Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Telapo Creative Commons License 2002.08.07 0 0 476
Hi mindenkinek!
Köszönet Stevienek az útleírásért!!!
Én vasárnap jöttem haza Olympic Beach-ről.
Nem egyszerű esőzések voltak:((((
Egy pár dolognak leírnám az árát:

4 fős apartman 30-40 €/nap

SÖR-SÖR-SÖR
0.55 € -tól - Super Marketben (0.5l)
1.8-2 € - Vendéglőben (0.33l vagy 0.5l az ár ugyan az :( )
3.5 € - 0.55l ha mindezt egy napernyőn akarod a parton élvezni...

SUPER MARKET (szinte mindegy melyik)
margarin 250gr - 0.8 €
kakaó 500ml - 1.15 €
őszibarack - 0.5 €
2L Coca cola - 1.7 - 1.8 €
Rostos üdítő 1L - 1.08 € (a banánlé isteni jó)
Peter Stuyvesant 25 szálas cigi - 2.5 €
Napernyők - 4.5 - 6.9 €

ÉTTEREM
Suvlaki 4 - 4.5 € (pita 1.5€)
Gyros pita 1.5-1.8 € (tál 4.5)
2szem.tálak 10 €

Pá!

NLQ Creative Commons License 2002.08.07 0 0 475
hali!

elnezem ezt a topicot (en iden nem jutok ki gorogbe :(

volt itt minden haboru vizum miegymas...
de a kitartas megvan! 3 nap mulva 2 eves a topic!

darius Creative Commons License 2002.08.07 0 0 474
Stevie és mindenki!
Mi voltunk az ismerősök akivel dittték együtt utaztak és csak maximálisan megerősíteni tudom a dittt által leírtakat, ezért nem is részletezem az utat, ezt megtette dittt. A bejelentésről anyit, hogy valóban láttuk a bejelentésre felszólító táblát a határon, ezért kérdeztem meg az egyébként Magyarul tökéletesen beszélő Jugoszláv vámos hölgyet, hogy hol kell bejelenteni a nálunk lévő pénzt? Amire Ő megkérdezte menyi pénz van nálunk, mert személyenként 2000 euró felett kell csak bejelenteni, az alatt nem. Én többször megkérdeztem Tőle, hogy ez menyire biztos, mert ott a tábla, meg mi azt az infót kaptuk, hogy be kell jelenteni és nem szeretnénk, hogyha az ország másik felén megszabadítanának a pénzünktől, erre Ő azt mondta, hogy nyugodjunk meg és menjük nyugodtan! Ezt szerintem dittt is csupán a történtekre alapozott tényként közölte és nem tanácsnak. Velünk így történt, ezek tények, ebből senki ne vonjon le olyan következtetést, hogy ez vele is így fog történni és nem hiszem, hogy ennek leírásával dittt másnak esetleg kárt okoz.
Stevie! Nagyon köszönjük a nagyon pontos és részletes leírásodat, végig az szerint mentünk és minden úgy volt ahogy Te leírtad. Minden arra haladónak javaslom, hogy fogadja meg Stevie tanácsait, mert nagyon hasznosak és menjetek bátran MEGÉRI!!
rammi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 473
Hello mindenki!
Vasárnap azaz AUG 04-én érkeztünk meg Görög honból, azon az úton amit Stevie útleírása iránymutatott. (Ezúton is köszönöm neki) Az útleírás korrekt, pontos, jó maximálisan használható, mindenkinek csak ajánlani tudom. A tapasztalataim maximálisan megegyeznek "dittt" által leírtakkal, ami a trafipaxot, és az adott ország szabályait illeti.Egyszerűen bekell tartani és akkor apszolut de problémamentesen lehet végig utazni a YU.-on és a BR.-on. Zárójelben jegyezném meg én az oda-vissza úton a tömérdek trafi. közül egybe bele szaladtam (úgy hajnal 2-3 körül a Bolgároknál), de miután kifizettem a 20 EUR-os büntetésem, a rendőr felhívta a figyelmemet, egy kb 20km-rel arréb lévő társára, úgy hogy legyek óvatos és tartsam be a táblákat. (NO COMMENT)
Még valami! A Görög határon ( mi 6 autóval mentünk) a 6 ból 2 autó vezetőjének az útlevelébe nem pecsételték bele a POLICE KONTROLL-nak a pecsétjét, amit mi ott nem vettünk észre, (a két pecsét közül amit adnak ez a kissebik) viszont visszafelé keresték az útlevelekben. Egy félórás veszekedés a határőrökkel és szerintem a maradék négy útlevélben benne lévő pecsét miatt sikerült elérnünk hogy vissza dátumozva bepecsételtek és igy már kiengedtek az országból. Ha nem tudtuk volna bizonyítani a maradék útlevelekkel, hogy a határőr kolléga volt figyelmetlen a belétetésnél, akkor komoly pénzbírságot kellet volna nekünk ott fizetnünk.
Mi kempingeztünk sátrakkal Szalonikitől Athenig bejártuk a szárazföldet átlag 7-10 EUR/fő/nap/ jött ki a szállás. Ha jól emlékszem Szalonik.-től Athen-ig 5-6 kapu van az autópályán, de mindnél csak 1,40 EUR-t kell fizetni.
Ha valaki mostanában indul, akkor kellemes pihenést kivánok neki, ha kérdés van szivesen segítek a tapasztalataimmal!

