Keresés

Részletes keresés

BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20624

most olvaslak, az autót mivel fizetted? miért vontak le 93 eurot ha full bizti volt? Kp-val nem lehet náluk fizetni?

Előzmény: utazó61 (20617)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20623

Még a látnivalókkal nem igazán vagyok tisztában. Azt már látom, hogy ez a sziget inkább a fürdőzők "paradicsoma" mi nem vagyunk pancsolósak, de a tenger látványa fillingje, hangulata az igen. Órákig tudnánk bámulni, bambulni a tengerparton.

Előzmény: VAG (20620)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20622

Köszönöm. A kölcsönző ezek szerint nem a reptéren van, de nem is vártak? vagy transzfer volt az irodájukig?
Nem zavar minket a szűk kis utcák, legalábbis Madeirán nem zavart egy hete jöttünk haza, s nagyon élveztük a le-föl, kanyargós szűk utakat. 
Ok, megnézem az albumot

Előzmény: utazó61 (20617)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20621

Köszönöm, ez, mind igaz, de nyáron nem tudunk menni, amikor is tovább van világos. Majd esetleg mi is vissza megyünk pár év mulva, bár nem igen járunk vissza. Annyi gyönyörű hely van, s az időnk sajnos véges.

Még nem igazán vagyok képbe a főbb látnivalókkal, egyenlőre a repjegy van meg, tegnap foglaltam szállást, ami lehet meg se marad. De, Boo....on nézelődve igen csak drágák a szállások főleg a fővárosban, ja s nem nagyon találtam parkolóst.

Előzmény: almart (20616)
VAG Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20620

Hát, én sem voltam még egy hétnél tovább, de tizenvalahányszor. )) Legalább mindig van még miért visszamenni. Az autópálya ingyenes. Lehet a sziget közepén is bolyongani, mert hangulata van, de a látnivalók zöme a parttól 5-10 km-en belül van és azokat elérni leggyorsabban autópályán lehet.

Előzmény: BorsónéVica (20618)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 20619

Na, ezek a dolgok érdekelnek minket eldugott kis falvak, sziget belseje, eltévedni, akkor nem megyünk fel az autópályára. Egyébként fizetős az autópálya?

Előzmény: utazó61 (20615)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 20618

Köszönöm, sajnos több hétre nem tudunk menni. Ja, nem a pancsolás a fontos, inkább a látnivalók. Tegnap foglaltam ingyenesen lemondhatót Port d' Alcúdia településen. Ajánlataid között volt, akkor nagyon nem lőttem vele félre, bár októberig még van időm másikat is nézni. 

Előzmény: VAG (20614)
utazó61 Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 20617

Tavaly júliusban a Record Go-nál béreltünk autót. /recordrentacar.com/ 314 Eu volt egy Opel Crossland teljes biztosítással.Öt felnőttnek is kényelmes, vezetni is jó.

A szigeten a mellékutak elég szűkek, volt, ahol kitáblázták az 1,90 m-es útszélességet!

A reptéri terminál meglepően nagy, kicsit el is tévedtünk, kb. 40 perc volt, míg eljutottunk a kölcsönzőhöz.

Az élménybeszámolónk itt olvasható, a végén van egy kis album is: csereudules.hupont.hu, a Mallorca menüben.

Előzmény: BorsónéVica (20613)
almart Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 20616

Egy het szerintem keves,epp a fo latnivalok belefernek. Oktober vegen azzal is szamolni kell,hogy rovidebbek a nappalok,korabban sotetedik.

Mi 2x voltunk a szigeten,'19-ben es tavaly. Eloszor a fovaros mellett szalltunk meg,masodjara pedig Cala Millorban. Mindketszer autot bereltunk,repteri felvetellel es leadassal.

Előzmény: BorsónéVica (20613)
utazó61 Creative Commons License 2024.03.06 0 0 20615

Szia!

Tavaly nyáron voltunk Mallorcán. Elfelejtettem kivenni a navigációból az autópályák elkerülését, és nem bántam meg. Bevitt a sziget belsejébe, csodás kis falvakat láttunk, viszonylag túrista-mentesen.

