Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra (X) 2017.01.13 0 0 11231

Szia Beer Monster,

amennyiben a gyártó ezt írja elő, úgy persze. Ha és amennyiben, akkor érdemes fej-lábtól is és tetejéről az aljára is -gyakorlatilag minden lehetséges verzióban. De. Miért is fordítanék meg egy memoryfoam matracot a másik oldalára? Miért is fordítsak meg egy kétoldalas matracot, amelyiknek az egyik oldala kényelmes számomra? Miért is fordítsak meg egy olyan matracot (általában rugós), amelyiken felső párnázóréteg van (pillow top)? Ez eddig a matracok (szerintem) 60-70%-a...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Beer Monster (11229)
hor34 Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11230

Szia Alváskultúra!

Köszönöm a segítséget. Szerintem akkor bejelentjük és meglátjuk mit mondanak rá.

Egyébként a matracok garanciáztatása miként működik? Értem itt ez alatt, hogy el fogják e vinni a matracot amíg vizsgálgatják vagy kijön egy szakértő és megnézi. Mert ha el kell vigyék addig keresnünk kell akkor valami megoldást, hogy hol aludjunk.

Előzmény: Alváskultúra (11228)
Beer Monster Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11229

A forgatásról jutott eszembe, hogy erre engem is figyelmeztettek egyhelyütt, hogy a matracokat egy-két hetente forgatni kell. Csak az maradt ki a tájékoztatásból, hogy fej-láb irányban, vagy teteje-alja helyzetben kell-e. Mi a valóság ezzel kapcsolatban?

Alváskultúra (X) 2017.01.13 0 0 11228

Szia Hor34,

valamennyi felpuhulása ugye van a matracoknak, persze van egy mérték, ami már garanciális. Mondim: szinte egy garis problémán kívül nem volt eddig gond. Amennyiben úgy gondolod, akkor be kell jelenteni a garanciát. A Hilding fogja elbírálni. Ez a termék egyébként kifutott, tehát valami más utód- vagy hasonló termékre lehet adott esetben majd cserélni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: hor34 (11226)
Alváskultúra (X) 2017.01.13 0 0 11227

Szia Zsloti,

nem ismerem ezt a matracot. Azt hiszem, hogy a jó matracok nem ebben az áruházban születnek. Persze az ár nem rossz, szerintem nagy csodát nem érdemes várni. Amúgy lista áron 38 000 ez a matrac (ted bed néven megtalálod) és így ennek a fele lesz a 32 000:-) A 2 év gari nem túl sok, de hát ez van...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: zsloti (11223)
hor34 Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11226

Szia Alváskultúra!

Egy Jáspis fantázianevű ágyunk van és az ahhoz adott gyári rács van alatta.

Mi lehet szerinted ezzel a matraccal a gond, ha ezt így távolról esetleg meg lehet mondani?

Előzmény: Alváskultúra (11225)
Alváskultúra (X) 2017.01.13 0 0 11225

Szia Hor34,

természetesen minden matraccal előfordulhat bármi, a Select Air garanciális probléma ritka mint a fehér holló... Ettől persze nincs kizárva. Milyen ágyrács van alatta?

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: hor34 (11222)
Alváskultúra (X) 2017.01.13 0 0 11224

Szia Altntvw,

nem hinném, hogy szomorú. Ha az igényeknek mindenben megfelelő matracot szeretne az ember, akkor sajna ez van. Persze lehet úgy is vásárolni, hogy én vagy a szomszéd azt mondja neked, hogy ez jó. Szerintem nem érdemes.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Törölt nick (11221)
zsloti Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11223

