Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.29 0 0 183

A DB tiltólistás vonatai, ezekre nem érvényesek a FIP kedvezmények:

M62-166 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 182

Sziasztok!

A Brit vasutakról van valakinek tapasztalata? A FIP szabadjegyet elfogadják ingyenes utazásra? Mert kiváltottam, a képet kiküldtem kint élő rokonnak, hogy kérdezze meg, de egyik pénztárban azt sem tudták mi ez és végül 50% kedvezményt jósoltak rá, a másik pénztárban már derengett nekik valami, de ott is csak odáig jutottak, hogy talán (?) valami kedvezményt ad... De ingyen utazás nincs. 

Felhasználói tapasztalattal rendelkezik valaki? 

Másik: Bp-Párizs: Zürichben lenne 7 percem átszállni a TGV-re. Bevállalható? Magyar viszonyok között meg sem fordulna a fejemben, de "A nyugaton" ez elérhetőnek tűnik? TGV-re kell felárat váltani? Ha lekésem érvényesítik a következőre? 

zzolika84 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 181

2 éve utaztam Londonba Csalagúton át, akkor FIP igazolvánnyal 50 % kedvezmény volt, kb 8000 Ft körüli volt így a jegy Brüsszelből Londonba. A Keletinél lévő Wastelsben (9 vágány mellett) vettem meg a jegyet, ott végtelenül segítőkészek.

Norvégiával kapcsolatban van valakinek élménye, hasznos tanácsa, stb? fel szeretnék egészen Bodoig utazni Osloból. Helyjegyet kell FIP jegy mellé venni stb? előre is köszönöm a válaszokat.

Előzmény: B.K.Csaba (179)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.01.17 0 0 180

Nincs mit!

Egyébként a fordítás (általam) ott volt az idézett szövegrész alatt. Az EVVK-nál kéne megpróbálni érdeklődni a Thalysra vonatkozó kedvezményekről, ők kapcsolatban állnak francia vasutasokkal (is).

Én sajnos ennél kimerítőbb választ nem tudok adni, mert a lentebbi hivatkozást is nagyon nehezen találtam meg, ráadásul engem valahogy nem vonz sem Franciaország, sem a TGV, így nem is terveztem, hogy valaha is utazzam arrafelé.

Előzmény: B.K.Csaba (179)
B.K.Csaba Creative Commons License 2014.01.15 0 0 179

Tisztelt sünöcske köszönöm a  segítséget sajnos nem tudok angolul de google fordító segítségével  most értettem meg,hogy a fip jegyünket nem vehetjük igénybe Paris

brüsszel között a thalys vonatra.Még egy kérdés ha a fip igazolványt kiváltjuk akkor szerinted milyen kedvezményt vehetünk igénybe, mert ez nem derült ki számomra?

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.01.15 0 0 178

A szabadjegy nem érvényes rá!

Előzmény: B.K.Csaba (177)
B.K.Csaba Creative Commons License 2014.01.15 0 0 177

Tisztelt sünöcske,köszönöm a gyors választ de ettől sokkal okosabb nem lettem, én arra lettem volna  kiváncsi,hogy fip szabadjeggyel Párizs  Brüsszel között mennyibe kerül a Thalys vonatra a helyjegy,abban bizom valaki olyan olvassa aki már utazott

és tud nekem felvilágosítással szolgálni.

Üdv:B.K.Csaba

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.01.15 0 0 176

Viszont hamár homár, a munkanapokon Praha-Masarykovo és Praha-Čakovice között közlekedő S34 vonalra érvényes-e a FIP szabadjegy? Ezt ugyanis nem a ČD, hanem a KŽC Doprava s.r.o. üzemelteti: http://vlaky.kzc.cz/cz/mestska-linka-S34-praha-masarykovo-nadrazi-praha-cakovice

Mondjuk ha nem is érvényes rá, PID napijegyet amúgy is váltanánk a villamosok miatt, ami viszont érvényes ide. Csak nem mindegy, hogy mindegy mit mutatok a mozdonyvezetőnek (ő ellenőrzi a jegyeket is), vagy nem mindegy :)

Ez de szép mondat lett :D

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.01.15 0 0 175

http://www.seat61.com/rail-staff-priv-travel.htm#.UtZsx9LuJyI

Itt azt írja, hogy:

• Note that these International Free Coupons don't work at all on Eurostar (London-Paris, London-Brussels), Thalys (Paris-Brussels-Amsterdam/Cologne), Lyria (Paris-Switzerland), Thello (Paris-Italy sleeper trains) or Paris-Italy TGVs, plus a handful of other services, as these offer special FIP Leisure Fare with the FIP Reduced Rate Card instead.

