Keresés

Részletes keresés

theputyin Creative Commons License 2002.04.09 0 0 330
Kedves MGPB!
Az élet rendje az, hogy a gyermek temeti el a szülőt és nem fordítva. Főleg így nincs értelme az egésznek, hogy a szülők temetik el a gyerekeket más felelőtlensége miatt.
Egyáltalán nem baj, ha hagyjuk, hogy akiknek van módjuk közhírré tegyék az igazságszolgáltatás „érdekes” hibáit, működését és esetleg a lehetőségekhez képest segítsenek megbüntetni a bűnösöket, bűnöst. Ez azért van így, mert mindenki fél attól, hogy vele is valami hasonló történik és utoléri őket is az a bizonyos belső őrjítő tehetetlenség, feszítő düh és mérhetetlen fájdalom.
Őszintén csodálom hidegvérét, erejét!
Bár utálom ezt mondani, mert nagyon sokszor hallottam már a magam harminc évével, de
Őszinte részvétem! Sok-sok erőt kívánok az újrakezdéshez!

Igyekszem ott lenni este!
üdvözlettel: Péter

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 329
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.09 0 0 328
Lélekben ott leszek, és nemsokára a valóságban is felkeresem azt a helyet. Hol is van pontosan? Mondjuk a hajóállomáshoz képest.
Előzmény: ZöPö (324)
JUSTICE_FOR_ALL Creative Commons License 2002.04.09 0 0 327
Kedves MGPB,

Veled nem tudok vitakozni, hiszen csak a hatalmas erődet csodálom, hogy egyáltalán itt és így vagy. Te aki megtapasztaltad a legnagyobb, poklot puszta létezéseddel is meghajlásra késztetsz...
Mint írtam, bízom a törvény igazságosságában és 100%-osan azt szeretném, amit Te is leírtál. Ha mindez megtörténik, úgy érzem, tökéletesen lezártnak kell tekinteni az ügyet - legalábbis nekünk, kívűlállóknak. A belső lelki békéd megszerzésében maximum lelki támogatást tudunk nyújtani.
Sajnos azonban már ez az ügy sem úgy indult, hogy számítani lehet a törvény igazságára. Nem véletlenül vert fel akkor port ez az ügy és nem is ez lenne az első nagyobb disznóság a hazai törvénykezés történetében.
Bízunk a törvényben és bízzon a bankigazgató és az ügyvéd családja is. Higyjék el: a kiskapuk kijátszása visszafelé is elsülhet - ők is kerülhetnek olyan helyzetbe, ahol a tisztességtelenül védőpajzsként maguk elé emelt törvény nem védi meg őket.

Előzmény: MGPB (323)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.08 0 0 326
Hidd el, mi sem vérbosszút akarunk. Csak valóban felháborító, hogy nem tudnak pontot tenni egy ügy végére. Meddig kell még felszaggatni a fájó sebeket? Nekem a menyasszonyom 10 éve háztartási balesetben halt meg. Én találtam rá. Gondolhatod...
Szerencsére 2 hónap alatt (ennyi volt a kötelező nyomozás) lezárták az ügyet. Azóta megnősültem, van 2 leányom. Ha a menyasszonyomra gondolok, csakis szeretettel. Sajnálom hogy nincs, de a családom kűárpótol.
Én minden nap gondolok Rátok. Sokat. Tudod, én is notórikus gyorshajtó vagyok. De csak nyílt terepen, egyedül! Imádok vezetni, de az ilyen esetek miatt mondhatnak engem is gyilkosjelöltnek. Pedig már ha lakott terület közelébe érek is, elveszem a lábam a gázról. Kitudja, nincs-e kint egy elkószált háziállat, netán elbarangolt gyerek. Vagy egy dűlöngélő kerékpáros. 15 évvel ezelőtt nem érdekelt semmi. Azóta megkomolyodtam.

