Keresés

Részletes keresés

AlexSenior Creative Commons License 2005.02.07 0 0 311

Bekanyalmirigy !

Nem szoktam zsilipelni , nem ismerem hogy viszonyulnak a zsilip feletti övezetben a ,, nagy '' motorokhoz . Amennyire tudom reggel és este van zsilipelés , vélhetően függ a vízállástól is . Én egyébként Dunaújvárosban tanyázom , itt több százas csónak állomány van és még előfordul az orosz technika minden méretben.

Előzmény: Törölt nick (309)
Riderman Creative Commons License 2005.02.07 0 0 310
Neked legalább néha válaszolnak...
Előzmény: uj tag (301)
AlexSenior Creative Commons License 2005.02.06 0 0 308

Bekenyalmirigy .

Erősen próbálkozom a kép feltevéssel !

Saját gép

Ez volna  a masinéria , az egyiken jómagam kiséretében .

AlexSenior Creative Commons License 2005.02.06 0 0 307

Üdv Bekanyalmirigy !

Utoljára az ősz vége körül voltam fent Kulcson , pecázni , kirándulni . Egyébként az öseimnek van a 6-os út melletti telekvilágban egy kisháza , oda gyakran járunk ki nyaranta , de kocsival . A vizen inkább csak a Tassi zsilip elágazásáig szoktam elmenni . Az esetek 90%-ban inkább lefelé , Dunavecse környékére járunk a haverokkal 3-4 csónak rendszeresen . Megpróbálok és is képet feltenni .

AlexSenior Creative Commons License 2005.02.06 0 0 304

Üdvözlet mindenkinek !

Néhány napja már olvasgatom a topikot , de most jelentkezem először ( remélem nem utoljára ) . Mivel az interneten is a próbálkozásaim kezdetén járok , kis türelmet ha valami nem kellően gördülékenyen megy . Magam is mintegy tíz éve rendelkezem egy ProgressM2-es testtel és rajta egy 30-as elektronikus gyujtású Viharral , mellyel a nagy dunát járom Kulcstól Bölcskéig . Horgászat és kirándulás egyaránt szerepel a repertoárban . Naggyából ennyit elsőre .

sirbedevir Creative Commons License 2005.02.05 0 0 302
Hahoooo! Megvettem a vihart a progressre! Voltam én is rákoskeresztúron, kijött a tulaj megmutatni a motorjait. Egy neptunt dícsért nagyon 40eft-ért, meg volt három öreg 23le crescent-je. Megnézegettem, megszakítósak, gyújtásszabályzás a gázkarral mint az oroszokon, ikerporlasztóik tűntek egyedül komolyabbnak, mindnek 8 alatt volt a kompressziója. Az önindítós 90 eft, a berántós 40 eft. Nem voltak meggyőzők, ráadásul 350 ccm alattiak mint a neptun, a viharénál kisebb csigával. Mivel anyós jött tegnap, hirtelen ötlettel Debrecenbe menekültem LucziFerkó barátjához egy vihart vizslatni, s nem elég hogy sikerült elkerülni anyóst, pepec motort találtam: nagyon egészben volt, önindítós, tirisztoros, 9!!! kompresszióval, hajólevéllel, bónusz csigával, gyújtással stb, elhoztam 50eft-ért. Gázkarja hiányzik, de tavaszra szerez egyet hozzá. Úgy érzem magam, mint amikor 13 évesen megvettem az első motoromat, egy kisrometet, aminek a gázbovdenjét a mutatóujjamra tekerve száguldoztam a környéken. Ja, az embernél volt egy kispolszki karburátor is a fiókban, azt tervezte ráépíteni, amikor még tervei voltak vele. Nagyon együgyű ez a saját orosz, a takarékos funkciókat valószínűleg értelmetlen hibaforrásként szergejék kiiktatták belőle anno. Mire érdemes lecserélni? Látott már valaki idegen karburátoros vihart? Mennyi benzint lehet megtakarítani vele?
uj tag Creative Commons License 2005.02.05 0 0 301

Haló emberek!!!!

Ébresztő,nemsokára itt a nyár:)))) nem nagyon jó itt magamban beszélgetni ááám!!

uj tag Creative Commons License 2005.02.03 0 0 300
Ma telefonon beszéltem Zrinyi úti emberel,és azt mondta,hogy márc közepén nyitja ki a szentélyt!
izgaga Creative Commons License 2005.02.02 0 0 299
nem lesz. Febr.2. van, a nap süt, medve retúr.
Előzmény: uj tag (298)
uj tag Creative Commons License 2005.02.01 0 0 298
Gyerekek! lessz még itt nyár végre valahára??? már úgy pácolnám a ladikom:)))
uj tag Creative Commons License 2005.02.01 0 0 296
Hali kedves topicos barátaim! It vagyok ám csak elkapott az influenza vagy mi a kórság,és hát takny-nyál foly... és nem lát képernyő:)))))
dunaimentők Creative Commons License 2005.02.01 0 0 295

Hát elég szomjas fajzatok!

A kissebbik jendrassik 2 hengeres kurblis, a nagyobbik 4 hengeres, légindítású.

Mindkettőn van dekompresszor.

az a két nagy, ami a képen kétoldalt van az meg 6 hengeres légindítású, változtatható forgásirányú LÁNG.

(az a fószer meg abban a nagyon színes kabátban én vóónék..:-))))   )

a segédgépek áramot termelnek, ezért a fogyasztásuk nagyban függ attól, hogy csak a világítás működik, vagy éppen megy a kompresszor, a hűtők, a vontacsörlő, meg az a sok szivattyú, meg minden más okosság, amivel a gépház tele van zsúfolva.

