megoldódott...félig! A kettőstömegű volt a bűnős, de ez már valaminek a következménye lett, hogy lehullott róla. Most már használható állapotban van, de valami miatt a motor még elég egyenetlenül jár. bizonyos fordulatokon bedadog, és az EGR-t nyitja-zárja amikor dadog. Valószinű ott lesz a hiba, és a tiéd is EGR gyanús!!
Erdeklodnek, hogy azota lett-e megoldasa a tortenetnek. Nekem is hasonlo autom van es ugyanezt kezdte el csinalni. Indulas utan kb 1-2 perccel elkezd rangatni, majd 5 perc mulva abbaagyja es onnantol tokeletes. De a mai napon a szokasosnal is jobban rangatott, az ero is elment az autobol, felrealltam, es alapjaraton is razott, ami eddig nem volt jellemzo.
2004-es évjáratú passatom van és olyan problémák léptek fel nála, hogy
1. A motorjelző 120km/h sebességnél felvillan és a turbó leáll, utána gyorsítani nem lehet, ezt általában egy kis "kikormolás " megoldja, 3-ban padló egy darabig... De gondolom van ettől jobb megoldás is.
2. Ami már jobban zavar,h hirtelen gyorsításnál az ESP bekapcsolt és szinte állóra fékezte a kocsit, ez 100km/h sebességnél történt, ekkor az ESP jelzője kigyulladt és nem lehetett kikapcsolni, az autó újraindítása után az ESP-t újból ki-be lehetett kapcsolni..., majd kettesben gyorsítottam és akkor is el kezdett dolgozni az ABS magától...
ha finoman gyorsítok vele akkor semmi, ha nagyobb gázadással akkor néha bele-beledadog jellemzően bizonyos fordulatokon:1800, 2200, 2500. de ezt csinálja üresben is simán felpörgetett motorral. hibakód 0, gázolajszűrő új!
lassan cserélnem kellene a vezérműtengelyt és a hidrotőkéket.A kérdésem az lenne,hogy van e valakinek tapasztalata vagy információja,hogy melyik gyártótól vagy márkát érdemes megvenni ami jó minőségű.Néztem a gyári tengelyt (038 109 101 R) lángautónál 150ezer és az csak a tengely :(
Van egy Passatom 2001-es AXW 131 lovas PDTDI nagyobb sebességnél, gázlevételnél rángat. Ha valaki tudja mi lehet a baja kérem írjon, voltam vele több szerelőnél de egyik sem tudta mi a baja, hibakódot nem ír ki, csak nagyobb sebességnél csinálja, de ha benyomom a kuplung pedált akkor viszont nem rángat tovább. Bármilyen véleményt tanácsot szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
Most vettem egy 2002-es A6 Avantot AWX 96KW 1.9PDTDi 5-ös váltó
A kérdésem az lenne, hogy az normális e, hogy alacsony fordulatot nem szereti, 1400-1500-ig mintha szívó lenne, és utána kezd el csak turbósként húzni, valamint 2800-3000 körül érződik egy kis torpanás, majd újra húz - ez mitől lehet?
Üdv! Véleményeteket szeretném kérni! Közeljövőben autót cserélek és nagy eséllyel passat lesz 1.9pdtd motorral. Mire kellene figyelnem autó vásàrlàskor illetve mi ennek az autónak a gyengepontja 2002- 2003 évjàrat körül. Mit lehet erről a motorról tudni hallok mindenféle véleményeket. Köszi a segìtségeket előre is .
", a pdtdi az automata vagy létezik manuálisba is ?"
Mondjuk elég szűkszavúan kérdeztél, legalább a motorról írhattál volna kicsivel többet vagy akár nevezhettél volna meg mondjuk egy autómárkát..... mert van 1.4PDTDI ennél nincs automata váltó, az 1.9 PDTDI-nél van TT5-ös váltó is, és van 5-6 sebességes manuális is ahogy a 2.0 PDTDI-nél pedig DSG- váltó is van....stb...
Segítségre lenne szükségem. Octavia I. tdi-nek /131LE/ a 6 gangos váltójának kéne a váltókódja. Van egy ilyen váltóm, meg szeretném hirdetni, csak nem akarok hülyeséget írni. Köszönöm.