Keresés

Részletes keresés

chupi Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5182

B.Eve!

Saf-Instant/Francia gyorsélesztő a becses neve.

Csakata Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5181

Biztos, ami biztos, a franciát használom.

Jó ez a magos ötlet is!

 

Előzmény: krisssz (5179)
monyesz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5180

Csakata !

Ha emlékem nem csal, az két kismérő francia. De ez csak emlék, mert a zacsira rá van írva, hogy mennyi frissnek felel meg, és én egyszer kimértem hogy egy zacsiban hány kismérőnyi van.

Előzmény: Csakata (5177)
krisssz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5179
Az attól függ, melyiket használod. Az Oetker az 7 gr-os, az 2-2,5 dkg frissnek felel meg. A lányok azt írják, hogy ebből több kell. Ha ez van, akkor az egész zacsi. Ha francia vagy Haas, ami mindkettő 11 gr-os, akkor pont a fele elég hozzá. Arra még figyelj, hogy ha a tejföl nagyon híg lenne, akkor egy kicsit csökkentsd a víz mennyiségét. A végén jutott eszembe, hogy a megmaradt fehérjével megkenhettem volna a tetejét és rá valamilyen magot. ( napraforgó, len stb.)
Előzmény: Csakata (5177)
Mackaj Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5178

Gerá, nagyon köszi!

 

Felturbóztam a dolgot, és telefonáltam! És úgy tünik, hogy csoda lesz belöle, azaz holnapra lesz Panasonic kenyérsütönk, legalábbis ezzel kecsegtetnek!!!! Jaj, de lelkes lettem hirtelen!!!! Severin stornó, Panasonic receptekre vadászok mostantól... :-)

 

Valaki még írta, hogy ö is erre vadászik, ha gyorsan megnézed a www.panasonic-online.hu-t, még lehet, hogy lesz, állítólag most kaptak pár darabot. (regisztrálni kell  hozzá)

Előzmény: gerá (5173)
Csakata Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5177
Kedves Krissz, én kipróbálnám ezt a receptet, ha tudnám, hogy 2 dkg friss élesztő mennyi szárítottnak felel meg...
Előzmény: krisssz (5176)
krisssz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5176

Szia Varázsló! Nekem az a gépem van és tökéletesen meg vagyojók vele elégedve.
Kérdezz, ha valami konkrét akad.

 

A krumplis kenyér készítés elmaradt:)) Ugyanis összeakadtam egy recepttel és muszáj volt kipróbálni:)) Megérte:

 

Há ez nagyon fini lett! Írom a recipét hátha valakinek megtetszik:

250 gr. sima liszt

250 gr. rozs liszt

1 1/2 kismérő cukor

2 kismérő só

25 gr. Rama

1 tojás sárgája

120 gr. tejföl

120 ml. víz

120 ml. tej

2 dkg friss élesztő

csipet aszkorbin

Kotányi kenyérfűszer keverék

 

én tettem bele pirított hagymát, de azt Ausztriában vettem, itthon még nem láttam.

Normál progi

Előzmény: VARÁZSLÓ (5174)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5175

az olaj, vaj vagy margarin, a kefir-joghurt, a krumpli, vagy a krumplipehely mind azert van, hogy kevesbe szaradjon meg
es hogy ne morzsalodjon


 Köszi a segítséget.

 

Azt hiszem az olajat számoltam el mert én csak 5 evőkanállal tettem a 1.3kg liszthez.

Most fogok sütni egyet mert elfogyott az előző,úgyhogy most majd kiderül.

Előzmény: kreativtucsok (5132)
VARÁZSLÓ Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5174

Helló!

 

erről valakinek van tapasztalata? Elta BA120 duplalapátos kenyérsütő !!!

 

Köszi!

gerá Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5173
Nézzétek meg a
www.panasonic-online.hu -t, írjatok a Dobos Zoltánnak gép ügyben.
Fog válaszolni!
B.Eve Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5172
Szia Mackaj! Bár még én is próbálkozom (2 hete vettem Severint), de egy másik fórumon találtam egy jó kenyérreceptet. Először fele adaggal próbálkoztam, mert azt írja a gép, hogy max. csak 600 g lisztet lehet használni, de utána megcsináltam teljes adaggal is és nem jött ki. Bár már 2 naposan nem olyan puha, de frissen nagyon jó! Majd ki akarok próbálni burgonyásat is. Holnap elküldöm a receptet, mert most nincs nálam. De a hozzávalókat megírom, addig beszerezheted.:) - Bácskai félfogós liszt (bár jó a sima fehér liszttel is, azzal is jó volt) - Rétesliszt - Instant élesztő - olaj+víz - aszkorbin sav (C vitamin por - gyógyszertárban kapható) Cukor, só biztos van otthon.:) B.Eve
Előzmény: Mackaj (5160)
B.Eve Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5171
Szia chupi! Nekem is ilyen gépem van. Kb. 2 hete vettem. Már 25 000 Ft volt a Tesco-ban. Sok helyen olvasom a francia élesztőt. Mi a neve? B.Eve
Előzmény: chupi (5101)
Csakata Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5170

Én írtam:) A Győri üzletnek, ahol a Panasonic-ot vettem, a hifinet  a szállítója, ha igaz.