Sziasztok
A metróban pontokért kapható matrac mennyire jó vagy rossz választás az árához képest?
CANELLA MATRAC
Csz.: 119775, 119776, 119778
Légáteresztő, aromaterápiás matrac
Profi los habból való mag
Segíti az izmok kipihenését és javítja a vérkeringést.
2 oldalú:
„A” oldal: „Masszírozó” hatás
„B” oldal: „Aromaterápiás” hatás
Vákuumcsomagolásban kapható
Magasság: 19 cm (+-1)
Garancia: 2 év
Mindez a90x200 32000ft akciósan 50% kedvezménnyel
koszi zs

hor34 Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11222

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, elsősorban a szakértőkhöz, normális e az, hogy még nincs 1,5 éves a 160x200-as Hilding Select air matracunk és a két oldala ki van már kicsit feküdve. A közepe jó kemény, de a széleken, már eléggé puha és kezd már zavaró lenni. Kb. 2 havonta fogatjuk. A forgatás utáni pár napban még egész jó, bár nem olyan mint a közepe, de utána eléggé puha lesz.

Direkt azért vettük ilyet, mert jó kemény matracot szerettünk volna.

Lehet vele valamit kezdeni vagy próbáljuk meg legaranciáztatni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.13 0 0 11221

akkor nincs más hátra, mint előre és a személyes kipróbáláson kívül nem lehet semmit és semmilyen terméket, márkát, technológiát, megoldást ajánlani ami biztos ok minőségileg és nekem csak 3-4 közül kellene választani, hogy pl. mennyire keményet szeretek. szomorú :(

Előzmény: Alváskultúra (11220)
Alváskultúra (X) 2017.01.10 0 0 11220

Szia Szabolcs,

amennyiben nem szeretne az ember vakon matracot vásárolni -lehet akár egy túlreklámozott, agyonhájpolt termék is akár-, akkor nem marad sajna más, mint a próba. Nincs jó matrac. Nincs jó márka. Nincs jó alapanyag. (szinte) minden márkának vannak vacak termékei, még futott, megfelel és jobb termékei. Valami nem (csak) attól lesz jó, hogy valamilyen márka, hanem egy sor más dologtól. Az ismertebb, agyon hirdetett, túlreklámozott márkákkal általában az a baj, hogy az összes költséget a nap végén te fizeted ki.

Szóval én elmennék egy-két szakkereskedésbe és próbálgatnék. Megpróbálnám meghatározni, hogy melyik alapanyag kényelmes. Utána, hogy melyik az az árkategória, ahol az adott alapanyagból már találok olyat, ami megfelel... És így tovább szép lassan szűkítgetve az alapanyagokat, márkákat, minőséget, árkategóriát, stb...

Persze vannak tuti márkák (ami persze nem azt jelenti, hogy neked hozza azt a komfortot, mint amit azért a pénzért elvárnál): Hästens rugós- 3-5 milliótól ca. 15 millióig, ViSpring rugós hasonló ár, Tempur memoryfoam ca. 800 000 forint. Ezek persze a prémium márkák.

Amúgy -nem filozófiailag, hanem általánosságban-: mi az hogy márka? Dormeo? Aki Olaszországban és Kínában bérgyártatja a matracait? A Cardo? Amit Magyarországon kívül a világon SEHOL nem ismernek? Egy Napsie, ami szintén egy Dormeo termék (Studio Moderna - teleshop - Csisztu Zsuzsa) csak "álruhában"?

Szóval vannak problémák:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Törölt nick (11219)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.10 0 0 11219

Hello!

A Napsie matracokról mi a szakma véleménye?

A kipróbáláson kívül lehet így tanácsot adni? Pl. ha leírom, hogy 75kg, 34 éves vagyok, viszonylag sokat sportolok (futok), eddig soha nem volt gerinc, hát fájdalmam tartósan. Mit lehet így ajánlani :)?

Szeretnék egy 160*200as matracot, de lövésem nincs mi most a minőség még technológia terén se, merre, milyeneket nézelődjek? Vagy nincs más hátra, próbálgatni kell, mert lehet a habszivacs nekem rossz és a mittudomén, táskarugó a jó?

Vannak tuti márkák, amik tuti minőségek?

