Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csinnnKA Creative Commons License 2000.10.18 0 0 221
Sickboy!

Velem még a forgalmi vizsgára lejelentés előtt jóval közölte az oktatóm, hogy háromféle vizsgaibztos létezik:
1. az "igazság bajnoka", aki kőkemény, szőrszálhasogató, minden apró hibát beír, de alapvetően nem szemét. Ennél, ha tökéletes vagy, átmehetsz a vizsgán.
2. a "szadista" típus, akinél ha megfeszülsz sem mész át, mert ő azt élvezi, hogy megszívat, megaláz és a végén megvág. Hakkinen se menne át nála, nem hogy Te. Esélyed = 0 %.
3. a "korrumpálható" fajta kedves és barátságos. Ha nagy hibát csinálsz, persze megvág, mert azt a balhét ő sem viszi el, hogy hót béna vagy, de nála x összegért 80-90 %-os az esélyed a győzelemre.

Engem az 1. csoportban lévő pasi buktatott meg (oké, én is béna voltam, szerintem még nem értem meg igaziból a vizsgára).
Aztán mindjárt kikaptam egyet a 2-esből. Ott nem vizsgáztam le, mert az oktatóm már előre a számba rágta, hogy ő majd berohan vizsga előtt, én maradjak a kocsiban, és gyorsan megnézi, kinél vizsgázunk. Aztán kijött, bevágódott mellém a járgányba és csak annyit mondott: "Na, csillagom, padlógáz, és tűzzünk el innen, mint a szél!" S hogy az elmulasztott vizsga után ne kelljen a 8000 Ft-ot befizetni, azt mondta, hogy kérjek a háziorvosomtól egy igazolást arról, hogy a vizsga napján, meg a megelőző és utána következő napon (3 nap, ez fontos, mert csak így fogadják el) lázas voltam és fekvő beteg. Igazolást megkértem, elfogadták, tehát egyrészt nem vesztettem vizsgalehetőséget, másrészt nem kellett újra befizetni a vizsgadíjat.
Aztán a 3. vizsgám -mint a mesében- egy 3. csoportból való "korrumpálható" pasi volt. Nagyon kedves, barátságos, laza, próbálta oldani bennem az iszonyatos feszültséget. Na ja, április 1-én vizsgáztam, már nem sok reményt fűztem hozzá, hogy sikerül.

Nagyon jó érzés volt azt a szót hallani a szájából, hogy "Gratulálok!" :-)))

Előzmény: Sickboy (220)
Sickboy Creative Commons License 2000.10.18 0 0 220
Hi all!

Ki hol tart? Én ma megyek elsősegélyre! Az ambu babának nem tenne jót ha lesmárolnám, meg vagyok fázva mint a gép. :-)

Közeleg 2. forgalmi vizsgám ideje is. Az oktató figyelmembe ajánlotta, hogy 6000Ft-ért hajlandóak megkönnyíteni a vizsgát.

Ti mit gondoltok az ilyesmiről? Ez megvesztegetés vagy mi? Éltetek ezzel a lehetőséggel???

Jenczi Creative Commons License 2000.10.15 0 0 219
Én se tegnap szereztem jogsit. Az oktatóm 1 ezer forintot kért tőlem. 80-ban ez elég sok pénznek számított... Máig sem tudom, hogy odaadta-e a felét a vizsgáztatónak, vagy sem.
hGege Creative Commons License 2000.10.14 0 0 218
Sziasztok!

