Keresés

Részletes keresés

Viktor H Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33825
Ezt igazából abszolut nem vitatom ,de mikor megláttam a mozdulatot egyböl ez jutott eszembe ,de lehet már csőlátásom van és mindenben a sufnituning verziót keresem.

A sufni tuninglehet nem jó kifejezés ,de jobb ,mint a "lowbudget filing" :-D

Előzmény: Kettlebell (33824)
Kettlebell Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33824
A concept2 gépek - mind - borzasztóan jók és tartósak. Nem szeretem a gépeket, de a conceptek tényleg jók, nem véletlen, hogy a CF is tőlük rendel.
Előzmény: Viktor H (33823)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33823
http://crossfit.blog.hu/2010/03/21/concept_2_ski_erg

Erről csak nekem jut eszembe ,hogy simán megoldható ugyanez Powerbandel vagy RopeWorkut kötéllel ? A gép árából egy Set 3 csomag Kettlebellt tudnék venni duplán a TS-ben szerintem .
szomi_szomi Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33822

Ezt nézzétek meg! :)

Kemény nagyi Oroszországból

Tud valaki Ororszul? Kíváncsi vagyok a szövegre.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33821
Nem kerdeztem, de azert koszonom:)
Előzmény: Kettlebell (33820)
Kettlebell Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33820
GS - SPP edzés - special physical preparation.
Központban az adott sporthoz szükséges technikákhoz szükséges készségek megszerzése.
A GS edzés céljai:
- egy adott versenyre történi felkészülés, ott az adott fogásnemben maximális ismétlésszám.
- maximális fókusz az energia konzerváláson, izom relaxáció.
- anatómiai légzés
- az adott mozgássor maximális hatékonysággal történő kivitelezése.

RKC - GPP edzés - general physical preparation.
Az RKC edzés célja:
- az erő, erő-állóképesség, robbanékonyság, mobilitás és stabilitás - és egyéb fizikai készségek - kiegyensúlyzott és egyenletes fejlesztése.
- az adott mozgássor során a maximális feszítés, kioldás, sebesség elérése.
- biomechanikai légzés.
Megjegyzés: minden, amit az edzőtermen kívül végzek, könnyedén akarom végezni, ezért minden amit az edzőtermen belül végzek, olyan keményen végzem, ahogy csak lehet...

Ez most egy roppant leegyszerűsített magyarázat volt, természetesen. A GPP és SPP programok egy adott sportági felkészülés során ciklikusan változnak, más esetekben egy cikluson belül - akár egy edzésen belül is - előfordulhatnak elemek mindkét módszerből. Annyi talán elmondható, hogy jellemzően az SPP ciklust készíti elő a GPP ciklus.

Összefoglalva: ha valaki átlagember, vagy éppen élsportoló, jellemzően többet profitál a GPP programokból, mert az átlagember részére a specializáció kevés előnyt jelent, míg az élsportoló eleve speciálisan készül, így a GPP által kínált alapok minden esetben remek transzferhatást biztosítanak. Ha valaki GS versenyen akar indulni, akkor viszont GS edzést kell végeznie. Elnézést, amiért roppant módon leegyszerűsített választ adtam a kérdésre.
Előzmény: Törölt nick (33818)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33819
Kedden megyek kettlebell edzésre :-)) Újrakezdem ,mert a szuper haladó időpontja elég szar sávba került és a munkahelyem nem tolerálta volna ha 30perccel elöbb lelépek ,hogy épp beessek edzésre :-)

Kettlebell itthonis van , két szép DD-s 16kgos :-)
Előzmény: Törölt nick (33818)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33818
persze mas a technika, pont azt neztem, hogy siman van egy 20-30 fokos elfordulasa a testenk (csiponek, labnak) a terhelt kez fele, de akkor is:) aze a snatch akarhogyan is nezem megterheli a kardiovaszkularis rendszert..:) van egy masik video ahol 5 csajszi all fel, a masodik legjobb azt hiszem 45 ismetlest csinalt, mig ez a kislany 120-at. aze vazz...:)