Szóval nagyon szeretném, ha nem kellene többet muszályból gondolnotok a dologra. Legfeljebb tiszta szeretettel, amikor épp valamilyen évforduló, avagy egy szép emlékhez hasonlatos esemény történik. Mint ahogy nekem megadatott, kívánom Nektek is.

Legyetek erősek:

sala

Előzmény: MGPB (323)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.08 0 0 325
Sziasztok!

Bár volt a birtokomban egy munkahelycím, de azt én kizártnak tartottam. Ma jött megerősítés, miszerint valóban ott dolgozott akkor az ipse.
Persze nincs kizárva, hogy azóta nemkívánatos személy lett ott, és nem áll alkalmazásban. Mindenesetre kiindulópontnak jó:

K&H bank.

Elég gáz... Szóval kezdetnek ennyi, de még jön bizonyára több is.

Ha Walaky nem szeretné a saját nickje alatt megjelentetni itt az adatokat, nyugodtan forduljon hozzám, küldje el mélbe a salapapa@axelero.hu-ra.
Ha utánaérdeklődtünk és helytálló az infó, (nehogy tévedésből ártatlan ember legyen meghurcolva) felkerül ide.

Sziasztok: sala(papa)

Előzmény: JUSTICE_FOR_ALL (321)
ZöPö Creative Commons License 2002.04.08 0 0 324
Este hét órakor.
Előzmény: PetarPopara (322)
MGPB Creative Commons License 2002.04.08 0 0 323
Kedves Igaszságosztó,

kérlek, ne fogalmazz úgy, hogy fenyegetésnek érthessék. ("gyűjtöm az infot és készülünk.") A család nem akar vérbosszút, de más bosszút sem. Amit mi szeretnénk az, hogy a feketét nevezzük annak, és a jog védjen meg mindenkit a száguldó vakoktól és a simlis ügyvédektől.

Előzmény: JUSTICE_FOR_ALL (321)
PetarPopara Creative Commons License 2002.04.08 0 0 322
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék a holnap esti megemlékezés pontos időpontjáról. Hogy kedd este hány órakor lesz a találkozó a leányfalui buszmegállóban?
JUSTICE_FOR_ALL Creative Commons License 2002.04.08 0 0 321
Kösz az infókat Salapa - remélem hasznát tudjuk venni. Ha esetleg tudnád a bank nevét, akkor az is jó lenne... Szerintem nem ártana nekik egy kis ellenkampány.

Részemről megvárom a bírósági döntést és bízom, hogy Kolompárék előbb-utóbb egy cellában találkozhatnak ezzel a Mr. Ciaran-nel... remélem a hazai törvénykezés nem lesz annyira töketlen, mint szokott lenni. Addig is gyűjtöm az infókat és készülünk..

MGPB Creative Commons License 2002.04.08 0 0 320
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, bíztatást, virágot, levelet, óvatosságot az utakon. Ha a jogrendben vannak is hézagok, a nyilvánosság működik.
kivi Creative Commons License 2002.04.08 0 0 319
Megtörtént. A Jóisten vigyázzon a kicsik lelkére.
Előzmény: kivi (289)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.07 0 0 318
Sziasztok!
Kaptam még pár adatot. Vagyis az "ügyvéd" címét. Ebből ki tudtam keresni a MATÁV által hivatalosan kiadott CD-telefonkönyvből mind a 2 azaz kettő db telefonszámukat, mely ezexerint nem titkos. Mivel név, cím, foglalkozás, telefonszám szerepel, így semmi sem titkos.
Tessék:
Soós Kata és Tibor (Dr.) - 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81
tel: +36-1 / 200-2209 vagy +36-1 / 274-2607

Remélem, segít...

Nikolka Creative Commons License 2002.04.07 0 0 317
Olvtársak!

...az, hogy az illető ír semmit nem jelent..ne térjünk át a nép-, ill. fajgyűlöletre, most nem erről van szó! Ne felejtsük el, hogy magyarok is okoznak ilyen szomorú és kegyetlen baleseteket, gyilkosságokat! Természetesen az ír fickó egy tetű és ez még enyhe kifejezés, de nem azért, mert ír, hanem azért, amit tett!