Üdv mindenkinek "RAMMI"

Előzmény: dittt (472)
dittt Creative Commons License 2002.08.06 0 0 472
Akkor ezt a jugó vámosokkal is közölni kéne. Ugyanis ők nyilatkozták ezt a határon, mikor rákérdeztünk az euróra.
Előzmény: stevie wonder (471)
stevie wonder Creative Commons License 2002.08.06 0 0 471
Most tolem sem kertek papirt, de mindket YU hataron ugyanugy kint vannak a hatalmas, tobbnyelvu transzparensek. Szerintem nem bolcs dolog olyat nyilatkozni, ami masoknak -- esetleg -- kart okoz.
Előzmény: dittt (470)
dittt Creative Commons License 2002.08.06 0 0 470
Stevie!

Lehetséges, hogy üdítő kivétel voltunk (ezt szakértőként bizos jobban tudod), de nem mi voltunk az egyetlen üdítő kivétel. Előttünk kb. 1 héttel utazott ki egy ismerősünk, neki is ezt az információt adták, s tőle sem kértek semmit az ország túlsó felén. Úgy gondolom, ha ezt ennyire komolyan veszik, akkor nem tesznek kivételeket.
Hazafelé még ennyire sem foglalkoztak velünk. Félhangosan mondták: Mágyárszká?! s intettek, hogy menjünk. A röszkeinél csak egy "tovább" legyintés és egy kacsintás a lányomnak volt az útlevélvizsgálat.
Ezek után, hogy "üdítő kivételek" voltunk, kíváncsi lennék más hazaérkező véleményére, hogy ő mit kezdett az eurójával!

Előzmény: stevie wonder (469)
stevie wonder Creative Commons License 2002.08.06 0 0 469
Bejelenteni nem kell a pénzt, csak 2000 euró/fő felett. Kilépéskor sem kérték az igazoló papírt.

Az, hogy Toletek nem kertek papirt, inkabb udito kivetel.

Bejelenteni viszont MINDENT be kell!!!!! Nalam egyszer 100 markan balheztak...

dittt Creative Commons License 2002.08.05 0 0 468
Szia balazsh!

