Keresés

Részletes keresés

avatarzsofi Creative Commons License 2015.03.23 0 0 140

sziasztok!

én három azaz, három éve küzdök székletürítési problémával. azaz pontosítok: 

három éve nincs székletem! ha nem szedek be valami bogyót. 

nem szeretném túlragozni, de ha valaki lenne hasonló cipőben ,jó lenne, ha válaszolna nekem. 

előtte soha semmilyen ilyen természetű problémám nem volt, a vasszeget is--- megettem, ahogy mondják, és még keleten is éltem ahol mindenfélét összeettem :)és egyetlen nap se volt ilyen problémám. szóval az egész

egyik napról a másikra történt. és semmi. 

persze tudtam, hogy nem a rostszegény életmód az oka, hiszen a család minden tagja élelmezéssel foglalkozik, gyerekkorom óta az változatos és egészséges étrenden élünk, élek én is. nem vagyok túlsúlyos 168 cm 65 kg voltam, mikor ez történt, jó nem egy legvékonyabb, de azért pont jó volt nekem.  általában sokat mozgok a munkámmal jár, és még úszom is, és néha lemegyek konditerembe. 

szóval nem értem. 

megnéztek a beleket, se elváltozás se daganat, se semmi.  

gondolták pszichés, de no eredmény. 

én nekem van egy ötletem, de az annyira morbid, hogy még nem merem leírni. :P de azért ha van valaki köztetek, akinek van hasolnó problémája légyszi írjon választ! 

az a baj, hogy így nem merek randizni egy férfivel se, mert szégyellem a testem  a gyógyszerek miatt így rendesen meghíztam.

zsofi

ratabdaniel Creative Commons License 2014.05.28 0 0 137

Én sem tartom rossz dolognak, ha már semmi, de semmi egyéb módszer nem jön be. Maga az alsó tisztítás éppen ezt célozza. Ám ha csak lehet, akkor nem szabad rászokni. Mert a beöntés során átélt fölszabadító érzés, mi több maga a hozzá kapcsolódó erotika indokán megvan a rászokás veszélye. Az meg már, amennyiben túl gyakori leszoktatja a normál székelésről a székelésben résztvevő izmokat, és elszokunk a normál székelés adta reflexektől is.

shekins Creative Commons License 2014.03.15 0 0 136

üdv én még uj vagyok de én beőntést szoktam csinálni

Benedek L. Creative Commons License 2013.12.25 0 0 135

Te végig csináltad ezt a SHANK PRAKSHALANA -BÉLTISZTÍTÁS-t? Hááát, még elolvasva is beleborzongtam!

Előzmény: cserian (134)
cserian Creative Commons License 2013.11.20 0 0 134

Kedves Alienita999!

Újként szólók hozzá a témához (életem első forum hozzászolása). Igazat mondtak a vízfogyasztás fontosságáról. Én most csináltam egy salaktalanítónapot. Nemvolt túl kellemes, de ami kijött döbbenet. Viszont megkönyebbültem, több energiám van mint valaha (három gyerekem van). Ha tartós gyógyulást szeretnél olvasd el SHANK PRAKSHALANA -BÉLTISZTÍTÁS ŐSI MÓDON-t. Érdemes lenne utána olvasnod, hogy milyen lelki blokkok okozhatják a bélproblémáidat (Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum). A test csak a tünetet mutatja, az ok a lelkünkben keresendő. 

Előzmény: Alienita999 (123)
n.anna.8 Creative Commons License 2013.11.14 0 0 133

Én is évek óta székrekedéstől szenvedek. Az orvosok mindig csak pocsék, káros gyógyszerekkel tömtek, ezért felkerestem egy természetgyógyászt Ő ajánlotta, hogy tisztítsam ki a bélrendszeremet, méregtelenítsek. Valóban sokat segített.