kedden kettlebell edzesre mesz vagy a teremben van kettlebell:)
Előzmény: Viktor H (33817)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33817
Nem gyenge dolog ,de azért a GS kivitelezés kicsit máshogy nézki mint az RKC .
Nem tudom megtudnék -e csinálni 100 snatchet 24 kgval ,mert mióta eladtam a vörös rémet és felfüggesztettem az edzést nem volt kezembe ekkora súly , de majdkedden kiprobálom mittudok :-)
Előzmény: Törölt nick (33815)
Rambo888 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33816
köszi a válaszokat!hát pontosan nem osztottam be a kajámat de nem sokféle mindent eszek leírok mondjuk 1 átlagos napot.reggelire fél szendvics teával, 10 óra fele 1 szendvics- házikolbászos :D , aztán 2 fele vagy 3 fele amikor hazaérek akkor egy gyönge ebéd az mindig más amit éppen főz anyám.és még 6 elött szoktam vmi gyümölcsöt ilyesmit enni de 6 után már semmit nemszoktam.tudnál nekem valamilyen intervallum tréninget ajánlani?mert nagyon nemismerem ezeket a tréningeket:D és amugy nem éheztetem magam, mert nemis vok éhes pedig nem eszek sokat, 1 pár éve megcsappant az étvágyam, 2-3 éve lemerem fogadni h sokkal többe ttudtam enni, most is pl vasárnapi nagy ebéd levest megeszem és már alig kell vmi második.nagyon szakszerű kajálás nemtudom milenne mert igazán csak házi dolgokat eszek szalámi,kolbász(szarvas-disznó) meg ilyesmi.de ha tudtok abban segíteni, hogy vmi könnyü étrendet összeállítani megköszönném.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 33815
vasárnap de. mit csináljon az ember (ha mán nem Csiky Ferivel edz a rehabon...), beüti oroszul a youtubeba a girja szót. és ilyenket talál:

http://www.youtube.com/watch?v=1gySHhZWyYI

60 kgos kislány, 24 kilóval 115-öt snatchel 10 perc alatt. szóval ezek az oroszok elég komolyan veszik ezt a sportot....vaaaaaaaaaaaaaaaaa 24-el szerintem kb. 10et tudnék snatchelni, de leginkább belahalnék...
penge boris Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33814
Rambo888,

a legfontosabb: drasztikus és gyors változást akar az ember ilyenkor, de mégis jobb, ha erről leteszel. Nem működik.
Lehet okozni drasztikus változást, de azért keményen megfizetsz, és valszeg azzal, amivel legkevésbé akarsz: gyors visszahízással, méghozzá kamatostul.

Törekedjünk tehát a lassú, de biztos és akár élethossziglan is tartható reformokra.

Mit eszel? Néhány tipikus napot leírnál?
Ha megfordult volna a fejedben a koplalás, akkor azt kéretik gyorsan elfelejteni.

Fogyásilag ezenkívül vagy az itt szokásos kettlebell-történetbe kezdenék bele, vagy bármilyen más magas intenzitású intervall-tréningbe, mert ezek hatékonyabban pusztítják a zsírt bármi másnál a felpörgő anyagcsere-utánégető miatt; de ha ez nem jön össze, akkor azt mondanám (bár ezeket nem divatos ezen a helyen tanácsolni), hogy szokj rá a kocogásra vagy a sok és hosszú biciklizésre. Futás csak akkor, ha nincs gond a lábad semelyik ízületével vagy a gerinceddel. Ez közel sem annyira hatékony, mint a nagy intenzitású intervall, de azért működik, akármit mond a Párt ;)
Illetve, ha nincs gondod a futkározással és elég edzett is vagy hozzá, akkor futással is össze lehet hozni intenzív intervallokat (sprintes intervallok), csak azt elég nagy szívás csinálni, az az igazság.
Előzmény: Rambo888 (33809)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33813
Mondjuk, ez így elsőre túl összetettnek tűnhet. Akkor indítsunk mondjuk azzal, hogy írsz egy egyheti kajanaplót amiben minden kajád benne van (az utolsó szál ropiig és pohár üdítőig), aztán majd azt jól megkritizáljuk.
Előzmény: Bandi-T (33812)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33812
A pubertást én kérdeztem és azért, mert arra gondoltam, az alatt elég sokminden meg tud változni az alkatban, testkompozícióban, és ha még előtte vagy közben vagy, lehet hogy jobb lenne kivárni előbb mit hoz a változás.