Az ítéletet tényleg a bíróságra kell hagyni, ezzel szemben viszont nyugodtan a porig lehet alázni az ügyvédet, a lányát, a bankot..a gázolót!
Első sorban a gázolót!!! Ugyanis továbbra is ő a gyilkos! Utána jöhet a többi..

Nagyon kiváncsi vagyok a bírósági tárgyalásra, hogy hogyan fog zajlani az egész..és milyen, mekkora bűntetést kap az illető!
Mint egy másik topicban többször említettük már..itt csak jogosság van, nem igazság!

Nikol

ZöPö Creative Commons License 2002.04.07 0 0 316
Kérlek szépen benneteket, próbáljuk meg indulatok nélkül! Az ítéletet pedig bízzuk Istenre és a talán mégiscsak összeülő bíróságra. (Állítólag május elején lesz tárgyalás.)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 315
Pár (számomra) NEW information:

Ír "úriember" vagyis sofőr: Francis Tobin Ciaran

Aki ügyvédnek nevezi magát: Dr. Soós Tibor

Az "ügyvédi iroda" címe: H-1054 Budapest, Hold utca 6.

Aki tolmácsként játszott: Soós Kata

Természetesen nem véletlen a vezetéknevek hasonlósága. Apa és leánya.

Kezdetnek nem rossz. Folyt. köv.

Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 314
Igen. E-célból hoztam létre az RTL-en azt a topicot.
Előzmény: JUSTICE_FOR_ALL (312)
Salapapa Creative Commons License 2002.04.06 0 0 313
Sziasztok.

Mindenekelőtt MGPB, fogadd őszinte részvétemet így, 2 év után. Az RTL-en kaptam ezt a címet. Elolvastam (igaz, még csak a 200. körül tartok), de soxor könnyes lesz a szemem így, 34 évesen is. Pedig a környezetem a megmondhatója, nem vagyok egy egéritatós fajta...

Ugyan 2 éve hallottam az esetről, de nem gondoltam volna álmomban sem, hogy ennyire tré az igazságszolgáltatásunk. Amikor a fókuszban meghallottam a dolgot, először arra gondoltam, talán történt mégegy ugyanott. Aztán jött a riport, miszerint nemhogy ítélet, de még tárgyalás sem volt. Ez engem felháborít.
Nyitottam egy topicot a "barlangomban" az RTL-klub honlapján. Helye:

http://www2.online.rtlklub.hu/forum/hozzaszolas.php?topicid=9814&forumid=7&anevamikell=

Egész sokan összejöttünk (1.5 óra alatt 3x hozzászólás "holtidőben"), és van 1-2 érdekesség is...

Nagyon szeretném, ha bármi ami az esettel összefügg és úgy érzed szívesen megosztod velünk akár oda, akár az élő mailcímemre (salapapa@axelero.hu) elküldenéd.

Mégegyszer kívánok Nektek rengeteg erőt e borzalom elviseléséhez.
salapapa

JUSTICE_FOR_ALL Creative Commons License 2002.04.06 0 0 312
Arra gondolok, hogy ilyeneket csak álmodni szoktunk, de azt is csak a legszörnyűbb álmainban. Ilyen nincs is a valóságban. És mégis...

A törvény igazságos, de az ír tetü ezzel nem akart élni. Ő inkább úgy gondolta, hogy olcsóbb és egyszerűbb elkerülni az egészet.

Az édesapa bízott a törvény igazságosságában. Az ír tetü nem akart a törvény elé állni és ezzel le is mondott az őt megillető védelemről, amit a törvény biztosított neki.

Fedjük fel a bűnösöket. Fedjük fel a segítőket is, az ügyvéd-tolmács családot, a bankot. Vegyük ki a pénzünket a bankból, szüntessük meg cégeink számláját és biztassuk erre partnereinket. Tegyük lehetetlenné az ügyvéd-tolmács családot, érezzék az ő törvényük védelmét.