Köszi,

szabolcs

Alváskultúra (X) 2017.01.10 0 0 11218

Szia Mackalac,

én sajna analóg módban vagyok, így a digitális kütyük semmilyen lázba nem tudnak hozni... És szerintem amire ez a technológia valóban begyűrűzik a magyar hálószobákba is, addigra már a dédunokám is bottal fog járni:-)

Üdv,

Pálinkás

Előzmény: mackalac (11217)
mackalac Creative Commons License 2017.01.09 0 0 11217
dknight79 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 11216

Köszi! Gondoltam, hogy elírás, mert néztem az árakat az oldalatokon.

Üdv,

István

Előzmény: Alváskultúra (11215)
Alváskultúra (X) 2017.01.05 0 0 11215

Szia István,

bocsi, egy elírás volt a válaszomban: a Signum 106e a 160x200 méretben.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: dknight79 (11212)
ApJack Creative Commons License 2017.01.04 0 0 11214

Szia Laci,

köszönöm a választ. Akkor majd nézelődök. Remélem sikerül a terveiteket megvalósítani. Sok sikert hozzá!

Üdv,

Zoli 

Előzmény: Alváskultúra (11207)
Alváskultúra (X) 2017.01.04 0 0 11213

Kedves István,

meglehetősen sok paraméter jött, ami nem rossz csak nagyon leszűkíti a rendelkezésre élló és ajánlható matracokat. Amennyiben figyelembevesszük az elég jelentős testsúly különbséget (már pedig két ilyen súly ugyanazzal a matraccal nem lenne szerencsés alátámasztani), akkor nekem a Signum Medium/Hard akad fent a rostán a maga 160e forintos árával. Ennél a matracnál egy nagyméretű matrachuzatban lehet egy Medium és egy Hard matrac belső is, így külön-külön is forgatható a matrachuzatban a két matrac belső.

Matrac márkákat nem szeretnék rangsorolni. Egy részt nem hiszem, hogy előre visz, más részt pedig sok esetben almát hasonlítanánk körtével, ami megint csak nem visz előrébb (milyíen szempontok szerint lehetne egy kétoldalas zónázott, mosható huzatú matracot összehasonlítani egy egyszerű vágott hab téglatesttel, mint pl Signum vs. Siglo vagy Selena Comfort.

Szegen a Alvásstúdió üzletben vannak termékeink (nem nagy üzlet nem nagy választék) és kérésre küldtünk már le kipróbálásra matracot, tehát -ha nem is nagyon gyorsan, de- ezt is meg tudjuk oldani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: dknight79 (11212)
dknight79 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 11212

Kedves László!

Szeretnénk új matracba beruházni a közeljövőben. Röviden a paraméterek: 160*200-as matrac, 95 kg ffi/60 kg nő, feleségem enyhe gerincbántalmakkal bír. Jellemzően oldalt és háton alszunk sok forgolódással.

Amiben gondolkodunk: hideghabos, vagy max. vékony memoryval a tetején. Ár lehetőleg 100eFt alatt, de max. 120.

Eddig sima 15 cm vágott kárpitos matracon aludtunk (2 matrac a 15 év alatt), tehát kb. bármi jobb lehet.

Végigjártuk a kecskeméti üzletek nagy részét. Jysk, Mömax nem jött be.

Home-max-nál próbáltunk Rottex matracokat, itt az Elegance tetszett leginkább, amin meglepődtünk, mert rugós (habmatracban gondolkodtunk), viszont az ára miatt egyébként is kiesik, a Fitt 4MF (20cm) volt a másik, ami mindkettőnknek kényelmes volt (tudom, tudom...mit keres a kókusz a matracbanJ)

A másik szintén picit kereten kívüli matrac az Álommatrac Air HD volt, erről a gyártóról viszont semmit nem tudunk, és nem is nagyon említi senki ebben a fórumban sem.