Az olvasgatás után úgy gondoltam én is megírom a jogsim történetét. Ennek már kicsit több, mint négy éve, akkor még volt ami másként volt.
Nálunk még csak a köv sorrendben lehetett a vizsgákat elkövetni: eü, müszaki, kresz (ezt a kettőt lehetett felcserélni) majd ezután a műszaki végül a forgalmi vizsga. Nálam az eü-n nem szívóztak, igaz a bukósisaklevételt nem úgy tanították, ahogy a vizsgabiztos kérte. A kreszt is egész lendületesen vettem, hála az oktatónak, illetve annak a csomó tesztnek, amit megcsináltattak velünk. A kreszvizsga után rögtön jött a műszaki, amire már nem emlékszem, csak annyira, hogy kispolákon kellett mutogatni eztazt. Ezen is túltettem magam, miután 10-11 éves kispolákunk is volt (és van most a garázsban). Ezekután nálam egy pár hónapos pihenő volt, miután minden elméleti vizsgát letehettem, de gyakorlati vizsgát csak a 17. év után lehetett... Így nyáron vezethettem először. Rutinpályára első alkalommal kivitt az oktató, utána már nekem kellett megbirkóznom a feladattal. A rutinpálya többé kevésbé ment, ez szintén köszönhető a kispoláknak :) (a kispók egyébként nekem lett félretéve, akkor már 3 éve egy kis kocka corsánk volt) Emlékszem a párbeszédre: "Te már tolattál a corsával. nem. de. nem. na jó akkor addig tolatunk, amíg nem mondod meg." tolattunk.. A corsához nem engedtek egyszer sem :)
Rutinvizsga is eljött, reggel gyomorgörcs, hányinger, kézremegés stb... Természetesen sikerült otthonhagyni a személyit, útban odafelé beugrottunk érte. Páran vizsgáztak előttem, beszáltam húztam, jobbra előre beállás. Sikerült jó közelre állnom a bólyához kifele jövet meg is löktem a kerékkel. Két hét pihenő, újabb órák vétele,újabb vizsga még nagyobb idegesség, beszállás múltkor alulrólhúzás, akkor most felsőt elvettem... Jobb előre... Amikor enyhe csúsztatott kuplunggal kellett kanyarodni, akkor valamiért zörgött a pedálrudazat. Mindenesetre sikerült... Ezután heti kétszer két óra vezetések jöttek a forgalomban. Valószínűleg 16. óra után kezdhetett unni, mert adott egy csekkett, hogy akkor két hét múlva vizsgázunk. A vizsga délelőttjén mentem még egy órát vezetni. Gyalogbékáknak nem adtam elsőbbséget, egyszer reccsent a váltó, amikor 3-ast kapcsoltam kuplung felengedése közben, a sebességkorlátokat hol nem vettem észre hol már egy kilóméterrel előtte 30-cal mentem. Egyszóval megbuktam volna. Délután vizsga. Az a vizsgabiztos volt, akinél rutinból átmentem. Aznap már egyet elvágott a hármunkból.
Beszállunk, no akkor menjünk jobbra ki az udvarból utána megint jobbra. Kimentem jobbra, visszakérdeztem, hogy balra, és mentem arra.. Röhögés, aznap nem én voltam az első ilyen. És miután arra az utasításra, hogy "menjek le a szüvnél" a válaszom ez volt, hogy ja itt, akkor már csak körbeautóztuk a várost, és miután "forgalmi helyzetben nem vétettem komolyabb hibát", gratulált a jogosítványhoz. Tudom ehhez sok jóindulat kellett meg az, hogy az oktatóm ismerje a vizsgabiztost és jóban legyen vele. Mindenesetre azóta kb 40e kmt vezettem le baleset nélkül (egyszer meghúztam a kocsit kiálláskor, mentségemre szolgáljon télleg szűk a hely). Egyszer megúsztam egy fékhibát (kispókban elment a fék a moszkván), egyszer viszont az én hibámból lett kipróbálva az ABS.

Ennyi lenne az én történetem. tanulság. nincs, vagy csak annyi, hogy szerencse rengeteg kell, és nem utolsósorban egy jó oktató. És gyakorlás...

Bocsánat a hosszúságért, ennyit mára
Gege

ui:mindez Tatabányán történt, minden zsebbetevés nélkül...

kivi Creative Commons License 2000.10.13 0 0 217
Megvagyok én is, csak tegnap este nem ment az index.
Jelenleg nem sok történik velem, szorgalmasan rójuk a köröket a rutinpályán. A szlalom elején koccant pár bója, de most már szinte tökéletes! :)))

Ami a pénzt illeti, nem hiszem, hogy 80 alatt ki lehet belőle jönni. Inkább 100...

Előzmény: csinnnKA (214)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.13 0 0 216
Ölég sokba! :-(
45-öt fizettem be, + megvettem a könyveket (még az elsősegélyt is), + vettem még vagy 30 órát pluszba (anno 1.100 Ft volt, most nemtom, mennyi), + a forgalmi bukta miatti vizsgadíj + az oktatónak járó 10 rongy (állítólag már ciki 5-öt adni). Szóval lehet, hogy alulról, de tényleg a 100-at verdeste.
Úgy hallottam, most az ügyesebbje 80-ból kihozza (plusz órákkal), de 60 alatt már nincs rá esély. :-/
Előzmény: Sickboy (215)
Sickboy Creative Commons License 2000.10.13 0 0 215
Hellooo!

