Megnyitom X-dik tyúkos témájú topicot, ami annyiban lesz más mint a többi, hogy itt főszerepet a humor, a hétköznapi témák és a baromfik iránti szeretet táplál. Jó szórakozást! Kéretik a kés hátba dobását mellőzni!
Jó reggelt mindenkinek! Nem, nem, legyen inkább süti is, halászlé is, sült keszeg is, meg kakaspörkölt, meg ..... aztán jöhet a fogyókúra, bár az már ma nálam elkezdődött. Semmi cukor, semmi csoki. Gabi mától én vagyok a morcos.
Na akkor bekajáltunk,fecsegtünk egy kicsit a menyecskékről,úgyhogy mehetünk aludni(legalábbis én),mert ugye idősebbek hamarabb abbahagyhatják.Jó éjt mindekinek!
Kék, szüreke és fehér? Akkor valószínű ezüst (levendula) kékesszürke és porcelánok lesznek! :-) Ezekből nagyon sok van erre is, de köszönöm és jövőre élni fogok majd a lehetőséggel!!!!!!! Addig nem nyugszom még a 25 színt össze nem gyűjtöm!!!! :-)
Ismerős ez a dolog!! Pár leányzó volt már olyan kedves meghívott vacsorázni hát hiányoltam édesanyám két kezét! Viszont ez olyan dolog, hogy ha nem gyakorolja nem is fog menni! Édesapám azt mondja 36 év házasságuk alatt édesanyám évről évre jobban főzött. :-)
Ha itt vagy akkor ne csak jámborul olvass minket, hanem írj is!! Mától legalább egy héten egyszer tessék szíves bejelentkezni! Rendben? :-)
ÓÓÓ hát akkor már az Úr nagyon korán megörvendeztet a kis cseppségekkel! :-) Ennek örülök és egészségben nőjenek fel! Elég sok fajta van nálad, van mivel foglalkoznod! :-) A gyöngyösöket ne is mond!! Nálam is van már olyan ricsaj. Mást sem hallani, mint hogy pupák-pupák, de nem 25 db több száz csinálja! :-)
Felétek sok színváltozat van? Egyes színekből már vérfrissítést kell szereznem, de akit tudok mind tőlem vitte a madarakat. Na és még egy olyan kérdésem van, hogy Te találkoztál e már fekete gyöngyössel? Egy időben voltak nekem, de teljesen kivesztem belőlük. Most ezt a színt próbálom meg elővadszáni.
Nem bántani akarok egyetlen mai menyecskét sem,de a konyha nem igazán a fő tevékenységük.Természetesen vannak kivételek.A fiam majd olyan idős,mint Te(24.éves).6éve van kapcsolata.Nagyon szeretjük párját,de hát a főzés igazán neki sem az erőssége.Fiam külföldön dolgozik május óta,de amikor megy vissza azért a hűtő tska az anyu meg az apu főztjével van megtöltve.
Itt vagyok én rendületlenül, és jámborul olvaslak benneteket. A leveledre hamarosan megy a válasz. Kicsit meghatódtam én is.
A madárkák jól vannak. Holnap kezdenek kelni az ezüst wyandottok. 75 tojás ment a bújtatóba. A következő túra tojás is már várja, hogy megürüljenek a keltetők. Úgy tervezem, hogy március elejére be is fejezem a tojásgyűjtést. Egyébként törpe faverollokat, törpe cochinokat (fekete, kék, babos - fodros és sima), bantamokat (fogoly és sárga columbiai), óstájereket és bánáti törpe kopasznyakúkat keltetek. Ezüst wyandottból ha minden sikerül elég is lesz a jelenleg kelő túra. A gyöngyöseim (25 darab van belőlük) még nem tojnak, de már éjjel nappal hangoskodnak.
Muszáj, hogy jusson időm, mert Debrecenben nem főz rám senki! Kéne is egy jó menyecske, aki ezt megtenné. ;-)De ha lehet a csendesebb fajtából! :-) Hétvégén szoktam úgy csak. Úgy, hogy összejövünk a barátokkal, kitaláljuk mit főzünk megvesszük és elkészítjük! Általában én főzük, de van egy pár kukta és így van egy könnyebb!!
Amúgy tényleg jól gazdálkodom az idővel, meg nálam 5-6 óra az éjszaka, már mint alávás. Majd csak ez is megszűnik, ha vége lesz ennek a sok vizsálatnak ami itt megy. Bár aztán ott lesz az oda hazai munka! :-)
Még én nem főztem zöldségekkel,de enni ettem már.Mit mondjak,ízlett.Neked még főzicskézni is jut időd?Valószínű neked a föntiek egy órával meghosszabították a napot.(Sejtem,csak jól gazdálkodsz az idővel is). 2002 óta idehaza vagyok,így azóta én is igen sokat serénykedek a konyhában.
Én is várom a Monori találkozást,de azért tudni kell,hogy az időjárás nem biztos,hogy kegyes lesz a jó ízű beszélgetésekhez márciusban még.Voltam olyan márciusi börzén,hogy majd megfagytunk és végig sarat dagasztottunk.Természetesen nem ünneprontó akarok lenni,de ezek tények.De közös akarattal majd jó időt varázsolunk.
Így van ahány ház annyi szokás! Én pl. szeretek főzicskézni és szeretek minél többfél receptet kipróbálni. Sokan mindig mondják, hogy a hazai a jó. Ez tény, de sok finom dolog készül ám más konyhákban is. Próbáltad már a halászlét zöldségekkel? Nem kell bele csak egy-egy szál. Egyszer megéri kipróbálni. ;)
Erre mondják ahány ház..... . Én a petrezselymet,répát a húslevesbe és nem a halászlébe teszem,de természetesen van aki így szereti.Állítólag a bajai készült először tésztával.Az ikra helyett én a hal tejet szoktam beletenni.Az ikrát kicsit morzsásnak találom,de azért nagyon finom. De mint ahogy kezdtem: ahány ház,annyi szokás.Na már éhes is lettem.
A fórum találkozót ne a kaja döntse el!!!!!!!!!!! Én azt sem bánom ha nem eszünk! :-) Biztos lesz valami amit mindenki megeszik! Én már mondtam, hogy csináljunk egy jó csirkepörköltet. Nem sok baj van vele és csirkét csak eszik mindenki! :-)
Az egész lényege az lenne, hogy jókat beszélgessünk, megismerjük egymást, persze ehhez jó lehetőség a főzés is! Na zene az kell, hogy legyen, mert, ha táncolni nem fogunk és el sem megyek!!!!!
Megyünk majd hozzád is bulizni!;-) Csak lehet nem hevered ki az ottlétünk. :D
Igen a kőrösi az csak ugy mond lecsós, mert csak paprika paradicsom. Dédi egy kicsit vegyítette a bajait és a tiszait, mert arra volt jellemző a sok hal. Igazi tiszai legalább 10 halból készült. Bajai meg sok zöldésggel. Én le sme tudom képzelni hagyma, egy ksi répa, petrezselyem gyökér és burgony nélkül. :-) Ettől olyan jó sűrű lesz, de persze lé marad. :-) Na meg az ikra!! Dédi mindig figyelt arra, hogy ha lehet olyan pontyot szerezzen, melyben ikra volt.