A naturalhelp complexet használtam és telejsen jól helyreállt az emésztésem. Napi 2-3 székelés és a legfontosabb, hogy erőlködés nélkül. :) Két hónapig fogyasztottam és kb. 2-3 hónapja fejeztem be. Az emésztésem azóta is rendben van, napi 1-2 székelés könnyedén. :) És persze még, ami nagyon sokat segít a sok-sok folyadék.. :)

Re:barbara Creative Commons License 2013.10.25 0 0 132

NEm akarlak elkeseríteni, de a kényszerességnek pont az egyik tünete, hogy nem fogod fel, hogy kényszeres vagy.

Előzmény: Törölt nick (127)
Re:barbara Creative Commons License 2013.10.25 0 0 131

Egy kényszeresnek magyarázhatod.... Ő a százhuszonhetedik papír után, vagy harmincöt mosás után is "fejben" piszkosnak fogja érezni.

Előzmény: evacska59 (129)
evacska59 Creative Commons License 2013.09.11 0 0 129

Nagyon egyszerű a megoldás. MOSAKODNI KELL SZÉKELÉS UTÁN. Én legalábbis így tanultam és így tanítottam a gyerekeimnek is...

Előzmény: Törölt nick (127)
Benedek L. Creative Commons License 2013.08.23 0 0 128

Szerintetek a Colon Cleansing Formula, mint csodaszer, használ, vagy dobjam a komposztba? Én hülye megrendeltem, hogy majd helyrehozza a bélrendszerem, ezáltal a székrekedésem, de óva intettek, az önkényes használatától. Mi a tapasztalat?

guminadrag Creative Commons License 2013.05.31 0 0 125

A beöntés egy kiméletes megoldás, régen nem csináltak ekkora problémát a dologbol. Minden háztartásban volt irrigator- beöntő felszerelés! Álltalában a füdrő szobában egy kis szekrényben tárolták.  Hashajtókat alig lehetett kapni.Két-három nap után ha székrekedése volt gyereknek felnöttnek beöntést kapott. Emlékszem gyermek koromban a nagymama redszeresen adott nekem is beöntéseket.Pont ilyen beöntő kannánk volt amivel kaptam a beöntést.

guminadrag Creative Commons License 2013.05.31 0 0 124
A székrekedés sajnos nagyon kellemetlen dolog. Sok ember küszködik hasonló problémával. Szerintem a beöntés egy megfelelő megoldás, egyszerű gyors. A beöntés után könnyen van széklet nem kell sokat várni az eredményre.
Alienita999 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 123

Újként szólnék hozzá a székrekedés témához. 42 éves vagyok, és amióta az eszemet tudom, hiperaktív, gyerekkoromban zöldségen-gyümölcsön nőttem fel, mégis a székrekedés miatt 20 éves koromban már olyan aranyerem volt, amit alig tudtak megműteni. (Sportoltam, rendszeresen). Felnőttkoromban sem változott semmi, legfeljebb annyi, hogy kevesebb a mozgás. A baj az, hogy menet közben a stressztől kikészült a gyomrom, meg fura módon allergiás lettem egy csomó dologra. Szinte minden felfúj, így a rosttal óvatosan kell bánnom. Fehér kenyeret nem eszem, csak grahamet, kefir, joghurt (sajnos csak a kifizethetőre van pénzem, azaz a Mizora és testvéreire), cukrot kizárólag a reggeli capuccinómban fogyasztok, mondjuk, nem iszon túl sokat, de ennek oka van, mert egyszerűen nem kívánom, és ha több vizet vagy teát iszom, mint amennyi jólesik, hányingerem van és visszajön. Napi másfél liter, néha kettő. Nem vagyok zabálós, mondjuk, fehér natúr húsból, zöldségből és kefirből eszem "sokat", naponta négyszer-ötször, és nagyon lassan, alaposan rágok. Mégis székrekedés. Mondjuk, családi, mindkét szülőm fizikai munka mellett ettől szenvedett.