Azaz "A nemzetközi szabadjegyek nem érvényesek az Eurostar (London - Párizs, London - Brüsszel), Thalys (Párizs - Brüsszel - Amszterdam/Köln), Lyria (Párizs - Svájc), Thello (Párizs - Olaszország hálóvonat) vagy Párizs - Olaszország TGV járatokon és még egy pár egyéb járaton sem, mivel ezekre FIP Leisure Fare (FIP Szabadidő díjszabás) érvényes a FIP igazolvánnyal rendelkezők részére."

Fura viszont, hogy a Thalys honlapján még erről se látok egy kukkot sem leírva.

Előzmény: B.K.Csaba (174)
B.K.Csaba Creative Commons License 2014.01.15 0 0 174

Sziasztok Áprilisban utazunk Párizsba,Úgy tervezzük hogy Párizsból átmegyünk

Brüsszelbe Thalys vonattal,tudna valaki felvilágosítást adni ,hogy mennyibe kerül a helyjegy?A neten csak a komplett jegy árát lehet megnézni,itthon a nemzetközi pénztáraknál probálkoztam,de nincs jogosultságuk.

Üdv:B.K.Csaba

umea.. Creative Commons License 2013.11.19 0 0 173

Jó hírt tudok közölni. A következő évben is megmarad a FIP kedvezmény változatlanul. A közeljövőben újítják meg a szerződéseket.

http://www.vsz.hu/images/PDF/fipjohir.pdf

v43 1111 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 172

köszi a segítséget, de nem rómába megyek. Azt tudtam, hogy a Rj-ket 2. osztályon igénybe lehet venni. helyjegyet a villachból udinébe közlekedő rex vonatra nem tudom, hogy megéri-e venni. Azt nem tudom még hogy ausztriában az obb hivatalos menetrendjén sima buszként feltüntetett járatokon (bus xxxx) mennyi lehet egy jegy? vagy egyáltalán ott km-re vagy csak egy útra mint a helyijáratokon adnak jegyet?

a válaszért előre is kösz!!!

Makaay001 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 171

Szia!

Én úgy tudom, hogy igénybe lehet venni a Regionale vonatokat, legalábbis mi igénybe vettük, 2 hónapja (Rómába voltunk). Azt hogy vajon a gyors regionale-ra is lehet azt sajnos nem tudom, szerintem igen.
Ha csak Ausztriába utaztok akkor nem kell helyjegy sem pótjegy - kivéve pár IC -, ki lehet használni a Railjet és egyéb vonatokat.
Viszont ha Ausztriából- Olaszba mentek akkor érdemes helyjegyet venni. Amúgy mi Olaszba a regionális vonatoknál egyetlen jegyvizsgálóval sem találkoztunk, aki kezelt volna. Ha esetleg Rómába mentek pont akkor tudok segíteni.

Előzmény: v43 1111 (170)
v43 1111 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 170

Sziasztok!

Olaszországba utaznák fip-jeggyel és nem tudom, hogy az R-betűs (regionale és regionale veloce, regionális és regionális gyors) vonatokat igénybe lehet e venni a jegyemmel.

Ugyanezt kérdezném Ausztriánál is az R-betűs vonatoknál.

Előre is köszönöm a válaszokat.

umea.. Creative Commons License 2013.06.20 0 0 169

A FIP szabadjegyen 4 szelvény van. Ha az elsőre ráírod a dátumot, akkor azzal HegyeshaloM  állomáson  ki tudsz lépni és másnap éjfélig (vagy akár a kiutazás napján) vissza tudsz jönni. A második szelvénnyyel   Hegyeshalom állomásról a szabályzat szerint már nem léphetsz ki.  Itt  a fórumon már korábban javasoltam, hogy a második (3-és 4-ik) szelvénnyel Sopronból ki lehet lépni, mert Soprontól Ebenfurthig a GYSEV vonalra is érvényes a MÁV  arcképes igazolvány. Ez esetben Ebenfurth-tól mehetsz tovább bármerre Ausztriába. A visszaút lehetséges Hegyeshalom felé is a FIP szabadjeggyel..

