Na ezt mondtam, bár még visszaigazolást várok. 3 főtől állítólag már flottakedvezményt lehet érvényesíteni. Van egy ember aki a napokban venne egy dízel LX-et, meg is van az autó.
A francba! Erről beszélhettünk volna korábban, én a héten foglalóztam le az enyémet! Mondjuk kérdés, hogy merre vagy, mert nekem csongrád-békés az ideális. De már úgy is mindegy.
Persze, sok minden függvénye a dolog - itthoni úthasználat, vezetési stílus, stb. De sztem az egyes újabb és újabb szériák folyamatosan jobbak lesznek. Lehet, hogy csak szerencsém van, de a néhányszor már emlegetett F Astra-m nevét sokszor áldom a mai napig is. 12,5 éves, 152 ezer km-rel, eddig mindössze egyszer hagyott úton és a futóműve is még elmegy. OK, össze sem hasonlítható a mai fejlesztésekkel, de az én stílusomnak megfelelő az úttartása, egészen egyben van a gép. Nyilván vigyáznak az autógyárak, hogy azért ne évtizedekre tervezzenek egy autót;), de azért természetesen megfigyelhető a javulás. Pl. a 90-es évek elején egy akár csak 7-8 éves GolfII futóműve sztem annyira szar volt, hogy ihaj, nem versenyezhetne egy mostani 10-15 éves kocsival. Persze tisztában vagyok vele, hogy az idők során nem minden új fejlsztés tett jót a megbízhatóságnak, de hossztávon azért összességében javul a szinvonal.
Egy szó mint száz, nekem értelmetlen pénzkidobás lenne, ha 3-4 évenként kiadnék 2-3 milliót csupán azért, hogy új autó legyen a seggem alatt..:)
Páncélos írta, hogy a Kia Hyundai kézben van - én nem ismerem a konkrét üzleti hátteret, de azért sztem nem arról van szó, hogy a Hyundai pimaszul lekoppintja a Kia-t... Gondolom már 1-2 évvel ezelőtt elkészítették a pontos menetrendet közösen: melyik, mikor, milyen árral jön ki. Sztem vmi hasonló együttműködésről lehet szó, mint a Suzuki és a Fiat esetében (SX4 - Sedici), de sorolhatnánk a példákat. Egyébként pedig nem is dél-koreai, hanem európai fejlesztésről van szó, ilyen alapon akár Hyunadi "rendelésű" is lehetne a Cee'd..:)
természetesen. Ez a fr. fikázás abszolút viccnek indult.
Én egy Megane II dCi-t nyüstöltem minden nap, 186.000km -ig. Egy frontális ütközetbem nyúlt ki szegény bocikám. Még ma is megy, az új gazdija összeszögelte.
Egy keveset. Ha még 2 fő csatlakozik a flottához, akkor holnap adom a választ a kedvezményt illetően. Igazából nem toborozni szeretnék...de ha már rákérdeztél.
és mindíg vannak kivételek. A mi családunkban suzukik és renaultok vannak. Meglepő módon a két rönyóval sincs semmi baj! (4 éve használva egy diesel thalia)
Nyissunk, egy " miért jó fr, autót venni" c. topikot.
Érvek: * benne van a neved a tréleres telefonjában * a munkafelvevő fejből tudja a szül. dátumod,és a rendszámot * benne vagy a szerelők családi albumában * az alkatrész kereskedő felhív a születés napodon * seprűt, kislapátot kapsz az EÜ , és a biztonsági csomaghoz * törzsvásárlói kedvezmények a javíttatásokból * sorsolás minden javíttatásnál, hogy ki melyik alkatrészt fizeti( gari - ügyfél ) * ..
Nyissunk, egy " miért jó fr, autót venni" c. topikot.
Érvek: * benne van a neved a tréleres telefonjában * a munkafelvevő fejből tudja a szül. dátumod,és a rendszámot * benne vagy a szerelők családi albumában * az alkatrész kereskedő felhív a születés napodon
Tudom, hogy nem azt írtad, hogy hülyeség 10 évre autót tervezni - nem is utaltam arra, hogy ezt írtad volna. Ettől függetlenül az érveket továbbra is hiányolom a véleményedből..:)
Le van már tárgyalva a vas a kereskedéssel. Aminrt van zseton, megyek foglalni. (nem vok végrehajtó :)
-A cascó az Aegon-nál a legolcsóbb. Vidék, C07 -35 % együttkötés 10% üzleti kedv. mint volt kollega -5%,mert megérdemlem :-) 56.088Ft / év. ez nincs 5000Ft / hó!