Előzmény: BorsónéVica (20613)
VAG Creative Commons License 2024.03.05 -1 0 20614

Nyugdíjas tempóban egy hét minden bejárására autóval sem elég, de sok helyet meg lehet nézni. Szerintem egy helyről indulva is, ha nincs messze valamelyik autópályától, nincs értelme ennyi idő alatt költözni. Október végén még simán lehet fürödni, de ha nem az a (legfontosabb) cél, akkor például Port de Pollenca vagy Alcudia jó lehet, az egész északi részt könnyen el lehet érni, de a város is csak ~fél óra. Egyedül a délkeleti rész esik onnan ki, de egy hét alatt Sant Elm és Cala Mesquida között bárhova mentek, lesz látnivaló. Vagy Palma, onnan is egyszerű túrázni.  Vagy végül is bárhol az arenali és a magalufi angol/német antikultúr-zónákon kívül.   

Előzmény: BorsónéVica (20613)
BorsónéVica Creative Commons License 2024.03.05 0 0 20613

Sziasztok, Első Mallorca-i utunkat szervezem, október végén lesz. Autót bérelni fogunk, Túrázni nem fogunk, de a szigetet szeretnénk bejárni az egy hét alatt nyugdijas tempóban.

Egy, vagy két helyre tervezzem a szállást? 

Mit javasoltok hol keresgéljek?

 

Nem fontos, hogy nyüzsis, tengerparti legyen.

köszönöm

csipicsipsz Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 20612

Kedves VAG, lumeo!

 

Nagyon köszönöm az infókat, roppant hasznosak.

A szurdok kapcsán külön köszönöm a részletes leírást, a neten elég ellenkező információkat olvastam - egyrészt azt, hogy veszélyes, ahogy te is írod, máshol pedig azt olvastam "semmi extra".  Most inkább arra arra hajlok, egy darabig "felsétálunk" és visszafordulunk. Bár túrázósak vagyunk, sziklát nem mászunk és inkább élvezni szeretnénk a környezete nem "belehalni" :)

 

Nagyon köszi még egyszer, még azért olvasgatok és lehet még jelentkezem pár kérdéssel :)

Előzmény: lumeo (20611)
lumeo Creative Commons License 2024.02.12 0 1 20611

"Egyik nap szívesen megcsinálnánk az Escorca Sa Calobra túrát... Valaki esetleg megcsinálta ezt a túrát és működött ez a busz?"

Írtam erről régebben, most nézem 2018ban (hú de rég volt :) itt vannak fotók

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148311130&t=9090037

itt pedig részletesebben leírtam a túrát (amúgy felfelé a buszt lekéstük, és stoppoltunk)

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148311167&t=9090037

 

ami a lényeg, és azért is írtam ezt le ott részletesebben: én tényleg sok komolyabb túrát csináltam már szerte Európában, de ez konkrétan életveszélyes (és pont azért mert hiába hívják fel erre 1000x a figyelmet a táblák, nem tűnik annak és nehéz elhinni, amikor meg már ott az ember akkor meg nem akar visszafordulni)

Az egyébként tök jó hogy májusban mentek, akkor még nincs akkora hőség (ahogy leírtam, az nekünk plusz nagy gond volt, pont végig süt a nap, sokkal tovább tartott, és a felétől a vizünk is elfogyott)

Amire szintén felhívják a figyelmet, de persze ahhoz tényleg hülyének kell lenni hogy valaki figyelmen kívül hagyja, ha épp előtte esett az eső, akkor nem szabad megkísérelni, abból könnyen fulladás lehet. Ugye alapesetben alig van benne víz, de egy esőnél meg hirtelen felduzzad (olyankor elvileg szerveznek canyoningot is, vezetővel az nyilván rendben van)

És ami miatt veszélyes hogy a víz azokat a bazi nagy sziklákat úgy halmozza fel, hogy egyes helyeken nagyon nehéz lejönni mert ezek nagy, legömbölyített sziklák normális kapaszkodás nélkül. És ugyan egyszerre "csak" 6-8 métert esne az ember, csak éppen az zuhanás lenne, csupasz sziklára (erre mondom hohgy indulásnál nem tűnik veszélyesnek, hiszen a 4-500 méteres sziklafalak azok az ember fölött vannak, az tűnne félelmetesnek, de hát nem erről van ugye szó.