 

www.hifinet.hu

Előzmény: monyesz (5169)
monyesz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5169
Akkor irány Győr ! :))
Előzmény: Mackaj (5165)
krisssz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5168
Milyen igaz, erre nem gondoltam:)) Na megyek is és bekészítem, remélem sikerül, majd beszámolok.:))
Előzmény: Törölt nick (5167)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5167
Ha a normál progival hagysz elég időt a kelesztésre, ekkora élesztőmennyiséggel már túl fog kelni.
Előzmény: krisssz (5166)
krisssz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5166
Ok. köszi, megpróbálom csak krumlival és normál progin, de az élesztőt miért kell csökkenteni? Épp hogy nem volt elég laza szerkezetű, de a teteje nem esett be, a képen is látszik, hogy kinézetre szép.
Mackaj Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5165

sajnos erösen úgy tünik, Pesten nem létezik Panasonic.. :-( (söt, még Budán se :-)

 

De végülis annyira nem gond, jó lesz ez is....

Előzmény: monyesz (5162)
monyesz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5164
Hát most vagy italo-mix vagy főtt krumpli ! Együtt ne a kettőt.
Előzmény: krisssz (5158)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5163
Hagyd ki az italo mixet, az élesztőt csökkentsd 1/4-edre, és normál program.
Előzmény: krisssz (5158)
monyesz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5162
Valami új On-line üzletlánc hirdetési újságjában láttam ezt a Panasonicot, felétek nincs ilyen bolt ? Győrben van, mert írta valaki hogy ott vette.
Előzmény: Mackaj (5160)
Csakata Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5161
Ez igaz, az adalékokra nem is gondoltam. Ha már sütök, nem mű-kenyeret akarok.
Előzmény: Törölt nick (5153)
Mackaj Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5160

Megszületett a döntés, Severin 3983 lesz. Ebben nagy szerepe volt egy igen udvariatlan, elképesztö Keravillosnak, a vele való beszélgetés meggyözött arról, hogy nem akarok tölük Hausert venni.  Hamarosint megvevödik a masina.

 

Ha valakinek van KIPRÓBÁLT Severines receptje (sima kenyérre, lehetöleg fehér), akkor nagyon örülnék neki, ha lehet, a lisztfajta, stb megjelölésével...  A ferencvárosi gabonaboltban van élesztö is, vagy azt vegyek az Auchanban, miközben a gépet veszem? Milyet?

 

Köszi a segítséget!

 

Mallory Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5159
Barna rozsliszt elvileg kapható a TESCOban, csak az a baj, hogy amikor én arra járok (ált. hétvégén), addigra teljesen elfogy. :-( Nem nagyon értem, hogy miért nem rendelnek belőle többet, ha ilyen kelendő... Régebben az Auchanban szinte mindig lehetett kapni, csak (sajnos?) a Tuskó hozzánk sokkal közelebb van, pusztán a liszt miatt nem éri meg kiautózni a(z amúgy gyakran drágább) Auchanba.
Előzmény: Törölt nick (5150)
krisssz Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5158
Hali! Írjatok lécci tuti krumplis kenyeret, mert a lentebb bemutatott kenyér azért nem volt tökéletes. Olyan foszlós-finomat szeretnék. Lehet, hogy nem a rövid progi volt a hiba, hanem a recept. Azért leírom, hogy mit tettem bele, hátha abból is kiderül a hiba.
40 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
5 dkg Italo mix kenyérvarázs keverék
15 dkg főtt krumpli
3 dkg Rama
1 kismérő cukor
2 kismérő só
késhegynyi aszkorbin
2 dkg friss élesztő
2,2 dl folyadék (tej + krumplilé)

1:58 perces quick progin sütve, de minden langyos volt, még a lisztet is betettem a mikróba.
abraxas Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5157
Én hajában sült (pontosabban mikrózott) krumplit szokok beletenni, az mégfinomabb mint a főtt. A krumpli egy részét kicsit rusztikusabbra szoktam szétnyomkodni, mivel imádok rá-ráharapni a finom krumplidarabkákra :o)
Előzmény: Törölt nick (5153)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5156

Úgy! ;-)

 

Eddig még csak világos rozslisztet kaptam, de majd legközelebb jobban sasolok, ha hiperszuperben járok, itt a poros kisvárosban örülhetek az RL90-nek is. :-|

Előzmény: Törölt nick (5155)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5155

Ugye, hogy ritkán kapható? :-)

 

A rozslisztek:

 

Fehér rozsliszt (rozsláng) RL 60
Világos rozsliszt RL 90
Sötét rozsliszt RL 125
Teljes kiőrlésű rozsliszt RL 190

Előzmény: Törölt nick (5154)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5154

Ez a rozsláng valami lisztkeverék?

Előzmény: Törölt nick (5152)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.07 0 0 5153
Még egy tanács a krumplis kenyérhez: Inkább főtt, tört krumplit tegyetek bele, mert a pehlyek nagyon különbözőek. (+adalékok ráadásul) Aztán, ha a bejáratott pehlyet nem kapjátok, más fajtával lehet, hogy nem lesz a megszokott minőség. A krumplis kenyér nagyon kényes az arányokra: túlkelés (beesés), vagy tégla könnyen előfordul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!