Heti egyszer járok Ausztriába 60 km-re. Eddig ötször voltam. Ha még idén 4-szer elvisz, én azt mondom ez a világ legjobb robogója :). Ha kínai ha nem. Szurkoljatok!
Amúgy
Linhai hawk (kis herceg)
4t
2,2 Kw, 3 lóerő
70 km/h gps-es mérésem végsebesség. Igaz az osztrák dombokra 30-al megyek fel :) de sebaj.
sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem egy keeway f-act 50 2t robogom van.arról lenne szó hogy teker az öninditó forog a fogaskerék de mintha rossz irányba forogna mert a szabadonfutó a másik irányba zár annyi előjele volt hogy egy kicsit erőlködött az öninditó de azt hittem hogy a gumireszelék miatt ami a hajtószíjról le jött le kitakarítottam és most itt álok tanácstalanul köszi a válaszokat előre is
Köszönöm hogy segítenél,de az mit jelent hogy "2t vagy 4t".Semmit ilyet nem látok az adásvételin se az eredeti papírjain.(hozzáteszem,teljesen kezdő vagyok,motorilag.)
Azután érdeklődnék hogy a Rieju Toreo 50,az milyen gyártmány,és ha valaki ismeri mi alapján kell alkatrészt vásárolni,mert semmit nem találok róla leírásként.
Télire üres tankkal, de a rendszerben legyen üza, hogy a tömítések, szűrők ne száradjanak ki. Ha víz volt a tankban az baj, tanksapka(?),más helyre nem is tudok gondolni. Én tennék egy nagyobb szűrőt a tank és a karbi közé, azon meglátszana, ha vízet kap. >Régebben kocsinál volt hasznos egy deci denaturált szesz a tankba, az kis vízbuborékokra bontotta a vízzsákot, és a motor meg elhasználta.Utána nem volt gond.>Üdv
Első körben a karburátorba belépő benzincsövet húzd le, edénybe engedj a benzinből, vizsgáld meg.(kosz,víz,levegő-buborék stb.)Aztán vedd le a karburátort úgy, hogy az úszóházat is lebontva lásd a tartalmát a háznak. Szintén kosz, víz, stb)Tisztitsd ki a karburátort,nézd át a benzinszűrőket. Nekem kettő van beépítve, a vákumos csap előtt és a karbi előtt. Mindenhol buborékmentes, tiszta üza.kell hogy legyen. Végső esetben tank le, tisztítás. Üdv
Ha tud valaki segíteni az alábbi problémában: Explorer 50cm3-s robogó útközben egyszer csak leáll, és azóta nem indul. Önindító hajt, szikra van, de a gyertya száraznak tűnik. Benzint befecskendezni még nem próbáltam. Ami érdekes, hogy a leállás óta a világítás sem működik, csak index, és féklámpa, kürt.Mi lehet a hiba?
Szia.Köszönöm a választ,idő közben rájöttem már sok mindenre, a szerelő a fojtás kiszerelése miatt kellene,szerencsére nincs még baja bár még csak 100km mentem vele:)
Elakadtam a kínai robogóm javításában, segítséget szeretnék kérni.
Motowell Magnet 4T robogóm egész idáig jól működött, egyszer csak, szinte egyik pillanatról a másikra, elment az erő, nem pörög ki. A motor maga a BN139QMB (ZN50QT).
Gyönyörűen beindul, ketyeg, látszólag jó, de ha megyek vele, semmi erő, nem akar pörögni, sőt olyan hangja van, mintha a gyújtás maradna ki, olyan dadogós már közepes fordulaton.
Amit megnéztem: benzin van, benzincsap (vákumos) jó, karburátor tiszta, úszó elzár, fúvókák tiszták, légszűrő rendben, van erős szikra, szelephézag rendben, olaj rendben (cserélve is lett), kipufogó nincs eltömődve (levett kipufogóval is dadog).
Egyszerűen nincs ötletem, pedig életemben rengeteg motort szereltem.
A gyertyát kicseréltem másik használtra, semmi változás, de ma veszek újat és kicserélem, hátha nagy fordulaton nem ad szikrát. Nem tudom a gyújtáselektronikával nem lehet-e ilyesmi gond.
Esetleg a szelephézag kicsi volt (minimálisat állítottam a kipufogó szelepen, de előtte is volt szelephézag) és beéghetett a szelep?
Sziasztok. Most vettem egy 2014. es F-Act Cityt,azt szeretném kérdezni hogy amikor gyújtásra adom felvillan az olajvisszajelző lámpa aztán elalszik,ugye nem ez jelzi az olaj hiányát?Ha ez menet közben égve marad akkor kell olajat tölteni bele?Továbbá érdekelne hogy milyen olajat használjak bele?Az előző tulaj elhalálozott sajnos,így nem tudom jelenleg milyen van benne.800km van a motorban,benne van még a gyári fojtás, annak ellenére hogy kínai szeretnék valami minőségi olajat adni neki,munkába járnék vele naponta 2x4km-er a tervezett cél,ha valakinek van valami jó vagy rossz tapasztalata kérem ossza meg velem,sokat barangoltam az elmúlt két napban a fórumon de csak régebbi infókat találtam ez pedig elvileg már újabb modell azoknál amikről gyakrabban szó volt. Székesfehérváron sajnos megszűnt a Keeway kereskedés és javítás így senkitől nem tudtam/tudom megkérdezni a dolgokat pedig sokminden érdekelne,kezdő vagyok a témában,ha valaki tud becsületes robogó szerelőt Fehérváron azt is megköszönném..
Üdv! Ha gyárilag erre a sebre van állítva akkor Lehet egyszerű: nézd meg légszűrő nélkül mennyit emel a suberen a gázhúzás. Ha nem nyitja ki teljesen a torkot, akkor az emelőmembránnál van a fojtás.
Üdv! Ha gyárilag erre a sebre van állítva akkor Lehet egyszerű: nézd meg légszűrő nélkül mennyit emel a suberen a gázhúzás. Ha nem nyitja ki teljesen a torkot, akkor az emelőmembránnál van a fojtás.