Máshol is voltam ilyen szurdokban, Szardínián pl. a Gola di Gorropu, csak éppen ott pl. van felügyelet. Mármint nem vezetett túra, hanem legalább a bejáratnál elmondják azt amit most leírtam, plusz azon nem végigmenni kell hanem be és ki, és egyre nehezebb (de ezt is elmondják), az utolsó harmad a brutál és veszélyes, de az amúgy se annyira izgalmas, így onnan úgyis mindenki visszafordul. Itt viszont nem lehet (valójában lehetne, csak ugyanakkora szívás)  visszafordulni, hanem fentről be és majd le a tengernél ki.

De ezzel nem lebeszélni akarlak hanem csak tényleg felhívni a figyelmet hogy ez egy olyan túra amit nagyon komolyan kell venni!

 

(mondanám még Krétán a Szamária völgyet, de abban pl. semmi technikai nehézség nincs, egyszerűen csak fárasztó mert hosszú. De ott nincsenek ezek a szikla-feltorlódások, normálisan végig lehet gyalogolni. Ráadásul még vízvételi lehetőség is van jópár. Meg az is jórészt árnyékos mint a Gorropu, ide a Torrent de Pareisbe kell az extra víz (de ahogy írtam, a május azért még nem lesz olyan durva mint a legnagyobb nyári kánikulák)

 

 

 

Előzmény: csipicsipsz (20609)
VAG Creative Commons License 2024.02.09 0 0 20610

A többit nem tudom, de Formentoron irány egyből a vége, ott süti-kávé-wc, aztán visszafelé meg lehet állni Cala Figueránál vagy a strandnál, aztán Colomer kilátó, de ami kötelező, az a Talaia d'Albercutx. Fel lelhet menni autóval, csak az utolsó 100 métert kell mászni.  

Előzmény: csipicsipsz (20609)
csipicsipsz Creative Commons License 2024.02.09 0 0 20609

Sziasztok!

 

Május közepén tervezünk Mallorára menni kicsit túrázgatni, nézelődni. Egyik nap szívesen megcsinálnánk az Escorca Sa Calobra túrát. Az interneten azt olvastam létezik egy 355-ös busz, ami 15 órakor indul vissza Sa Calobrából Escoraba a szezonban (az autót Escolában hagynánk). Valaki esetleg megcsinálta ezt6 a túrát és működött ez a busz?

 

 

Egy másik nap a Formentor félszigetet járnánk be, itt esetleg van valami bevált túratippetek? Még szétnézek a neten persze, csak hátha valaki tett itt pár órás gyalogtúrát, és tud ajánlani valamit. Illetve szintén ugyanehhez a részhez lenne kérdésem, hogy (úgy látom májusban még korlátlanul be lehet hajtani a félszigetre) milyen sorrendben javasoljátok esetleg a látnivalók megtekintését tekintettel arra, hogy hamar megtelnek az egyes látnivalóknál a parkolók. Rögtön kimenni a végére és onnan szépen visszacsorogni meg-megállva, vagy pont fordítva?

 

Illetve egy utolsó kérdés lenne a szigettel kapcsolatban. Tudtok-e ajánlani borászatokat ami/amiket érdemes lehet meglátogatni. Alapvetően szeretjük a finom borokat (a mallorcai borok nem ismertek számunkra), és jó lenne egy olyan borászatot meglátogatni, ahol szép kilátás mellett lehet pár bort megkóstolni.

 

Köszönöm szépen előre is.

Flower2000 Creative Commons License 2023.10.13 -1 0 20608

Minden nagyon gyorsan ment a palmai reptéren. Nagyon fel vannak ott készülve a tömegre. Most is rengeteg turista van. De ilyen meleg október se volt még.

