Keresés

Részletes keresés

csuti_ Creative Commons License 2001.02.16 0 0 95
Sziasztok!Én is az E5vösbe jártam, tavaly (2000-ben)végeztem.Még idén is néha visszajárok, de nem túl gyakran,mert a tanárok eléggé megváltoztak és már a környezet sem a régi.Most egy igen röhejes rendszer kialakítását kezdték meg: minden gyereknek és tanárnak vonalkódot osztanak ki, amit majd blokkolniuk kell a belépéskor (komolyan!!) ezt a rendszert tavaszra építik ki. Olyan,mintha börtönben lennének.Persze azért ez nem olyan szörnyű,mint ahogy hangzik,hiszen a portásbácsi még mindig korrupt :) Mindenesetre el tudom képzelni,ahogy Dobát nem engedik be,mert otthonhagyta a vonalkódját hehe:) Különben a felújítás igen jól sikerült,azért mégis örülök,hogy mi a régi e5vösbe járhattunk (habár tavaly mi szívtuk az építkezéssel járó port és kerülgettük a büdös munkásokat...)az iskola az átépítéssel teljesen elveszítette számomra a hangulatát. Ennyi. Sziasztok!!!
morpet Creative Commons License 2001.01.29 0 0 94
Nem tudja valaki, hogy mikor van/volt a Baráti Társaság éves közgyűlése? Attól tartok, lemaradtam.
morpet Creative Commons License 2001.01.26 0 0 93
Linkajánlat: www.ejg.hu
A nemrég felújított oldalon különösen a Képeket javaslom megnézni.
Alig ismerek rá volt gimimre. Persze azért megismerem...
morpet Creative Commons License 2000.12.12 0 0 92
:-))))
Előzmény: Kiskörte (91)
Kiskörte Creative Commons License 2000.12.12 0 0 91
Igazad lehet. Az én időmben, annyi volt a számtech oktatás, hogy Járomi tanár úrral megtanultuk leiratni sorba egymás után nagyon soxor, hogy alma, alma, alma, alma, alma, stb Minden második szava az volt, hogy: érthető?, meg specialitása volt, hogy ábécé szerinti névsorban kellett a padban ülnünk.
Előzmény: morpet (90)
morpet Creative Commons License 2000.12.12 0 0 90
Gyanítom, a nemrég átadott hiper-király 4+x szintes sulinkban még mindig nincsen komoly számítógépterem, ahol a jelenlegi diákság internetezhetne, mert legalább ők biztosan írnának ide. És ez ugyancsak szomorú.
Előzmény: Kiskörte (89)
Kiskörte Creative Commons License 2000.12.08 0 0 89
Látod ezt én sem értem, hogy hol vannak, és nem csak azok, akik voltak a bálon, (én se voltam sajna), hanem úgy általában. Milyen jókat lehetne nosztalgiázni:)
Előzmény: morpet (88)
morpet Creative Commons License 2000.12.07 0 0 88
Én jól éreztem magam, főleg harmadik-negyedikben.

Azt továbbra sem értem, hogy az a rengeteg ember, aki volt a májusi Eötvös-bálon, tényleg nem ír soha MO. legnépszerűbb fórum rendszerébe, vagy csak az Eötvös topikot hanyagolják?

Előzmény: Kiskörte (87)
Kiskörte Creative Commons License 2000.12.05 0 0 87
Igazad van.És annak ellenére, hogy büszke vagyok Eötvös-diák mivoltomra, nem éreztem jól magam.
Előzmény: morpet (86)
morpet Creative Commons License 2000.12.05 0 0 86
Enyhén paradox, hogy a nagy összetartásáról és közösségi szelleméről híres gimi internetes topikja ennyire kihalt.
Előzmény: Kiskörte (85)
Kiskörte Creative Commons License 2000.10.26 0 0 85
Üdv mindenkinek. (84-88) Miért vagyunk ilyen kevesen?
morpet Creative Commons License 2000.10.20 0 0 84
Köszi a részletes beszámolókat!