Hogy mennyire veszik komolyan az osztrák kalauzok a dolgot, azt én nem tudom, nem is próbáltam meg.

Van még egy lehetőség, tipp. A Győrből induló piros vonatot kell használni és Bruck ad.Leitha állomásig FIP igazolványra  venni félárú jegyet. Bruckban leszállni és egy másik vonattal menni tovább a FIP szabadjegyeddel, ahova akarsz.

Előzmény: gaboradam9699 (168)
gaboradam9699 Creative Commons License 2013.06.20 0 0 168

Sziasztok!

Hegyeshalmon szeretnék megszálni és naponta Ausztriába utazni.Mennyire veszik a kalauzok komolyan hogy a FIP szabadjeggyel csak egyszer lehet az adott országba beutazni?

streszi Creative Commons License 2013.06.13 0 0 167

Sziasztok!

Olaszországról szeretnék érdeklődni az arrafelé rutinosabbaktól. Olvastam ilyeneket hogy több vasúttársaság van ott, illetve egy ismerősöm a hely és pótjegyekre hívta föl a figyelmem, hogy sok pénzt kiszedhet az ember zsebéből fölöslegesen. Mely társaságokra érvényes a fip-jegyem, a trenitalia menetrendjén ezt hol találom illetve az adott vonat helyjegyköteles-e? Ha valaki tud hagyományos vonalakra bontott olasz menetrendet linkelni apró piktogramokkal az lenne a legszebb. Köszönöm!

umea.. Creative Commons License 2013.05.16 0 0 166

Reteszernek köszönöm. hogy elolvasott, szívesen, máskor is.

Előzmény: umea.. (165)
umea.. Creative Commons License 2013.05.10 0 0 165

A FIP jegyeket általában 3 héten belül megküldik az igénylőnek. Fogsz kapni 3 drb jegyet (Szlovák, Cseh és Német) E jegyeken van  4 -4 szelvény. Be kell írni még lehetőleg induláskor a dátumot, de fordított sorrendben. Pl. mai nap. 10.05.13. Egy egy ilyen szelvény az utazás napját követő 24-óráig érvényes. Gondolom, hogy 2013-ra érvényes FIP igazolványod már megvan.  Ezt is magaddal kell vinni,  bár ritkán kérik.

Visszautazáskor vagy tovább utazáskor ki kell tölteni a második német szelvényt és ha hazajössz, akkro a cseh és a szlovák jegy 2-ik szelvényébew is be kell írni a dátumot. (a minta szerint) Ha még utazgatsz országo(ko)n belül, akkor  majd a 3-ik vagy 4-ik szelvényt kell felhasználni. Arra ügyelj, hogy ha időzöl és utazgatsz országon belül, a 4-ik szelvényt rezerváld a hazautazásra.

Üdv.

Előzmény: Reteszter (162)
Reteszter Creative Commons License 2013.05.10 0 0 164

Köszönöm! :)

Ambzso Creative Commons License 2013.05.09 0 0 163

Ülve utazod végig és kötelező helyjegyes a vonat akkor igen vegyél helyjegyet. ha nem kötelező helyjegyes ...ne költss feleslegesen.

Fekvőhelyes kocsival gondoltál utazni vagy háló kocsival? Oda nem kell helyjegy csak a fekvő vagy háló jegy!

Ha van időd még az utazásig kiválthatod a FIP igazolványt is... néha szokták kérni a szabdjegyhez de nem tartozéka.

Igen a Fip Jegy alján a vonalra rá kell írnod a neved...

1-2 hét az átfutás..de az igénylő lapon rá írtad a tervezett indulást..(remélhetőleg hamarabbi dátumot mint a tényleges indulás napja...,általába azt szokták figyelembe venni.!

Összegezve 2 hét után hívogathatod a ÜSZI-t hol a jegyed...

