A glaciális eredetű Comoi-tavat, különleges hangulata és egyedi formája miatt méltán nevezik az „Alpok fjordjának”. Noha az elnevezés földrajzilag nem helytálló, de ténykérdés, hogy a furcsa, élére állított „Y”, formája, mely a levegőből egy zsiráfra emlékeztet, a galériaként körbeölelő égigérő hegyek, felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogató túristáknak. A hely évszázadok óta a gazdagok és tehetősek /lehet a kettő ugyanaz / felkapott „lebzselőhelye”. Nem véletlenül! Elvonatkoztatva ettől, a természeti környezet bámulatra méltó, az óriási hegyek közé préselt tó hosszan kanyarogva, igazi kihívás sportszempontból, illetve látványügyileg is…
Szolgálati közlemény: Péntek óta hatalmas erdőtüz volt Varese és Ponte Tresa közötti út bal oldalán, ami a Lago di Varese északi része feletti hegy meg természetvédelmi rész: Campo di Fiori
Csatlakozom én is ehhez, jó tapasztalataim vannak ezekkel a szekerekkel. Elég strapabíró anyagból vannak. Én egy túrát csináltam vele Onga-Győr távon Pesten keresztül. Volt benne hegy- meg jó gyors lejtős részek is. A kocsi maga 12kg, 16"-os tömlős kerekek gyorsszárral. 45kg a max súly amit még elbír. A következő koncepció szerint nézett ki a dolog: dekás monti, rajta hátul 2 oldaltáska, plusz a kocsi benne egy teli bőrönd ês az apróságok ( kaja, hálózsák ilyen apróbb dolgok). Voltak érdekes részek, ahol toltam a szerelvényt felfelé, de jó volt. Pesten kaptam a vihar után másnap 2 defektet is. Egyet a bicaj hátsó kerék és a futó bal kereke lett lyukas. Irány a legközelebbi benzinkút. Sem előtte sem utána nem volt több ilyen eset. :)
Igen a környéken sok minden van. Amikor ott dolgoztam a párom eljött egy hétre, de akkor sem jutottunk el mindenhova. A csokigyár pedig jó energia tartalék lehetett volna. Valaha mint nagy biciklis csokival és banánnal kezdtem a napot. A melidei szabadpark pedig szabadban van, mondjuk lehet a nem óvatos gyerekek miatt nem nyitottak ki. Elfeledkeznek magukról és akkor...
Ez bizony bármikor előfordulhat, még belföldi túrák során is.
Nálunk is rendszeresen előkerült ez a gond, a "bőség zavara", egész egyszerűen nem fért bele minden, egyébként útba eső látnivaló a programba. Ilyenkor azzal vigasztaltam a páromat, hogy sebaj, legalább lesz miért legközelebb is visszajönni... :)
Ezeken a túrákon sok fontos dolog is kimarad. A bringatúra jellegénél fogva muszáj szelektálnunk, főleg, ha olyan környéken járunk, ahol minden sarkon van valami érdekes. A csokigyárról nem tudtam, a miniatűr a covid miatt zárva volt.
Luganoi-tó, a legenda szerint úgy keletkezett, hogy valaki kihúzott egy slagot a hegyek közé, megnyitotta, majd úgy felejtette. A kétezres hegyek között kígyóként tekergő fjord a Balatonhoz szokott szemnek különleges látvány, viszont a nyáron idelátogatóknak nemcsak kissé hozza a pálmafás déltengeri lagúnák feelingjét, hanem nagyon is. Nem mellesleg, kiváló kerékpáros célpont is!
Miközben megtekintésre ajánlom az említett helyszínen játszódó filmes dokumentációt, Kellemes Húsvéti Ünnepeket is kívánok!
Én úgy tudom, hogy lehet. Az egyik túratársam /Steve/ tavaly novemberben lepattant Ciprusra egy szezonzáró túrára, mindent begyűrt a dobozba és OK volt. Azért járj utána, lehet, hogy légitársaság függő.
Ha már a Cians a cél, ki ne hagyd az "ikertestvért", a Daluis-t a szomszéd völgyön!