Amit Dobáról írtál, nagyon meglepett. Ez nem az ő stílusa. Vagy legalábbis eddig nem volt az. Teljesen igazat adok neked. És az öregdiákokkal való bánásmód... Valahogy a vallott és a követett értékek között óriási szakadék tátong. Mondjuk, hogy így, meg úgy számítunk az öregdiákokra, építjük az Eötvös szellemet, meg, hogy ez a suli, melyen apa-fia-unokája követik egymást generációnként, aztán már be se' mehetünk. Nekem ez valahogy furcsa...

Előzmény: Sinus (83)
Sinus Creative Commons License 2000.10.18 0 0 83
ja igen es az evnyito az meg kulon borzalmas volt. Doba elkezdte a beszedet, 2 perc alatt lezavarta az olyasmit hogy jaj de jo hogy kesz a suli meg udvozoljuk az ujakat meg miegymas, es utana 20 percig arrol beszelt hogy mit nem szabad. izellito: nem szabad mobiltelefont hasznalni az iskolaban, nem szabad a liftet hasznalni, 8.10-re aki nem er be azt felirjak kesonek, nem szabad az iskolat tanitasi idoben elhagyni es hasollok, hosszu sorban. kozbe lebaszta a szuloket hogy mitkepzelnek hogy az o evnyitojan beszelgetnek, tessek csondbe maradni. ez a sok dorgedelem rendbe van hogy elhangzik az elso napon, de mongyuk egy osztalyfonoki oran vagy mittomen, es nem a szulok meg az oregdiakok meg az egesz iskola elott az unnepelyes evnyito beszeden... aztan kapott az oregdiak sereg fel orat hogy korbejarjunk a suliba, aztan kizavartak minket. szoval remes.

Sinus

Sinus Creative Commons License 2000.10.18 0 0 82
noshát.

voltam evnyiton, meg a hugom még oda jar, szoval neha jarok arra. kesz az uj szarny, van benne baszottnagy tornaterem a 3. emeleten, van lift, a regi reszt is felujitottak kivul belul, minden uj, csillog villog, a belso udvaron gumi boritas, 1 uj lepcsohaz a 2 regi melle, uj bufe (Zsomzsi nenit kitettek), uj wc-k, szep. tenyleg. csak a hangulata veszett el. bemenni csak akkor lehet ha telefonon bejelentkezel valakihez es az illeto leadja a nevedet a portan. Bela (a portas, a 2-3 evnel regebben vegzettek gondolom nem ismerik, en 99ben vegeztem, akkor mar egy eve o volt ... ) aszonta hogy Doba azer záratja a sulit mer' fel attol hogy az oregdiakok bemennek rongalni. paranoia. Szoval szalloda jellege lett, esetleg korhaz, de aki a 'regi' e5vosbe jart az tuggya hogy az jobb volt :) volt neki hangulata ...

e5vos napok okt. 30-cal kezdodo heten, en benezek. ha beengednek.

Sinus

morpet Creative Commons License 2000.10.18 0 0 81
Ébresztő topik!!!!!!!!

Elkészült vajon az Eötvös új szárnya? Van új tornaterem benne? És még mi? Nem tudja valaki?

morpet Creative Commons License 2000.06.16 0 0 80
Laci bá még édesapámat is ismeri.....
....aki pedig Veres Pálnés volt.

Neve az utóbbi évtizedekben összeforrott az Eötvös szellemmel.
Azért nem csodálom, ha elfáradt mára a sokezer tesi óra után.

