Baromira szégyellem magam, de a barátnőm, aki még nagyobb függő , mint én, volt a Corak- ban, a Tescok-ban, a Kaisersban, a Fóti szupermarketekben, a Matchokban, a Smatchokban, a CBA- k-ban, meg mindenütt, és nincs. Amellett hogy minden megvetésed a miénk, nem láttátok valahol? Segítsen már valaki, és ne erkölcsi pálcát törögessen felettünk.
nyilván van valami benne, ami hihetetlen ízessé teszi
Igazán sajnálhatod, ha számodra ez az íz a gasztronómia csúcsa. :-)
A marhahús leves nem egyenlő a marhahús levével. Naná hogy kell bele zöldség, fűszerek. De ezek mind növények. A Smackben (meg a többi levesporban) pedig vegyszerek vannak. Nagy különbség!
Mindezzel én is tisztában vagyok.Nem tehetek róla, nyilván van valami benne, ami hihetetlen ízessé teszi.Tudom hogy tele van ízfokozóval, E izékkel meg egyéb marhaságokkal-egyszer olvastam valahol, hogy miként lehet a száraz kukoricaszárból ízes eperszörpöt rittyenteni- vagy valami hasonló.
Végül is a probléma megoldódott a Smack dobozost feltehetően nem gyártják tovább. Magunk közt szólva a feiss marhahús , ha levesnek megfőzöd penetra semmi íze nincs, azt is fel kell tunningolni: bors, só, zöldségek, egyebek, sőt ha sok a sárgarépa elédesedik, ha sok a gomba gombaízű lesz.Szóval bonyolult a világ.
Én is inkább a marhahúsra szavaznék:) A macska meg egye ami fog::D Ha mégse,érdekes módon a macska/kutyakonzervek alig,vagy nem is tartalmaznak E bötűsadalékot.Még az olcsobbak se. Vagy E bötüt csak az embereknek szabad adni? a mai reggelim babfőzelék.Saját,mélyfagyasztva/kiolvasztva. Tutira adalékmentes. Persze ez itt off:)
Te jó ég! A macskádnak friss marhahúst veszel, soktízezres Zepter vákuumdobozban tárolod, magadnak meg ezt a szemetet veszed? :-O Tele állományjavítóval, ízfokozóval, meg különféle igen gyanús adalékokkal? Egy szem természetes hozzávaló nincs benne. Hihetetlen!
Kérlek benneteket, ha "Smack dobozos" csípős marhahúsleves tésztával eredetű műtárgyra akadtok, Budapest körzetében szóljatok. Tegnap végigszörföltük a Corat, a Tescot, az Auchant , eltünt a polcokról. Amit meg helyette forgalmaznak ehetetlen kotyvalék.
Igazán nem értem, hogy ami kapós és népszerű, miért kell eltűntetni, ami meg senkinek nem kell az lerogyasztja polcokat.
Hát, amúgy a VII.kerületben , itt Pesten, de köszönöm az infot. Annyit sikerült kideríteni, hogy néhány hét múlva, más néven, de ugyanez a leves megjelenik.Ha Budapesten valaki lát kifutó vagy raktári készletet valahol, értesítsen itt. Köszönöm szépen.
Én legutóbb a 100Ft-os boltban láttam, de nem tudom hova való vagy, ez itt Dunaújváros. De annyi segítséget talán nyújt, hogy az ilyen üzletekben is keresd!
Smack poharas csípős marhahúsleves függő vagyok. Mondhatni ezen élek.Az elmúlt héten egyszerűen eltűnt az üzletek polcairól. ( Kaisre, Tesco, Cora)Van helyette téglalapos Smack leves, ehetetlen.Ha valaki látott valahol megköszönném, ha szólna, legalább 100 dobozzal kellene.
Mai reggelim egy doboz Jasmine szardínia csípős, olajos lében (nem a hengeres, hanem a lapos dobozos). A benne lévő csili kinyomkodva, kis citromlével megkínálva nagyon jól esett.
"Szóltak le" már engem is itt a Jasmin miatt, hogy az miért jó, nekem igen is ízlik, sok szardíniát ettem már, drágábbat és pocsékabbat. Egy időben lehetett kapni mustárszószos változatát is, azt is imádtam de eltűnt, legalábbis én évek óta nem bukkanok rá. Kár.
ismét halkonzerv, ezúttal szardínia növényi olajban,horvát gyártmány a CBA-ban volt 149 pénz.Kiszerelés önkinyílós,115/90 gramm.Benne normális méretü halacskák úszkáltak a növényi olajban,úgyhogy ezt lehet tunkolni, a lé kifejezetten finom.(biztos az omega 3 miatt:) A hal nekem egy kissé sós volt, de én nem eszem sósan a dolgaim,szóval ízlés kérdése. Erős négyest osztályzok,inkább csak az ár/érték arány eltolódása miatt.
Hát ez nem bizonyult átütő sikernek.Enyhén szólva. Szóval Maralta szardiniafilé,bőr és gerinc nélkül,saját lében.Ami igaz is.De az íze az semmilyen,csak jó sós.Kénytelen voltam némi fokhagymakrémmel enni(ami szintén sós, de ennek már mind 1 volt) hogy legyen valami élvezeti értéke is. Kiszerelése szinre u.a mint a másiknak de tartlama kisebb,az ára meg a másfélszerese. Felejtős kategória.
