Érdeklődnék, hogy valaki tudna-e nekem linket adni egy olyan oldalhoz, ahol meg lehet tervezni egy padlásfeljárót (tetőtérbe)?
Vagy valaki tudja, hogy is kéne ezt kiszámolni? A neten az olvastam, hogy egy lépcső magassága 17 cm, belépési hossza 29 cm... nem tudom ezt mennyire kell pontosan venni!
A belmagasságot tudom és a vízszintes helyet is, de nem tudom abba hány lépcsőfok férni meg ilyesmik!
talan nem lesz olyan meleg mint most, de ha megis meleg lesz erdemes valamilyen szovetanyaggal letakarni a betont? Geotextillel pl? Van olyan ami vilagos szinű.
Meg tudjátok mondani, hogy milyen vastagságú és típusú bitumenes lemezt szoktak rakni a falazáskor a fal alá és a szerelőbetont milyennel szokták vízszigetelni?
"Nem javítható a hullámlemezt. Nem tudod összolvasztani. A rövid végein van egy fekete sáv, azt a nap melege idővel összaragasztja. "
Lehet, hogy én is tévedek, de én nem bitu hullámot javítanék, hanem volt itt ötlet, hogyesetleg az pont belefér a hullámpala gödreibe és púpjaira.
Viszont a tetőléces technológia megindította a vezérhangyát.
Van olyan pala aminek 46mm a magassága és 6mm a vastagsága. A 40mm pont szintbe hozza a gödröket a hullámokkal. Igaz az enyém a 6 hullámos fajta ami 57mm magas, és 177mm a hullámhossz
A tető úgy áll össze, hogy 6,5m a hossza és 20m a szélessége. Ezen a szélességen van 112hullám.
Ehhez az akcióhoz viszont már tényleg kell egy vállalkozó.
Egyébként nem ácsot kerestem ,hanem palatető szigetelőket. Olyat akinek a listájában benne van a hullámpala is.
De alapvetően két megoldást alkalmaznak, vagy az OSB+zsindely, vagy a festés ISOPaint szupertartós tetőfestékkel, "mi 3réteget viszünk fel" szöveggel.
Nem javítható a hullámlemezt. Nem tudod összolvasztani. A rövid végein van egy fekete sáv, azt a nap melege idővel összaragasztja.
Szóval:
A hullámmagasság 38mm. A lap hossza 2oocm, szélessége 95cm- 1o hullám, talán 85cm fed. Had a tetőn.
Vágass 4ox4omm-es fenyőléceket, 13o nm tetőre fog kelleni 11o-12o darab 4 méteres.
A léceket hosszába kell szerelni a tetőre, a hullámok irányába valahogy rögziteni kell a szélességben futó vasbordákhoz (pl. 6ox4.2 önfúrós csavarokkal, legalább méterenként egy csavarral- ez 5oo csavar- bérelj csavarozógépet, mert egy síma furógép nem fogja bírni).
Fel kell szerelni 3-4 darabot szélesség méterenként (egy hullámba teszel, kettőt kihagysz, a negyedik léc tengelye 95 centire lesz az elsőtől). Menet közben ki kell szerelni a csavarokat, amivel a hullámlemez rözgítve volt.
A 4.5 kg/nm-res bitumenes membrán szélessége 1 méter, ha kapsz szélesebbet az annál jobb, azt fel kell szerelni a lécekre - kárpítos szeggel, mindig a 4. lécen tóldva, 5 cm átlapolva. Az átlapolást fel kell melegíteni. A fenyőléc ki fogja bírni.
A második réteget az elsőre merőlegesen szerelném, melegítéssel, 1o cm átlapolva, jó lenne egy üvegszállas erősítésű membrán, de mindenképpen egy UV védett.
Az ereszre készíts o.7-es horganyzott lemezből egy csepegtetőt (a lécek végére szerelbe) arra vidd rá a mindkét réteg membránt és csavarozd le. A felső eresznél is csináld meg a csepegtetőt.
Meg tudjátok mondani, hogy milyen vastagságú és típusú bitumenes lemezt szoktak rakni a falazáskor a fal alá és a szerelőbetont milyennel szokták vízszigetelni?
Mármint, hogy én karon ragadjak valakit és eltöltsek vele .... nem is tudom mennyi időt a tetőn...
Találnom kell valami vállalkozó szellemű embert.
Amikor a síkpalára felmelegítik a Villas zsindelyet akkor is nem kellene alá másik réteg?
Mert olyan vállalkozót még nem találtam aki olyan képet rakott volna az "amire büszkék vagyunk" falra, ahol dupla réteget melengettek volna.
Mindig a "Lemossuk, ráolvasztyuk a zsindelyet és egy darabig örökre jó lesz." technológiát terjesztik.
Ilyen síkpalásokból még nem láttam repedtet(vagy csak nem néztem elég közelről), viszont mindegyiknél az alul lévő pala 3D domborzata jól látható 2-3 nyár után.
Nincs valami korszerű technyalógiás helyi javítási módszer? Nem vagyok híve a kókányolásnak, de az a tető rohadt nagy. Amikor fent voltam alig láttam el a végéig.