A problémám az, hogy 1/4 Phenolphtaleinnel van reggelente székletem, elég kiszámítható, viszont néha kétszer, néha négyszer kell elmennem tőle reggel. Most készülök dolgozni, bélműtét után vagyok, nem nagyon szabad sem a székletet, sem a szelet tartogatnom. Viszont ha van szél, az hangos...  Valaki tudna valamit ajánlani, ami amikor már "baj van" (valami makacsul belém sül), hirtelen produkál gyors hatást, viszont nem egész napos a hatása? Régebben beöntést adtam magamnak, de azt most a műtét után nem forszíroznám. Orvost senki ne ajánljon, ahol lehetett, már megfordultam, a sablont kapom: sok folyadék, sok rost, sok mozgás.

enterosgel Creative Commons License 2012.10.19 0 0 122

Az anyagcsere bélben zajló folyamatainak megbomlása mind betegségeket és rendellenességeket előidéző tényező, hiszen a szervezet érzékenyebben és intenzívebben reagál ilyen esetekben. Ezért a bél méregtelenítése és a bél mikroflóra nomalizálása igen kivánatos a betegségek komplex kezelésében.

Erre nyújt megoldást az Enterosgel, mely eltávolítja a szervezet számára káros anyagokat, de nem veszi fel a szervezet számára hasznos összetevőket.

Felhasználása igen sokrétű:

émelygés, rosszullét ellen, terhességi rosszullétek ellen

vírusos, bakteriális fertőzésekre, megfázásra

allergiára, bőrbetegségekre

gyomorpanaszokra

másnaposságra-segít gyorsan felszívódni az alkoholt

fogyókúrához, méregtelenítésre

kozmetikai kezelésre

Mégtöbb iformációt az alábbi oldalon olvashattok és a LEGJOBB ÁRON itt juthattok hozzá:

http://enterosgel-szakuzlet.hupont.hu

Galagonya1007 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 121

Ez borzalmas, ami veled történt, de örülök, hogy végül sikerült kórházban megoldani a problémát, és nem lett nagyobb baj.

Nálam is gyakori probléma a székrekedés, próbálkoztam már sok mindennel, van ami jobban használ, van ami kevésbé. De gondolom, ez szervezetfüggő is. Viszont nemrég volt egy béltükrözésem, ami előtt rendesen ki kellett pucolni a beleimet, na már vártam is, hogy akkor most keserűsó, meg beöntés, ilyenek jönnek. De Picoprepet kaptam, elég volt előző nap délutántól meginni a két tasak tartalmát vízzel hígítva, és komolyan mondom, jobb volt, mint bármelyik hashajtó. Segített és nem gyötört meg, és nem volt szükség utána még beöntésre is.

Előzmény: Törölt nick (120)
babaji Creative Commons License 2012.06.10 0 0 117

Legtöbbször elég a gumi beöntő pumpa.

Azt hiszem körtefecskendőnak is hivják.Patika.

http://gyogyaszati.hu/termekek/apolasi-termekek/6/higienia-az-agy-korul/88/page=1

Előzmény: guminadrag (115)
babaji Creative Commons License 2012.06.10 0 0 116

- Fontos hogy lehetőleg mindig ugyanazon időszakban,mondjuk reggel a felkelés után üljünk a WC-re a szervezet is "szoktatható" beidegelhető,ki lehet a rutint alakitani.

- A rostdus táplálkozás is segithet : félbarna kenyér,barna liszt barna cukor.friss bő-leves gyümölcs.

- Egy k e v é s k e szeszesital javitja az étvágyat lád aperitiv és segiti az emésztést.

- Nálam a reggeli feketekávé is beválik.

- Illetve ha a jobb oldalamon alszom vagy reggel azon mozgolódom.

- Lélektani hozzájárulás ha tudatositom a jelen itt és most alakitható van esély és veszély,a multba  azonban vissza nem mehetek azt dolgozzuk fel szépen és ENGEDJÜK EL !

