akadna azért ott más is... Vadócz, Sándor, akár Korsós is, de még a keretben is van, Horváth András. De hát nem is muszáj 3 védekező középpályással felállni, lehet kicsit kreatívkodni.
Gólt szerzett, gólpasszt adhatott volna, ha Huszti bevágja a negyediket, és rúghatott volna ő is mégegyet, ha picit pontosabb a Husztitól visszakapott passz. Ez nálam minimum 7-es, még ha ezen kívül ok egybet nem is csinált.
Mikor nyertünk utoljára tétmeccset ilyen erős ellenfél ellen idegenben?
1989 őszén, amikor a három évvel korábban még Vb-döntős észak-íreket 2-1 arányban vertük meg Belfastban a szenzációsan játszó Bognár György vezérletével (kapitány: Bicskei). Előtte pedig az 1985-ös osztrák-magyar VB-selejtező említhető meg (3-0 ide!) Akkor még nem volt világranglista, így helyezéseket nem tudok mondani. Amikor 2000 őszén 6-1 arányban nyertünk Litvánia ellen, akkor 19 hellyel előbbre voltunk (53 - 72), mint a baltiak. Izland és a futballtörpék más kategóriát jelentenek.
Mielőtt azonban bárki eufóriába esne, ne feledjük, hogy a múlt szombati magyar-norvég minden idők második-harmadik legsúlyosabb hazai veresége volt tétmeccsen. Íme a dobogó:
hát, egy csatár szerintem rúgja be a helyzeteit...
mindegy, Torghellét nyilván máshogy látjuk. Engem zavar, hogy süt róla a butaság, és hogy ebből a csapatból bántóan kilóg a technikai hiánnyosságaival. De elismerem, hogy jelenleg nekem sincs jobb ötletem a posztjára. Ezt a motorbrutál focit amit ő csinál, nálunk más nem nagyon produkálja.
A mai csapatból Királyt, Gerát, Husztit és Dárdait lehet dícsérni. A többiek teljesítményét ők húzták fel. Ez a molnár viszont tragédia. Nem igaz, hogy nincs egy jobb képességű védekező középpályásunk. A 34 éves Lipcsei klasszikusokkal jobb játékos.
Bocs, nem állt szándékomban kinyilatkoztatni, csak a véleményet írtam, amit egyébként tartok, az alapján, amit láttam. Szerintem Bozsik hívta őket visszább, amire abból következtetek, hogy 3-0 körül lényegében teljesen abbamaradt a letámadás, kicsit változott a felállás is, és átálltunk kontrára.
Emellett azt is komolyan gondolom, hogy ha holnapután ugyanígy egymásnak esne ez a két csapat, akkor egy teljesen más jellegű meccset látnánk (feltéve, hogy korrekt lenne a bíráskodás). Az már más kérdés, hogy mindez senkit nem érdekel. :)
Hatalmas pirospont Bozsiknak, hogy képes volt javítani a hibákon, és egy kis feketepont azért, mert fél évre volt szüksége arra, hogy ugyanazokat megvalósítsa, amiket itt sokan követelnek már hónapok óta. (Pl, én is írtam korábban, hogy a taktikai felállás akár jó is lehetne, ha a két belső középpályást kicsit feljebb tolná a kapitány, így nem a mi labdavesztéseinkből lenne azonnal helyzete a vendégeknek, hanem az ő labdavesztéseikből lennének helyzeteink nekünk.) Hmm, ez így elég komplikáltnak hangzik, de azért remélem érthető.
Egy a lényeg, a két belső középpályás ma jóval előrébb helyezkedett, nem csak a saját térfélen vették fel az embereket, hanem már a bosnyák térfél közepén megtámadták a labdás embert. Ez nagyon hiányzott eddig. Ha sikerülne kicsit ütőképesebb középpályássort összerakni (legalább egy olyan játékossal, aki a labdaszerzés mellett a játék szervezésében is abszolút profi), és megtartani ezt az agresszívebb taktikát, akkor a felállással nem is lenne komoly gond. Az egycsatáros játék is csak addig volt gáz, amíg olyanok üdültek elől, akik reménytelenül bénák ebben a helyzetben. A szélsőhátvédek továbbra sem képesek olyan szinten támogatni a támadójátékot, mint ahogy kellene, ha mégis feljönnek, akkor nem tudnak időben visszazárni, és Molnár sem tudja betölteni az ilyenkor keletkező űrt.
Szóval a lényeg, hogy nem a felállás volt alapvetően rossz eddig sem, hanem a felállás és a játékosok kombinációja. (Ezzel azért még továbbra is vannak gondok.)