Hát nem tudom... Így is több órát vettem mint kellett volna. Az oktatóm meg azt mondta, már elég jó vagyok ahhoz, hogy legyen jogosítványom.

Lehet hogy csak a statisztikát kellett betöltenem? (Mindenki nyilván NEM mehet át...)

Mindegy, valószínűleg jövő héten megyek megint.
Veletek mi van?

csinnnKA, neked mennyibe volt az egész buli mire megkaptad a jogsit?

Előzmény: csinnnKA (214)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.12 0 0 214
Sickboy!
Fel a fejjel, első vizsgán nagyon keveseket engednek át (ezt meg nekem mondta az oktatóm az első -egyetlen- "buktám" után). Eléggé el voltam kettyenve, úgy éreztem, abbahagyom az egészet, nem megy ez nekem. Gennygombóc vizsgabiztos esssküszöm, hogy azt leste, mikor mivel vághatna meg. Én meg sík ideg voltam. Úgyhogy ne csüggedj, nem Te vagy az egyetlen. Nem lehet, hogy túl keveset vezettél? Azt mondják, hogy aki 30-35 órát vagy annál kevesebbet vezetett le forgalomban, élből halálra van ítélve. Szeretik egy 10 órával megfejelni a dolgokat. Nem mondom, én mire levizsgáztam, már az 50-et súroltam (az anyagi kár jelentős), de másodjára át is mentem. :-)
FOG EZ MENNI! :-)))

Kivi???

Előzmény: Sickboy (213)
Sickboy Creative Commons License 2000.10.12 0 0 213
Hi Mindenki!

Rossz hírem van: megvágtak mint a gép. :-((
Este 6.20-kor kezdődött a vizsga. Egy olyan környéken vezettem, ahol szinte CSAK jobbkezes és egyirányú utak vannak. Plusz százmillió gyalogos. Sötét.
Amúgy volt minden: elémlépő delikvens, kivilágítatlan biciklis, előzés, busz...
DE mindezt JÓL csináltam (ezt a vizsgabiztos mondta), megérdemelném hogy egyedül vezessek már (ezt meg az oktatóm mondta utána)
Már a vizsga végén voltunk, mentünk vissza a "bázisra", amikor 1 lámpás kereszteződéshez értem. Pont olyan szerencsétlenül jött ki a helyzet, hogy már váltott vissza zöldről sárgára, nekem meg balra kellett bekanyarodnom. Mivel tempóban voltam, bementem a kereszteződésbe. Láttam hogy szemből jön egy autó (és ugye neki van elsőbbsége!), de mivel még messze volt, nem álltam meg a sárgában, hogy megvárjam még ideér és elsőbbséget adhassak neki... Na, a vizsgabiztos szerint az már nem volt messze... Az oktató szerint ez meg egy olyan szitu volt, amit így is meg úgy is meg lehet magyarázni. A vizsgabiztos a kiskirály, övé az utolsó szó, ő meg "úgy" magyarázta, hogy megbuktatott...
Ennyi. Ez most +15 rongy (asszem), meg egy hét legalább... Na mind1.

Remélem nektek több sikeretek lesz, kicsit most elment a kedvem...
Nektek mindent bele!!!

Írjatok.

Előzmény: csinnnKA (212)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.11 0 0 212
Sickboy!
Egy kalappal neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd számolj be az eredményről (meg persze a tapasztalataidról is, a későbbi generáció kedvéért).

Kivi!
Na ugye, hogy máris könnyebb. Hidd el, minden alkalommal rá fox jönni valami újra, ami könnyebbé teszi a dolgot, és oldja a kezdeti görcsösséget. :-)

Sickboy Creative Commons License 2000.10.11 0 0 211
Kedves Ti!

