Hát akkro rajta, a dízeleket számolom metál nélkül:
KIA Ceed CRDI LX Limited: 4.428.000Ft
Auris 5a 1.4 D4-D 4.335.000Ft Luna csomag : + 220.000Ft =4.555.000Ft Ezek kaphatók most. A Ceed már csak 127.000Ft-al olcsóbb egy új Auris -nál, de erősebb a dízel, több a garancia, és alig több a felszerelése. Sőt, kb azonos falysúlyú. Az Auris esetében említésre méltó a térd légzsák, a törésteszt, a biztos érétéktartóssága, a hírnév.
Szóval elgondolkodtató, az alsó szegmens könnyen lehet, hogy Aurist választ az LX megszűnése miatt. Az eltűnt LX +kényelem, és +el. csomaggal:4.191.000Ft volt. Versenyképes az AURIS D4-D LUNA-val: 4.555.000Ft most.
Ha a Ceed CRDI EX-et nézem: 4.668.000Ft Auris 5a D4-4 SOL: 5.050.000Ft
Tehát, ha növeljük a felszerelést, akkor növekszik a Ceed előnye. Aki nem felszerelést akar, hanem egy alap dízelt, az könnyen lehet, hogy AURIST VESZ! Elcseszted KIA! :-) Remélem olvassák ezt a marketingesek.
Nekünk 2 hete áll már a garázsban egy új Yaris. Ha alap dízellel megelégszem, és meggyőz az Auris, akkor könnyen lehet, hogy még egy Toyo lesz a mellette, ráadásul 9% kedvezményt is tudok szerezni. Ha a sok felszerelést vásárolom, amit szintén szeretek, akkor a Ceed nyer, de sokat veszítek eladásnál, mert az Ceed extrákkal ellentétben a Toyo hírnevéért jobb értéktartósságot vásárolok, akkor is, ha kevesebb a felszerelése. (kissé pesszimista a megözelítésem)
Az Aurisban nincs ülésfűtés, ami nekem bejön, de elgondolkodtató az MMT kényelme. Akkor le kell mondanom az erősebb dízelről.
A Ceed-et igazából a 125 le-s Auris dízellel lehetne összevetni, de akkor már további 680.000ft-al drágább. Nagyon sok.
Odébb van az még, hogy tudjuk az árat. Éppen csak megjelentek a gyári képek, nem hogy a hazai forgalmazásról bármi. Nagyon kíváncsi leszek én is. Készítem a honlapját egy Hyundai képviseletnek, majd tudakozódok, hátha kiszivárog valami.
A KIA tűnik a kreatívabb, innovatívabb csapatnak, nem véletlenül került Hyundai kézbe. Látszik, hogy honnan kerül át a műszaki tartalom (Accent, i30,...)
Próbáltam utánanézni a neten, de nem találtam sehol, hogy vajon mennyi lesz az új C30i ára és milyen felszereltséggel? Főleg az 1.6-os 115 Le-s diesel árára lennék kíváncsi!Persze a bemutató fotókon - a Ceed-hez hasonlóan - a "csúcsfelszereltségű" modell van fényképezgetve navigációs rendszerrel, digitklímával, bőrkormánnyal, könnyűfémfelnivel stb!
Szerintem is szolgai másolat már-már pimasz a hasonlóság!
Egyetértek kiajobbal az új Accent a rió klónja és szerintem a "II-es" Accenthez képest borzalmasan elszarták csináltak egy jellegtelen "gyurma" autót, aminek se füle se farka!Pedig a II-es Accent kifejezetten pofás kis dög!
Nos, cee’d 1,4 fogyasztás: Amit a kocsi átvételekor láttam: Tesztautó lévén többnyire a városban botorkált kiszemelt „áldozataival”, néha körgyűrűn vissza, sok esetben nem túl cizellált vezetési stílussal. A teszt utakat gyakran gyorsításokkal, fékhatást próbálgatva tette meg a cee’d. Tankolástól számítva a komputer 8.5 litert mutatott, ami szerintem a körülményeket figyelembe véve igen korrekt.
Én a városban kíméletesen (2.000-nél felváltva) a lendületet okosan használva, 7,2-t mértem. Aztán lakott területen kívül, KRESZ-t betartva mértem a két város között 5,8-at. Utána nulláztam a számítógépet, majd városban 40%, kívül 60%, nem nagyon óvatosan, nem is sportosan, amúgy lendületesen (városban 50-60, kívül 90-100) így jött ki 6,6 liter.