- Az emésztéshez folyadék kell.Sajnos a legtöbb ember szomjuság-érzéke satnya,nem érez szomjuságot miközben a szervezete igényelné. Táplálkozásunk része legyen a l e v e s is. Ihatunk sima csapvizet  / nem szégyen :))) / mondjuk kevés citrommal.

Előzmény: guminadrag (115)
guminadrag Creative Commons License 2011.12.03 0 0 115

A székrekedésre  a leg megfelelöbb megoldást javasolnám!!! A hagyományos régi és bevált  langyosvizes szappanos BEÖNTÉS!!!! Még senkit nem hagyott cserben. Gyerekkorban és felnőtt korban valamint az öregeknek is a leg hatásosabb legjobb módszer. Szóval beöntést adni!! Nemhiába nagyon régóta alkalmazzák! És mindig bevált!!!!

gemento Creative Commons License 2011.09.16 0 0 114

Gyakori probléma nálam is a székrekedés. Vastagbéltükrözésre kellett mennem és hát előtte szükséges volt egy alapos béltisztítás.

Na ettől aztán beparáztam. Hogy fog ez nekem menni??? De rendes volt a doki, mert kiírta a Picoprepet, ami tényleg nagyon jól kitisztított és azóta is könnyebb lett a székletűrítésem.

ayurveda55 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 113

Szia, én nem vagyok olyan nehéz helyzetben mint te, de talán pár tanácsom beválik számodra: ha már ilyen sok gyógyszert szedsz, legalább próbáld meg a napirendedet szigorúbban tartani: reggel korai kelés, este időben lefeküdni, hat után már ne egyél semmit. Mindenképp ügyelj arra, hogy sok rostos ételt fogyassz, mert az sűríti a székelést, és "könnyebb" is a "dolog". Ha van kedved, nézd meg milyen dósa típusba tartozol, és akkor azokat az ételeket fogyasztva könnyebben tudsz harmóniába kerülni saját magaddal. www.calendula.hu

Előzmény: Törölt nick (112)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 111

Szia!

Én megértelek, és Lonelyt is, nagyon mérges vagyok, mikor azt mondják, hogy valaki csak azért depis, kényszeres, fóbiás, agyal, stb.  mert túl sok ideje van, túlságosan jódóga van.

GYere át a kényszerbetegség fórumra, ott jobban pezseg az élet, Lonely is ír oda, hátha segíthetünk egymáson. :)))

Az meg igaz, ha nincs mindennap nagy dolog, az még nem olyan nagy baj, nekem is csak 2-3 naponta van, pedig nincs "ilyen bajom".

Esetleg megpróbálhatnád, hogy egyszer leméred az időt, meddig vacakolsz a budin, mondjuk, 20 perc, akkor legközelebb beviszel egy kis órát, és nézed, hogy most azért is csak 19 percig fogsz. Hidd el, menni fog. Nem történik semmi baj.

A következő alkalommal:   18 perc,   aztán meg:  17 perc.

És így tovább, szép lassan, nem kell siettetni, míg le nem tudod tornázni  3-4 percre.

Na sok sikert, várlak amott, ha gondolod. :))

Üdv.

Előzmény: EnderW (110)
EnderW Creative Commons License 2011.06.11 0 0 110

Hát nem semmi az, ami itt folyik vagy éppen akadozik.

Kicsit hasonló cipőben járok én is mint Lonelym, bár nálam nem ilyen szélsőséges a dolog, de az átlagnál többet ülök benn és tovább törlök. Hú, ez aztán a téma, de higgyétek el, ez komoly gondot okozhat a mindennapi életben. Bár én tudom, hogy ez nálam kényszeres és hidd el Lonely, vszleg nálad is. Teljesen megértelek, min mész keresztül és még én is tiszta paprika lettem némelyik hozzászólástól.

Hagyja el a gyógyszereket??

Egy szívbetegnek is mondanál ilyet?

Ugyanolyan betegség, nem csak túlsokidőmvanezértráérekagyalni hiszti.!!!!!

