Keresés

Részletes keresés

Rorimack Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2216
Haliho!

Szerintem malacgazda hibazott, de egyreszt eleg lett volna egy "maskor, ilyet, s plane itt, ne!" is, valamint ebbol levezetni a Trefort erkolcsi zulleset szerintem tulzas.

Az orszagos ranglistak szamomra nagyon keveset jelentenek: a Trefort nem versenyezhet olyan iskolakkal, amik mar eleve szakmai kepzest, es kvazi 2-1 eves "felveteli elokeszitot" nyujtanak. Ugyancsak nem "versenykepes" a felveteli aranyszamok figyelembevetelekor azon iskolakkal, ahonnan a tanulok zome bolcsesztudomanyi karokra felvetelizik.

Szamomra a "tobb generacios" sagvari-trefortosok lete a garancia a minosegre.

Ma sem nevelnek csocseleket a Trefortban.

Tisztelettel,
egy '90-es deklasszalo... (ez a szo nagyon tetszett.. :D )

Előzmény: Hacsek (2214)
DLala Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2215
Abszolút egyetértek.
IRL valszeg simán szájon töröltem volna az illetőt, ha már az apja nem tette ezt meg vele anno nevelési célzattal.
Így itt csak a megvetés marad.
Előzmény: Hacsek (2214)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2214
Kedves S.J.!
Én viszont azt gondolom, hogy szól, szóljon erről is ez a topic. Kedzetben is részben erről szólt.
Nevezetesen arról, hogy amíg a XX. század első 9 évtizedében a Trefort minőség volt, embléma volt, ott volt az országos ranglisták első 4-5 helyén, addig mára sehol sincs, lezüllött, demoralizálódott, deklasszálódott...
Hol máshol lehetne erről beszélni, ha nem itt?

Amit én szóvátettem, az részben nem malacgazda bűne. Hanem azé a szellemrohadási folyamaté, ami a Trefortban a 90-es években végbement. Ha ez a vargaákos nevű barom valóban megcsinálhatta büntetlenül, hogy az első gimnáziumi töriórán felállította a zsidó diákokat, csak hogy (állítólag) Ras hasono!-t kívánjon nekik, nos, akkor semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy a diákság tudatlanabb része úgy viselkedett, viselkedhetett, ahogy...
Amire én rávilágítottam, az az, hogy hasonló viselkedésminta az utcán vonuló deportáltak leköpködése és Máthé Pali bácsi alattomos megalázása. Mind a kettő tudatlan, megtévesztett emberek (ld. még: csőcselék) megnyilvánulási formája.
Malacgazda mostani hozzáállásában viszont nem ez zavar. Nem gondolom, hogy ő ma kimenne az utcára, hogy részt vehessen egy jó kis pogromban. Viszont az akkori, gimnazista mg. a leírtak alapján simán elment volna zsidót (buzit, cigányt, komcsit, négert, sántát stb.) verni. És ez bizony a 90-es évekbeli Trefort SÚLYOS bűne. Mert korábban nem neveltek csőcseléket a Trefort utcában, még a kommunizmus ideológiája alatt sem. Nem volt divat a szélsőséges baloldaliság sem. Ha valaki felállította volna a burzsujokat, azt sem tehette volna büntetlenül.

Ami viszont malacgazda búne:
Ad 1:
Úgy látszik, máig sem haladta meg fejlődésében az akkori, gimnazista morálszintjét.
Még ma is képes arra, hogy egy ismeretlen társaságba bazmegezéssel nyisson be.
Ad 2:
És amit nem értettetek: Ha malacgazda már több hónapja itt sztorizna a topicban, emlegetett volna osztálykirándulásokat, diákszerelmeket, emlékezett volna a menzai abroszra meg mittomén mire, és csak utána jött volna elő hasonlókkal, akkor gondolhatnánk véletlennek a dolgot. De bizony nem így történt. Neki sajnos ez maradt meg, mint legfontosabb élmény, amit meg akar velünk osztani...

Lécci, gondolkodjatok el ezen!