Végezetül bízzunk Isten igazságosságában. Segítsünk megszervezni a találkozót.

Ennyien csak elegek vagyunk?

czcz Creative Commons License 2002.04.05 0 0 311
Sziasztok!Láttam a Fókuszt A KÉT KIS EMBERRÖL!BBBorzalmas,Hihetetlen,és nagyon szomorú!!!!!!!!!!!!!!
ZöPö Creative Commons License 2002.04.05 0 0 310
A gyerekeket még az sem hozza vissza, ha a "fazon" rosszul érzi magát. Attól viszont mi is jobban éreznénk magukat, ha az utolsó gatyáját is mondjuk közlekedésbiztonsági beruházásokra vagy a mentők támogatására költené. Hogy akkor az ő gyereke nem örököl? Nam fontos. Legalább él.
Előzmény: vvvvpppp (308)
ex_lx Creative Commons License 2002.04.05 0 0 309
OFF
Nem, itt a szélvédőn belülre leadott géppisztolysorozat a módi. A gyalogosok iránt érzett felelősség első egyértelmű megnyilvánulása. :)
ON
Előzmény: vvvvpppp (308)
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 308
Jól emlékszem, hogy ott szokták felrobbantani egymást a vállalkozók? Mert az is veszélyes a gyalogosokra. :-)

Ami meg a pénzt illeti: nem hozza vissza a gyerekeket, de azért ki lehetne perelni a gatyájából a fazont, hogy rosszul érezze magát. Aztán ha lesz még másik gyerek, annak is jól jön az örökség, vagy ha úgy érzik a szülők, hogy _ez_ a pénz nem kell, akkor lehet jótékonykodni vele, pl. közlekedésbiztonsági alapítványnak vagy más gyerekeknek adni. Már csak azért is, mert ha a büntetőbíróság töketlenkedik, akkor talán a polgári út is alkalmas arra, hogy kimondja a fickó vétkességét (ami, ha jól értem, a vágyatok). Szóval lehet annak a pénznek erkölcsi értéke.

Előzmény: ex_lx (305)
vvvvpppp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 307
Létezik olyan paragrafus is, hogy joggal való visszaélés. Nem tudom a pontos tényállását, meg kellene kérdezni jogászt, de talán éppen ez az. Amikor valaki számító módon azért vállal el egy ügyet, hogy szándéosan ilyen összeférhetetlenséget produkáljon és ezzel az igazságszolgáltatást akadályozza.
Előzmény: renegade (304)
deva11 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 306
Kedves Szülők!
Én is a tegnap esti Fókuszban hallottam az esetetekről, és mondhatom alaposan felkavart! Ez bizony a magyar igazságszolgáltatás szégyene!
Rettenetesen sajnálom, fogadjátok részvétemet ennyi idő után is. Remélem, hogy ezek után mégis csak lesz előrelépés a tárgyalásokon is (bár úgy gondolom, számotokra nem is ez az igazán lényeges). Nekünk sajnos még nincs gyerekünk, keményen küzdünk érte (lombikosok vagyunk), és talán ezért is zaklatott fel annyira a dolog. Ha jól értettem, ti is vártatok a gyerekekre és akkor jön ez az őrült ember, akiben annyi gerincesség sincs, hogy vállaja azt, amit elkövetett... nem is írok róla többet. De - nem tudom jól láttam-e - újra vállalkoztok babára? Kívánom, hogy gyönyörű, egészséges baba legyen, és (amennyire lehet) gyógyítsa be a sebeteket!
Tudom, hogy a nagymamának is nagyon nehéz, főleg úgy, ha magát vádolja a történtekért, de talán a leendő unoka segít neki is.
Kitartást és jó egészséget kínánok nektek: Éva
ex_lx Creative Commons License 2002.04.05 0 0 305
Helyzetjelentés a szomszédból, Tahitótfaluból. A falun É-D irányban végigvezető egyirányúsított utak szűkek, Éppen csak elegendőek egy teherautó biztonságos közlekedéséhez. Sajnos - bár minden ház kertes-kocsibeállós - a helyiek félig a nyúlfarknyi járdán, félig az szűk úttesten parkolnak, leszorítva ezzel a gyalogosforgalmat az úttest közepére. Ez még talán nem vezetne balesethez, ha a 40-es sebességkorlátozást betartanák. A helyzet viszont üdülőövezetben éppen az ellenkezője az elérni kívántnak: mindenki (mély tisztelet a kivételnek) egy kicsit lazít; az ittas vezetés természetes, a gyorshajtás (nem az a kérdés, hogy mennyivel, hanem hogy hányszor gyorsabban, mint megengedett) még inkább. Egy 200 m-es szakaszon 4 halálos baleset történt 5 éven belül, és néhány könnyebb kimenetelű. Én megúsztam zúzódással.
3 hónapja, a legutóbbi halálos balasetet követően kérvényt nyújtottunk be az önkormányzathoz a környék lakóinak aláírásával fekvőrendőrök elhelyezésére. Semmi. Lehet, hogy neki kellene állni egy éjjel egy betonkeverővel - svarcban.
A két egyirányú út között egy tágas, kb. 30 méter hosszú keresztutcában (inkább téren) félúton ott áll a helyi rendőrörs. Nem tudok róla, hogy akár a közveszélyes járdán parkolásért, akár a sebességért bárkivel szóba elegyedtek volna.
Mint a Bourbonok... :(

