Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

uhuhu Creative Commons License 2001.12.29 0 0 276
Szia Béka!
Rég láttalak itt!!
küldtem neked emilt!
Előzmény: Gyalogbéka (275)
Gyalogbéka Creative Commons License 2001.12.29 0 0 275
Hello,

Pedig tényleg így van. A hűtőrendszerben van cca 5 l folyadék. Ha nincs hűtés (menetszél), akkor ez az 5 l viszonylag hamar átmelegszik. Gondolj csak bele, mekkora hőmérséklet keletkezika hengerekben az üzemanyag elégésével. Velem (illetve a régi Asconámmal) egyszer megtörtént, hogy szar termosztáttal szétdurrant az egyik hűtőcső... igaz, nyáron, kb 42 fokban, viszont kb 10 perc belvárosi (debreceni) parkolókeresés után. Az hogy van fűtés... Ha a vized felmelegszik 40-50 fokra, és tartósan úgy is marad, akkor már fűtésnek érzékelhető. Szvsz. De nem akarlak rábeszélni, csak speciel termosztátot cserélni az egyik legegyszerűbb/legolcsóbb megoldás, viszont rohadt sokat bír számítani. De te tudod.

Bye,
Béka

Előzmény: Mason (273)
F.laci Creative Commons License 2001.12.29 0 0 274
A szervizre ne halgass, ott miért értenének hozzá????

Itt csak a termosztát tud elromlani (elég sűrűn)..

Ha a termosztát nem zár gyorsan és tökélletesen ,akkor előfordulhat hogy a menetszél (pláne ebben a hidegben) túlhűti ,de dugóban meg fel tud melegedni.....

A fűtés nekem is jó volt a rosz termosztáttal is (1-2km után meleget fújt),de a motor 30km után érte csak el a üzemi hőmérsékletet...

Pár válasszal lentebb leirtam én is termosztát cserémet ( 2300ft , QH tipus ,ez is C20NE motor)

Ja a két középső rács az csak szellőző,mindenkinek hideget fúj....

Mason Creative Commons License 2001.12.29 0 0 273
Hali!

Ez nekem sántít picit. Ha állandóan nyitva van, akkor álló helyzetben vagy dugóban sem érné el az üzemi hőmérsékletet. Márpedig eléri.
És még valami. Baromi jó a fűtés az autóban.
Beugrottam vele a szervízbe, és ott is azt mondták: nem lehet termosztát gond. Ha nem lenne fűtés, akkor igen.

Masonka

Előzmény: Gyalogbéka (272)
Gyalogbéka Creative Commons License 2001.12.29 0 0 272
Hi,

Pontosan ebből látszik, hogy termosztátot kell cserélned. Állandóan nyitva van, tehát nem tud felmelegedni a motort hűtő víz, mert folyamatosan hűti a hűtőben lévő, amit viszont a nagy hideg, meg a menetszél hűt. Amikor dugóba érsz, akkor megszűnik a menetszél, kisebb a hőcsere, viszonylag hamar felmelegszik az összes hűtővíz. Szóval hallgass uhuhu mesterre, és cseréld ki. :)

Bye,
Béka

Előzmény: Mason (271)
Mason Creative Commons License 2001.12.28 0 0 271
Igen, persze, tudom, hogy nem játék a dolog. :)
Csak nem értem. :) Mert cirka 80km után megálltam megnézni (hátha a vízgomba saruja csúszott le - de nem), és a hűtő csak kellemesen langyos volt, simán meg lehetett fogni. Vagyis a víz még el sem érte azt a hőfokot, ahol a termosztátnak dolgoznia kell. Ezért nem értem.

Előzmény: uhuhu (270)
uhuhu Creative Commons License 2001.12.28 0 0 270
azért kezd el dugoban melegedni, mert akkor a menetszél nem huti a hutot, igy nem tud nagyon lehülni a motor. olyan 4.000 forinton nem szabad garasoskodni, mert igy sokkal jobban kopik a motor, és többet is fogyaszt.
Előzmény: Mason (269)
Mason Creative Commons License 2001.12.28 0 0 269
Köszi :) Amúgy C20NE.

Viszont akkor nem értem. Világosíts fel léci, hogy is van ez? Tudomásom szerint a termosztát vagy nem nyit, és akkor felforr a víz, vagy állandóan nyitva van és akkor nem melegszik a víz. Menet közbeni viselkedése szerint állandóan nyitva van. Nade, ha megállok mitől kezd normálisan dolgozni? :) Sőt, dugóban pötyögve is szépen elindul, ventillátor is bekapcsol. Tényleg nem értem.