Lehet értem izgulni (már ha van kedvetek...), ma megyek forgalmi vizslára...
Az oktatóm szerint túl fogom élni. Nekem az a kérdés, vajon ők túl fogják-e élni? :-))

Azé' van a pelenkában nekem is... Remélem nem egy szívtelen vizsgabiztost kapok, mert elkezdem neki nyomkodni a katapult gombot... :-)

Sok sikert a vizsgázáshoz tisztelt alattam megszólaló!

kivi Creative Commons License 2000.10.11 0 0 210
Kedves csinnnKA,
köszi a bíztatást! :)))
Tegnap nagyságrendekkel javult a pedálkezelésem. Én (kis buta) azt gondoltam, hogy villámgyorsan kell a gázelvétel-kuplung ki-sebességváltás-kuplung fel-gáz mozdulatsort elvégezni. Aztán mikor már másodszor koppant neki az oktató feje a fejtámlának (mert nagy igyekezetemben túl kövér gázt adtam a kuplung felengedése után) rájöttem, hogy nem kell kapkodni, szépen nyugodtan is lehet kezelni a pedálokat! :)))

A párhuzamos megállással nincs akkora gondom... bár... a távolság nagyjából jó szokott lenni, de nem szokott teljesen párhuzamosan állni a kocsi. Általában kb. 5-15 fokos szögben sikerül kikötnöm. De ezt egyelőre betudom a kocsi nagysága miatti hátránynak. :)))

Előzmény: csinnnKA (209)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.10 0 0 209
Kivi!
Majd az is tökéletesedni fog, meglásd! ;-)
Nekem először azzal volt a legnagyobb gondom, hogy sikerüljön a padka mellett 20-30 centire megállnom. Vagy túl közel voltam (és az oktatóm frászt kapott, mert féltette a kerekeit), vagy sajnos távolabb. Ezt gyakoroltam a legtöbbet, érdekes módon a szlalom, az Y, a kézifékes elindulás stb. jól ment. De a párhuzamos megállás!!! Aztán vizsga előtt egyszerűen "elfelejtettem" beállni, se a jobbra-hátra, se az előre, se a balra-hátra... egyszerűen semmi sem akart sikeredni. Már ölni/bőgni/örjöngeni tudtam volna dühömben, amiért ennyire béna vagyok... azért a vizsgára összeszedtem magam! ;-)
A forgalomban sokáig a sávtartás, az előző kocsitól való távolságtartás és a kanyarodás okozta a legnagyobb gondot. Gondold csak el: index, lassítás, kuplung, visszakapcsolás... csaknem egyszerre, s közben szép kormánykezeléssel (nem túlhúzva a kormányt!) kanyarodás... ja, és közben a gyalogosokat se üsd el, mert mellesleg nekik is akkor van zöld az orrod előtt, amikor neked. Voltak napok, amikor azt hittem, ezt nem is lehet megtanulni. Pedig meg lehet! :-))))))))
Előzmény: kivi (208)
kivi Creative Commons License 2000.10.10 0 0 208
Szia csinnnKA!
Megvolt az első gyakorlat (még a múlt héten), és ezen a héten lesz a következő 3. Úgy érzem, hogy jól fog menni a dolog, de pedál-koordináció még nem tökéletes... :)

Előzmény: csinnnKA (207)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.09 0 0 207
Kivi!
Granulálok! :-)
Biztos vagyok abban, hogy a rutinnal és a forgalommal is jól elboldogulsz majd!
(Én ugyan a rutinvizsga után azt hittem, a gyakorlat már gyerekjáték lesz, de kiderült, hogy az még nehezebb. Mindenesetre, csuda klassz érzés túllenni egy sikeres forgalmi vizsgán.)
Léccike tájékoztass majd minket az eredményekről, a tapasztalataidról stb. :-)
Előzmény: kivi (206)
kivi Creative Commons License 2000.10.04 0 0 206
Kedves csinnnKA!
Sikerült a Kresz vizsga, elsőre! :)
8 hibapontom lett, de ez a valóságban csak 5 pont lett volna... Tudniillik az egyik képes ábránál tudtam a jó választ, de _véletlenül_ rossz helyre tettem az X-et.
Így maradt egy rontott kép és két rontott kérdés.

Az elsősegély már megvan, pár nap múlva kezdem a gyakorlatot, remélem ott sem lesz probléma. Amikor újabb fejlemények lesznak, majd írok! :)

Nekem most még nincs saját kocsim, de már csak arra várok, hogy a jogosítvány meglegyen. Anélkül nem lenne szerencsés autót venni... :o)

