Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ezt most kezdte csak csinálni, nem értettem, egy napom ráment.
Alap rendszer 900MB-ot használ,
Brave böngésző rátesz 1GB-ot, elsőre 450, ami úgy 480-ra felmegy a használat során, mellette nyit mét 10-16 porton 8-10MB-sokat.
Arra jöttem rá, hogy akkor jön a hibaüzenet, ha 2GB fölé lép a RAM foglaltság, és ez olyankor jön, mint pl. C + D Automatika weboldal megnyitásakor, amikor videot nyomnak az ember pofájába a nyitó oldalon, akkor be is szakad a böngésző egy perc után. Azt csak akkor lehet megnézni, ha más ablak nincs nyitva a böngészőben.
Tehát úgy tűnik, a 4GB RAM az valójában kb. 2,5GB terhelés bír csak el, ha böngészőben sok ablak nyitva van, felette a böngészőt a win kilövi, és erről ír egy üzenetet 2GB RAM foglaltság felett, hogy tegyem meg én, mielőtt ő teszi, ha tovább hízik a RAM foglalás.
4 giga manapság retró játékra kell, böngésző meg bármi bekajál 8at, ha használni is szeretnénk, akkor nem ez a drága a gépbe, kell 8-16 és jónapot. Erőlködne a fene 4 gigákkal, nincs nekem ennyi időm, hogy annyi rammal szórakozzak ami szinte csak az oprendszernek elég.
Kár egyből újratelepítéssel mókolni, főleg ha nagyságrendileg sem tudod mivel jár. Bár ezt a legegyszerűbb kimondani, telepítsd újra éskész. Gondlom adataidról amúgy is van mentés, nem?
Azt kell menteni, amire szükséged van, meg persze a telepített programok, elmentett jelszavak, könyvjelzők és minden más is figyelmet érdemel.
Sajnos abszolút analfabéta vagyok az informatikához, így meg kell kérnem valakit, hogy segítsen. Újratelepítésnél amúgy eltűnnek a gépen levő fotók, videók? Mit kell ilyenkor lementeni külső meghajtóra?
Gépben 4GB RAM van, amikor webezés közben 2GB fölé nő a RAM foglalás, hibaüzenet jön, hogy zárjam be a böngészőt a "károkozás megelőzése érdekében".
Alaphelyzetben 1,8GB RAM a foglalás webezésnél, ez néha felmegy webezésnél 2GB fölé, de csak akkor, ha keresek weboldalakat és többet megnyitok egymás után ellenőrizni, hogy a találat valóban az-e, amit keresek.
A 2GB feletti RAM foglalás valóban ekkora gond, vagy ezt a figyelmeztetési limitet be lehet állítani valahol magasabb értékre, hogy a win ne fenyegessen feleslegesen?
Vagy a 4GB az ténylegesen kevesebb rejtett win foglalások miatt, és azért fenyeget?
Valós hiba lehet, de én már ki nembírkóbázom, hogy mit szerente, mert látszólag messenger van a hibaüzenetnél, az úgy nem is mindig műxik, írja, hogy appból kell és már függetlenül is megy a Facétól. Talán jobban összefoglalja, hogy hova lépne be és inaktiválta-e a Face loginját a múltban.
Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek! Anno a windows 10 bejelentkezési képernyőjén a bekapcsolás után és még a be a jelszavas bejelentkezés előtt mindig voltak heti gyakorisággal változó képernyőfotók. A windows 11-ben ezt hiányolom és szeretném visszaállítani ha lehetséges. Ebben kérek segítséget. Üdv és köszönöm figyelmet!
Hónapok óta rengeteg problémám van, amiket valószínűleg a böngészők okoznak.
Őszig AVG Secure Browsert használtam, de azóta hiába kattintok az ikonjára, be se tudok lépni abba a böngészőbe.
Áttértem a Google Chrome-ra, de 2 hónapja nem tudok belépni a Facebookra. Internet Explorerem is van, de arról szintén nem tudok belépni. Az index fórumra pedig szintén nem enged képeket feltölteni egyik említett böngészőről se.
Most nagy nehezen sikerült belépnem a Facebookra, de azt írja ki, hogy nem támogatott a böngésző, ezért csak valamilyen egyszerűsített alap Facebookot tudok elérni, ami semmire sem jó, még üzenetet se tudok küldeni. Amikor megpróbáltam, rögtön blokkolt.
Milyen böngészőt ajánlotok? A Firefox kizárva, mert sokan panaszkodnak, hogy az se enged képeket feltölteni ide.