Előzmény: Törölt nick (293)
Riderman Creative Commons License 2005.02.01 0 0 294
Én meg azt hittem, hogy úgy pörög, hogy észre sem vettétek a 247-et. :-)

Erről a kurblizásról az a videó jutott eszembe, ahol egy repülőt tekernek be ketten. :-)
Előzmény: Törölt nick (287)
smith Creative Commons License 2005.01.31 0 0 292
Mondom, hogy nem fotóztam a géptáblát! Talán 196x. Ha a hajóval egykorabeli, akkor 1962 lehet.
Előzmény: Törölt nick (291)
smith Creative Commons License 2005.01.31 0 0 290
Ő volna az:
Dekompresszoros, nem fotóztam a géptáblát, de ha jól emlékszem 1000 1/min a max fordulata.
Az előző képen látható hathengeres Lángokat viszont nem benzinessel, hanem 25bar-os sűrített levegővel indítják, igaz, nekik 300 1/min a teljes erőn a fordulatszámuk.
Előzmény: Törölt nick (289)
MALWIN Creative Commons License 2005.01.31 0 0 288

Na ja,

tegnap Dunaimentők kollégával egyetemben két nagy keleti "csónak"motort élesztettünk...:-))

nyilván kicsit fáradt ő is, azé' a Jendró kurblizása embert próbáló feladat volt...:-)) 

Előzmény: Törölt nick (287)
izgaga Creative Commons License 2005.01.31 0 0 286
HalI! A www.boat.vladivostok.ru címen van egy menüpont, hogy motorok, majd
azon belül hazai csónakmotorok, majd azon belül vetyerok (ez már lehet, hogy
oroszul) és ott találsz részletes gyári leírást is.
Előzmény: kismiki (285)
kismiki Creative Commons License 2005.01.31 0 0 285

Hali Bekanyalmirigy

Köszönöm a segítséget. Sajn a 2 adattáblát nemtom elolvasni, túl kicsi a felbontása. Légyszíves küldd el nekem a kismiki@freemail.hu  -ra nagyobb méretben

Előzmény: Törölt nick (282)
kismiki Creative Commons License 2005.01.30 0 0 281

Szervusztok

Elgondolkodtam egy Vetyi8 beszerzésén. Hozzáértő ember tanácsára gyertya-gyertyakábel-karburátor-alsótömítés cserével indítanék.

Ismeri a Vetyerok 8 karbi adatait vki a csapatbólól? A torokméret, a fúvóka méretek és a felfogató csavarok távolsága/átmérője érdekelne. Gyári rajz is jólesne.

Mi a legvékonyabb keverék TCW-3 adalékkal, amivel nem kockáztatom a motor besülését folyamatos padlózással sem? 40-50-60?

Mekkora a max ajánlott fordulatszám? Ehhez kapcsolódva mekkora a propeller választék, milyenek az árak?

Milyen hőértékű gyertya a gyári ajánlás? Melyik NGK, Champion, vagy más jóféle termék felel meg ennek?     

uj tag Creative Commons License 2005.01.30 0 0 279
Végül is akár milyen motor is ez de tuti, hogy könnyebb berántani mint az enyémet:)) mármint ahogy nézem a berántószerkezetét akkora a dobja mint a lendítőkerék...Még az a mák,hogy az én általam választott vetyi pöcccre indul!!!!
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.01.30 0 0 275
Szerintem 250-es (12 LE) szögletes Moszkva, nem eredeti karburátorral.

Előzmény: baltech (273)
smith Creative Commons License 2005.01.29 0 0 274
500-as Mockba, szerintem...
Előzmény: baltech (273)
baltech Creative Commons License 2005.01.29 0 0 273

Ez vajon milyen motor lehet?

uj tag Creative Commons License 2005.01.29 0 0 272

Keresztúron mintha láttam volna 1et,a sok vetyi között!

Jó a a tümcsire meg majd visszatérünk,hisz nem most lessz még itt az ideje.

uj tag Creative Commons License 2005.01.29 0 0 269

Mirigy!

a tümmcsire visszatérve! merrefelé is lessz az majd nekem? azzem valahol D.város felé ha igaz.Meg ha ahogy elmondtad nagyon baba a darab akkor majd azért tudatni kéne öreggel,hogy van itt egy elszánt kezdő aki bírná a dolgot és jó gazdája lenne...:)))  szóval akkor ha majd alkalom nyílik rá akkor szólnál neki?! 

előre is köszesz!!!!

baltech Creative Commons License 2005.01.28 0 0 268

OFF

Ez apám gépe, a Johnsonnal.(nem keleti)

Ez az én gépem.(ez meg nem csónak)

ON

Előzmény: Törölt nick (265)
uj tag Creative Commons License 2005.01.28 0 0 266

Természetesen nem inditom szárazon. Bár kaptam szuvenír vizpumpa kereket.

Mikor jön már végre a tavasz???

uj tag Creative Commons License 2005.01.28 0 0 263
Oké! az van benne,be is indul pöcccre.
uj tag Creative Commons License 2005.01.28 0 0 261
Igen 1958-as kiadású. de a vetyi jól néz ki mi? az olajat néztem van benne,víz nélkül. Ja és egy jó kis kérdés milyen gyerty az igazi ebbe? mert szerinten minden 2 üteműnek meg van a maga zsánere gyertyából.
uj tag Creative Commons License 2005.01.28 0 0 257

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!