Előzmény: csinnnKA (205)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.04 0 0 205
Kivi!
Remélem, azóta már gratulálhatok (hisz túl vagy a kresz-vizsgán)!
Én a másfél év alatt iszonyú sokat vezettem, pedig tavaly tavasszal a jogsi után még vagy 3 hónap ki is maradt (ja, mert hogy időközben ellopickálták az autónkat, és nem tudtunk azonnal másikat venni). Tény, hogy amikor megvettük a kis Corsát, bizony a férjemmel néhányszor ki kellett menni a Baumax parkolójába zárás után, hogy ki-beállást, kanyarodást újravegyük. Nem hittem volna, de elég hamar ki tud esni egy mazsola a gyakorlatból. :-)
A lényeg, hogy azóta több mint 10ezer km-t levezettem, gyakorlatilag minden nap autóval járok, és 7végén is sokat kocsikázunk, Emberke meg rém büszke magára, hogy volt türelme és pénze hozzám, és megtanultam vezetni, ezért most már jó ideje "hagy kibontakozni". Majdnem egy huszast beletettünk a közel másfél év alatt a járgányba, aminek több mint a felét én vezettem le.
A forgalmi vezetésem előtti hónapok elég érdekesen alakultak: egyrészt a melóm miatt csak max hetente 2x tudtam menni vezetni, ehhez jött, hogy nem sokkal a rutinvizsga után az oktatómat epével megműtötték, és néhány hétre kiesett (nem kértem pót-tanárt), aztán a melóm miatt majdnem egy hónapot halasztottunk, szóval nyúlt, mint a rétestészta, és így közel 50 órát levezettem, mire (másodikra) átmentem a forgalmin.
Az igazsághoz tartozik az is, hogy amíg a rutinnál egyáltalán nem féltem vezetni, addig a forgalomban még attól is sikítófrászt kaptam, ha elhúzott mellettem egy kamion (pláne, ha a másik oldalamon mondjuk egy emeletes busz állt). :-)))
Most pedig ott tartok, hogy imádok vezetni. Már minden értelemben elvesztettem vezetői szüzességemet:
1. mindjárt a 2-3. hónapban valamikor otthon a kapu szélével meghúztam az autót kiállásnál,
2. még szintén tavaly nyáron megbüntetett vidéken a rendőr, amiért nem álltam meg egy stop táblának (esssküszöm neked, keresztbe-kasul sehol nem volt egy lélek sem, csak ezért tettem meg... mert úgy ítéltem meg, hogy egyszerűen nincs miért megállni, elég a lassítás... na mind1).
3. Nemrég pedig picit belecsúsztam egy piros lámpánál az előttem állóba (történetesen lefulladt a kocsi, és én úgy meglepődtem azon, hogy nem fog a fékem, hogy elfelejtettem behúzni a kéziféket... ami pedig tökéletes lett volna erre).

Nem mondom, embert még nem gázoltam, de úgy érzem, ez a pici csúszás kimeríti a "baleset" kategóriáját ahhoz, hogy talán ennél súlyosabb "babérokra" ne törjek. Egyébként pedig isteni érzés uralni a járgányt, különösen az országúti és autópályás vezetést szeretem (nekem ez pl. az oktatásból teljes mértékben kimaradt).

Na, kiváncsi vagyok az eredményeidre. :-)

Előzmény: kivi (204)
kivi Creative Commons License 2000.10.03 0 0 204
csinnKA,
köszi! :)))
Valóban holnap reggel lesz az elméleti vizsga (7.30-kor). Úgy érzem, hogy nem lesz vele gondom. Lehet, hogy viccesen hangzik, de gyerekkoromban merő kiváncsiságból rengeteget fogllakoztam a KRESZ-el. Másrészt kb. eddig 40-50 ezer kilométert kerékpároztam, és ez idő alatt alaposan belém ivódott a szabályok többsége.

Nos, majd holnap beszámolok.

Te mennyit vezettél mióta megvan az engedélyed? És hány óra vezetés után tettél sikeres rutin/forgalmi vuzsgát?

Előzmény: csinnnKA (203)
csinnnKA Creative Commons License 2000.10.02 0 0 203
Kivi!
Néhány jótanács egy "öreg motoros"-tól:
a kresz-vizsgán mindenekelőtt a "képes" feladatokra koncentrálj (azok hozzák/viszik a pontokat), tehát jó alaposan nézd meg őket. A képeseken lehet nagyot hasalni, az egy pontosokból belefér egy-két "nemtudomka".
Szerdán drukkolok neked (még így, ismeretlenül is)! :-)
Előzmény: kivi (201)
kivi Creative Commons License 2000.09.25 0 0 202
Egyébként elég kihalt a topic...
kivi Creative Commons License 2000.09.25 0 0 201
Beiratkoztam (már egy hete). :)
Az elmélet fele már lement, a többi ezen a héten jön. A vizsga 4-én lesz. Sok újdonságot nem tanultam a kreszből, úgy látszik megvan a hatása, hogy év 10-12 ezer kilométert kerékpározom. És ugye ott is kell a kreszt tudni.