Indulásunk előtt én is olvasgattam többek hozzászólásait, beszámolóit. Kissé féltem az úttól, de állíthatom, hogy alaptalanul.
Azt nem állítom, hogy -főleg kifelé- nem volt bennem feszültség, de egyre több kilómétert megtéve ez oldódott.
Szóval szerintem nem gázos, ha lelkiekben felkészülsz, hogy be kell tartanod az ottani játékszabályokat. Ismerőseinkkel együtt két kocsival mentünk. Sem odafelé, sem visszafelé nem volt semmilyen problémánk, nem állítottak meg minket és nem büntettek meg.
Azt a "taktikát" követtük, hogy megyünk kicsit gyorsabban, mint a megengedett ott, ahol nincs korlátozás.Pl.80-nál 90-100-al, 120-nál kb.135-el.
Ahol viszont korlátozás volt ott visszavettünk a tempóból. Bulgáriában szinte csak ott voltak rendőrök, ahol korlátozó tábla volt. Nem tapasztaltuk, hogy ok nélkül állítottak volna le valakit. Aki minket feltűnően lehagyott, az többször a következő rendőr karjaiban landolt.
A bulgároknál egyébként felfedezhető némi rendszer a korlátozásokban. Szinte minden leágazást, bemzinkutat, út széli boltot 60 km-es korlátozással védenek. Feloldó tábla nincs, maga a védett szakasz vége a feloldás.
Szófia környékén alkalmazzák szeretettel 60-as 40-es kombinációt. A Szófiát kerülő gyűrűnek nevezett zsúfolt úton viszont nagyon hosszan 40-es tábla van. Talán elég is néhol ennyi, hisz figyelni kell a leágazásokat.
Rendőrök ebben az országban a jugó határtól Szófiáig, a Szófia gyűrűn és Szófia után kb. 40 km-ig vannak. Ha jól emlékszem utána egyet sem találtunk a görög határig.
Jugoszláviában kicsit más a helyzet. Ott kevesebb a korlátozás, viszont több helyen mérnek. Ott is, ahol nincs korlátozás. Megfigyelhető, hogy leginkább a lehajtóknál állnak ill. hidak lábainál. Nem bújnak el, észrevehetőek, de résen kell lenni. Viszont nagyon fáradhatatlanok. Éjszaka, hajnalban és esőben is állítgatják le az autókat. Azt igazából nem tudom, hogy éjszaka milyen indokkal, mert tudomásom szerint mérni sötétben elég érdekes.
Azt javaslom mindenkinek, hogy legyen türelmes, fogadja el, hogy ott mások a törvények, s pozitív hangulatban utazva még élvezni is fogja, ahogy számolja a "megúszott" ellenőrzéseket.
A határok érdekesek. A jugókkal nincs különösebb gond. Nagyon könnyen túl lehet jutni rajtuk, visszafelé nem is pecsételtek. Bejelenteni nem kell a pénzt, csak 2000 euró/fő felett. Kilépéskor sem kérték az igazoló papírt.
A bulgárok befelé lassúak. Mi kifelé kifogtunk egy török vendégmunkás áradatot, így a határ kb. 1 óra volt. Ott mindig pecsételnek az útlevélbe, kérik az "alvásmosás" díját:2 euró és attól függően, hogy milyen vámossal találod szembe magad vagy 2 eurót vagy 5 eurót fizetsz az úthasználatért. Kifelé 2 euró volt. Visszafelé 5, de a számlán 2 állt...
A kilépés kicsit gyorsabb.
A görögök sem sietik el a dolgot, s náluk külön sor van az EU-nak és külön nekünk EU-n kívülieknek. Persze mindig a miénk a hosszabb és lassúbb sor...Itt tutira ki kell szállni a kocsiból, mert a két sorhoz egy útlevélkezelő tartozik. Ha szerencséd van és kidumálod magad, akkor áthívnak az EU sorba (mi ezt tettük) és nyerhetsz kb. 1/2-3/4 órát. A sofőrnek ráadásul tényleg be kell mennie egy épületbe, ahol az autót bepecsételik az útlevelébe. Kifelé ugyanez a helyzet.
Szerintem nem kell félni az úttól, csak ahogy említettem észnél kell lenni és fő a türelem,nyugalom.
A lassítások, korlátozások, határ miatt annyi az útidő amennyi. Szerintem csak a bírságokat felvállalva lehet gyorsan átjutni a kétországon. S azt is be kell kalkulálni, hogy nem vagyunk gépek és néha jólesik kiszállni és mozogni kicsit.
Annyi személyeset még, hogy mi csütörtök éjszaka indultunk és péntek este értük el célunkat. Az úton szinte egyetlen magyarral sem találkoztunk. velünk egy irányba haladni egyedül a bulgár határnál láttunk magyar autót. Ezért nekünk biztonságot nyújtott, hogy két kocsi követte egymást. Nem éreztük nagyon egyedül magunkat, megnyugtató volt egy másik család jelenléte. Szerencs persze (s szerintem fontos is), hogy a két autó utasainak hasonló legyen az igénye, hasonló paraméterekkel rendelkezzenek, mert így sokkal könnyebb alkalmazkodni. Nálunk mind a két autóban gyerekes család utazott. A kapcsolatot rádión tartottuk egymással.
Nem tudom ilyen beszámolóra gondoltál-e?
Ha vannak még kérdések szívesen válaszolok.