1. Ezekről kérném a véleményed, melyiket ajánlanád, esetleg alternatívákat is említhetnél.

A matracguru oldalán láttunk még pár matracot, amiket kipróbálnánk:

Best Dream Siglo (ezt hol keménynek, hol félkeménynek írják – ami zavaró)

Best Dream Memory Bamboo (ezt hol félkeménynek, hogy enyhén lágynak írják)

Ceriflex Selena Comfort 22 –

Relaxx Signum Dual Medium/Hard (ebből nem tudom nekünk melyik verzió ajánlott)

2. Esetleg tudnál ajánlani Cegléd-Kecskemét-Szeged vonalon olyan boltot/boltokat, ahol ezek a matracok kipróbálhatóak? Pestre nem szeretnénk felmenni, de ha minden kötél szakad, akkor muszáj lesz…

3. Az említett matracokat (Rottex, Álommatrac, Best Dream, Ceriflex, Relaxx) hogyan rangsorolnád tapasztalataid szerint (tartósság, ár/érték arány)?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel,

István

Alváskultúra (X) 2017.01.04 0 0 11211

Szia Gonzo2016,

a belinkelt két termék ugyanaz a fedőmatrac. Ugyanaz a gyártó, ugyanaz a fedőmatrac. A másik fedőmatracot nem ismerem. Vagyis tudom, hogy egy magyar gyártó egy kis formahabosító üzem. Az első memory matracokat anno együtt gyártottuk, akkor még egy nagyon pici kis üzem volt, nem tudom, hogy most hol tartanak minőségben... A legjobb lenne kipróbálni mindkettőt:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: gozo2016 (11210)
gozo2016 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 11210

Szaisztok,

a Korall és a Viscofeel gyártók közti termékekben mekkora különbség jelentkezik?

Az alábbi linkeken látszólag egyformáknak tűnnek az alábbi fedőmatracok:

http://www.matracguru.hu/termek/aloe_60_t4_fedomatrac

https://www.matracvasarlas.hu/matracok/fedomatracok/aloe-memory-4-fedomatrac-1047

Köszi a segítséget!

Alváskultúra (X) 2017.01.03 0 0 11209

Kedves Tibor,

látta a matracguru fórumon is a bejegyzést:-) Sajna a fórum már csak ilyen, ca. három fórumban vagyok tevékenyen jelen és nem mindig jut idő mindegyikre egy időben, de naponta 2-3 alkalommal ha gépközelbe kerülök, akkor mindig az első, hogy igyekszem válaszolni a kérdésekre.

Nyíregyházán jelenleg sajnos nincs forgalmazó Partnerünk, korábban a Pazonyi úton volt viszonteladó Partnerünk, többször is nekifutottunk dolgoknak, de mindig addig jutottunk, hogy hideg üzletben a fóliából nem kicsomagolva voltak bemutatva a matracok -aminek nincs értelme... Itt el is haltunk már többször:-)

Szerintem testsúly alapján felelősen nem lehet matracot ajánlani. Persze lehetne vagdalózni, de nem sok értelme lenne. El kellene menni a rendelkezésre álló kereskedésekbe. Meghallgatni a meséket, kipróbálni a szóba jöhető matracokat. Előbb-utóbb kitisztul, hogy melyik alapanyag jöhet szóba és melyik nem. Letisztul a próbák során (persze valami szakértő tanácsadás nem ártana, ami sajna csak kevés esetben áll rendelkezésre), hogy ca. milyen keménység legyen a matrac és, hogy mi az az ár, ahol már érdemes keresgélni.

Innentől van egy-két termék, ami már megengedi, hogy olyan matracokkal is összehasonlíthassuk, amiket nem sikerül kipróbálni, nem áll rendelkezésre az adott városban.

Érdemes figyelni a garancia vállalásra (NEM szavatosság: garancia), a gyártó hitelességére, a matrac vastagságára, sűrűségre vagy a speciális habokra és azok előnyeire, rugósűrűségre, stb...