Előzmény: Csücsök (79)
Csücsök Creative Commons License 2000.06.09 0 0 79
Sziasztok!
Még egy fontos hír, amit ha jól láttam Ti még nem említettetek. Szóval jövőre Varga Laci bácsi nyugdíjba megy. Az egész iskolában azt lehetett hallani, hogy mindenki mennyire sajnálja. Már élő legenda, azt hiszem 41, vagy 42 évig tanított itt. Valami fiatal tanárt hoznak helyette, de vele biztos nem lesz olyan jó dolgunk.
Még valami. Nagy sajnálattal látom, hogy nem igazán él ez az oldal. Ne legyen már így!
Pá, Kaftán
Előzmény: morpet (78)
morpet Creative Commons License 2000.06.05 0 0 78
Csücsök, írj még! Mindegy mit, csak Eötvösös legyen! :-)
Előzmény: Csücsök (77)
Csücsök Creative Commons License 2000.06.02 0 0 77
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy jelenlegi E5vösös felől érdeklődtetek. Nos én ehhez a fiatal generációhoz tartozom. Igaz, nem túl gyakran netezek, de ha kíváncsiak vagytok valamire a mostani suliból, szívesen válaszolok rá. Még Zsömzsiről elmondanám a legujjabb pletykát. Igaz, mint már sok éve teszik, megint azt mondták, hogy az építkezés után, vagyis jövőre már nem ő lesz. Aztán elkezdtek olyan hírek szállingózni, hogy esetleg meg tud egyezni Dobával. Szóval semmi sem biztos még. Üdv!
Előzmény: Sinus (64)
sugarma Creative Commons License 2000.05.22 0 0 76
Kedves morpet, örülök, hogy nagyjából mindent leírtál, így nekem már csak a maradékot kell: nekem vacsorajegyem is volt, de akinek nem, az nem vesztett semmit, viszont spórolt. Ami még jó volt: a találkahelyek:fel volt ragasztva az érettségi éve egy lapra, aki abból az évfolyamból arra járt, feliratkozott, időpontot is írtunk, így spontán osztálytalálkozók alakultak ki. Amikor éjfél után összefutottam Doba igazgatóval, ő azt mondta, hogy kb. 2200-an (!!!)vannak, és valószínűleg jövőre még többen lesznek. Szerintem is nagyon jó volt, én jövőre tennék egy tanári szobát is bele, ahol minden tanár kb egy félórán keresztül megtalálható lenne, hogy ne csak véletlenül fussunk össze a forgatagban.
Én még a szaktanári jelentést is lefénymásoltam a magyar érettsségim mellé, mert Zatykó nagyon jót írt(mint írás is értékes).
Előzmény: morpet (75)
morpet Creative Commons License 2000.05.22 0 0 75
Nagyon jó volt, nagyon jól érztem magam! Mikor lesz a következő?

Találkoztam egy csomó régi arccal, meg néhány olyannal, akit ismertem, de nem tudtam, hogy az E5-be jártak. De gondolom ezzel mindenki így volt. Dumáltam tanárokkal, osztály- és évfolyamtársakkal, csinos lányokkal :-) stb, lefénymásoltam saját és nővérem magyar érettségi dolgozatát, megnéztem a naplókats stb, sőt még a karaoke-ban is részt vettem, egy barátommal duettben elénekeltük a Policy Of Truth-t a Depeche Mode-tól.

Kicsit elszakadva magamtól, akik nem voltak ott, azoknak a következő.

Egyrészt tény, hogy szombat este Budapesten az egyik - létszámban, méretben - legnagyobb rendezvény volt az első Eötvös bál. Több mint 2000 ember jött össze, a hangulat remek volt. Volt egy fő színpad, tele székekkel, innen lehetett hallgatni Karsai megnyitóját - sajnos nem nagyon, mert érthető módon mindenki beszélt. Az első órákban természetesen mindenki újabb és újabb ismerőseivel futott össze, ez izgalmasabb volt még az egyébként kitűnő Eötvös kamarakórusnál is. (Ehhez hozzá tartozik, hogy a megnyitó fél 8 után volt, de hát a többség nem a 18 órás nyitásra érkezett. Legalábbis szerintem, én 7 után érkeztem.) Az Eötvös kamarakórus 18-22 éves volt Eötvös diákokból áll, Láncky Edit vezémyli őket, és mindenféle kórusversenyeken vettek részt. Érdekes darabot adtak elő, biztosan remekül, de óriási volt a zaj. Még Doba beszéde alatt is.
Időközben a vacsorajeggyel (5500HUF) rendelkezőket külön területre invitálták, ahol kivetítőn keresztül követhették a nagyszínpad eseményeit. Sokan a kiállítás felé vették útjukat, ahol tablóképek, tankönyvek és a már említett naplók mellett videósarok is volt, ahol többek között az Eötvös gimi Havi Hetes (sic!) produkciójának egy adását is vetítették. A nagyszínpadon később volt Fábry Show, majd a "nézőtéren" lévő székek elpakolása után többek között Benkó Dixiland. Visszatérve a naplókra és a magyar érettségikre, a tavalyi érettségiket kivéve mind ott volt, és mivel sok becsületes ember van az Eövös diákok között, az első gondolata senkinek sem az volt, hogy hazavigye ezeket. Itt jött a képbe a 2 fénymásoló, melyek körül óriási sorok tornyosultak.
A nagyszínpadon később nosztalgia-jellegű buli volt (70-es, 80-as évek?), míg egy másik teremben mai zenékre lehetett táncolni. Itt, vagyis az ún. discoban lehetett később énekelni, és elismerendő, hogy a karaoke lebonyolításának technikai háttere (kivetítő a közönségnek, TV az énekeseknek a klipel és a dalszöveggel, hangtechnika) kitűnő volt. Összességében is elmondható, hogy minden magas szinvonalú volt, az egész buli mögött komoly szervezőmunka állt.

