Pedig tényleg így van. A hűtőrendszerben van cca 5 l folyadék. Ha nincs hűtés (menetszél), akkor ez az 5 l viszonylag hamar átmelegszik. Gondolj csak bele, mekkora hőmérséklet keletkezika hengerekben az üzemanyag elégésével. Velem (illetve a régi Asconámmal) egyszer megtörtént, hogy szar termosztáttal szétdurrant az egyik hűtőcső... igaz, nyáron, kb 42 fokban, viszont kb 10 perc belvárosi (debreceni) parkolókeresés után. Az hogy van fűtés... Ha a vized felmelegszik 40-50 fokra, és tartósan úgy is marad, akkor már fűtésnek érzékelhető. Szvsz. De nem akarlak rábeszélni, csak speciel termosztátot cserélni az egyik legegyszerűbb/legolcsóbb megoldás, viszont rohadt sokat bír számítani. De te tudod.
A szervizre ne halgass, ott miért értenének hozzá????
Itt csak a termosztát tud elromlani (elég sűrűn)..
Ha a termosztát nem zár gyorsan és tökélletesen ,akkor előfordulhat hogy a menetszél (pláne ebben a hidegben) túlhűti ,de dugóban meg fel tud melegedni.....
A fűtés nekem is jó volt a rosz termosztáttal is (1-2km után meleget fújt),de a motor 30km után érte csak el a üzemi hőmérsékletet...
Pár válasszal lentebb leirtam én is termosztát cserémet ( 2300ft , QH tipus ,ez is C20NE motor)
Ja a két középső rács az csak szellőző,mindenkinek hideget fúj....
Ez nekem sántít picit. Ha állandóan nyitva van, akkor álló helyzetben vagy dugóban sem érné el az üzemi hőmérsékletet. Márpedig eléri.
És még valami. Baromi jó a fűtés az autóban.
Beugrottam vele a szervízbe, és ott is azt mondták: nem lehet termosztát gond. Ha nem lenne fűtés, akkor igen.
Pontosan ebből látszik, hogy termosztátot kell cserélned. Állandóan nyitva van, tehát nem tud felmelegedni a motort hűtő víz, mert folyamatosan hűti a hűtőben lévő, amit viszont a nagy hideg, meg a menetszél hűt. Amikor dugóba érsz, akkor megszűnik a menetszél, kisebb a hőcsere, viszonylag hamar felmelegszik az összes hűtővíz. Szóval hallgass uhuhu mesterre, és cseréld ki. :)
Igen, persze, tudom, hogy nem játék a dolog. :)
Csak nem értem. :) Mert cirka 80km után megálltam megnézni (hátha a vízgomba saruja csúszott le - de nem), és a hűtő csak kellemesen langyos volt, simán meg lehetett fogni. Vagyis a víz még el sem érte azt a hőfokot, ahol a termosztátnak dolgoznia kell. Ezért nem értem.
azért kezd el dugoban melegedni, mert akkor a menetszél nem huti a hutot, igy nem tud nagyon lehülni a motor. olyan 4.000 forinton nem szabad garasoskodni, mert igy sokkal jobban kopik a motor, és többet is fogyaszt.
Viszont akkor nem értem. Világosíts fel léci, hogy is van ez? Tudomásom szerint a termosztát vagy nem nyit, és akkor felforr a víz, vagy állandóan nyitva van és akkor nem melegszik a víz. Menet közbeni viselkedése szerint állandóan nyitva van. Nade, ha megállok mitől kezd normálisan dolgozni? :) Sőt, dugóban pötyögve is szépen elindul, ventillátor is bekapcsol. Tényleg nem értem.
a termosztát nem hogy ökörködni kezd, hanem nagyon de nagyon rossz :))
intarziát keresd meg, ő tudja, hogy mennyibe kerül a termosztát. és 3 csavar fogja + egy gumicső. össze sem koszolod magad.
ez akkor érvényes, ha C20NE vagy C20XE motor van a szekeredben.
Szerintetek mi van ilyenkor? A tünet: 100 km megtétele után sem mozdul a műszer mutatója. Igaz, ezt a 100at átlag 120as tempóban tettem meg, -10 körüli hőmérsékeltben. Viszont abban a pillanatban, ahogy megálltam, elindult a mutató. Termosztát kezd ökörködni vagy csak nagyon hideg van? :))
Másik kérdés: mi lehet az oka, hogy a műszerfalon lévő szellőzőnyílások közül csak a két szélsőn fúj be meleget, a középsőn pedig jéghideget?