Előzmény: Reteszter (162)
Reteszter Creative Commons License 2013.05.09 0 0 162

Sziasztok! Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni, látom van bőven tapasztalatotok. Most fogok először FIP-el utazni, de az ügyfélszolgálaton nem voltak valami segítőkészek így elég homályos a dolog...

Drezdába utazom Hungaria EC-vel. Jól értelmezem, hogy 3 db lapot kell kitöltenem (Szlovákia, Cseho, Németo) és vennem kell 3 db FIP jegyet (megvettem). Ehhez a helyjegyet teremészetesen meg kell vennem és ennyi? Van még valami teendőm, rá kell írnom valamit utazásnál vagy ilyesmi? Ezeken a helyeken elfogadják, nem szokott probléma lenni belőle? Munka ügyben megyek 31-én. Azt mondták addig meg fogom kapni, de nincs sok idő. Mennyi idő szokott lenni az átfutás? Tudom,jóó sokat kérdeztem... :)  Köszönöm szépen! 

Ambzso Creative Commons License 2013.05.06 0 0 161

Tény, de vasutas - kollega alá nem vág -íratlan szabály (amit itthon nem szoktak be tartani mindig )

Többször fordult elő, hogy hogy Dániát jártam meg 1évben többször. ugyanabba az irányba és meg sem szólaltak...

Előzmény: umea.. (160)
umea.. Creative Commons License 2013.05.06 0 0 160

Én azt hiszem, hogy a kiadó ország felől lehet csak az első szelvénnyel kiutazni. A kiadó ország a MÁV.  (A menetjegyfüzetbe van befűzve (akár több országba is) a szabadjegy.

Jómagam Ausztriába több, akár 4 alkalommal szoktam kiutazni. A második és a többi kiutazásom Sopron felé történt, tehát nem a MÁV, hanem a GYSEV vonaláról léptem ki. Visszafelé mindig Hegyeshalomnál léptem be. Szerintem az érvénytelenités nem jogos, az érvénytartamon belül egy egy országba többször is be lehet utazni.

Előzmény: Tastam (159)
Tastam Creative Commons License 2013.05.05 0 0 159

Hivatalosan valóban csak egy kiutazásra érvényes, amikor hazajössz, az utolsó külföldi kalauznak érvényteleníteni kellene a megmaradt rubrikákat (áthúzni). De mivel ezt nem szokták megtenni, sokan csinálják azt, hogy valameddig váltanak jegyet és onnan átszállással folytatják az utat a FIP-jegyükkel. De az egyszeri kiutazás a többi szelvényre is érvényes. Én egyszer megtettem azt, hogy éjszaka kimentem Németországba, utána következő éjjel visszajöttem Ausztriába. Ott töltöttem pár napot, utána egy éjjeli vonattal ismét Németországba utaztam. Ez alkalommal a jegyvizsgáló-váltás után a második (!) kalauz belekötött és elmagyarázta, hogyha egyszer már elhagytam vele az országot, akkor nem jöhetek be ugyanazzal a jeggyel újra. Én meg adtam az értetlent és kis idő után otthagyott.

Előzmény: ggavril (157)
Makaay001 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 158

Szia!

Szerintem cask egy kiutazásra szól, viszont ha kimész - mondjuk Bécsig -  jeggyel, akkor már onnan használhatod újra. 

Előzmény: ggavril (157)
ggavril Creative Commons License 2013.04.19 0 0 157

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne: van FIP szabajegyem Franciaországig (ÖBB, DB, SNCF) június 7-ig érvényes, viszont egyszer már voltam kint vele, ellenben maradt ugye 2 rublikám a 4-ből. A kérdés az, hogy mehetek-e vele még, vagy csak egy "kiutazásra" érvényes?

glooori Creative Commons License 2013.02.26 0 0 156

Sziasztok!

Görögországban az athéni repülőtérről induló TRAINOSE járatain is használható a görög FIP szabadjegy?

A válaszokat előre is köszönöm

480 025 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 155

A szabadjegy megszűnik. Az 50% megmarad

Előzmény: hajakend (151)
/Dsa/ 1932 Creative Commons License 2013.02.12 0 0 154

A MÁV-nál lehet,de szerencsére a Gysev-nél marad továbbra is!

Előzmény: SÜNÖCSKe (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!