Tisztelt Turatársak! Szíves segítségeteket szeretném kérni. Április végén még maradt WIZZAIR pontjai szeretném leutazni (kerékpáros vagy rosszabb esetben gyalogos turában Cians szurdok) de még soha nem adtam fel kerékpárt repülőre azt már tudom kartondobozba leeresztett kerékkel elforditott kormánnyal leszerelték pedállal kell utaztatni. Arra lennék kíváncsi hogy a dobozba kerülhet-e esetlegcsonagtartó sátor hálózsák oldaltáska sisak szerszám? Illetve hátizsák feladásakor mire figyeljek? Választ várom és köszönöm tisztelettel Zoltán
Tavaly előtt jöttem haza Drezdától. Az útvonalamban szerepelt PAssau és a Duna menti kerékpárút. Van filmsorozatom róla, a linken meg tudod keresni azt a részt is.
Én még 2016-ban tettem meg egy Drezda - Prága - Passau - Bécs túrát, melyen a végére elromlott az idő, így nem tudtunk sok látványosságot megnézni. Vadkempingeztünk. Drezdáig vonattal mentünk - társam talált olcsó intercityt kerékpárszállítással.
Igen, de 6 éve voltunk utolsó alkalommal. Akkor még bécsi lakosként nem messze Wien Franz-Josefs-Bahnhof laktunk. Oda kitekertünk és start reggel Passauba.
Itt egy menetrend, ahol épp 2019 ideiglenesen W Westbahnhof volt az indulás-érkezés
Nekem jók a tapasztalataim a gyermekszállító utánfutóval. Jelenleg egy tízkilós gyermeket hordunk benne, és a járgány valószínűleg súlyosabb ennél. Kétségkívül lelassítja a haladást, de gyermekes túrán ez nem a fő szempont. A fordulékonysága tűrhető, aszfalton nagyon kényelmes a legénykének (bekötve!), földúton csak lassan érdemes vele haladni. Némi gyakorlattal vasúti labirintuson is át lehet hatolni vele.
Ha időm engedi, honlapomra nemsokára írok egy átfogóbb cikket e tapasztalatokról. Most csak két bejárató túrára utalnék:
Nem próbáltam még, de egyszer kíváncsi lennék rá. Emelkedőn biztos sokat fog, egyébként a teher elosztás szempontjából azt gondolnám, hogy akár még jó is lehet, de ha neked mások a tapasztalataid, akkor elhiszem. Inkább a szűk kanyarok, rossz úton haladás amit nehézkesnek érzek egy ilyennel.
Egyszer a fiamnak béreltem ilyen baba szállító utifutit, s nagyon visszafogta a cangát, kínlódás volt vele menni. Én biztos h inkább rákötnék mindent a bringára.
Nekem tetszenek ezek az utánfutós megoldások, csak nem tartom túl életszerűnek, pláne nem Magyarországon. Kíváncsi lennék pl. egy ilyen vasúti átjárón labirintuson miként vergődik keresztül: https://goo.gl/maps/kaaQzutrcrPt9bk88 Ezeken még simán is kész akrobatamutatvány az átkelés, vagy terepen se túl életképes: pl. kisebb patakon átkelés, vagy egyéb olyan "út", ahol még simán is nehézkes a haladás. Túl sok kompromisszumot igényel.
Jó dolog egy ilyen utánfutó, de nem gáz, hogy csak a szekér 5 és fél kiló? A kétkerekűek 10 körül vannak és akkor még ott van a kerék ellenállása, ráadásul kis kerék.
Svájc a köztudatban úgy él, hogy óriási hegyek vannak és mindig rossz az idő.Ez persze igaz, de van egy másik arca is.
Ticino kantont, amit „Olasz-Svájc”-ként is emlegetnek, nemcsak az itt élő emberek mentalitásán látszik, hanem a táj is egyre inkább mediterrán vonásokat mutat.
Egyszerre vannak jelen az égbe nyúló kétezres hegyek és a déltengerek hangulatát idéző alpesi tavak. Minden adott egy ideális kerékpártúrához, napsütés fönt, látvány a csúcson, árak az egekben