Előzmény: utazó61 (20595)
kirsan Creative Commons License 2023.10.12 0 0 20607

Akkor ezt kiveséztük. Elnézést, én olvastam félre. A vonatnál van kordon.

Előzmény: utazó61 (20606)
utazó61 Creative Commons License 2023.10.11 0 0 20606

Pillanat! Én a villamosról írtam, a katedrális melletti kis utcában-Solér- nem láttam semmilyen pénztárt.

Június végén voltunk Mallorcán.

Előzmény: kirsan (20604)
kirsan Creative Commons License 2023.10.10 0 0 20605

Elnézést, figyelmetlen voltam, nem láttam azt sem, hogy valaki válaszolt. Most olvastam, hogy valaki már írta, hogy 20 perc. Ahogy előbb írtam, nálunk akkora tömeg volt, hogy az is hosszabb volt. 

Előzmény: sasa133 (20602)
kirsan Creative Commons License 2023.10.10 0 0 20604

Nálunk le volt kordonnal zárva. Ez mostanában volt. A pénztárnál digitális kijelzőn mutatták, hogy melyik vonatra, mennyi jegyet lehet még venni. Csak az mehetett át a kordonon, akinek volt érvényes jegye. Biztosan azért, mert most vége a covidnak, elszabadult mindenhol a pokol. Iszonyú tömeg egész Európában. Mi megfogadtuk, hogy soha többet nem megyünk nyáron. 

Előzmény: utazó61 (20603)
utazó61 Creative Commons License 2023.10.10 0 0 20603

Mi csak símán feltülekedtünk a villamosra, a mi kocsinkban álltunk hatan is. Menet közben jött a kalauz,tőle vett mindenki jegyet. Port Sollérban ugyan így.

Előzmény: kirsan (20599)
sasa133 Creative Commons License 2023.10.10 0 0 20602

igen, csak a villamos érdekelt, vonat most nem játszik. köszi

Előzmény: kirsan (20600)
Flower2000 Creative Commons License 2023.10.10 -3 0 20601

kosz. Akkor ezek szerint elég telefonon. A covid alatt voltam utoljara akkor meg nem lehetett. Viszont a fiatalok még most is buliznak itt. Azt hittem ekkorra lecsendesedik Arenal. Alig hogy megjottem raszoltam egyre hogy ne uljon a balkon szelere mert nem fizet a biztosito ha kizuhan. Nemreg zuhant ki egy 21 eves brit Mallorcan balkonrol.

Előzmény: utazó61 (20598)
kirsan Creative Commons License 2023.10.09 0 0 20600

Most olvasom, hogy a villamost kérdezted, az 25 perc.

Előzmény: sasa133 (20592)
kirsan Creative Commons License 2023.10.09 0 0 20599

Egy óra hivatalosan, de nálunk 5 percet késett. Plusz a villamos, ha az is érdekel. A jegyet időben meg kell venni, mert csak annyi jegyet adnak el, amennyi ülőhely van. És helyfoglalás érkezési sorrendben!

Előzmény: sasa133 (20592)
utazó61 Creative Commons License 2023.10.09 0 0 20598

Bocs, így már képben vagyok.

Kettőnknek foglalt helye volt, még itthon kinyomtattuk a beszállókártyát. Ketten szabadúszók voltunk, síma telefonos QR kód, hazaindulás előtti este intéztük.

Előzmény: Flower2000 (20596)
sasa133 Creative Commons License 2023.10.09 0 0 20597

köszi szepen

Előzmény: utazó61 (20593)
Flower2000 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 20596

Mallorcán nem lehetett eddig a telefonon becsekkolni, hanem be kellett állni ott a reptéren a sorba, hogy beszállókártyát adjanak. Azt kérdezem megváltozott-e ez. 

Előzmény: utazó61 (20595)
utazó61 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 20595

Bocs, de nem értem, milyen chekinnre gondolsz.

Előzmény: Flower2000 (20594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!