További tapasztalatok: Mivel a váltó fokozatai elég rövidek, szépen alulról, nyomatékosan húz a motor, 2.000-nél már nyugodtan el lehet váltani, ilyenkor sem gond ha esik a fordulat, 1.500-tól szépen lehet gurulni, nem vérszegény. Emelkedőn is viszi a motor a kasztnit, tartja felfele a lendületet, gyorsulni azért nagyokat nem kell még vízszintes úton sem. Azért ez csak 1,4 literes. Tehát kényelmes, lendületes autózáshoz tökéletes az autó, kemény előzésekhez pörgetve sem igazán jó partner, kell az a +2deci hengerűrtartalom – esetleg az a dizel ?. Nem emléxem a kategóriában olyan 1,4 literes autóra, amely ellenfele lehetne kifinomultságban, menetteljesítményekben.
Zaj: Városban szerintem csendesebb a Corollánál. Alapjáraton annyira halk és rezzenéstelen, hogy csak a műszerről tudod, jár. (A tesztautóban 1.500 km van). Az értékesítők is mesélik, hogy a próbaúton a sofőrök jellemzően megijednek a kereszteződésben, hogy leállt a motor és már nyúlnak is a kulcshoz ?. A motort 2.600-ig (ötödikben 90 km/h) nem venni ki a gumihang mögül, itt kezdi hallatni magát, de nem agresszívan. Fokozatosan erősödik a hangja, talán 4.000-nél (140 km/h) kezd kissé keményedni, bár ekkor sem tolakodó, de azért innen már kezd határozottabb lenni. (140-nél a dízel csak 3.000 pörög, így jelentősen csendesebb).
Egyéb benyomások: Az autó nagyon stabil, megrángatva a kormányt billenés nélkül azonnal fordul, szinte kapaszkodik a betonba. Előbb engedi el a gumi, a betont, mint hogy a felfüggesztés engedne a fizikának. Hatalmasat mentem éjszaka egy körforgalomban, kitörés nélkül.
Minél több időt töltök az autóban, annál inkább nem hiányolom a textilt a cee’d ajtaján. A borítás nem kopogós műanyag, hanem ugyanaz a puha, szivaccsal tömött hatású, mint a műszerfal, így B-oszloptól B-oszlopig, egységes képet nyújt, nem vagyok meggyőződve, hogy a nem bontaná meg egy újabb alkalmazott anyag ezt az összhatást.
A rádió vételével továbbra sem vagyok elégedett, ahogy a magas hangokat is kevesellem. A lejátszó az írott MP3 lemezeket gond nélkül olvassa, lehetnek azok akár könyvtárakba írva a lemezen, a track címeket így szépen mutatja.
Az ülések oldaltartását kell még dicsérnem, az ülőlap és hátlap így szépen kiegészíti a masszív futóművet.
Nézd meg a mostani árakat. Picanto-Atos, Rio-Accent. Nem ismerem a munkamegosztást a két márka között, de úgy tűnik, hogy KIA-nál vannok a merészebb jobb szakemberek. A Hyundai valahogy mindíg a KIA után jön ki egy tök ugyanolyan modellel. Nézd meg az új Accentet. Közel egy évvel a RIO után jött ki és belülről és műszakilak a RIO klónja. Külsőre hozzányúltak egy kicsit de ez a kárára vált. Nekem a RIO jobban tetszik. Ugyanez a helyzet a Ceed i30 esetében is. 6-8 hónap csúszás és szolgai másolás. Mintha a KIA tervezőibe több spiritusz lenne. A dolog azért érdekes mert ebben a házasságban a méreténél fogva a Hyundai a góré.
Úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy a két márka pozicionálásánál nem az alá-fölérendeltség a fő szempont, hanem a Hyundai a konzervatívabb, a Kia pedig a sportosabb, fiatalosabb "imidzset" fogja követni.