Ha lesz egy kis tapasztalat, akkor sokkal könnyebben tudok majd segíteni a megfelelő matrac megtalálásában vagy éppen elterelni a nyilvánvaló marketingmaszlagtól...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: t965 (11205)
Zeki_ Creative Commons License 2017.01.03 0 0 11208

Ez jó. Sőt!

De csak akkor, ha a visszaküldött matracokat ki is takarítja valaki úgy fertőtlenítve. 

A szememben a matrac olyan mint az alsónemű vagy fürdőruha.  Ha máson volt, már nem kell, és persze vissza sem veszik a boltban.

Ennek a tisztításnak a költségét rá is tenném előre a matracra, hogy ha valaki visszaküldi a matracot, akkor nem kapja vissza, ha megtartja, akkor visszakapja.

Így aligha kezd el valaki azzal játszani, hogy 2 hetente új matracokon alszik, közben egy fillérjébe sem kerül a végén.

Előzmény: Alváskultúra (11207)
Alváskultúra (X) 2017.01.03 0 2 11207

Kedves Zoli,

sajnos nem tudok normális kereskedést Zala.megyében. Ami persze nem azt jelenti, hogy nincs... Nagykanizsa aléggé bútoros hely lett, tehát elég sok bútorgyártó van arra, akiknek lehet kisebb-nagyobb bemutatótermük, de naprakész infóm sajna nincs... Egy nagykanizsai kárpitos ágy gyártóval mi is tárgyalunk éppen matracok forgalmazásáról, bemutatóterem kialakításáról, de ez még nem tart sehol szinte...

Ami biztos: 2016 februártól egy kicsit könnyebb lesz a nem-budapesti online matrac rendelés, lesz egy sor olyan termékünk, ami webáruházban is rendelhető és visszavásárlási garanciát is kínálunk majd hozzá... Ez egy ideig fut majd teszt üzemmódban és meglátjuk, hogy mennyire élnek vagy éppen mennyire élnek vissza ezzel a lehetőséggel Vásárlóink. Tudom, hogy szegényes a nem-budapesti matracválaszték minden vidéki városban, ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy egy 100k matrac nagyon sok esetben nagyon nagy pénz ahhoz, hogy kockáztassa egy Vásárló...

Szóval próbáljuk összegyúrni a kellemest a kifizetődővel -meglátjuk mi lesz belőle:-) A részleteken még egy kicsit dolgoznunk kell, de nagyon jó lenne egy olyan megoldást találni, ahol online tanácsadás mellett a lehető legközelebb kerülhetünk a legmegfelelőbb matrac online megtalálásához.

Ez persze nem fogja helyettesíteni a személyes tanácsadást, sem a matrac próbát. Az sem lenne szerencsés ha vaktában huszonhárom használt matrac jönne vissza egy Vásárlótól... Szóval nem könnyű, de nagyon dolgozunk az ügyön.

Emelkednek pl. az alapanyag árak a legtöbb alapanyag beszállítóknál és lassan oda is eljutunk, hogy pl. egy Signum vagy SenZone Memory matrac árát is fel kell emelnünk, amiket pedig a kezdetektől -ca. 7 éve- napjainkig próbáltunk az eredeti árban tartani -eddig sikerrel...

Szóval van fény az alagút végén és reméljük, hogy nem a vonaté, ami szembejön:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: ApJack (11204)
nagykunsági Creative Commons License 2017.01.03 0 0 11206

Oké ezt értem, de amit eddig írtam márkákat, azt finoman szólva is leszóltad. 

Ezért gondoltam tudsz néhány gyártó nevet mondani akinek a termékei közt keresgélhetek.

Előzmény: Alváskultúra (11203)
t965 Creative Commons License 2017.01.03 0 0 11205

Üdv minden fórumozónak!

A matracgurura már írtam néhány mondatot, utána találtam rá erre a fórumra. Látom ez nemhogy napra, órára kész, így át is másolom ide az írásom.