A buli létszáma fél 2 fele kezdett talán apadni, én háromnegyed 3-kor jöttem el, de még akkor is maradtak kb 500-an. Mindent egybevetve megért 2000 Ft-ot a dolog, és számomra nagy élmény volt.

Előzmény: sugarma (73)
Sinus Creative Commons License 2000.05.21 0 0 74
meséljetek, én nem voltam ott...
sugarma Creative Commons License 2000.05.21 0 0 73
Na, hogy érezted magad a bálon?
Előzmény: morpet (72)
morpet Creative Commons License 2000.05.19 0 0 72
Na jó, ma vettem jegyet én is.
Előzmény: sugarma (71)
sugarma Creative Commons License 2000.05.12 0 0 71
én igen.
Előzmény: morpet (70)
morpet Creative Commons License 2000.05.11 0 0 70
Holnapig lehet jelentkezni az Első Eötvös Bálra! Nem értem miért e határidő, egyelőre nem jelnetkeztem, de lehet, hogy a jövő héten még meggondolnám magam. Ti mentek?
sugarma Creative Commons License 2000.05.07 0 0 69
Sziasztok, volt és jelenlegi e5vösösök.én is ide jártam anno, sőt a férjem is, csak akkor persze még nem volt az. Elolvasván a hozzászólásokta, néhány kiegészítést tennék: Török Ernő (akinek három ujja hiányzott) a "hétujjú vájár" néven volt ismeretes. A mi időnkben is volt persze krétacsata, mivel az osztályunk a harmadikon volt, elég nagy pusztítást tudtunk végezni, pl. amikor a Szép utcai sütisbe szállítandó tálcányi franciakrémest bombáztuk szét. Egyszer meg feljött panaszkodni az osztályfőnökünkhöz(Somfai) egy fekete úriember, hogy itt faji megkülönböztetés van, mert őt megdobálták krétával, de mi megnyugtattuk, hogy nincs, mert mindenkit megdobálunk, bőrszínre való tekintet nélkül.Egyébként én is megyek majd a bálba, viszlát ott!
morpet Creative Commons License 2000.04.11 0 0 68
Nem semmi, Dictor, nagy történet volt!!!
Előzmény: Dictor (67)
Dictor Creative Commons License 2000.04.11 0 0 67
Zso:mzsi neni nevenek etimologiaja:
i. A holgyet ugyebar Gyo:ngyinek hivtak.
ii. Franciasan kiejtve Zso:nzsi.
Mivel ezt egy osztalytaram talalta ki ezert mi meg igy hivtuk.

iii. A friss elsosok ezt hallotak felre velven, hogy a nevnek a zsemlehez van
valami koze Zso:mzsinek kezdtek nevezni.
Mi ugyan hadakoztunk ellen, de hiaba.

A kokuszgolyo igaz neve pedig 'labbalgyurt' volt.

morpet Creative Commons License 2000.04.11 0 0 66
Épp most jártam az alábbi inet címen, röviden összefoglalom, mit olvastam (bár lehet, ohgy már hallottatok, esetleg postai levélben olvastatok róla):
www.ejg.hu/sulibuli

A fenti címen találhatók infók az I. Eötvös bálról, e címen lehet jelentkezni is.
A dolog lényege: 2000. május 20. 18.00-04.00, ELTE Lágymányos
Program: beszédek, zenés műsor, kiállítás, különteremben disco - hmmm
Ár: 5500 vacsorával, 2000 anélkül - HMMM
Regisztráció határideje (HMMMMMM): május 12; fizetés, jegyátvét: május 16.
Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben.

Hát ennyi, nézzétek meg a honlapon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!