Az ignisklubnál, és a swiftklubnál a kedvezményt adó cégeknek a rovatba bekerüléshez is 10%-ot kellett adniuk alsóhangon... de volt, akik 20-25%-ot is simán megadták... no persze ott a működtetés abszolúte nonprofit alapon működött, akik tudták, és bírták felvállalták, de ezért semmi nem járt nekik, max hátbaveregetés, de a tapasztalat szerint ebben se nagyon volt részük, sőt... ;)
Igazad van! Épp számolgattam, egy D4-D Aurist... hát, sokkal több, mint a Ceed. Az off Auris: 4.335.000 a dízel alapára Ebben nincs semmi, csak a klíma, lufik, stb. Egy Luna csomag még 210.000Ft, a metál 100.000Ft, az 5 ajtós felára 100.000t, az már.:4.645.000FT
Ennyiért van mnár Ceed EX is ESP vel, mindenfélével.... nem is folytatom :)
A cég ahol dolgozom fontolgatja a Ceed miatt a KIA vásárlását. A dolgozók egy része saját névre venné az autót és km pénzt kapna ami fedezné a költségeket. A flottaajánlaton egyértelmüen az szerepel, hogy flottakedvezmény csak a cég nevére vásárolt autókra jár. Ekkor megpróbáltak egy flottakezelőt bevonni az üzletbe de a KIA kijelentette, hogy csak akkor ad flottakedvezményt ha a flottakezelő a saját nevére iratja az autókat. A tényleges üzemeltető még üzembentartóként sem kerülhet a forgalmiba. Ja és a flottakedvezmény ebben az esetben 11-12% lenne. Szóval ez a vásárlói csoport nem biztos, hogy működhet. Vagy maximum egy kereskedő saját kedvezménye lehetne ahonnan jutna még 1-2 % a szervezőnek is.
A megrendelésekre, azokat összefogva a cee'd klub flottakedvezményt tud érvényesíteni, ami ha jól tudom 4%, vagyis 150 ezer körüli spór. De ezt konkrétizálni akkor tudom, ha meg vannak a pontos igények. A kluboldalon indítsunk ennek egy topicot?
1. Nagyobb vásárlóerőt mutatva mindenhol lehet komolyabb engedményt érvényesíteni. Ehhez információkat kellene megosztanunk egymással a vásárlási elképzelésekről.
2. Nem hiszem, hogy a KIA bánja a dolgot. Kereskedelmi oldalról egyébként leginkább az ő érdeke a különböző márkaklubok, egyesületek, stb. épülése. Az így szerveződött közösségeknek nagy szerepük van a márkatudat, a lojalitás erősítésében, bővülhet az ügyfélkör. Nem is értem, miért hagyják a vezérképviseletek marketingesei, hogy annyi gagyi "hivatalos" FUN oldal higítsa a netet, mint amennyi. Léteznek olyan online marketing eszközök, amelyek okosan képesek kiaknázni az ezekben rejlő lehetőségeket. Bár az én kezdeményezésem nem fentről indult, de természetesen szeretnék az információ-cserén túl, valós közösségi életet (találkozók, stb.), kereskedés vagy akár importőr által támogatott nyereményjátékokat, és ahogy említettem már további előnyöket, kedvezményeket érvényesíteni. Ehhez persze erősíteni kellene tagságot.
Tettestárs, ma turnézok egy százasz az 1,4-essel, úgy, hogy tojást teszek a jobb talpam alá. Kiváncsi vagyok, mit rajzol a számítógép. Méginkább, hogy a szintén 1,4-es RIO-hoz képest milyen a rugalmassága. (erősebb, nyomatékosabb motor de ugye nagyobb test). Este beszámolok.
díler, egy barátomnak van 2 éves Focus Kombi dízele, odaadtam neki a bal elsőt, amikor a dízellel jártam. Folyamatosan csak hümmögött. Az ajtócsapódás, hang és rezgésszigetelés, rugalmasság. Nem nagyon akarta elhinni, hogy ez KIA motor, azt feszegette, kitől van az erőforrás. :)
Múltkor írtam, hogy Ceed mellet szóba jöhet a Focus is. Ma kipróbáltam a Focust, azóta nem. Az 1.6-os 100lovas benzinessel mentem. Mármint mentem volna, de annyira erőtlen szegényke, hogy ihaj. Ráadásul valami dízelszerű berregés is jön belőle. Visszaültem a 9 éves renómba, és szinte repült, amikor 2-esben 20-30-as tempónál megnyomom a gázpedált, akkor elindul, nem pedig kerregés mellett unottam mászik fel a sebességmérő. Persze lehet, hogy a 115 lovas 1.6-os mivel már az is valami változó szelepvezérléses, az jobb, de azt nem tudom kipróbálni. Az 1.4-es Ceed jobban megy, mint az 1.6-os Focus, erre se gondoltam volna.