Kunsági dízel.
A Dél-Alföld vasútbarátainak internetes gyűjtőhelye. A rovatban az alábbi vasútvonalak szerepelnek(menetrendi mező száma szerint): 85, 102, 103, 121, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 135, 136, 142, 145, 146, 147, 148, 149, 151, 152, 153, 154, továbbá: megszüntetett, megváltoztatott vonalak, kisvasutak, valamint minden ami a felsorolt vasútvonalakhoz kapcsolódik.
Nem tudom, mert nem a Főpm Szakasznak dolgozik. Az aláverőgép meg hétfőn megy el a csonkavág-ból. Szuper pályát csinált Szentes-Ptemplom között, tegnap direkt ki is próbáltam.
Amenniyben sikerül megszereznem az aktuális szolg. menetrendkönyvet, abban az esetben tudok segíteni. De ez éppen a menetrendváltás előtt nem nagy segítség. Ha az új szolg. menetrendet kiadják, és meg tudom szerezni, akkor itt a fórumon megjelentetem. Jó éjt!
U.i.: a pontossággal az a probléma, hogy a tehervonatok nagy többsége nem pontos. Nagyon nem pontos. A 700-as fővonalon közlekedő RoLa vonatok nagy többsége előfordul, hogy több órákat késnek (ezért vagyok ott terepen, hogy a KÖFÉN lekapjam, mikor jön a RoLa, és egy éjszakai képen ihlet szerint készítek)
A 152-es egyben van még, legalább is a kecskemét felé eső része. Szerdán ment is vonat rajta. Nem láttam, csak hallottam a hangját. Talán Ágasegyházáig mehet ez a szórványos forgalom, nemrég voltam arrafele biciklitúrán, és Ágasegyháza vá. után rozsdásak voltak a sínek, előtte viszont látszott, hogy néha jár arra valami.
Akinek van információja arról, hogy pontosan mikor jár arra vonat, várom én is, szeretném egyszer lefényképezni.
Sajnos ott tartunk, hogy a két véglet közötti vita politkai vitába is torkollott. Azt hiszem, hogy az itt fórumozók hasonló véleménnyel vannak, mint én, és hasonló tisztelettel és elhivatottsággal vannak a vasútért, mint én. Már elnézést kérek azért, ha szót merek emelni azért, ami itt folyik az országban.
Az arányok jók, már amelyik a volán és a vonaton utazók országos arányát illeti. A msotani helyzet alapján jó. De nem a mostani helyzetet kellene nézni, hanem az előtt egy évit. Akkor is ilyen volt az arány. Ez statisztika, és ez azért jó, mert aki a stastisztikát írja, az azt ír bele, amit akar. Ugyanígy a hőn állított utasszámláló szolnoki főiskolásokkal. Én elég sokat utazok vonattal, és soha az életben nem találkoztam csúcsidőben utaszámlálókkal. Bocsánat, találkoztam: 4 évvel ezelőtt a régi S-7809-es vonaton (Szeged-Dombóvár alsó). És soha többet.
Azt hiszem a szakmai tudásomat nem itt kellene megkérdőjelezni, hanem terepen. És a nevemmel kapcsolatban: tisztelet annak, akinek a nevet köszönhetem. Azt hiszem, hogy a "középbakterek" és az "albakterek" is sértőnek találhatnák az ilyen fajta hozzászólást. De mint egyik jó ismerősöm mondta: "Így jártam, szólásszabadság van."
Számomra nagyon fájó pont a Kiskunfélegyháza-Tiszaalpár vonal bezárása. Egy nemcsak forgalmas, hanem egyben szép tájrészen futó vasútvonal. Amikor Tiszaalpárt elhagyja a vasútvonal, és szép lejtéssel megérkezik Tőserdőhöz, leírhatatlan táj nyílik elénk.
Egy vasutas (nagyon :-) )közeli ismerőssel vltunk nemrég Szolnokon, és valahol a 10. vágány körül egy padon egy csaj ült, és valamit írogatott. Az ismerősömben rögtön gyanút keltett: "Nézd már meg mit csinál, szerintem utast számol, félek, hogy csalni fog" :-)
"A felmérők, több napon át teljes üzemidőben mérnek. Neked meg viszonylag közel is vannak a felmérők/számlálók, lévén szolnoki főiskolások." Nem csinálnak semmit az ilyen felmérők... Ráfogják, hogy voltam x-en miközben y-an volak. Nem ér semmit.
- Most már csak azt kéne tudni, hogy melyik az a kettő nap?
- Az odáig oké, hogy ninncs vágányzár, de attól még, hogy vonatforgalom nem nagyon lesz rajta, a vonal mellett menő utat a vasúti töltés védi. Szóval ott nem ártana a szintemelés.
Törzsgyökeres szentesivel közölném, hogy Szolnok-Lakitelek között hetente van hogy két magánvasúti szállítmány is megy(pl. 2 mozdony, 3 kocsi), továbbá a pályaépítés miatt erre járnak haza a vonatok, tehát remek fényképezési lehetőség van.
Pár napja vissza lett vonva a vágányzár a Lakitelek-Kiskunfélegyháza vasútvonalon! A felújítás elmarad, a vonalat bezárják. Ennyi. December 9.-ig lesz személyszállítás, napra pontosan 110 év üzem után(1897. december 9.-én indult meg a forgalom.)
Baloldali az olyan párt, amely a társadalmi egyenlőségért, az elnyomott, szegény (nép)rétegek felemelkedéséért küzd... nekem úgy tűnik, hogy ilyen párt jelenleg NINCS a Házban... de lehet, hogy tévedek.