Remélem, szabaddá tudom tenni a kedd estét.

Addig is mindenkinek kellemes hétvégét, ebben és minden hasonló tragédiában érintettnek pedig sok lelki erőt kívánok!

renegade Creative Commons License 2002.04.05 0 0 304
Ami azt illeti, az ugyvedi kamarat is meg lehetne kerdezni, mi a velemenyuk tanult kollegajuk trukkjerol...
Előzmény: Törölt nick (300)
kzt Creative Commons License 2002.04.05 0 0 303
ZoPo, nem kell Terminator. Az irek imadjak a gyerekeket es azt is tudjak hogy egy hiba autovezetes kozben: tragedia. Utana ezalol ugyvedi trukkel kibujas: patkanysag. Ha sikerult a vezetonek lelepnie ezert szamoljon o a lelkiismeretevel illetve a bank, tolmacs, ugyved es a biro akik lehetove tettek neki.

Azt szeretnem, hogy tisztesseges emberek tudjanak rola hogy milyen patkany... hogy ezek az emberek ezutan lassak minden szembejovo szemeben hogy mit gondol roluk. Esetleg hogy a munkaltato banknak egyszer meg kelljen magyaraznia hogy miert kellett asszisztalnia ehhez a mocskos sztorihoz...

Előzmény: ZöPö (302)
ZöPö Creative Commons License 2002.04.05 0 0 302
Néha arról álmodom, hogy Terminátorként megállíthatatlanul megyek és megyek Dublinba... De ennek semmi értelme. A gázoló semmilyen büntetés nem adja vissza a gyerekek életét, sem az általa vagy a biztosító által kifizetett bármilyen összeg.

Azt azonban elvárhatjuk (és KÖVETELJÜK!), hogy a jog zárja le ezt az ügyet, azaz mondják ki a felelős felelősségét és kapja meg azt, amit a törvény szerint érdemel.

Úgy tudom, bűnelkövetőnek és áldozatnak egyaránt joga van ahhoz, hogy az ügye ésszerű és belátható időn belül befejeződjön. Melyik törvény biztosítja ezt?

Előzmény: gnomey (296)
Spanci Creative Commons License 2002.04.05 0 0 301
Kedves Szülők!

Én tegnap, mikor az adást néztem, szabályosan belehaltam lélekben. Csak álltam és bámultam, nem lehetett felfogni. Egyszerűen képtelenség. Most sem tudok okosakat írni, csak azt szeretném mondani, hogy szívem minden melegével ölellek benneteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!