Előzmény: Ságváriba Jártam (2213)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2213
Hagyjuk, nem érdemes belemenni, nem erről szól a topic... (Én se értettem amúgy, de nem is érdekel.)
Előzmény: Holdkő (2212)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.08 0 0 2212
Milyen többhónapi sztorizás?
Előzmény: Hacsek (2211)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.08 0 0 2211
Bocsánat, ténylegesen nem szeretnék indulatokat kavarni, de számomra elfogadhatatlan, ha valaki képtelen megkülönböztetni az internetes csetelést egy fórumban megmaradó beírástól. Aki nem képes erre a differenciálásra, és első hozzászólásával beleböffen ide egy b@zmeget, fost meg mittoménmit, az súlyosan ikúnegatív a szememben... :))
Hogy egy példával éljek: társaságban szellenteni mindenhol illetlenség, de amíg egy kocsmában röhögés fogadja az ilyesmit, addig az operabálon vagy egy diplomáciai fogadáson joggal vált ki megrökönyödést a dolog. Aki ezt nem érti...

Ami pedig a másik részt illeti: Készséggel elhiszem, hogy malacgazda barátunk felmenői tisztességgel álltak helyt bizonyos történelmi helyzetekben.
Ellenben az én vélelmem arról szólt, hogy aki okot nem tudván, alattomosan, heccből gyaláz meg tisztességes tanárembert, az vélhetően az adott szituációban (ártatlan, de hivatalosan páriáknak nyilvánított szerencsétlenek vonulnak az utcán) úgy viselkedne... És ebben az a tragédia, hogy ez egy úgynevezett elitgimnázium tanulójával esett meg. Valamint hogy az egésznek semmi köze sincs Pali bácsi származásához, ellenben a vargaákosok fellépéséhez annál inkább.
Tessék talán megnézni Fábry Zoltán híres filmjét, a Hannibál tanár urat. Erről szól szó szerint...

És még egy...
Tessék talán azon is elgondolkozni, hogy malacgazda mindezeket nem csakúgy mellékesen böffente ide, miután többhónapi sztorizás után nem jutott eszébe más! Zsigerből ezzel nyitott be ide.
Talán engedtessék meg nekem, hogy ezt minden jóérzésű ex-trefortos nevében joggal tettem szóvá!

Előzmény: Holdkő (2208)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.08 0 0 2210
Ja, és a stílusod alapján azt hittem, Rózsa G. Iván vagy. Ismered? '96-ban végzett...
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2209
szevasz öregfiú :D
Holdkő Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2208
Csatlakozom! Nézzük el neki a hirtelen felindulásból elkövetett káromkodást! Mindannyian mások vagyunk, de a Trefortban hasonlítunk.

Egyébként malacgazda felsoroltad három osztálytársamat is. Honnan ismertél olyanokat, akik a te érettségid után kerültek oda (kivétel Edina, és csodálom, hogy Edina barátja, Jancsó Dini nem került be a felsorolásba...)? Visszajáró lélek vagy?

Isten - vagy mit tudjuk, ki - hozott!

Holdkavics

ui. Mondjuk C. Szabó Dávidot biztos a mamáján keresztül ismered, Matyit meg mint a Dávid barátját...

Előzmény: Ságváriba Jártam (2207)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2207
Na, valaki megint alaptalanul kapta fel a vizet, és kezdődik a balhé. Lehet vitatni, hogy malacgazda stílusa milyen, egy b.megből én azzal együtt nem vonnék le túlzott következtetéseket. Hozzászólásából azonban egyértelműen egyrészt az önkritika (nem kis dolog ám ez!) szólt az én olvasatomban, másrészt kifejezetten pozitívan és igen elismerően szólt (egy kivételével) mindegyik tanáráról. Talán ezért ne szúrjuk le!

Én azt mondom: isten hozott!

Előzmény: Hacsek (2204)
malacgazda Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2206
Ácsi!
Szerintem valamit nagyon félreértesz!
1. Azért kezdtem b@zmegezéssel, mert megörültem, hogy van a topik, és ha örülök, akkor sajnos ilyen szavakat használok. Lehet, hogy paraszt vagyok, de ez van.
2. A másik dolgot meg a leghatározottabban kikérem magamnak. Először is halvány fogalmam nincs arról, hogy Pali bácsi mely felekezethez tartozik, másodszor pedig még annál is kevésbé érdekel.
Akkor dumáljál, öreg, ha tudod, hogy milyen családból származom, és, hogy a dédapám kiket is rejtegetett a pincében! Világos?
Előzmény: Hacsek (2204)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2204
Kedves malacgazda!

Szerintem állatira méltatlan dolog, hogy az iskolára emlékezésedet bazmegezéssel kezded :((
Lehet, hogy nem mindenben voltak helyesek és időtállóak a ságváris-trefortos nevelési és oktatási elvek, de nem hiszem, hogy bármely időszakban is a bunkó tirpákság lett volna a divat...

