Kunsági dízel.
A Dél-Alföld vasútbarátainak internetes gyűjtőhelye. A rovatban az alábbi vasútvonalak szerepelnek(menetrendi mező száma szerint): 85, 102, 103, 121, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 135, 136, 142, 145, 146, 147, 148, 149, 151, 152, 153, 154, továbbá: megszüntetett, megváltoztatott vonalak, kisvasutak, valamint minden ami a felsorolt vasútvonalakhoz kapcsolódik.
Volna itt most is szállítanivaló, csakhát a vasút nem ad kenőpénzt, így lemaradt pl erről a fuvarról is. Pedig a cukorrépa ott van a vágány mellett, a cukorgyárnak meg van iparvágánya. Mégse vagonba rakják a répát. Egyet nem értek: egyetlen magánvasút se csapott le a témára, pedig csak ezen a vonalon kb 30.000 t áruról lett volna szó. A képek Gádoroson készültek idén ősszel.
Mondjuk nem értem, hogy ha már gyors (sebes), akkor miért nem lehet a megállók számát korlátozni? Pl. Szentes - Kunszent - Tföldvár - Martfű - Ttenyő - Szolnok? Vagy ilyenkor be kellene rakni +1 személyvonatot párhuzamosan?
A sebes már sohase lesz csörgős talán csak a vasárnap délutáni. Budapest-Esztergom közötti usgyicsere a sebesvonattal zajlik le mindíg. Holnap délután meglesem ezt az említett vonatot. Holnap felavatom az új állványomat.
Rendben, azt azért megjegyezném, h pl: a Dobozi útnál épült gyalogos aluljáró, a biciklisek és a gyalogosok ott járnak. A békési útnál meg ugyanúgy nincs semmi a bicikliseknél mint eddig menjenek át az úton ahogy tudnak, mellesleg gyalogos felüljáróval is megoldható lett volna, legalább megvan az erőnléti edzés ha felteker rá a biciklis.
Kicsit off ,de arra is kíváncsi leszek, h ha megvalósul az a terv, h befejezik a bicikliutat Békés és Békéscsaba között hogyan viszik át az elkerülőn? Sztem a legjobb ott is a gyalogos felüljáró lenne.
Hát persze, a bicikliseket meg helikopterrel szállítják át a körforgalom fölött... Bocs a hangnemért, de ha valaki valamihez nem ért, ne erőlködjön okosakat mondani, mert nem okoanak, hanem nevetségesnek fog tűnni.
Sztem hagyjuk már ezt a felüljáró-témát, mert már nagyon uncsi.
Nem lett volna más kérdés a vonalgondozó sem. Őt sem küldenék el, ugyanis abból is hatalmas a hiány. (vagy arra gondoltál, hogy a vonalgondozóra a "nem Kisszénáson" félmondat vonatkozik? Mert a vonalgondozó munkahelye megmarad Kisszénáson, sőt Kondoroson is, akár megmarad a forgalom, akár nem)
Ahol kérdeztek ott elmondtam, mv + vjv + fszt hiány van tehát rájuk biztosan szükség lesz.
Jól érzed, pár helyen rákérdeztek a pályásokra is.
Erre mindíg azt válaszoltam, hogy ezt nem tudom, valószínűleg közülük se lesz senki munkanélküli, de jobb ha ezt a helyi/körzeti/megyei/igazgatósági6területi főpályástól kérdezik meg.
Mikor eljöttem a MÁV-tól tudtam meg, hogy pályamesterből is nagy hiány van.
más
Az összes ilyen munkakörnél most van egy valamilyen hiány.
De.
Tessék csak elővenni az adott munkakör munkavállalóinak korfáját.
Még 1-3 év és a ratkó gyerekek (hatalmas szám) elkezdenek nyugdíjba menni.
Még annyit tennék hozzá, h nemrég olvastam a Beolon ,h utólag kiépítik mégis körforglamat miután már rengeteg baleset örtént ott, de manapság azokról ,ahol nme volt komoly sérülés meg kár be se számolnak, de hallottam, h ezen a héten is volt koccanás, de szinte mindennapos dolgo ott már.
