Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Elméletileg meg van. Bizonyos képrészletek eltünnek. Tegyük fel, HD jel esetén, hogy egy bizonyos képrészletet 16*16 képontból áll egy 42"-os fullHD plazmán. Ha felére lekonvertáljuk, mert a tv HD ready már csak 8*8 képont lesz látható.
Persze mindez mozgó képen nem olyan feltünő, különösen, ha 3-4 méterről nézzük. Ill. embere válogtja. Nem mindenkinek van "vájt" szeme.
Kicsit olyan mint az Mp3. Ott is jelentős tömörítésen esik át a hang (meg némi vágáson), mégis de egy kellően nagy bitrátával tömörített zenéről az emberek 95%-a nem mondja meg, hogy CD vagy Mp3.
Két különböző dolog, melyek szorosan összefüggenek! Azért kell (célszerű) közelről nézni a tévét, hogy meglegyen az ideális szög! Ez nem volt ajánlott a CRT-knél, mert bántotta a szemet.
Ez igaz sajna, ezért is vakarom a fejem... Nagyon vonz a Panasonic TX-37LZ70 es, sajnos kevés az info és tapasztalat róla... 299 ezret még ki tudnék adni rá, (eddig ugye a 200-250ezres kategóriában gondolkodtam), az plusz 50e már nem vágna földhöz....
Aki most tévét akar venni, komoly bajban van! Jövő év végére többségben lehetnek a 1080-as adások, jóslatok szerint a tévék ára a mai HD-readyk szintjére fog csökkenni. Venni vagy várni?
1995-ben váltottam 51-ről 72 centisre, amí fölé 2003-ban, egy 2 m széles vászon került. Az érdekesebb tévéműsorokat, olimpia vízilabda döntőjét azon néztem. Amióta a munkám miatt böhöm tévék takarják a vásznat, hiányzik az igazi moziélmény.
Egy jó ismerősöm pedig 26"-ost vett. Én is kérdeztem, hogy nem lesz az kicsi? Azt mondta, hogy amenyit ő tévézik... Egyébként meg egy kis harmincvalahány centis crt-ről ment az upgrde egy 26"-os Samura. Nem vagyunk egyformák.
Azért osztom itt az észt, mert nekem volt lehetőségem a saját nappalimban kipróbálni sokféle méretű és fajtájú tévét, amit kevesek mondhatnak el magukról. A tapasztalataimat osztom meg veletek, hogy ne fussatok bele egy felesleges és értelmetlen pénzkidobásba.
Hálószobába megfelelőnek tartom a 32 colost, de nappaliba, netán házimozizni már nem. Egyébként magam részéről feleslegesnek, egészségtelennek és károsnak vélem a hálószobai tévézést.
Az anyagi okokat megértem, per pillanat nekem sem lenne pénzem még egy 32 colosra sem.
A hely kérdésben már nem vagyok megértő, ahogy a nézési távolság dolgában sem. Az emberek a CRT korszakban felállított szabályok szerint gondolkoznak, a képátló négy-ötszöröséről akarják nézni a tévét, pedig a mai készülékekhez sokkal közelebbre érdemes és szabad ülni.
Valamiért nagyon kevesen akasztják falra a lapostévéket, melyeknek éppan az lenne a lényege.
80 négyzetméteres lakásban élek, ebből 23 a nappali, tehát nagyjából átlagos körülmények között.
Legalább 37 colost javaslok, ami 2,5 méterről már egész rendes méretű képet jelent. Fejhallgató ügyben nem tudok tanácsot adni, kívül esik az érdeklődési körömön, csak zenehallgatáshoz szoktam használni.
"Már megint 32 colos tévét akar venni valaki. Nem értem!"
Kedves BBéci!
Te egy nagyon elvarázsolt álomvilágban élhetsz a négy fal között, a k@rva nagy tévéddel. Néhány egyszerű indok hogy miért vesz valaki ilyen "kicsi" tévét: -nincs nagyobbra pénze -nincs helye (panellakás, kicsi szobák, szekrénysor) -alapból közelről nézi
Képzeld, ha tönkre megy a hálóba az 55cm-es crt-m én is 32"-os vagy még kissebb LCD-t fogok venni mert tökéletesen elegendőnek érzem. Javaslom nézz meg néha egy-két hírműsort is a tévéden hogy hogyan él, mennyit keres, mekkora lakásban él egy átlagmagyar kishazánkban. Talán akkor megérted.
Bevallom lusta vagyok annyit olvasni mint amikor a 42PV70-est választottam és most a bátyámnak nézek egyet, de full HD-st és kéne egy kiindulási pont. (konkrét letisztult típus) Előre is köszi a segítséget.
Akkor mit javasolsz 2,5 méterre, LCD-t, elsősorban tévénézésre, és dvd-re. 150-200 ft. között ? számítógépet nem akarok csatlakoztazni. És a fejhallgató problémám ?