Hosszabb távon jobb a Theospirex, kevesebb a mellékhatása.
Lemonszínű egyszer felet kapott volna, az neki úgy sok volt. Az állatorvos találkozott már ilyen hatással, de nem jellemző.
Most van készenlétben egy Babyhaler készülék, ha megint köhög, ki fogjuk próbálni az inhalálást, az még jobban kíméli a szervezetét. Szimba, akit időnkét etetek, így kapja az asztma elleni gyógyszert. Megszokta, a gazdája egyedül is be tudja fújni neki.
Theospirex-et kapnak az enyémek is első perctől . Napi 2x 1/4-et . Egyenlőre bírják , bár egyet-egyet tüsszentenek/köhögnek így is . Nekünk is volt röntgen, vérvétel , szuri . Már több , mint 100 ezret elköltöttem az állatorvosnál . Drága mulatság .... Aki nem engedheti meg magának , annak a jószága szenvedhet , mire kimúlik szerencsétlen .
A Prednisolon-ra legközelebb rákérdezek a dokinál .... bár nem nagyon szeretném látni mostanában ....
A mieink is mind egész más természetűek, pedig mind Lemonszínű kölykei, két alom.
Lemonszínű is úgy tűnik, asztmás lett, bár most tünetmentes. Decemberben kezdett nagyon rondán köhögni. Kapott antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, parazitaölőt, hogy ha netán tüdőféreg okozza, ki legyen irtva. Kb. két hónapig szórakoztunk vele, a végén Predisolont kapott különböző adagokban és endoszkópián is voltunk. Még tüdőröntgen képet is tudok mutatni, bár az nem annyira aranyos, mint a telefonnal készített kép.
A Prednisolon használt. Először napi 2 tablettát kapott, egy hét múlva napi egyet, aztán napi felet végül minden másnap felet. Ezután át kellett volna álljunk Theospirexre, de azt nem bírta, rettentően felpörgött tőle. Éjjel mozdulni se tudtam, rögtön megtámadta a paplant és ha nem avatkozom közbe, széttépte volna a huzatot. Azt abbahagytuk, most nem kap semmit és egyelőre jól van.
Talán az használt, hogy a pehelypaplant és a tollpárnákat kicseréltük műszálasra, a matrac is új. Azóta van jól.
Sajnos én nem tudok betenni az enyémekről képet ... butafonom nem alkalmas rá .
Pedig jó lenne . Szépek , és egyenlőre gyógyszerrel elég jól tűrik az asztmájukat .
Ikrek , és mégsem egyforma természetűek . A fiú Mici egy szeretetgombóc , még a klotyóra is bekéredzkedik , hogy a térdemen dorombolhasson egy kicsit . Este meg általában a térdhajlatomban alszik , de előtte még a fejem alá hajtott könyökömről szemezget velem . Állandóan szemkontaktust keres .
Lánytestvére Saci , egy különleges állatfajta .... ő csak mostanában (ahogy öregszik) fedezte fel , hogy nem rossz , ha szeretgetem . Eddig csak eltűrte , most már várja/kéri a simit . Este , mikor ágyazok , ott áll és hamarabb az ágyba van , mint én . De csak 10-20 perc az élvezkedős ideje , aztán megy a nappaliba a kanapéra . Olyan gyagya , hogy azt is alig-alig bírja , ha Mici túl közel fekszik hozzá . Pedig szemlátomást Micinek igénye lenne az összebújásukra . Há' egyéniség a lelkem , az tuti .:-)
Ez tényleg tragikus, de már nem kellene erről több kép. Tedd be a linket, ahol olvashat róla, aki akar, és az előzményeket is megismerheti. Én például korábban még nem is hallottam róluk.
Szebb reggelt Mindenkinek!🖤 Megkell emlitsem cica szereto tarsadalmunk szegenyebb lett egy csodalatos emberrel a tegnapi nap folyaman...nem itthon..igaz...de nekunk a vilagon mindenhol egyutt dobban a szivunk..Chris a Happy Cat Sanctuary tulajdonosa tegnapi nap folyaman tobb mint 100 cicaval atkelt a szivarvany hidon..egy szornyu es tragikus tuz aldozatai lettek a menhelyen.Kb.200 cica tul elte,sokan korhazban vannak... Gondoljunk rajuk...
Today was a very sad day 😿 We lost a fellow rescuer 💔🐾 Chris has crossed the rainbow 🌈 bridge to be with his son and cats 🐈⬛ 💙🐾
Ernest Hemingway a leginkább "macskafüggő" író volt.
Az élet lejtőjén 57 macska tulajdonosa volt. Szerencsére a végrendeletében megemlítette a macskafarmját, a személyzeti fizetését, az állatorvosi felügyeletet és a teljes karbantartást. És az örökösök nem vitatták a végrendeletet, igazságosnak tartották