Az előrelátó tervezésről meg annyit, h ugye a 120-as vasút felett felüljáró van, ez természetesen, de pont az következő csomópontba tettek csak lámpás kereszteződést, ami a három közül ( Megyeri, Dobozi, Békési úti) a legkisebb forgalmú, a másik kettőhöz képest szinte elhanyagolható forgalma van, oda mégis tettek.
Abban egyetértek mindenkivel, h a körforgalom nem lett volna jó ötlet a vasúti átjáró után közvetlenül, ahogy a Stop tábla sem, de ismerve a békéscsabai elkerülőt ne mtartom kizártnak, h ha nincs vasút nem így oldják meg. Eleve a csabainál a rendőrség a megnyitás előtt mondta, h ezt nem kéne, mert balesetveszélyes, nem is akarta engedni, de hát sokat nem tehetett, miután megnyitották alig egy óra múlva már megvolt az első baleset.
Tudom, h közút is van alatta, de nézd csak meg pl. békéscsbaai elkerülőt. Ott is átvezet nagyforgalmú közút felett, és vna felüljáró? Lófaszt, még körforgalom sem. Sztem ha nem lett volna ott a vasút akkor ott is megoldják egy körforgalommal vagy semmivel mint a békéscsabait, ahol sikerült a legveszélyesebb csomópontot kialakítani. Ezt nézzétek meg a helyszínen, különösen a békési úti csomópontot, különösen Békés felöl, menynire is látjátok be a stop tábla vonalában. Mennyire kell begurulni a sávba, h lássál is valamit?
Más topicokon is született már jónéhány hozzászólás ebben a felüljáró-ügyben. A témát kezdem már unni, mert mindenki csak osztja az észt, de senki nem ment még ki (kivétel: sosiforda és m40 120, de ők nem is beszélnek pont emiatt hülyeségeket) szóval aki nem ment még ki a helyszínre, az leírja századjára is azt a hülyeséget, hogy felesleges a felüljáró, mert ha megszűnik a vasút...bla-bla. A felüljáró NEM CSAK A VASÚT? HANEM EGY NAGYFORGALMÚ KÖZÚT ÉS EGY KERÉKPÁRÚT FELETT IS ÁTVEZET! Menjetek ki a helyszínre, és ne írjatok hülyeségeket!
Nem lett volna más kérdés a vonalgondozó sem. Őt sem küldenék el, ugyanis abból is hatalmas a hiány. (vagy arra gondoltál, hogy a vonalgondozóra a "nem Kisszénáson" félmondat vonatkozik? Mert a vonalgondozó munkahelye megmarad Kisszénáson, sőt Kondoroson is, akár megmarad a forgalom, akár nem)
A 130-on miért tolták el délutánra az eddigi esti szentesi gyorsot? (Pozitívum, hogy Hmvhelyig megy...) Gondolom Usgyis lesz, mert a szolnoki öt perc nem elég mozdonycserére - azért a "nagy" vonatokat jobban szerettem M41-gyel.
Érdekesség, hogy az említett Taxxx (monor-21) kollégára határozottan emlékeztek a helyiségben levők. Ami a legjobban megmaradt a fejükben, hogy megígérte a munkahelyük nem fog megszűnni. Szegények...
A történet igaz.
Annyi pontosítással, hogy hozzátetem, három szakterületen van hatalmas hiány, mozdonyvezető + jegyvizsgáló + forgalmi szolgálattevő.
Így ezekben a beosztásokban dolgozók, ha akarnak maradhatnak a vasútnál, persze nem Kisszénáson.
Nagyon kedvesek voltak, kávét is kaptam.
Az már más kérdés lett volna, ha a helyiségben lett volna vonalgondozó és Ő is kérdezett volna.
Jó kérdés. Máshol ilyen lassújel a 147-es felső részén nem jelent meg? Általában szokás, ha aláverő géplánc megy végig egy vonalszakaszon, akkor direkt "feldíszitik" előtte a vonalat, hogy a géplánc végigmenetelét még inkább hangsúlyossá tegyék. A 147-es felső szakaszán ilyen géplánc végigmeneteléről nem tudok. Amúgy lenne egy indiszkrét kérdésem: te is szentesi vagy? Mehet mailbe is.