Mielőtt összezavarnálak, ez mind csak magánvélemény! :)
Ja. Ha gólokra pontozol, ok. De szerintem a Sanyi olyan volt ma, mint a filmekben a "külön köszönet...." Nem főszereplő, de nélküle nem jött volna létre az eredmény. Ez ez érzésem.
na oké, nyilván túlzás, de azért emlékezzünk a nagy napokra amikor Takács Ákos próbált a posztján játszani... Korsós, a selejtezősorozat végére, igazi reveláció volt.
Szerintem meg alaposan túl van lihegve ez a Torghellét úgyis kiállítják szöveg. Ha jól emlékszem, egészen tavaly őszig, a bolgárok elleni meccsig egyszer sem állították ki a válogatottban. Akkor jött össze neki két szerencsétlen meccs - a bolgárok és a görögök ellen - és azóta is viseli magán a bélyeget. Egyébként a világon minden válogatottban megbecsülik az ilyen mentalitású játékosokat, mégha "idegbetegek" is.
Szemmel látható, hogy a Gera-Torghelle-Huszti hármasfogat nagyon összeszokott, remekül megértik egymást. (Ki szoktatta össze őket?) Dárdai nagyon jó játékos, feltéve, hogy hajlandó megmozdítani a seggét a válogatottért. Molnárnak még a feje is irritáló, és én Tóth Balázsban sem bízom. Lehet, hogy jobb lenne Fehér Csabát felhozni középre Dárdai mellé, és melléjük Halmosit állítani harmadiknak. Hátul Fehér helyett Bodnár játszana.
Mondjuk így nézne ki a kezdőcsapat:
Király - Bodnár, Juhász, Máté vagy Éger, Vanczák - Fehér Cs., Dárdai, Halmosi - Gera, Huszti - Torghelle
Ugye most már mindenki elismeri, hogy okos döntés volt Király Gábort bennhagyni a csapatban?
nem gólcsúcs, de csak pár éve volt (talán 6-7 éve), és visszatekintve kicsit meglepő (ugye Újpest), de volt Vaduzban (!) egy Liechestein - Macedónia 1-11 is.
Grat a fiúknak, ez nagyon nagy eredmény. A bosnyák csapat sokkal jobb a miénknél, ráadásul így összekapni magukat szombat óta, nem semmi. Mázli is kellett hozzá, de a szerencsével élni is kell.
Egy pár megjegyzés:
pozitív:
-Huszti Szabolcs a legjobb magyar focista ma.
-Ha Lothar nem utálja ki Dárdait, lehet, hogy kijutunk a VB-re. Most mindenképpen nagy formában van.
-Imádtam ahogy Király szivatta a bosnyákokat a második félidőben. Legendás.
-Juhász Roland máskor játsszon többet, oké? Huszti után a második legjobb.
-Löw Zsolt meglepően jól játszott.
-Vanczák nagyon jó játékos lesz. Vagy a következő Dragóner.
Negatív:
-Király kirúgásai. Brrrr.
-Gera pontatlan passzai. Sikerületlen cselei. Mi van vele? Lehet, hogy azoknak van igaza akik szerint túl sokat várnak/unk tőle?
-A védelem néha megint besegített a bosnyák csatároknak. Nagy mázlink volt Bolic mai formájával.
-Molnár Balázsnak mit kéne elkövetnie, hogy ne férjen be?
-Torghelle azért ha olyan kitűnő lett volna, akkor legalább egy gólt lő, és kettőnél több labdát le tud venni.
Nagy mázlija van Sanyikának, jókor született. ha két évvel öregebb, vagy két évvel fiatalabb, akkor soha nem lett volna válogatott.
Igaz, hogy most a legjobb a rendelkezésre állók közül, de én remélem, hogy a törökök ellen már az U21 legjobbjai a csapatnál lesznek. Máté és Priskin mindenképp, talán Vadócz és Sándor.
szóval, osztályzatok:
Király 6 - a kirúgások miatt
Fehér 7 - stabil
Éger - 6 - néha bizonytalankodott
Vanczák 7 - magabiztos volt
Löw 6 - és nem adott öngól-passzt se!
Molnár 5 - gyöztes csapat tagjának nem illik alacsonyabbat adni.
Dárdai 8 - nemcsak nagyot játszott, le is higgasztotta a csapatot
Tóth 6 - rendben van ez, jó játékos, nagyon hasznos
Gera 6 - a "mellelt" gólt elcseréltem volna a karaterúgásra!
Huszti 8 - ha ilyen ütemben fejlődik... hihetetlen
Torghelle 6 - ha már a küzdést értekelni kell...
cserék
Juhász 8 - hogy is van a klisé? "korlátlan úr" és még támadni is tudott.