Masonka

Előzmény: uhuhu (268)
uhuhu Creative Commons License 2001.12.28 0 0 268
a termosztát nem hogy ökörködni kezd, hanem nagyon de nagyon rossz :))

intarziát keresd meg, ő tudja, hogy mennyibe kerül a termosztát. és 3 csavar fogja + egy gumicső. össze sem koszolod magad.
ez akkor érvényes, ha C20NE vagy C20XE motor van a szekeredben.

Előzmény: Mason (267)
Mason Creative Commons License 2001.12.28 0 0 267
Sziasztok!

Szerintetek mi van ilyenkor? A tünet: 100 km megtétele után sem mozdul a műszer mutatója. Igaz, ezt a 100at átlag 120as tempóban tettem meg, -10 körüli hőmérsékeltben. Viszont abban a pillanatban, ahogy megálltam, elindult a mutató. Termosztát kezd ökörködni vagy csak nagyon hideg van? :))

Másik kérdés: mi lehet az oka, hogy a műszerfalon lévő szellőzőnyílások közül csak a két szélsőn fúj be meleget, a középsőn pedig jéghideget?

Köszi :)

Masonka

F.laci Creative Commons License 2001.12.28 0 0 266
Hali

Közben átestem én is a szokásos termosztátcserén....

2300 Ft volt , QH tipus a Bárdi forgalmazza.
Ez csak a termosztát ,ház nélkül azért olcsóbb.
Nagyon korrekt kis csomag,tartalmazza a termosztátot, kb 3 féle tömítést,bilincset, leírást képekkel, pici zacsek zsírt (hogy ne essen ki a tömítőgyűrű) egy célszerszámot a termosztát házból való kiszedésére(papírcső) ....

Mostmár hamar eléri az üzemi hőfokot,remélem ez visszaüt majd a fogyasztásban...

Hidrotőkét a unixtrade nál 2060ft/db áron láttam,ami elég barátságos....

Ennek az Opel félszint. olajnak mi a API betűjele?

Üdv Laci

intarzia Creative Commons License 2001.12.28 0 0 265
Szia!

Mikor is írtam és mit? Én már semmire sem emléxem. Küldj emilt.

Szia
Laci

Előzmény: lbox (264)
lbox Creative Commons License 2001.12.28 0 0 264
Intarzia, koszi a az árakat a hidrotokére, meg a szerelod cime is erdekelne. (régen irtad, en meg nem jutottam gépkozelbe...)

Milestone, ha még nincs meg a fagyálloszag oka, esetleg nezd meg a futoradiatort. Alattomosan tud csopogni, es lehet hogy amig all az auto a szonyeg beissza azt a keveset, te meg szagolod.
Ha az a baja, akkor ne vegyel ujat mert meg lehet javitani (az enyem legalabbis rezbol van)

BUEK, lbox

Előzmény: milestone (235)
intarzia Creative Commons License 2001.12.27 0 0 263
Szia!

2. Az a fékkontrol lámpád. Ha rálépsz a fékre és elalszik akkor működik a féklámpád. Minden indulás előtt lépj rá és elmúlik. Ha nem alszik ki, akkor valamilyik izzód kiégett.
3. Az autóba Opel gyári félszintetikus motorolaj, vagy ennek a MOL megfelelője az ajánlott. Ára:2000 Ft/L Neked kb. 4 l. kell (ha jól sejtem). Régebben még tudtam szerezni ennél olcsóbban (megkérdezzem, hogy van-e?). Küldj emilt.

Szia
Laci

Előzmény: F.laci (261)
F.laci Creative Commons License 2001.12.27 0 0 262
Hali

Az óra állítását már megtaláltam(a board comp. kezelőgombjai közötti két kis luk,tollal adjusztálva....)

A többi kérdés még nyitott.....
Elvis_Presley -nek :Jó lenne a német nyelvű is egy scannelés erejéig.... irtam mailt...

Üdv Laci , és BUÉK!

F.laci Creative Commons License 2001.12.23 0 0 261
Sziasztok!

Néhány kérdés:

1. Hogyan lehet beállítani az órát? (digitális, a board computer alsó sorában)

2. Mit jelent az a sárga lámpa ami egy zárójelek között lévő körben egy felkiátójel van? indítástól az első fékpedál lenyomásig világít,majd kialszik...

3. Milyen olaj kell bele? pl API SJ/CD

Vectra A 1990, 2.0i, C20NE motorkód

Köszi,Üdv Laci

hemicuda426 Creative Commons License 2001.12.23 0 0 260
Kellemes ünnepeket, boldog új évet!

Lehet , hogy jövöre már Vectrás vagyok+:)

Elvis_Presley Creative Commons License 2001.12.21 0 0 259
Lehet, hogy van egy fölös német nyelvű, majd otthon megnézem, de leghamarabb januárban tudok róla beszámolni

EAP

Előzmény: F.laci (258)
F.laci Creative Commons License 2001.12.20 0 0 258
Hali

Nincs valakinek Vectra A hoz kezelési utasítás?
Magyar ,angol,esetleg német nyelvű is jó lenne...