Nem ismered az életritmusát , a napi időbeosztását és főleg nem a műszaki tudását. Ez utóbbi azért tudható :)
Ha az a 4G USB stik jó, veszi az adást, akkor napi egy két óra fészbuk meg gmailre tökéletes
Én is dilizek, ha valami jó olcsó havidijat látok, akkor talán beújitok egyet. Kórházban jobban elmegy az idő vele, és sajna nem keveset fogok majd eltölteni ott
Méretétől annyit függ, hogy egyben van a 4G vevő és a Wifi antenna, ami alapban nem túl acélos, mellékesen azért egy router antennájának kicsit jobb a lefedettsége és a nyeresége is. Balatonnál sok helyen még akadnak térerő bajok, ezt a fajtát meg a kis egybeépített akkusakat akadt ahol ki kellett vinni a házból (érdekes, abból volt régi Alcatelem ami bírta a folyamatos üzemet, 1-2 újabb nagyon hamar döglik, nem erre van kitalálva az sem) míg router bent simán műxik, nem mozog, felrakod a szekrény tetejére, világbéke van egy jó darabig. Ez a cucc meg melegszik mint a disznó, közben asztalról ölébe veszi a laptopot és ilyenkor minden tizediket szépen el is törik. Csak a hátrányait lehet sorolni. Hordozni régen jó volt, most már tényleg megosztom telefonról bár huzamosabb ideig azt sem szeretem használni.
Router ehhez képest fix, lehet vele tervezni, lerakod, lesz egy lefedettsége, ott működik.
Természetesen ilyenkor mindenki megmondja előre, hogy sticknél úgyis ott lesz majd egymás mellett, és nem kell a.... És kimegy a laptoppal a kertbe, akkor dobálja a wifit, szomszéd szobából jön majd, hogy hááát a TV csatlakozott, de nincs internet, vagy ha felmegy laptoppal az emeletre. Esetleg csak elmegy borért. Meg csak évente kétszer hagyják odahaza a töltöjét, aztán sírnak, hogy egész hétvégén nincs net a nyaralóban én meg ezzel mi a fenét kezdjek? Odavissza 250 km / minimum 3 óra autózás. Árazzam be, vagy játsszuk sorba mindenkivel ugyanazokat a Montipájtonos jeleneteket, hogy "háááát, nincs valami megoldás?" De, egy router, letesszük működik. De ez eddig működött és most is jó lenne. Ok, ha eddig jó volt, akkor most is jó, nem? Hát nem, mert a csajom felment az elmeletre, akkor akadozik a TVadás, meg múltkor is lekapcsolta a laptopot. És hát nekem MOST kellene CSAK ma estére (hétvégére). És akkor ne utáljam ezeket a módszereket?
"...ez a kis izé azt sem bírja..." Jé, a méretétől függ, hogy mennyire szórja a wifit, nem gondoltam volna 🤔. Szóval kis router, kis wifi, nagy router nagy wifi.🤗
Tavaly nyáron játszották el velem ugyanezt, pont Balatonnal. Aztán ahogy az előző 20 évben, nyilván nem ez lett a vége, mert pár hét múlva már rá szerették volna lógatni a tabletet és a TV-t....
Maguk szintjén fel vannak készülve, T meg erre hozta létre a szuperszervízt, ami némi vergődés után be is dőlt, mert senki nem akarta igénybevenni, főleg annyiért. Akkor mi legyen? Itt vagyunk a 10 millió rendszerüzemeltető országában, a szolgáltató szolgáltasson, akinek meg kell az általában talál szakembert.
Júzer ül fordítva, ha mindent is egy helyről várna, miközben mindenkinek meg van a feladata.
"Szolgáltatóknak van komplett ajánlata, attól függ mit szeretne az ügyfél, mert általában vagy nem tud semmit, vagy mindent is, de lehetőség adott. Aztán lehet itt fikázni, hogy "komoly" szolgáltató, de mit szeretnénk?"
.
Ti ezzel itt láthatóan teljesen fordítva ültök a lovon.
Azért, mert itt olyanok kommentelnek túlnyomórészt, akik nem teljesen analfabéták a dologhoz, egy szolgátatónak nem erre kell felkészültnek lennie, hanem "átlagjózsira" és "átlagjulikára", őket kellene kiszolgálnia úgy, hogy a dolog működjön náluk.
Azt nem értem, hogy a Yettelnél mit jelent az ingyenesen áthelyezhető. Ezek szerint helyhez kötött a SIM kártya használata?
Egy ismerősömnek évekkel ezelőtt vettünk egy Telecomos Stick-et. Az jelszóval működik, és az ország másik felébe utazva egy kis faluba viszi magával a laptopját, és a Stick-el ugyanúgy tudja használni, mint itt Budapesten.
Eddig csak Balatonról volt szó. Utcán sétálva meg nehéz laptopot nyomkodni. A SIM típusa oda van írva, általában a legtöbb már microSIMes. Ha egyedül használja laptopban akkor okés, de úgysem ez szokott lenni a vége.