Előzmény: balazsh (467)
balazsh Creative Commons License 2002.08.05 0 0 467
Szia dittt!

Szerintem nyugodtan írd le ide is a tapasztalatokat! :-)))

Éngem főleg az út érdekelne. Elég szélsőséges dolgokat lehet hallani. (valaki szerint semmi gáz, valaki szerint meg kész káosz és szivatás)

Mi az igazság? Veletek hogy történt?

Minden érdekel.

Beszámolót várom (várjuk) !!!

Szia !

Előzmény: dittt (463)
dittt Creative Commons License 2002.08.05 0 0 466
Szia Aszpirin!
E-mailt küldök. Már írom is!
Dittt
Előzmény: Aszpirin (465)
Aszpirin Creative Commons License 2002.08.05 0 0 465
Szia ditt.

Én is oda készülök (Chalkidiki, Polichrono), és bár nincs konkrét kérdésem, mégis szívesen vennék bármilyen élményleírást. Főként a szubjektív benyomásaid érdekelnének, na meg az, hogy megéri-e szerinted, olyan volt-e, mint amilyenre vágytál, stb. És konkrétan hol voltál?

Üdv: Aszpirin

Előzmény: dittt (463)
vájolet Creative Commons License 2002.08.05 0 0 464
Sziasztok!

Aug. 03-án szombaton mi is visszaérkeztünk 2 hetes görög körútról. Szombaton lehetett még a Jugóknál euróban fizetni, mert tőlünk mindenképpen azt szerettek volna, bár a BG-YU határnál azt mondták csak dínárral lehet fizetni.... Szóval mi váltottunk és fizettünk :300,300 790 dínárt.
Chalkidiki félszigetet eléggé beszívtuk, ugyanis az ott töltött 5 napból 3-ban szar idő volt (értsd zuhogott az eső). Szállás ár általában 35-45 euró/ apartman (3 személyes) a 35 eurós kategória kb 25 méterre parttól zuhanyzós, konyhás, viszont erkély nélküli.
Dél-Görögországban szintén 35-50 euró a szállás, kicsit magasabb kategóriás szállások a németek hollandok miatt! Itt a 35 euró ugyanolyan szoba volt mint a fent leírt, csak egy narancsliget
50 eurós szállás luxuskategória légkondival, medencével (Drepanoban).
Kemping 20 euró szintén Drepanó (Triton 1) de itt a mosógéptől kezdve minden volt a kempingben.
Röviden kérdezett az árakról ennyit.

Szép volt, jó volt de ez egy másik történet

dittt Creative Commons License 2002.08.05 0 0 463
Sziasztok!
Augusztus 3-án hajnalban érkeztünk meg a Chalkidiki-félszigetről. Nem szeretnék senkit fölöslegesen beszámolóval untatni. Ha bárkinek bármilyen kérdése van utazással vagy egyéb dologgal kapcsolatban, akkor szívesen válaszolok itt a fórumban is vagy e-mailban.
stevie wonder Creative Commons License 2002.07.31 0 0 462
Na, a "frissites": a masik ket kapu 300-300 dinar. Kiderult a turpissag is: az "Exchange Office"-ra atkeresztelt fizetokapuknal csak 48 dinart adnak egy euroert (a "szabvabyos" 60 helyett). Tehat erdemes lehet a hataron dinart valtani, legalabb az autopalyahoz.