Anno a Peugeot 307-re 192.000ft volt az éves díj. (Húúú, mennyi pénzt kilapátoltam már az ablakon, rég nyugdíjba mehetnék...:-)
Ezek után nem kell parázni a KIA szervíz költségei miatt,ha a cascvó alapáta 100.000Ft / év.!! :-) Amúgy is csak karbantartásra kell bevinni. Nézz meg egy KIA ügyfélparkolót. Üres. A szervíz: üres. Esetleg néha valaki karbantartásra megy be. Ennyi.
Ellenben más német, francia márkák:már a büfés előre tudja, hány cukorral iszod a capuccinot, és megkérdezi, hogy sikerült Pistike gitár vizsgája. :-)
Eleinte még csak elment, de később mutálódott! És ez köszönhető annak, hogy a szavaiddal élve pár "önjelölt" szakértő? elkezdett okoskodni. Kár, hogy sokan nem tudnak tárgyilagosan véleményt alkotni. Mondjuk én sem vagyok teljesen tárgyilagos vw témában, mert ki nem állhatom ezt az istenítést, egyszerűen bosszant! De a mai világban mindenki megtalálja a magának való autót az biztos. Az opel nekem nem tetszik /astra H/ még a ford-al kacérkodtam, de a népítéleteket olvasva le tettem róla, olasz, meg francia kizárva. Mégsem megyek át hozzájuk fikázni! Ami meg a Cee'd tulajokat illeti! Gúnyolodnak odaát, hogy még senki nem vett Cee'd-et, vagy legalábbis tulajként nem írta le a tapasztalatait. Most ezen van mit csodálkozni.....ott? Még ráfognák, hogy kereskedő!
Már a cascó kedvezmények is le vannak zsírozva, össz: 50% , berögzítve a gépembe, csak a motor, és alvázszám kell..: ) Volt pár váratlan nagyobb kiadásom (APEH :) és nem tudtam lefoglalni sem a vasat. Holnap talán már jön a többi pénz.
Pyston Gray, vagy fekete, ez a további dilemma. Az alap sötét piros is szép.
Én mondtam a múltkor! Azért az előbb már majdnem írtam odaát, úgy felcseszték az agyamat, de áááááá....... Reménytelenek, kiábrándítóak stb,stb...... Egyébként gondolkodom rajta, hogy nyitok ott egy "Fikázzuk a Cee'd-et" topikot :-)
Jobb ez a fórum. Már csak én vergődök. : ) Lehet az a gáz, hogy méééég mindíííg nincs autóóóóm. : ) A csajom már átvette a Yarist.(1.3 luna, AC ) tetszik. én pedig továbbra is a Wagonnal vergődök. Egy kínzókamra!
Nincs tudomásom róla, hogy az LX ne lenne rendelhető. Elvárás, hogy az 1,4-es autók 50%-a EX kell legyen, ennek függvénye lesz az LX elérhetősége majd. Ha egy kereskedő fellicitálja az ügyfél igényét, az valószínű köszönhető annak, hogy az LX árrését le, az EX-ét feljebb vitték.
Jut eszembe, nem tudatosan maradt ki, hanem a magam igényét néztem a csomagok választásánál. Kényelem, és el. csomag nélkül nekem sivatagos lenne a Ceed. :-)
Én csak 38 vagyok, még gyerek. :-) Inkább a compact jön be, mint a limo corolla.
A ceed ezért is nőtt a szívemhez, és mert hibátlan! Az Auris csak felmerült.... mint lehetőség, a Corollát már kizártam.
Ügynök lévén, mindennapos használatra, évente 45.000Km... hmmmmm melyiket?
Az Aurisban az MMT váltó lehetősége tetszik, de csak a 90 le dízelre futja 5 mille alatt. Így is sok pénz. Az MMT pedig rizikó faktor, de kényelmes. Egy hosszabb futamra lehet kevés nekem a 90 ló, nincs ülésfűtés.
Szóval kissé dilemma, de sztem, a KIA-val utazva semmi szégyelnivalóm nem lenne a Toyo-hoz képest. A gari megnyugtató.