Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Szerintem is jobban bírják, de szerencse kell hozzá mint mindenhez. Ha egy co gépet nézünk abban is leéghet a trafó, elromolhat a mágneskapcsoló, gázszelep,fokozatkapcsoló,kiszáradnak a kondik. Ugyan úgy elromolhat benne az elektronika, a tolómotor,ventilátor. Csak ezek az alkatrészek sokáig bírják és egyszerűek.
Megszokás kérdése :-) Én a kisebb pisztollyal sokkal kevésbé tudok "egyenletesen" haladni, mert nagy, nehéz pisztollyal tanultam, és azok a mozdulatok rögzültek be. :-) Érdekes mód awinál meg fordított a helyzet, ott a minél kisebb pisztoly jön be ... fene se érti.
Tartósság, hát fene tudja, biztosan tartósabb egy trafós, de ... mikor én szétborítottam a gorillát - nem vagyok egy villamossági, vagy tv szerelő - de nem tűnt olyannak, amiben speciális, vagy nehezen cserélhető alkatrészek lennének.
szerinted ezek a kombi inverterek meddig birják? mert azt mondják a trafósak hosszabb életüek, javitásuk olcsóbb. mondjuk a 2 év gari azért biztató, ha gagyi lenne akkor nem vállalnának rá 2 évet.
Ja, ezeknél a gépeknél nagyon szeretik túl adagolni a meleg ragasztót :-) Mikor én átfestettem a gorillát, és szét volt szedve, kiszedtem az egész gépből a lelógó feleslegeket ... kb egy maroknyi lett :-)
Jaja, mert az alfa mig 200-hoz a binzel MB24KD-t kaptad (ami szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú általános felhasználásra szánt CO pisztoly ) ezekhez a kisebb gépekhez meg a 15-ös vagy az annak megfelelő szokott járni. Nincs baj azzal sem, csak kevesebbet tud mint a gép maga.
a pisztoly az nem olyan minőségű mint pl az alfaweld mig 200 hoz amit kaptam régebben, de nem is binzel. de engem nem nagyon zavar ha birja azt amire nekem kell.
Elég valószínű hogy a fűkaszával kivágott 4-5cm-s, akác gallyak tűzre rángatása és dobálása közben ránthatta meg az egyik gally, és ugye 43 évesen sajna már könnyebben törnek ezek az apró csontok mint 20 évesen ... ennyi, öregszem :-) (nyilván az irodai munka - kevesebb mozgás, izmok satnyulása - is sérülékenyebbé teszi az embert, nem csak a kor)
Hát te jól elrontottad az ujjadat. Ráadásul az a legszarabb az egészben, hogy nem tudod, mi történt. Így akár holnap leamortizálhatod a többit is. Még jó hogy van kilenc másik :-)
Nekem is csúszik a festés, 5 perc drótkorongozás, meg 2 perc lamellás korong után kezdett fájni/zsibbadni az ujjam, így adok neki még egy hét pihenőt :-( (fűkaszát már elő se vettem)
Jó lesz ez :-) Látom nagyjából sikerült a helyes beállításokat megtalálni a 0,8-as huzalhoz még gáz nélkül is :-) (gázzal majd fentebb lesz az előtolás kicsit, de a feszültség nagyjából ott jó XD)
Hozzá adott pisztolyról is tehetnél fel fotót, meg testkábelről, reduktorról, huzalról is! Elvégre ez a vásárlós topic :-)
Így van ahogy írtad, a lényeg hogy megvan. Ha beválik akkor tényleg tartsd meg egy jó ideig. A huzal az milyen márka, ahol én vettem az enyémet ott 4000ft-ért adták az 5kg-ost, ezt mennyiért sikerült megvenni?
ha gépről van szó én nem viccelek. szóval úgy történt ahogy megirtam, visszamondtam de már késő volt, a csomag tegnap már úton volt.a futár ma hivott telón hogy csomagom van, átvettem, felhivtam a boltot, és mondtam átvettem, de nem haragszom rájuk mert én szóltam későn.
a lényeg hogy megvan a gép, és a palack meg jövőhéten jön.
az utólsó képen dirket csináltam egy fotót, mert először mikor kinyitottam azt hittem valami fémszál lóg, na mondom jól kezdődik, de közelebről megnéztem ,,valamelyik kábel szövetanyaga, gondolom csupaszoláskor ott maradt, de azóta már lepókhálóztam
köszi szépen. csütörtökön lesz gáz. de ma azért kipróbáltam hogy van e ív csak pár heft hogy mégis jó e a gép nem lehet soha tudni, bevontal is húztam pár hernyót, jól hegeszt. csak elsőre kicsinylettem a gép nagyságát, de ha nekem jó amire kell és bírja a 120 ampert folyamatosan akkor nem megfelel.
Hülyitel itt minket. Amúgy gratula a géphez, sok sikert és hegeszteni valót kívánok. Szerintem jól döntöttél hogy ezt választottad. Mennyi a postaköltsége egy ilyen gépnek?