Az M5-on is aremeles volt (JQA): 1920 es 770 ft a ket szakasz.

Előzmény: zenox (461)
zenox Creative Commons License 2002.07.31 0 0 461
Köszönöm Zsandár!

zsandár Creative Commons License 2002.07.30 0 0 460
zenoxnak:Asprovalta tengerpartja homokhoz hasonló nagyon finom sóderből áll,néhol nagyobb kavicsokkal.Kellemes fekvés esik rajta,a legjobb Asprovalta Vrasna felőli szélénél,egyébként a két falu teljesen összenőtt.Amúgy is kb 1 km-re vannak egymástól.Asprovalta őslakossága kb 2000-3000 fő ami nyaranta a többszörösére duzzad.Szoba amikor mi voltunk kinnt júniusban volt kiadó,most azonban tele van túristákkal mindkét falu/a görög barátainkal beszéltünk valamelyik nap telefonon tőlük tudjuk/.Ettől függetlenül szerintem biztosan van még szálláslehetőség.Mint már írtam a tenger kristálytiszta így búvárkodásra alkalmas.Azonban az alja homokos ,tehát korallzátonyokra ne számits.A közelben van Thassos szigete,ott jobb lehetőség van erre .Egyébként azért is jó Asprovalta,mert ha autóval mész,mindkét irányba a közelben gyönyörű helyek vannak.Pl.Halkidiki félsziget,Thassos,Kavala ,Amuliani szigete stb.
Az idő miatt ne aggódj,mi legutóbb október 4-én fürödtünk és napoztunk.Az elő és utószezon több szempontból is előnyös :olcsóbb árak,kevesebb túrista ,jobb idő.Pl.idén júniusban 35-40 fok ,a vízhőfok is nagyon jó,kb 15-20 méterenként emberek a parton.stb.
A tengerparti vendéglők elég drágák de a parttól 20 kmre az apró falvakban már jóval barátságosabbak az árak.
Igazat adok stewie nek rossz autóval nem szabad elindulni.Kedves topicolvasók itt szeretném megragadni az alkalmat arra,hogy felajánljam megvételre a kocsimat /remélem nem moderálnak ki/.
Tehát Renault 19 Chamade diesel sok extrával garantált 4.5 literes fogyasztással .Ugyanakkor vennék Renault Megane Classicot dieselt 3-4 évesig.
Aszpirin Creative Commons License 2002.07.30 0 0 459
Sziasztok.

Én szeptember elején szeretnék autóval Görögországba menni. A Halkidiki félsziget legalsó "ujját" néztem ki magamnak (Kasszandra?), az öbölre néző partot.

Kérdés, van-e valaki, akinek van már tapasztalata a területről: érdemes-e? vagy inkább felejtsem el?.

Üdv: Aszpirin

laci_x Creative Commons License 2002.07.30 0 0 458
Yugóban tényleg mindenhol dínárban tüntetik fel az árakat de gond nélkül elfogadják az Eurot.
Juli 27-én jöttünk vissza és Novi Sad-i fizetőkapunál 7 Eurot kérnek (két héttel előtte csak 5-öt) és vissza adnak 30 dínárt.
Bulgáriában határ és Szófia között illetve Szófia után kb. 30 km-en keresztül sok rendőr van ott óvatosan kell menni, de utána a Görög határig jól lehet haladni mert kevesebb a rendőr és a szembejövők egyfolytában villognak ha rendőrt látnak, de azért óvatosan.
Aki ezután indul annak jóutat!

Stevie-nek köszi az útleírást térkép nélkül eljutottunk Kulatáig.

zenox Creative Commons License 2002.07.28 0 0 457
Sziasztok!

Stevie-nek köszönet a sok hasznos infóért! Várjuk a frissítést!