Máthé Pali bácsi dolgához:
Hát igen, baromkám, belőled remek nyilas pribék lett volna a maga idején. Akik 44-ben leköpdösték az utcán az éppen vonuló deportáltakat, azok sem tudták, hogy éppen miért csinálták. Valaki aszonta nekik, hogy a zsidókat le kell köpni és kész. Te bizony, ott köpködtél és röhögtél volna :((

Előzmény: malacgazda (2203)
malacgazda Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2203
Röff!

Ja igen, minket Máthé Pál tanított törire. Nagyon jó tanár volt, és nagyon méltatlanul bántunk vele. "Vén ágybavizelőnek" hívtuk, és szeméttel dobáltuk, ha hátat fordított. Hogy miért, azt a mai napig se tudom, csak azt, hogy amit történelemből tudok, azt tőle tudom.

Kozocsáné általánosban tanított minket. Féltünk tőle, mert savanyú, humortalan kinézése volt, és azt hittük, hogy majd jól megszopat minket. Ehhez képest marha kellemes meglepetésnek bizonyult.

Előzmény: Törölt nick (2186)
malacgazda Creative Commons License 2003.06.07 0 0 2202
Röff!

B@zmeg moslátomcsak, hogy van ilyen topik is! Én 87-94-ig jártam a Trefortba, 4 általánost és 4 gimit. Még nem olvastam el a sokkal korábbi hozzászólásokat, de az újabbakban soxor fordul elő Szilárd Gabi bohóc. Hát engem ő tanított matekra fakton, és utáltam, mint a fost, amíg gimiba jártam. Hanem utána eljött a műegyetem, ahol első félév végén az évfoylam 2/3-a buktázott matekból. Na, ot törültem, hogy Szilibá volt a tanár gimiben, mert ott volt a fejemben minden, ami kellett.
További király tanárok (lehet, hogy a fiatalabbak már nem ismernek egy párat):
Balassa Katalin (angol) - Őnála úgy tanultam meg angolul, hogy végig nem voltam a tudatában annak, hogy most pedig tanítva vagyok. Marha érdekes volt.
Szabó Kálmánné (fizika) - Fakton jártam hozzá. Azért bírtam, mert egyrészt jó humora volt, másrészt pedig a bonyolultabb fizikai dolgokat is olyan nyelvezeten adta elő, hogy azt nemhogy egy gimis, de egy ovis is megértette volna.
Domokos Katalin (francia) - Ő elég aranyos volt, és megtanultam nála franciául. Hogy hogyan, azt máig nem tudom, mert házit nem csináltam soha, dolgozatokra nem tanultam soha, de valahogy mégis sikerült megtanítania.
Akit viszont b@szottul utáltam, az szerencsétlen Kontráné (magyar) volt. Oldalakat tudnék írni, mekkora mocsok, rosszindulatú vénasszony volt, de hát már meghalt, úgyhogy inkább newgodjék békében.

Bocs a hosszért, de úgy megörültem a topiknak!:))

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.03 0 0 2201
Kéri Bandi bácsi ugye tanít még? (és remélem, hogy a lila pulcsi még eleme a toalettjének ) :)

ő volt szerintem az egyik legaranyosabb oktató a ~-ban

Előzmény: Krix Krax (2199)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.02 0 0 2200
Ezek szerint Glatz nem ront be a lányöltözőbe szünetben és nem "paskolgatja" meg a feneküket, amikor elmennek mellette? Tényleg öregszik... Én még úgy kezdtem a Trefortot, hogy akkor érettségizett a barátnője... a Trefortban.

Milyen a hangulat? Fernengelnek (mi Fatunak hívtuk) van még nomád tábora? A nyelvtanárok még mindig olyan jók? A biosz labor előtti folyosón az első vitrinben második polcán levő kígyó feje még minidg kikandikál a formalinból?

Előzmény: Krix Krax (2199)
Krix Krax Creative Commons License 2003.06.02 0 0 2199
Ne várjatok mindenkiről naprakész sztorikat, sajnos nem ismerek mindenkit. Meg nem szeretnék "pletykálkodni" sem (csak egy kicsit)...

Varga Ákos kevésbé jelentős szereplője az iskola életének, mint az a topic korábbi megszólalásai alapján várható - vannak, akik kedvelik, vannak, akik nem. Úgy tudom, a jeles osztályzathoz nem hátrány, ha 1-essel kezdődik a tanítvány személyi száma, de ez tényleg csak pletyka...