De ha túlvagy már rajta, akkor tényleg csak általánosságban tudok én is javasolni; olvass sokat utána hogy működik az emberi szervezet, a kajálás, az edzés (akár itt is), aztán állíts össze egy egészséges, kiegyensúlyozott kajálást, dobd fel vitára itt (nem fogunk kesztyűs kézzel bánni vele - de a te érdekedben tesszük), aztán utána jöhet az edzés kérdése.
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33811
Törekedj a teljes testes feladatokra ( amiket már emlitettem húzódzkodás meg guggolás ) és ne egyél/igyál szemetet .
Messze még a nyár és ha csak nem akarsz bebarnitozva pózolni egy zsűri elött akkor csak türelem , dolgozz sokat és jól !
Egyéb konkrétumot nemtudok mondani.
Rambo888 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33810
De ha otthon vagy eléggé a témában, és lenne kis időd nekem segíteni, akkor akár tudok mutatni képet msn-n vagy valahol.Meg egyéb dolgokat is eltok mondani ha valami nem stimmel esetleg így láthatatlanba.
Rambo888 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33809
Kondiba minden testrészre gyúrok egyszer 1 héten.Fekvenyomás, tárogatás, meg kézisúlyokkal dolgozok meg rúddal meg csigás lehúzóval és felülőpadon. Hogy érted, hogy a pubertással h állok, mert nem nagyon értem a kérdésed.Amugy lehet elméletben nem sok a magasságomhoz a 82 kg, de rajtam sok elég szép kis úszógumim van, meg fejemen is látszik, szóval jólenne valami mozgásforma vagy valami!
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33808
Nehéz látatlanban bárkinek tanácsot adni , mert paraméterek alapján a 178cmhez a 82 kilo nem vészes .

Konditeremben miket szoktál csinálni? Súlyzózol vagy gépeket használsz legfőképp?
Előzmény: Rambo888 (33806)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33807
Pubertással hogy állsz?
Előzmény: Rambo888 (33806)
Rambo888 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33806
Köszi a válaszokat!Igazából télleg kellene pár kg-ot fogynom mert orvos is mondta hogy kéne, meg jobban is szeretném érezni magamat!Ha tudnátok még valami egyszerű sportot mondani amivel hatékonyan tudok zsírt égetni, azt megköszönném.Leírom a paramétereim : 16 éves vagyok és most jelenleg 82 kg és 178 cm kb. Leszeretnék úgy 72 körülre menni , csak a lényeg hogy elérjem a normál nem zsíros alkatot!
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33805
Konkrétan azért ,mert 25 éves vagyok lassan 26 és kb ugy nézek ki ,mint egy rosszul táplált 18 éves :-) A hízás alatt inkább erősödést értek .

Amúgynem akarom beledöngölni a saját hitébe , csak kérdezte ,hogy miként lehetne gyorsan fogyni és mondtam ,hoy igy és igy szerintem ...
a kettlebell-t direkt azért nem irtam ,mert már lassan "szektaszerüen" mindenre azt irjuk .
Tény ,hogy király cucc és gyorsan lehet vele eredményt elérni ,de aki mondjuk nem lengetni akar hanem az eddigi megszokott környezetében akar eredményt annak nem sulykolom ,hogy a konditerem szar és csak az időd pazarlod ott menj inkább lengetni ,mert azzal nem kap választ a kérdésére.
Előzmény: Bandi-T (33804)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33804
Most bele akarod döngölni a saját hitébe (legalább a második embernél csinálod ezt), vagy lehetőséget akarsz adni neki, hogy tájékozódjon?