Olyan helyen dolgozom, ahol elég sok külföldivel találkozok, közöttük jugókkal is. Beszéltem velük, és ?k is megnyugtattak, hogy teljesen biztonságos még éjszaka is utazni! Volt aki viszont azt mondta, hogy Belgrád után nem árt figyelni, mert régebben a hegyekr?l köveket dobáltak! (Párszáz méterrel arrébb már várt az automent?, ki lehet találni miért...) Ez mostanság már nincs, mert megfogták ?ket. A rend?rökr?l annyit mondtak, hogy ok nélkül nemnagyon szivóznak. Tehát ha a sebességre figyeltek akkor nem lehet baj.
Átmeneti megoldás szereztek egy kézfogásos fotót, az aktuális rendörkapitányról, vagy miniszterr?l, átmontirozátok a kézfogás alanyára a bájmosolyos fejeteket, kinyomtatjátok, majd berakjátok az útleveletek boritójába... :-)))

Zsandártól kérdezném:
Asprovalta milyen volt? Homokos, buvárkodni lehet? Kagyló van? (barátn? szedi a kagylót, addig lehet buvárkodni) Nagy a tömeg? Eldugott öblök vannak? Közelben van falu? (olcsóbb kaja, apatmann) Agusztus végén szeptember elején milyen arrafelé az id?? Gondolom fürödni még csak lehet. (Eddig 1x voltunk szeptember elején Sartiban, akkor jó id? volt, de lehet csak kifogtuk?)
Még nincs konkrét úticélom. Korfu, Sarti. Apropo
Korfu. Nem tudjátok, hogy a kompok honnan és milyen id?közönként közlekednek?
El?re is kössz a választ!

Üdv zenox!

stevie wonder Creative Commons License 2002.07.27 0 0 456
Itt Stevie Belgradbol.

Ma jottem at a BG-YU hataron, rengeteg a magyar (turnusvaltas?). Sokaknak segitettem a hataron szemelyesen, sajnos azok az emberek, akiknek segiteni kellett, teljesen hulyek voltak. Abszolut nulla nyelvtudassal, csak forinttal (Euro, dollar nelkul!!!!), 20 ev koruli autoval nekiindulni Gorogorszagnak -- hat eleg kockazatos. Sajnos szivtak is eleget...

A YU autopalyan most mar csak a dinar jatszik, bar magara a fizetokapura ki van irva, hogy Exchange Office... A Nis-Belgrad szakasz 790 dinar.

Ja, es az OMV kutnal megkerdeztem, NEM fogadnak el kulfoldi kartyat, viszont elfogadnak Eurot (1:60, azaz normalis arfolyam). A 95-os 45.40-be kerul.

Hetfon irom a tobbit! :-)

zsandár Creative Commons License 2002.07.27 0 0 455
Az előbbi hozzászólásombsn elfelejtettem leírni,hogy voltunk autóval Thesszalonikiben is.Kezdő vezetőknek nem ajánlott.Szabály az,hogy nincs szabály.Érdemes megnézni:Fehér Torony ,Sétálóutcák,Piac,Belváros.1-2 nap bőven elég utánna söprés vissza a TENGERHEZ Asprovaltára.Vendéglátóink elvittek még Edessába is ,mely Szalonikitől 80 km.-re van .Vízesései megtekintésére érdemes egy fél napot szánni.

Tehát irány a napfény országa !Mindenkinek balesetmentes utat és jó nyaralást kívánok!
Holnap munka után megiszok egy dl Ouzút,kell egy kis nosztalgia.