Falus Eszter színfoltja a tanári karnak, illetve már ez is bizonytalan kijelentés, hiszen sokszor elgondolkodunk: vajon tanár avagy osztálytárs? Igaz, hogy ő irat dolgozatot meg ő adja a jegyet, de ugyanakkor a nyolcadikosok minden gond nélkül hátratolják a büfében a sor végére.

Kozocsa tanárnő néhány éve nyugdíjba vonult, azonban tavaly beugrott egy érettségiző osztályhoz - menteni a menthetőt.

Glatz él és virul. Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt mondom: sokat szelidült az elmúlt években. Persze ma is fogalom! A nagyterembe cipővel csak öngyilkosok, a folyosó-ajtó folyton csukva, a hangja pedig betölti az épületet. De tényleg szelídebb, amit nehéz lenne megmagyarázni - látni kell.

Előzmény: Törölt nick (2198)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.02 0 0 2198
Kozocsa tanárnőről nem tudsz valamit? Nyugdíjba vonult?

Glatz gondolom él és virul

Előzmény: Krix Krax (2196)
chimie Creative Commons License 2003.05.29 0 0 2197
jóhogy! napi sztorik jöhetnének...
Varga Ákos? Falus Eszter? Persze olyanokról is kellene írnod, akik nem tanítanak, nehogy a Szilárd kizárásos alapon rájöjjön, melyik osztályba jársz :-)

Előzmény: Krix Krax (2196)
Krix Krax Creative Commons License 2003.05.29 0 0 2196
Akadnak, csöndes megfigyelőként biztosan (szerintem még tanárok is be-benéznek időnként).

Ha van kérdésetek a Trefort mostani életével kapcsolatban, szívesen válaszolok.

Előzmény: TsoKa (2194)
Hacsek Creative Commons License 2003.05.28 0 0 2195
Közben lezajlott a 83-as évfolyamtalálkozó.
Ott volt Simon Zsuzsa is, immár nyugdíjasként, de ahhoz képest jól tartja magát. Lehet ugyan, hogy készült valamelyest, de mindenkinek emlékezett a nevére. :))
Én speciel azért (is) csíptem őt annak idején, mert bármilyen furcsa, nála, a lakásán tartottuk a legjobb házibulikat. És nem azért mentünk oda, mert illett vagy elvárta volna, hanem tényleg jól érezhettük magunkat nála.
A másik sztori, ami most előjött róla, hogy egyszer egy másodikos osztálykiránduláson elcsípett párunkat, amint éppen egy üveg boron nyammogtunk. Elvette az üveget, megnézte a címkét (valami gyér asztali fehér volt), majd így szólt: - Miért ezt a szart isszátok, srácok???
De azért elvitte az üveget... :)))
Szóval amikor harmadik végén elment, kapott tőlünk emlékbe egy valódi osztálynaplót (állati nehéz volt igazit szerezni), fényképekkel, sztorikkal, jókívánságokkal.
Előzmény: TsoKa (2192)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 2194
Köszi, megnézem.

Viszont felmerült bennem egy kérdés: Vannak itt olyanok is, akik még Trefortosak? Kiváncsi lennék, mi megy ott mostanában.

Előzmény: Törölt nick (2193)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.28 0 0 2193
Nekem spec pont az emberi kapcsolatok, a humánus hozzáállás hiányzott a legtöbb tanárból. De, úgy látszik, ez is elég szubjektív: korszaktól, évfolyamtól, de akár egy-egy osztály szerencséjétől is függött.

Faddról meséljenek azok, akik nem csak hallomásból ismerik, mint én, aki csak a szuper történetek hatására vett részt aztán a szögligeti táborban. Életem legjobb tábora volt! És a mai napig ezer történetet, élményt tudok elmesélni arról a két hétről, amit 18 (!!!)éve Szögligeten töltöttem. Pedig egyáltalán nem voltam és vagyok az a nomád, táborozós fajta. De ez nagyon más volt: tényleg emberi!
Ha visszalapozol 8cca. okt- nov tájékára), akkor még olyan linket is találsz, ahol erről a táborról vannak fotók.

Előzmény: TsoKa (2192)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 2192
Milyen volt az a faddi tábor?