Maralta marokkói szardínia,napraforgó olajban.Lelőhely a plus,ára mindössze 99 pénz.Lila fehér halványzöld papírdoboz, 125/90 gramm(!) önkinyílós. Nekem nagyon ízlett,ámbár olyan sürün voltak benne az amúgy elég nagy szardiniák,hogy olajat nem nagyon lehetett tunkolni.De aki azt akar az vegyen Jasmine-ot,vagy Ozean Crystalt.:) Ár/érték arány kiváló,osztályzat 4.5/5.( a levonás a nagyobb darab szardiniák miatt van.) Van neki testvére is, a szardiniafilé saját lében,nagyon kíváncsi vok rá!!!
ON Újabb LIDL-es csemege,Seaselect Sardinella növényi olajban.Kiszerelés 425/255 gramm nagyalakú ovális kék szinű doboz. Forgalmazó a LIDL és nagy nehezen kibogarásztam Zágrábban készül,tehát horvát. Árban most akciósan barátságos 179 pénz ez csak picit több mint a Ozean szardinelláé(zöld doboz) ízre, állagra hasonló.(tehát olyan amilyen)Ez puhább pillanatok alatt pépesíthető halkrémnek kíváló.Én macskáknak vettem náluk egyértelmüen sikeres a termék.
Megcsináltuk és marha finom lett! Gyakorlatilag úgy mint 1 babfőzeléket,(füstölt desznóval de legközelebb majd füstölt pulykával lesz mert úgy bióbb) hasonlít is 1 babfőzelékre csak nem fúj fel és valamivel jobban emészthető. Köszike a tippet!!!
Globus féle macedón zöldségkeverék,420/270 gramm szokásos kisalakú álló kerek doboz, sárga szín dominál,Tescoban akciósan nem volt drága. És finom nekem telitalálatnak bizonyult a zöld/fejtett bab keveréke.(Párolt tengeri halhoz ettük álá délforg) És ami a lényeg, ez nem olyan olajos dzsuvába ált amibe szoktak a babok.
Egyébként a Globusnak ez a sorozata jól eltalátnak tűnik, a mexikói típusú is finom volt,bár én zsurmankodtam és olvasztott "kocka" medvesajtal/vajjal faltam fel.
LIDL féle füstölt spronti(lenygel fekete nagy alakú ovális doboz) meglepően finomnak bizonyult,akciósan nem is volt drága. Én persze csak 1-et vettem belőle, mert a LIDL-es halakkal már igen igen óvatos vagyok,de ezek szerint van köztük jó is.
Volt itt szó azokról a balga pástétomokról, amik színes műanyag-dobozkában figyelnek. Brüsszeli, ardenni pata (paté), meg ilyen neveik vannak. Na, a CBA-ban már nem is, de az Intersparban leletem belőlük, a napokban a zöldborsos változatot fogom majd tesztelni.
Sertés löncshús,barnás narancssárgás 400 grammos hagyományos doboz.Gyártó az ki sem derül(!) a forgalmazó a Borsi Húsipari RT Miskolc.Lelőhely az Auchan, itt szokott a "legolcsóbb" kategóriában 99-109 pénzes áron futni.Ami nem is sok ha meggondoljuk.A tartalma a szokott sertéshús/szív/bőrke/baromfihúspép/szójafehérje/búzakeményítő felálláson kívül 5 fajta E betüs adalék.Nem hiányozhat a nitrit meg az E 621 ízfokozó sem.Ezt ugyan nem értem minek pakolták bele,amikor a termék alapban tartalmaz konyhasót is.Mindenesetre meg is lett az eredménye, mert bazi sós.Kár érte mert egyébként ízre nem is lenne rossz. Hát én valójában a macsekoknak vettem,(én csak kíváncsiságból kostóltam meg bizonyos érrendszeri/ízületi problemák miatt igyexem újabban egézségesebben élni,de főleg az E 621-et kerülöm mint a pestist!) ők lelkesen befalták.Remélem nem dobják fel a talpukat a sok adaléktól. Értékelés:Embernek hármas,macseknak úgylátszik ötös! Macskatartók figyelem,jóval olcsóbb mint a konzerv Whiskas!:) És vélhetően 4%-nál azért magasabb a hústartalma.
következő konzervet viszont meg szabad venni a LIDL-ban az igaz hogy ezt nem könnyű elrontani ámbár már ettem belőle vacakot. Ez nem más mint a "Golden Sweet Corn" azaz Arany édeskukorica.És tényleg édeskés puha és finom.És képzeljétek nincs benne E betű.Amúgy a LIDL gyártja Zágrábban,most 65 pénzért akciós még.
Ma meg a Chira féle Lidles kacsapástétom akasztotta ki a vérnyomásom illetve szívtájéki ízületi fájdalmat okozott.Páromnak bőrpírt, hasmenést,az öccsének meg rosszullétet/hányingert.És tutira ő volt a tettes mert 1 hete is ezt ettük és ugyanez történt.De akkor még nem rá gyanakodtunk. Pedig ebbe nincs izfokozó vélhetően az E472c nemű emulgálószer csoda a tettes. Aszzem mostmár leszokom a LIDL-es konzervekről. Pedig ez most akciós 99 pénz,de ehhez képest a Tescos gazdaságos gyomorrontás az semmi. Szóval kénytelen vagyok átértékelni a minősítését,fogyasztását azoknak ajánlom akik kifejezetten szeretnek veszélyesen élni.
Na én ma vettem a kispesti piacon,440 pénz/ kilóért vesztegették, de itt a bab ára meg 600/ kiló. Szóval vettem egy felet,ezt elvben meg lehet úgy fözeléknek is csinálni mint a babot?