Lehet, hogy egy mezei depis vagy fóbos idővel, amikor már nem erősek a tünetei abbahagyhatja, de van, aki olyan helyzetben van, hogy gyógyszer nélkül rosszabbul lenne - pl. én is.

A mozgás, étkezés stb mind sokkal jobb ötlet, mint a hashajtó - ez tény.

Az antidepik is okoznak problémát, a nem mindennap bekövetkező ürítés nem halálos - ezek is tények.

És Lonely, talán van benne kényszer is...

Ti többiek pedig, hát örüljetek, hogy nincsennek kényszeres rituáléitok és gondolataitok!!! Mert aki ezt megtapasztalja, az már nem képes kiröhögni a másikat, legyen akármi a rögeszméje.

Oh, és nem kötelező olvasni, ugye ez is tény.

Egyébként szép és megkönnyebbülős napokat mindenkinek :-)

nem érek rá Creative Commons License 2011.03.14 0 0 109

Szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben, úgyhogy passz...

Mindenesetre figyelmeztető jel kéne hogy legyen, ha az autópályán mindenki szembejön...

Amíg nincs betegségtudata, addig gyógyulás sincs. Szerintem.

Ajánlanám Csernus dr-t... Lehet, ha ő ráordibálna, összesz.rná magát. De legalább a székrekedés megoldódna. :-D

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 108

És egy kényszeres mitől látja be szted, h kényszeres?

Előzmény: nem érek rá (106)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.13 0 0 107

Antisystem 94-es hsz-át megértetted?

Szerintem ott a megoldás!

Előzmény: Törölt nick (99)
nem érek rá Creative Commons License 2011.03.13 0 0 106

Amíg be nem látja, hogy ez az egész órás törlősdi egy kényszeres betegség nála, addig hiába találunk ki újabb és újabb megoldásokat...

Ugyanis erre NINCS megoldás. CSak az, amit Antisystem írt. Kiválóan!

Előzmény: sanyi a szomszédból (104)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 105

Á, a 2éves már az enyémet is ki akarta törölni :-DDDD

Előzmény: sanyi a szomszédból (104)
sanyi a szomszédból Creative Commons License 2011.03.12 0 0 104

Más ne is haragudjál de egy gyerek 3,5évesen megtanulja hogy kell tisztára törölnie a valagát...

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 103

Hazudni viszont pofátlanság: azt mondani, h segítség kéretik, közben meg csaqk nyavalyogni akarózik, az igenis pofátlanság, mert hazugság. Márpedig már elég régóta határozottan azt hiszem, h hazuccc.... különösebben nem is érdekel, bár annyiból izgat, h az érdekelne, h miért teszed. De kétlem, h elég őszinte vagy, h ezt elmondd nekem, úh ennyi.

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 101

Ahogy elnézem, itt jópáran jobban értjük a problémádat, mint te magad.

Azon gondolkodtál már, h mi lenne, ha nem csak nyavalyogni járnál ide, hanem igyekeznél megoldani is a dolgokat?

Hány ötletet kaptál itt? Hány ötletet próbáltál ki? Nem gondolod, h pofátlanság mások idejét, energiáját lekötni a nyavalygással, miközben magasról tojsz arra, amikor megoldásokat javasolnak?

Nem gondolod, h szimpla ostobaság, uazt hajtogatni (mármint, h télleg 1h lenne szükséges, mikor bmelyik gyakorló kisgyerekes anyuka kimosdatna a legnagyobb szarból, még akkor is, ha már elkented magadon tetőtől talpig? Hány gyereket pelenkáztál és fürdettél már?

Miért nem kéred meg anyádat, h letakarítson, ha te ezt nem tudod tisztességesen? Miért nem kéred meg, h megtanítson végre normálisan kitörölni, ha már ezt elmulasztotta óvodáskorodban? És ugye tudod, h mindezen kérdéseknek csak akkor lenne értelme, ha a dolgot vban meg is akarnád oldani, és nemcsak nyavalyogni?...

Előzmény: Törölt nick (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!