Egyébként Simon Zsuzsa volt az orosztanárom. Imádom őt! Fantasztikus, hogy mit ért el velünk a nulláról. (Negyedikben megnyertem az OKTV-t. - jellemző, hogy Schrót, az akkori igazgató annyira kibukott, hogy nem biológiából, hanem nyelvből nyertünk, és pont a balos Simon Zsuzsa, hogy év végén még egy szóval sem köszönte meg neki a dolgot. És egy év múlva sem, amikor zsinórban a második diákja is megnyerte az OKTV-t.) Emlékszem, hogy ahogy készültünk az OKTV-re, az orosz irodalomról is sokat beszélgettünk, meg a művészetekről. A legnagyobb dolog az volt, hogy bár három éven át nem volt zárkózottabb, távolságtartóbb tanárom, az OKTV döntőjekor már olyan kedvesen bánt velem, mint egy anyuka. Szorongattuk egymás kezét, meg egymás nyakába borultunk örömünkben az eredményhirdetéskor. Fantasztikus ember.

Ezért volt jó a Trefortban. EMBERek tanítottak minket, és bár volt vérengzés, felnőttként kezeltek, legtöbbjükkel voltak mély beszélgeteseink... Annyi gimnáziumról hallottam, hogy micsoda szívatások voltak, milyen genny tanárok tanítottak, de nálunk ez ritkaságszámba ment.

Egyetértetek?

Előzmény: blueye (2191)
blueye Creative Commons License 2003.05.23 0 0 2191
Nem, Gremspi nem ezért nem erőltette a dolgot. Nekünk is tanított oroszt még 8.-ban (1983-84) és az egész évben oroszul akkor beszéltünk, amikor az orosz és magyar fociválogatott játszott és az jó poén volt, hogy a "mézsdu kammandami"-t elmagyarázta. Viszont mivel ezen év végén volt a faddi tábor, "bekéredzkedtünk" korengedménnyel a nagyok közé és elvitt minket is (3-an voltunk jó barátok, mi biztosan ott voltunk). Ez a tábor lett akkori életem egyik meghatározója, sőt talán a mai életemre is kihat. Ezért nagyon hálás vagyok neki és úgy érzem fontosabb tanári jellemvonás volt ez akkoriban, mint a szaktárgyát tanítani.
Előzmény: Hacsek (2190)
Hacsek Creative Commons License 2003.05.23 0 0 2190
Gremspi a szó szoros értelmében valóban nem tanított 82-83-ban, de én ennek valahogy tudtam örülni. Történt ugyanis, hogy e tanévben, a negyedik évfolyamon, addigi osztályfőnökünk és orosztanárunk, Simon Zs. külföldre ment a férjével. Hontiéknak gondoskodni kellett egy évre egy pót orosztanárról azok számára is, akiknek eszük ágában sem volt oroszból érettségizni, pláne felvételizni, merthogy oroszt tanulni azidőtájt muszáj volt ugye... Így eshetett a választás Gremspire, akiről talán állíthatjuk, hogy orosztudása alapján azidőtájt neki is okozhatott volna némi nehézséget leérettségizni oroszból. :))) Viszont kétségkívül nagyon jókat dumáltunk világszemléletről, morálról stb. Ha jól emléxem, egyszer még az is téma volt (oroszóra keretében, de természetesen magyarul), hogy mi tekinthető helyénvaló udvarlási módszernek és mi nem?! :)))
Aztán mikor felvettek az Ybl-re, ott először is írattak velünk egy felmérőt oroszból, hogy kit milyen nehézségű nyelvcsoportba tegyenek. Bennem ugye még elég frissen élt a Trefort utcai teljesítménykényszer, úgyhogy amikor kijött, hogy kb. 70%-os eredményt értem el, először csalódott voltam. De aztán rögtön kiderült, hogy a 25 fős tankörből ezzel simán ezüstérmes lettem, sőt az első órán még az is, hogy az aranyérmes anyukáját asszem Tatjána Ivanovnának hívták :)))
Szóval az is lehet, hogy Gremspi csak azért nem erőltette a dolgot, mert úgy vélte, tanultunk már eleget S.Zs.-tól ahhoz, hogy elboldoguljunk vele az Életben... :))))
Előzmény: Törölt nick (2189)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 2189
Gremsi már fiatalabb korában sem tanított (1982-83). Piszok jó táborokat szervezett, lehetett vele dumálni, vagy hallgatni a történeteit, de tanítani???
Veszelynek sokat köszönhetek, de erről ő nem sokat tehet. A nálam 10 évvel idősebb tesóm ofője volt a Kölcseyben, még az asszonynevén. Családi storynk azóta is tőle, a kékharisnyától, hogy az én okos, kitűnő tesómat leszakbarbározta, mert, bár nála is ötös volt, nem vonzódott különösen az irodalomhoz. (fiú, és a legnagyobb realista)
Na, ezzel az előzménnyel kaptam meg őt a Trefortban harmadikban, a magyar fakultáción. A tesómmal ellentétben nekem volt kékharisnya hajlamom, imádtam az irodalmat (na, ja egy kis Gremsi kilengés után már a Márton tanította). Veszely Judit két fakultációs órája elég is volt ahhoz, hogy megváltoztassa a világképem, rájöttem, hogy nem akarok magyartanár lenni, csakis a magam pór kedve szerint szeretném továbbélvezni az olvasást, a színházat, stb. Átmentem idegenvezetői faktra (a helyzet annyira súlyos volt, hogy ezért még Máthé Pali bácsi töri faktját is le kellett adnom, és végül így mentem közgázra Prágában...
Előzmény: TsoKa (2187)
Danae Creative Commons License 2003.05.22 0 0 2188
Na én megértelek, gondolhatod
Előzmény: TsoKa (2187)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.21 0 0 2187
Sajnos Pali bácsi akkor ment nyugdíjba, amikor én kezdtem, pedig az egyik ok volt, hogy a Trefortba jelentkeztem.

