Indulás előtti nap éjfélkor. Mondjuk szerdán utazol, kedd éjfélkor jön a kód. Tavaly QR nélkül nem engedtek fel a gépre senkit, gondolom ez idén is igy van.
Van itt olyan, aki utazás előtt megkapta a QR kódot? Sajnos a visszaigazoló emailben azt írják, hogy csak éjfélkor küldik , így a reptéren ezt a visszaigazoló emailt mutassuk meg. Viszont a légitársaság oldalán az van, hogy QR kód nélkül nincs felszállás. A légitársaság természetesen elérhetetlen.
Van valakinek friss tapasztalata, ezzel a travel.gov.gr regisztrációs emaillel? Az aznap éjfél mit jelent?
Pl. Én nem tudtam. Most meg már tudom. Ez már értelmessé tette a hsz.-t. A tiéd az aminek semmi értelme nem volt. Persze nem elvárás az értelmes hsz. de te kérdezted.
Dodekanisa es dodekanisos egy es ugyanaz a gorog targyi helyzettol fogguoen hasznalja hol igy hol ugy.Aki nem tud gorogul annak bizonyara kerdeses de mindketto helyes.Amugy a jelentese:12sziget es foldrajzi helyet jelez.
Kár lenne kijavítania, mert a magyar nyelvben elterjedt és elfogadott a Dodekán megnevezés (csakúgy, mint a Dodekanéz). Azt hidd el, geodo is tudja, hogy a dodeka=12, sőt a leírásai alapján sejthetően még a "dodekanisa, dodekanisos" megnevezéssel is tisztában van. Esetleg a görögöknek szólsz, hogy döntsék már el, h δωδεκανησα vagy δωδεκανησος? 🙄 Pff, ráadásul újgörög helyesiras szerint visszafejtve még a saját anyanyelvükön sem tudják helyesen használni a többesszámot... Hát micsoda vilag ez?! 🙈🤷♀️😅
"...Görögország bevezeti a digitális vakcinaigazolást
2021. február 23. – 14:43
Görögország digitális vakcinaigazolást ad azoknak, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, a célja pedig az lenne, hogy megkönnyítsék a nemzetközi utazásokat, bízva abban, hogy nyárra a világ nagy része már be lesz oltva – írja az Euronews.
Kiriákosz Micotákisz azt javasolta az Európai Uniónak, hogy vezessék be az összes tagállamra a vakcinaigazolás rendszerét, hogy így lehessen könnyíteni a korlátozásokon a már beoltottak számára. A görög javaslat arra fókuszál, hogy azok, akik megkapták a védőoltást, mentesülhessenek a különböző tesztelési és karanténkötelezettségek alól akkor, ha átlépnek egy országhatáron.
Sőt, még azt is felveti, hogy a reptereken lehetne külön gyorssávjuk a beoltottaknak...."
Nem leszólni akartam,csak mivel több mint 30 éve járok már én is minden évben (néha kétszer is) Görögországba így elég sok szép helyet találtam,de az valóban igaz,hogy nem lehet megunni.
Aki követte geodo1 posztjait, az már sokat látott a jobb helyekből is, bár a beszámolóit olvasva-nézve eszembe nem jutott, hogy rangsoroljam őket. Volt olyan hely, ahová a tőle olvasottak alapján jutottunk el, csalódás mentesen!
Írtam egy új posztot, persze egy tavaly nyári útról még, a célpont Leros volt. Igazából többek között, úgyhogy elvileg majd lesznek még ilyen beszámolók.