Közben átestem én is a szokásos termosztátcserén....
2300 Ft volt , QH tipus a Bárdi forgalmazza.
Ez csak a termosztát ,ház nélkül azért olcsóbb.
Nagyon korrekt kis csomag,tartalmazza a termosztátot, kb 3 féle tömítést,bilincset, leírást képekkel, pici zacsek zsírt (hogy ne essen ki a tömítőgyűrű) egy célszerszámot a termosztát házból való kiszedésére(papírcső) ....
Mostmár hamar eléri az üzemi hőfokot,remélem ez visszaüt majd a fogyasztásban...
Hidrotőkét a unixtrade nál 2060ft/db áron láttam,ami elég barátságos....
Ennek az Opel félszint. olajnak mi a API betűjele?
Intarzia, koszi a az árakat a hidrotokére, meg a szerelod cime is erdekelne. (régen irtad, en meg nem jutottam gépkozelbe...)
Milestone, ha még nincs meg a fagyálloszag oka, esetleg nezd meg a futoradiatort. Alattomosan tud csopogni, es lehet hogy amig all az auto a szonyeg beissza azt a keveset, te meg szagolod.
Ha az a baja, akkor ne vegyel ujat mert meg lehet javitani (az enyem legalabbis rezbol van)
2. Az a fékkontrol lámpád. Ha rálépsz a fékre és elalszik akkor működik a féklámpád. Minden indulás előtt lépj rá és elmúlik. Ha nem alszik ki, akkor valamilyik izzód kiégett.
3. Az autóba Opel gyári félszintetikus motorolaj, vagy ennek a MOL megfelelője az ajánlott. Ára:2000 Ft/L Neked kb. 4 l. kell (ha jól sejtem). Régebben még tudtam szerezni ennél olcsóbban (megkérdezzem, hogy van-e?). Küldj emilt.
1. Hogyan lehet beállítani az órát? (digitális, a board computer alsó sorában)
2. Mit jelent az a sárga lámpa ami egy zárójelek között lévő körben egy felkiátójel van? indítástól az első fékpedál lenyomásig világít,majd kialszik...
Szóval 2000-2500-ig van csak "huzatva" a Kadett, de ekkora nyomatékból el lehet autózni így is.
Egyébként bevallanám ha többet fogyasztana, a múltkor írtam, hogy a Vectra 8,7-et eszik (1.6). A mantám meg karbis korában benyelte a 20-at is télen. Injektorral azért ez visszament 11 köré.
A hűtőt javították nyáron a vectrán, de mostanában elég rendesen el kezdett folyatni (na jó, szivárogni), gondoltam lesz ami lesz , veszek ilyen hűtő tömítő trutyit. Valvolint vásároltam, és lekopogom, úgy néz ki tényleg használt.
Pedig ennyi eszik, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég slow tempóban használja tesóm (kivéve autópálya 210 :). Szóval nővérem van, sikerült ráragasztani az Opel mániát.
Nem egy női autó, amikor pakolom neki, nem egyszerű megfogni az elejét, rángatja a kormányt rendesen.
Valoban, az a 7-8 liter kicsit keveske. :) Az enyem (c20ne) nyaron 9,5-10et evett a varosban, orszaguton 8at. Most azert belehuzott kicsit, es 12ot eszik a varosban, amiota nagyon hideg van.
Valaki irta a benzinszagot. Nekem is volt ilyen, eleg sunyi dolog. Teljesen repedezett volt 2 benzincsovem is, alig lehetett eszrevenni. Csak ha osszenyomtuk a csovet, akkor latszott, hogy szivarog.
Kérlek szépen titeket, hogy mondjátok már meg nekem, azt, hogy hogz van az, hogy egy 1.200 kg-os, 150 LE ös motor , Vectra auto, sport felszereltségü auto ( de lehet kadett is) 7 Litert fogyazt a városban???
Az én ismerőseimnek 10 L alá més soha sem ment. és nekem is volt 3 honapig ilyen cégautom, és nekem 12-13 L-t fogyasztott. (igaz kiméletlenül közlekedtem vele). Nem lehet hogy eg kicsit mindenki kevesebbet mond, mint amennyi az igazság??