Az értékvesztés és az eladhatóság az eddigi tapasztalatok alapján van. És ez valóban nem rózsás, de meglehet, hogy a Cee'd majd megcáfolja ezt. A Liana is nagyon értéktartó a többi suzuki modellel ellentétben.
Akinek nem megy a Rapidshare itt egy másik link : http://fileho.com/download/13c64e823796/Alapjarat.pdf.html Nem kér kódot, a download link-re kell kattintani és már jön is, ez tök egyszerű!
Köszönjük Sanja :) És nem kell regisztrálni, egyszerű, gyors megoldás :) Astra H rávert a ceedre :) érdekes, az értékvesztés, eladhatóság, költség kiábránditó.
Érdemes várni szerintem, több okból is. Lesz talán akció, jön majd a kombi, lesz kedvezőbb az árfolyam....persze akinek sürgős, és belefér, lelke rajta.
Tökre érdekelne ez a teszt, de ezen a helyen regelni kell... nem hiszem, hogy ezt nem lehetett volna valami értelmesebb helyre feltolni... :( ha nem túl nagy a pdf, vagy esetleg tömöríthető, akkor a nickem kukac nickem pont hu címre elküldenéd? Persze minden csupa picivel... :)
Lehet, én nem vagyok tulságosan képben azért is gyüjtöm az infókat. Akkor nincs mese marad a jen! A forint alapúval az a baj, hogy sokkal több a havi törlesztő mint devizában!
Tudomásom szerint a CHF hitel aktuális törlesztőrészletét Eurora azt pedig FT-ra számolják át. Legalábbis a Kereskedelmi Banknál. Tehát a Ft- EURO árfolyamot nem lehet megkerülni, akármit is mutat a Ft-CHF árfolyam.
Én is így gondolom. Annak idején kissé kevés volt a pénzem 1 jó, néhány éves használtra, a használtra hitel+a jó néhány éves, (pl 6) autók árai nem vonzottak, így lett új, persze nem drága meg fullos, és kb fele hitel, fele kifizetve.
És ez ma sem lenne másként, jó, a bukta megvan persze, de a gondtalan autózás is. Főként, ha megmarad még jó néhány évig.
A Ford Focus - Honda Civic - KIA Cee'd - Mazda3 - Opel Astra összehasonlító teszt innen letölthető : http://rapidshare.com/files/21968231/Alapjarat.pdf.html Az Autómagazin legújabb számában jelent meg. A KIA lett a második.
viszont 4 mill kp-vel a zsebben, könnyen lehet, hogy nem egy új KIA-ba ül az ember. Érdekes, de az új autó vásárlása általában a hiteles vevők territóriuma, míg a kp-re vásárlók jobbára pár éveset választanak. Mindezt épp az új-használt autók hiteleinek különbözősége indokolja. Hitelre egyszerűen értelmetlen 2-3 éves autót venni, mert az értékcsökkenésből adódó nyereséget szinte elviszi a rosszabb hitel miatti többletköltség.
Forintban sajna nem lehet 6-7%-os hitelt felvenni. Ezért jellemző a deviza alapú kölcsön. DEviza alapon egyszerű a számolás, ha a felvétel pillanatában érvényes árfolyamhoz képest 10%-al gyengül a forint az adott devizával szemben, akkor a havi törlesztőnk is 10%-al emelkedik. Pl 155Ft/CHF árfolyamról 170Ft/CHF-re való gyengülés esetén egy 45000Ft-os havi törlesztő durván 49500Ft-ra emelkedik. Tavaj ősz elején lazán megvolt a 175Ft-os CHF árfolyam. Igazából a másik irányt kellene megcélozni. Aki pl a 175Ft-nál vette fel a hitelt, az most ugyanilyen arányban kevesebbet fizet. Persze nem egyszerű ahhoz igazítani az autóvásárlást, hogy épp hogy áll a forint. Amit még fontos tudnivalónak gondolok ezzel kapcsolatban, hogy a hitel havi törlesztőrészleteit sem mindegy, mikor fizetjük. Én pl mindíg igyekszem egy-egy erősebb forint árfolyamú napon fizetni. A havi törlesztő mindíg a felvett deviza nemében van meghatározva. Pl havi 200CHF, nos pár napon belül is szokott lenni 3-5Ft-os mozgás. 5Ft esetén épp egy ezres marad a zsebben. Ez csak átutalásos vagy bankba befáradás esetén működik, hiszen a posta kb 4-5 napot ül a pénzünkön, és nem az számít, amikor feladod, hanem amikor a bankba beér!
Nem az 1 vagy 5 forinttal van gond, hanem ha a mostani 245 helyett elmegy megint a 275-280 forintos irányba az árfolyam, akkor a 30ezres törlesztő helyett fizethetsz 34-35ezret!
Kedves Pancelos72: A másik fórumon most olvastam a hozzászólásod, szerinted külföldön népszerü a ceed. Honnan vannak neked ilyen információid? Most kerestem (nem hazai oldalakon) ceed vs auris vs Bravo tesztet, véleményt - és találtam is, és nem tünik annyira népszerünek. Ne tévesszük össze azért a népszerüséget, azzal hogy a KIA nak, évről-évre sikerül jobb eladást produkálni, ami nem meglepő, hiszen köztudott hogy jó uton járnak. És Én még megvárnám a törés tesztjüket is, ha jól tudom elődje a cerato 4* el végzett.
Régebbem mikor nézegettem a kia márkakereskedéseket(ceed-re fájt a fogam), valahol láttam, EURO NCAP törésteszt -5* - mutatta be a ceed-ed, habár még nem is esett át a teszten, ezt nem is minősiteném.