Kedves László!
Matracot szeretnénk vásárolni, amit a hónap végéig, jövő hónap közepéig kell megoldanunk/ekkorra készül el az ágykeret/.
Nézelődtünk már itt-ott, de nem sikerült választani. Az interneten keresgélve találtam Önökre. Nagyon tetszik a választékuk, találtam is néhány darabot, amit szívesen kipróbálnék.
Gerincproblémáim vannak, ezért hideghab vagy memory lehet a megoldás. Most egy keménynek mondható ágyon négy centis fedőmatracot használunk. Ez elég jónak bizonyult. Mióta megvan a matrac/bő két éve/ nem volt komolyabb gond a derekammal, ami sok éve nem volt jellemző. Nem vagyunk nagy súlyúak és közel egy súlycsoportban vagyunk a párommal, 60 ill. 70 kg közelében. Ön mit tudna ajánlani, esetleg van e forgalmazójuk Nyíregyházán vagy környékén, ahol kipróbálási lehetőség lenne.

Előre is köszönöm a segítségét, üdvözlettel: Tibor

ApJack Creative Commons License 2017.01.03 0 0 11204

Tisztelt László,

Zala-megyében van kapcsolatod, tudnál ajánlani olyan üzletet, ahol nagyobb választékot lehet kipróbálni matracokból?

Üdv,

Zoli

Alváskultúra (X) 2017.01.03 0 0 11203

Szia Nagykunsági,

az a baj, hogy egy matrac nem egy egzakt, jól megfogható és technikai adatokkal összehasonlítható tárgy, hanem meglehetősen szubjektív. Azonos teljesítményben biztosan kazán és kazán között is van különbség. Ehhez nem értek, de egy Viessmann vagy egy kínai csoda gondolom ég és föld, ami persze nem azt jelenti, hogy a kínai ne tudna Viessmann minőséget gyártani -csak azt nem venné meg senki Viessmann árban. De ez mindegy is...

Természetesen bármelyik márkából válogathat az ember. Ahol sok a marketing költség (tv reklám, stb) ott az sajna megjelenik a termék árában (azonos vagy nagyon hasonló beltartalom mellett sokszor kétszeres ár...) A régebben piacon lévőknél legalább van tapasztalat, több biztonság. (bár ez sem mindig igaz, mert a 20 éve Magyarországon lévő és most éppen tönkrement és kivonult Dunlopillo matracok garanciáival nem tudom mi lesz)

Sajna nem tudok egy márkát írni és többet sem érdemes. Érdemes viszont elmenni több kereskedésbe és mindenhol próbálgatni és szűrni: alapanyagra, kényelemre, gyártóra, árra, stb... Előbb-utóbb valami fennakad a rostán (sajna erre még mindig Budapest a legjobb hely és abból is a XIII. kerület a legsűrűbb)

Magasságra egyébként szinte az összes ágykerettel el lehet érni a kívánt magasságot, ezért nem kell egy valamilyen boxpsring ágyba beleszaladni...

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: nagykunsági (11202)
nagykunsági Creative Commons License 2017.01.03 0 0 11202

Amit nézegettünk boxspring ágyakat ágyneműtartósak és van bennük alsó bonelrugó. 

Persze ez még nem jelenti azt, hogy valódiak, lehet csak úgy látszanak. 

Feleségem azt mondja, bármelyiket vesszük, a mostaninál csak jobb lehet. 

A mostanival az is a baj, hogy ahogy öregszünk egyre alacsonyabb lesz az ágy :)

Tehát olyat keresünk aminek a fekvőmagassága 50-60 cm. A 70 cm már szerintünk túl magas. 

Értem én, hogy az általam felsorolt matracgyártók nem is gyártók, de nem írnál néhány márkanevet ahol keresgélhetnénk?

Kösz.

Előzmény: Alváskultúra (11200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!