zsandár Creative Commons License 2002.07.26 0 0 454
Üdv!
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat,hátha valaki hasznát veszi.Június 8.án szombat este indulás 21:30 kor egy Röszkétől 120 km.-re lévő városból.Éjfélkor Jugó határ.Éjszakai vezetés Jugón keresztül két fiam jót alszik a hátsó ülésen természetesen GYERMEKÜLÉSBEN ,ami nemcsak kötelező de hasznos is.Újvidékig 4-5 kilóméterenként fejvadászok.Érdemes betartani a sebességhatárokat.
Kb.10 órára Bulgár határ.Még több rendőr az utakon .Bulgáriában a 220 kilómétert kb 3 óra alatt lehet megtenni.
13 órára Hellas!
Útdíjak:Jugó 5+5+13 euró.BUlgária 5 vagy 6 euró már nem emlékszem.
Állítólag a jugók már dínárban kérik az útdíjat.
15 órára Asprovalta .Immáron 7 éve Európa legtisztább vízú tengerpartja .Valóban kristálytiszta.Mi 3 hetet töltöttünk kinnt király volt.
Árak a szupermarketnek nevezett boltokban,forintban.
MYthos sör :160 ft.,Különféle Ouzók 750-900 ft/7 dl,kenyér 200 ft/kg,sertéscomb 1200 ft/kg,zöldség-gyümölcs mint itthon.Gázolaj 160ft/liter,benzin 170 ft/liter,tengeri halak /számomra érthetlenül drágák/750 ft-tól a csillagos ég.
Tehát kaját nem nagyon érdemes cipelni,bár mi még az előszezonban voltunk.Ehhez képest 40 fok volt a víz is kb 25 .Indulás előtt én is ezen topicot bújtam és végül nekivágtunkaz útnak 2 autóval.
Jugó és Bulgária szerintem nem veszélyes de be kell tartani a sebességhatárokat.Nem érdemes éjszaka indulni,nagyon fárasztó,visszafelé mi is hajnalban indultunk és este 7-re itthon voltunk.
Balesetet egyet láttam visszafelé jövet egy dömper szakította át az autópálya korlátját és felborult ,remélem nem volt alatta senki.Egyébként Vajdaságban és Bulgáriában is jók az útak ,sőt szélesebbek mint itthon.Jugóban nem tankoltunk viszont Bulgáriában igen .Jó a gázolajuk és elfogadták az eurót is .Itt is 160 ba jött ki egy liter .A görögök elég erőszakosan vezetnek rögtön dudálnak ha lassabban mész és nem a leállósávban.A görög rendőrök viszont egy alkalommal megbüntették a görög barátunkat gyorshajtásért tehát érdemes vigyázni.
Bevált dolgoka hosszú útra..
kávé,kóla ,hidegvíz a tarkóra locsolva/ohne klíma/
150 km.enként pihenő,SZŐLŐCUKOR -rögtön a vérbe jut.A feleségem pedig a tarkómat masszírozta amikor nem a hátul ülő gyerekeket etette -itatta./szerencsére 3/4 ed utat átaludták/
Semelyik határnál nem nézték a vámosok a csomagokat tehát gyorsan át lehetett jutni.Nemzetközi jogsi nem kell.Zöldkárty kell.
Én az út előtt átnézettem az autót egy szerelővel,jobb a biztonság.
Asprovalta gyönyörű .A közelben van Amuliani szigete kb 70 km .Mint az Édenkert.Érdemes megnézni.Kompdíj autóva+6 személlyel 8 euró.
Bár az egész sziget olyan kicsi,hogy nem muszály a kocsi mi is csak a gyerekek miatt vittük át a gk.tJa egyébként ezen sziget a Chalkidiki sziget első ujja mellett található.Az oda vezető út is gyönyörű.
Tehát jó utat kívánok mindenkinek mi jövőre is megyünk és csakis autóval.Bocs ha hosszú voltam .Ha valakinek van még kérdése szívesen válaszolok.

aszaly Creative Commons License 2002.07.25 0 0 453
miklosh!

Én és nejem nagy sörösök lévén (legalább is nyaraláson) a 3-4 hétre elég sok sört szoktunk levinni (most meg már a fiam is issza el előlem), mivel a görögöknél nem igen van pils tipusu, mindig 4-5 kartonnal viszünk. Soha senki nem szólt. Vidd nyugodtan.