Helyette lett Gremsperger, aki szerencsétlenségünkre épp akkor lett 40 éves, amikor mi kezdtünk, és attól kezdve rátört az önsajnálat, hogy ő már öreg és nincs kedve tanítani, úgyhogy nem is tanított. Kivéve egy dolgot: ne öregedjünk meg és ne veszítsük el a gyermeki énünket, hanem lássuk meg a szépet az életben. (Az aranyvirágcserép tanulsága) Ezt próbálom megvalósítani az életemben. na, most jó kis ellentmondásba keveredtem... Szóval akkor tisztáznám: nem irodalmat, hanem életfilozófiát tanított nekünk.

Aztán harmadikban igazgató akart lenni és nem jött össze, úgyhogy egy a hattyú halálához hasonló szenvedés után elment a suliból, és jött Veszely, akinek az ujjtartását nem feledem. Meg azt se, hogy ilyen kopott, aszott öregasszony sem akarok lenni. Viszont azt hiszem, Adyról, József Attiláról, Radnótiról, művészeti irányzatokról nem tanultunk volna ennyit Gremspitől, ezért hálás vagyok, hogy legalább a Veszelyről ragadhatott rám valami.

És akkor töri vonalon nem beszéltem Varga Ákosról, aki akkor kezdte el válogatni az ő "jómagyar" osztályát - tisztán keresztényi alapon... És aki arra ment rá, hogy ha túlságosan határozott voltál kiegyensúlyozott, akkor kibillentsen az egyensúlyodból és megnehezítse az életedet. Oké, oké, tudom, nagyon jól tanít, érdekesen adja elő a törit, de az is biztos, hogy eddig sem az vitt előre, amit/ahogyan tőle tanultam...

(Senkit nem akartam megbántani érzéseiben, ezek az én időmben, általam tapasztaltak...)

TsóKa

Előzmény: Törölt nick (2186)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.20 0 0 2186
Ságváriba Jártam meg a felsőbbrendűségi komplexus? Nahát....Vagy 180 fokos fordulatot vett vagy nagyon gyomorból mentetek egymásnak.
De ne veszekedjetek, tényleg.
A vélemény szabad, a hangnem meg legyen baráti...
Danae-n nem segítünk, ha az ő emlékeből kiindulva egymásnak megyünk, de ettől a véleménye mindenkinek megvan, meglehet (nekem is). De az ő élete volt, ha rááldozta a Ságvárira / Trefortra, egészségére. Nézzéetk pozitivan, némi karmikus beütéssel: talán tanult valami olyat, amit sehol máshol nem tudott volna. (nem tantárgyi tudásra gondoltam, természetesen) Az ő élményei is a mi iskolánkról szólnak...
Engem sem fog meggyőzni Ságváriba jártam, hogy Neninger nem volt szadista (élvezte a hatalmát, és, hogy lenézhet minket), és Szilárdról is más a véleményem, mint jónéhányatoknak.
Danaeval azonban Máthé Pali bácsi ügyében pl. egy platformra helyezkedhetnénk, és máris beszélhetünk valami kellemesről. Már, akinek volt olyan szerencséje, hogy ismerte, tanította.
Előzmény: DLala (2180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!