 2 hely a listáról Észak-Karolinában van, ahol jártam (eltöltöttem több mint egy hetet munkaügyben, 2018-ban), de rém unalmas helynek tűnt... és ezekről nem is hallottam. Köszi a listát (nálam még csak 5 pipa van :( )

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.18 0 0 27221

Alcatraz-ra mennyi idővel előtte vettetek jegyet? (én éjszakai túráról nem is tudtam...).

A Mustang-os történet nagyon szörnyű, sajnálom a szomszédotokat. Ilyen történetek hallatán mindig frászt kapok, bár az enyém is mindig garázsban áll, de ki tudja mikor kényszerül ki ugyanúgy mint a srácé. Ha saját autó, akkor nagyon szomorú lehet a srác... Casco-t ugyanis nem feltétlenül lérdemes kötni rá, legalábbis a "szakértők" szerint (mellesleg pl. a Netrisk nulla darab ajánlatot hozott az enyémre /hiba: Eurotax-kód nem megállapítható :( /, tehát alighanem egyedi Casco-ajánlatot kellene intézni csilliókért, személyesen), vagyis még az is lehet, hogy nincs biztosítva a srác autója. Tényleg borzalom...

tucsok13 Creative Commons License 2025.03.17 0 0 27220

Igen, de amennyire f.s LA, annyira cool a 66-os út meg az az egész környék.. SF klassz, de ha már oda megy valaki, akkor érdemes barangolni a coast-on - Big Sur és a Hearst Castle lefelé, vagy felfelé a Redwood-ok fantasztikusak, onnan már nem indulnék el Vegas irányába.

Mi jövő hónap közepén megyünk SF-ba, felmegyünk Mendocino, Fort Bragg magasságáig és aztán lefelé Big Sur-ig. És megnézzük az Alcatraz éjszakai túráját. Kíváncsi vagyok, milyen időnk lesz. Ezen a tájon már többször jártunk, így nincs nagy nyomás, hogy mit nézzünk meg, inkább kirándulni tervezünk sokat.

BTW, ezt ma láttam a FB-n: 

https://www.traveller365.com/articles/19-Places-in-the-US-You-NEED-to-See-Before-You-Die. Nem rossz lista, nekem 14 pipa, 2 már eleve a listán volt (Alaska, Hawaii) és most még kettőt felraktam :)

/egyébként eszembe jutottál a héten.. képzeld a szomszéd utcában a szél ráborított egy korhadt fát egy Mustang tetejére... a szívem szakadt meg. A srác mindig beáll vele, de most szerelték a napelemet és fel van állványozva a ház, emiatt átállt a szomszéd elé. ááááááá, borzalom/

Előzmény: Aszpirin (27218)
Samdugdales76 Creative Commons License 2025.03.17 0 0 27219

The Ethiopian Airlines Office in Bulawayo serves as a vital hub for air travel in Zimbabwe, offering a comprehensive range of services to meet the needs of passengers. Conveniently located, the office provides assistance with flight reservations, itinerary changes, and travel inquiries. Ethiopian Airlines is renowned for its extensive network and exceptional service, making it a preferred choice for travelers looking to explore Africa and beyond. The dedicated team at the Bulawayo office is committed to delivering a seamless travel experience, ensuring that customers receive the support they need. With a focus on customer satisfaction, this office is your go-to destination for all your travel needs.

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.16 0 0 27218

SF-ből macerás autóval, de ő azt a változatot kérdezte, hogy egy-két nap a nyugati parton, majd belföldi járattal Vegasba. Erre maondtam azt, bogy azt az egy-két napot akkor inkább SF-ban, mint LA-ben. SF szerintem sokkal izgibb város, mint LA. És onnan is van belföldi repjárat LV-ba bőven.

Előzmény: tucsok13 (27216)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.16 0 1 27217

Utálok ide képeket rakosgatni, de privben szívesen küldök útvonaltervet és képeket.

Előzmény: petjóka74 (27213)
tucsok13 Creative Commons License 2025.03.16 -1 1 27216

LA jóval olcsóbb, több járat van és 1 átszállásos járat is van bőven, Vegasra sajnos nem ilyen nagy a választék. LA nem annyira jó hely, max 1 napot ért meg nekünk. San Franciscoba vannak jó járatok, de onnan macerás lemenni Vegas fele, emlékeim szerint sok óra, nem is mindig - minden út járható és olyankor kerülni kell. (mi egyszer nyáron tettük meg, de még akkor is voltak havas szakaszok). 

LA-LV viszont felesleges repülni, simán egy nap alatt le lehet tolni, és van egy csomó izgalmas megálló Barstow után - ikonikus Route 66 helyek, ghost town-ok, a méltatlanul kevéssé ismert Kelsho Dunes, a Josua tree, az ufós benzinkút, stb. Ha LA-be érkeztek, ott vagytok 1-2 napot, érdemes este még elmenni Barstow-ig és hajnalban onnan elindulni, kicsit letérve a 66-os útra. Oda-vissza lehet másik utat választani, én szeretek arra autózni, igazi road trip feelingje van. 

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.15 0 1 27215

Ja, és ha el akartok lenni valahol 1-2 napot a nyugati parton, akkor szerintem inkább San Francisco legyen az, mint Los Angeles. Legalábbis én biztosan inkább azt választanám. De mondom, kell legyen egyátszllásos megoldás Las Vegasba, csak az általában drágább, mint a kétátszállásos.

Ami fontos: átszállásra mindenhol legalább 3 óra legyen a hivatalos érkezéstől indulásig. Európában is. Ezt szerintem nagyon komolyan kell venni, vagy felvállalni a nem kis rizikóját annak, hogy lekésed a csatlakozást. 

Aszpirin Creative Commons License 2025.03.15 0 1 27214

Londoni átszállással biztosan megy, mert a BA-nak van direktjárata Las Vegasba Londonból. 

De a Lufinak is kell legyen.

petjóka74 Creative Commons License 2025.03.15 0 0 27213

Javaslatod alapján megfontoltuk, hogy Las Vegas legyen a kiinduló pont. Nézegettem, létezik, hogy csak 2 átszállással tudunk Las Vegasba menni? 

Igazából tényleg kihagynánk inkább Los Angelest, hogy amiket írtál, inkább beleférjenek. 

Nem zárkózom el a 2 átszállástól sem, de akkor lehet, érdemesebb LA-ben elleni egy-két napot, s onnan belföldi járattal Las Vegas??? 

Előzmény: tucsok13 (27206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!