Ma délután lesz az elsősegély vizsga, emiatt egy picit aggódom. Nem mintha nem tudnék semmit, de nem tudom, hogy a Vöröskeresztnél mennyire kukacosak.

Előzmény: jeanette (200)
jeanette Creative Commons License 2000.09.11 0 0 200
ok, majd tájékoztass hogy megy!
találtam még egy érdekes oldalt: www.autosiskolak.com. Itt is van fórum, és ahogy elnéztem, csak autósiskolák írnak bele. Kellene nekünk is, tanulóknak! Mondjuk el a véleményünket az oktatásukról!
kivi, neked meg sok sikert! aztán ügyes légy!
Előzmény: kivi (199)
kivi Creative Commons License 2000.09.08 0 0 199
jeanette, köszönöm!
Majd valahogy meghálálom, jó? :o)

Ps. Hogy én milyen barom vagyok... eszembe sem jutott kipróbálni a leg-triviálisabb címet (jogositvany.hu). Még egyszer köszi!

Előzmény: jeanette (198)
jeanette Creative Commons License 2000.09.07 0 0 198
Megtaláltam! www.jogositvany.hu
Autós iskolák (területi elhelyezkedés szerint)cím alatt találsz egy csomót. Ők csak "B"-vel foglalkoznak, ha jól tudom, és ők csak a kisebbek.
Itt is találsz, de ezek javarészt vidékiek: altavizsgal katalógus
Aztán még: Szilágyi Autósiskola. 1126 Budapest, Hollósy Simon utca 7.: 06-(1)-355-9274, FRANK Autósiskola.1022 Budapest, Tövis u. 34/a.: 06-(1)-222-7442: 06-(20)-956-6674, ezeket a vizsla találta.

Előzmény: kivi (196)
jeanette Creative Commons License 2000.09.07 0 0 197
Közben még megkérdeztem valakit, aki úgy tájékoztatott, hogy a D-hez is csak a B-s jogsi kell.
Azért nézd meg, hogy hova mész, mert aki a legolcsóbbnak néz ki, nem biztos,hogy az is valójában. Lehet, hogy csak 40 percet vezettet, lehet, hogy nem elég képzett, stb.
Valahol volt egy oldal, amin egy csomó iskola címe volt. Sajna eddig nem találtam, még keresem...
Előzmény: kivi (196)
kivi Creative Commons License 2000.09.06 0 0 196
A B a lényeg, azt csinálnám most. Elobb-utóbb megcsinálom a C+D-t is, és arra gondoltam, hogy inkább egy helyen oldom meg. De tényleg ráér még a C+D.

Tehát a suli amit keresek elég ha B-t oktat, de ha lehet, akkor Budán (I., II., XII. kerület) legyen.

Egyet már találtam (a Sztrádát) de úgy tudom elég drágák (még a többihez képest is).

Előzmény: jeanette (195)
jeanette Creative Commons License 2000.09.06 0 0 195
Hát, az biztos, hogy nem olcsó. Én csak Pesten ismerek Autósiskolát, aki foglalkozik nagy kategóriás képzéssel. Esetleg, ha mondasz kerületet, úgy utána nézhetek. A "B"-t is most csinálnád?
Előzmény: kivi (194)
kivi Creative Commons License 2000.09.05 0 0 194
Nem, még nem találtam. De ahogy a "B" árakat nézem, nagyon sokba kerülne megcsinálni mellé a C+D -t is.
Előzmény: jeanette3 (193)
jeanette3 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 193
Szia! Ha jól tudom a C kategória feltétele: 17,5 életév betöltése, B-s jogosítvány, a D kategóriáé: 21. életév, C-s jogsi, és PÁV2, ha majd dolgozol. Sulit sajna nem tudok, mert vidéki vagyok. Gondolom olyan kell, akik oktatják is ezeket a kategóriákat.... Vagy találtál már közben?
Előzmény: kivi (191)
kivi Creative Commons License 2000.09.04 0 0 192
Semmi ötlet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!