Te pl. egyébként miért akarsz "hízni"?
Előzmény: Viktor H (33803)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33803
Nála a funkcionalitás az esztétikumra vonatkozik :-)
Előzmény: Bandi-T (33802)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33802
Szerintem meg egyáltalán nem biztos, hogy valójában csak attól érezné jól magát. Nálam pl. a testsúly önmagában viszonylag kevéssé játszik szerepet, sokkal inkább a fizikai közérzet és a teljesítőképesség.
Előzmény: Viktor H (33801)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33801
Nem kell neki ,de Ő úgy érezné jól magát .
Előzmény: Bandi-T (33800)
Bandi-T Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33800
Valami jó kis intenzív küzdősport? Vagy kettlebell? (Ez utóbbi előnye, hogy a gyúrást ki is válthatod vele.)

De egyébként biztos, hogy kellene fogynod?
Előzmény: Rambo888 (33798)
Viktor H Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33799
Én meg 185 cm vagyok és 68 kg , tudsz tippet hizáshoz?
Amúgy meg egyél kevesebb de jó minőségű ételt - amiröl tudod ,hogy laborban állitják elö azt hanyagold - enyhe éhség érzet csillapitása végett nem kell egyböl a hűtőbe nézni inkább igyál sok vizet vagy egyél magvakat és gyúrj többet ,de ésszel .Az igazi mozgást imitáló gépeket hagyd ki és koncentrálj az olyan feladatokra amik az egész tested mozgatják pl. személyes kedvencem a guggolás vagy húzódzkodás előre nyújtott lábbal , vagy lábemelés húzódzkodás felsőpoziciójában megtartva.

Ja és DIREKT nem mondom ,hogy " próbáldd ki a Kettlebellt " :D

Előzmény: Rambo888 (33798)
Rambo888 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 33798
Sziasztok!Én segítséget szeretnék tőletek kérni!Még pedig fogyás témában!Látom sok szakember van itt aki érti a dolgát, ezért is írok ide!Röviden annyit, hogy 16 éves vagyok kb. 178 cm és 82 kg.Rendszeresen járok konditerembe gyúrni, de vmit kiszeretnék találni fogyásra még.Jó pár kg-tól megszeretnék szabadulni a nyári időszakig, mert tudjátok hogy van ez.:D Minden ötletet várok, bármilyen drasztikus ötletet is elfogadok, csak a lényeg, hogy eredménye legyen.Van alkalmam ilyen extrák közül, pl. sífutó gépen edzeni, az nemtudom mennyiren hatékony, ezért is várom a ti tapasztalataitokat, hogy milyen edzés módszerrel lehet a leghamarabb ledobni pár kg-t.Nem tudom a tápkieg.-ők mennyiren hatásosak, ha valamelyikőtöknek abban van tapasztalata, érdekelne a téma!Üdv mindenkinek, és előre is köszönöm!!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 33797
Jo a blogod! Mar kommenteltem is egyet!
Előzmény: penge boris (33793)
Elm Creative Commons License 2010.03.19 0 0 33796
Elnezest a reklamert, egy kis jotekony celu spamet szemetelnek ide:

Futók a gyermekekért akció

Valószínűleg Te is rendszeresen jársz futóversenyekre, túrákra, sportrendezvényekre. Ennek kapcsán elképzelhető, hogy már alig férsz el a szekrényedben a pólóktól? Esetleg külön szekrényt tartasz fenn nekik?

A Futóbolondok SE pólógyűjtési akciót hirdet a Családsegítő Szolgálat javára. Ha van olyan futóversenyen, turan, esetleg kerekparos maratonon kapott - vagy bármilyen más - pólód, amit nem használtál, és úgy gondolod, hogy hasznára lehet másoknak, akkor hozd el a budapesti Városligetbe a Vivicitta Városvédő Futásra április 18-án, vagy a K&H Maraton Váltóra a Kossuth térre május 16-án. Keresd a Futóbolondok narancssárga zászlóját, vagy érdeklődj a versenyközpontban.

A pólókat a Családsegítő Szolgálat a rászoruló gyekeknek, családjaiknak juttatja el, illetve nyári táboraiban, programjain használná fel.

Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra van szükséged, írj a mark.paldi@gmail.com e-mail címre, vagy hívj a +36209982384.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!