Legjobban valami webcímnek örülnék...

Köszi,üdv Laci

uhuhu Creative Commons License 2001.12.20 0 0 257
nem te voltál kint nemolyrég dunakeszin az eszgabnál benzinszaggal??
Előzmény: Mason (254)
irba Creative Commons License 2001.12.20 0 0 256
Szóval 2000-2500-ig van csak "huzatva" a Kadett, de ekkora nyomatékból el lehet autózni így is.

Egyébként bevallanám ha többet fogyasztana, a múltkor írtam, hogy a Vectra 8,7-et eszik (1.6). A mantám meg karbis korában benyelte a 20-at is télen. Injektorral azért ez visszament 11 köré.

A hűtőt javították nyáron a vectrán, de mostanában elég rendesen el kezdett folyatni (na jó, szivárogni), gondoltam lesz ami lesz , veszek ilyen hűtő tömítő trutyit. Valvolint vásároltam, és lekopogom, úgy néz ki tényleg használt.

irba Creative Commons License 2001.12.20 0 0 255
Pedig ennyi eszik, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég slow tempóban használja tesóm (kivéve autópálya 210 :). Szóval nővérem van, sikerült ráragasztani az Opel mániát.
Nem egy női autó, amikor pakolom neki, nem egyszerű megfogni az elejét, rángatja a kormányt rendesen.
Mason Creative Commons License 2001.12.20 0 0 254
Sziasztok!

Valoban, az a 7-8 liter kicsit keveske. :) Az enyem (c20ne) nyaron 9,5-10et evett a varosban, orszaguton 8at. Most azert belehuzott kicsit, es 12ot eszik a varosban, amiota nagyon hideg van.

Valaki irta a benzinszagot. Nekem is volt ilyen, eleg sunyi dolog. Teljesen repedezett volt 2 benzincsovem is, alig lehetett eszrevenni. Csak ha osszenyomtuk a csovet, akkor latszott, hogy szivarog.

Masonka

hemicuda426 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 253
Tudod ezt én is furcsálom nekem az Astrám (C14NZ)
evett 7-8 litert...ezekből a 9-14litert várom.
Előzmény: uhuhu (252)
uhuhu Creative Commons License 2001.12.19 0 0 252
Kérlek szépen titeket, hogy mondjátok már meg nekem, azt, hogy hogz van az, hogy egy 1.200 kg-os, 150 LE ös motor , Vectra auto, sport felszereltségü auto ( de lehet kadett is) 7 Litert fogyazt a városban???
Az én ismerőseimnek 10 L alá més soha sem ment. és nekem is volt 3 honapig ilyen cégautom, és nekem 12-13 L-t fogyasztott. (igaz kiméletlenül közlekedtem vele). Nem lehet hogy eg kicsit mindenki kevesebbet mond, mint amennyi az igazság??
Előzmény: irba (246)
hemicuda426 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 251
Jó ez a fej:))
Előzmény: uhuhu (250)
uhuhu Creative Commons License 2001.12.19 0 0 250
Uhuhu szerint, biztos sok munka lesz vele, de nem baj legfölejebb majd áll:)

Nem kár azért venni egy autot, hogy a ház elött lljon?? :-)

Meg neki majd dől a lém:))

Ez viszont tetszik!! :-))))
Nem kérhetnék előleget?? :-D

Előzmény: hemicuda426 (247)
pb1 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 249
Na!

ha valakit erdekel:
Muller Auto, Ajtosi D. 9.

Termosztat: 4019 HUF
Tomitogyuru: 358 HUF

Előzmény: pb1 (248)
pb1 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 248
Hali!

meg tudjatok mondani, hogy mi a gyari termosztat markaja?

C18NZ '91

koszi

pb

Előzmény: intarzia (242)
hemicuda426 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 247
Vagy Omega C20NE vagy Vectra GT C20xe lesz , mert ha vectrát választom akkor legyen dögös ezért a GT...:)

Menjen mint állat:)
De, ha csak utazás leszb akkor inkáb Omega..azt hiszem az állapot fog dönteni.

Uhuhu szerint, biztos sok munka lesz vele, de nem baj legfölejebb majd áll:)
Meg neki majd dől a lém:))

Szoval ,he a Corsa elment irény ki és veszek egy autót , azt hiszem csak a kinézet fog számtani.

Calibráról lebeszéltetk sokan már , nagyon húzós hozzá egykét cucc...

Nem tudom ,de a Vectra GT C20xe és a Calibra C20xe árban mennyiben tér el?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!