Előzmény: miklosh (444)
aszaly Creative Commons License 2002.07.25 0 0 452
2500? Budapest - Kalamata Bulgárián keresztül is csak 1700. +jegyzem egyben le lehet nyomni, de 23 óra. Már megcsináltam. De csináltam Bp-Korfut egyben, de az húzós volt, bár rövidebb.
Előzmény: LUCzI FERencz (448)
Móró Gábor Creative Commons License 2002.07.25 0 0 451
Sziasztok!

mmsbalintnak:Lehet jó a közös kirándulás a görög határig,nálunk annyi a változás,hogy kb.15 órakor indulunk Pestről.Keress meg az mgabi@index.hun mélben.
A többieknek meg köszi a sok hasznos infót,sokat segitettetek!Jó nyaralást!

moverlander Creative Commons License 2002.07.25 0 0 450
1.Nemzetközi jogsi nem kell, bár a külügyminisztérium így tudja.Hogy mennyire van otthon a külügyminisztérium, ahhoz ide copyzok egy sort az oldalukról.MOST IS EZ VAN OTT,DE NEHOGY KOMOLYAN VEGYE VALAKI:

"Üzemanyag

Jugoszláviában a külföldi állampolgárok csak a határon valutáért megvásárolt benzinjeggyel tankolhatnak az arra kijelölt állami benzinkutaknál. Ilyen benzinkutak a határátkelőhelyeken, Belgrádban és Nis-ben találhatóak.
"

TEHÁT A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM IS FELELŐS A MÁS ORSZÁGOKKAL KAPCSOLATOS TÉVHITEK(HÜLYESÉGEK) TERJEDÉSÉÉRT.

Egyébként mi most Platamonasban voltunk, és egyáltalán nem volt zsúfolt.Előnye, hogy kevésbé ismert helyként szinte csak görögök vannak, és nem zsúfolt.Viszont Paralia katasztrófa volt.Egy tűnt nem lehett elejteni a parton, sokkal koszosabb volt a part és a víz.Tehát célszerű valóban délebre menni.

Egyébként a Katerini(Paralia)-Platamonas távon lévő falukat összeköti több lenti út.Ezek viszont falukon haladnak keresztül, rengeteg gyalogossal, stopptáblával.Jó, ha 40-50-es átlagot tudsz produkálni.Tehát célszerű kimenni az autópályára.Itt sajna van 1 db fizető kapu, valahol Platamonas és Litohoro(Olymposi leágazás) között.Itt Athén irányába áthajtva kell fizetni.

nmsbalint Creative Commons License 2002.07.25 0 0 449
Tud valaki valami jó autóstérképet a neten, amely a görög tengerpartról szól? Kocsival megyünk paráliára és mindenképp körül szeretnék nézni a "környéken". Chalkidiki-Paralia-Volos
LUCzI FERencz Creative Commons License 2002.07.24 0 0 448
Olympic Beach-et el lehet felejteni. (Katerinitől Platamonasig) Csak délre szabad menni.
Mi pl. lemegyünk egészen délre, Kalamata alá, a Pelloponeszoszi fsz. déli részére. Az az igazi édenkert. Csak éppen k...a messze van, emiatt egy hétre, vagy pár napra neki sem érdemes indulni. (Egy napot azért megállunk Olympic Beach-en pihenni, mert 2500 km-t nem lehet egyben levezetni.

Kedvcsinálónak: www.zorbas.de/webcam

balazsh Creative Commons License 2002.07.24 0 0 447
Üdv. mindenkinek !

Kérdés azokhoz, akik mostanában jöttek meg a nagy útról.Tudom, hogy volt már róla szó. Olvastam is őket. De még senki nem tudott meggyőzni.

Kell nemzetközi jogosítvány vagy nem?

Amit én tudok:
Autó klubb szerint sehova sem.
Külügy minisztérium szerint Bulgáriába igen.
Bolgár nagykövetség szerint hozzájuk nem.
Valamelyik újság szerint (nem tudom pontosan melyik) Görögországba igen.

Ami biztos: Magyarországra nem. :-))))

Ezen kívűl mik a tapasztalatok?

SEGÍTSETEK !!!

Mindenkinek jó nyaralást !!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!