KiberLovag, köszönöm kitüntető figyelmedet, és hogy tanulmányoztad az érdekeltségembe tartozó vállalkozások online jelenlétét. De ez kire tartozik itt?
Mindennek pénz szaga van. Autókról, kedvezményről és hitelekről beszélünk. Mi lenne, ha nem azt keresnénk, hogy a másiknak miért jó valami, hanem, hogy ki mit nyerhet? Nem hiszem, hogy nem bírod abbahagyni. Nem vagy te politikus? :))) Ahelyett, hogy előre haladnánk... Ha problémád van velem, nekem írj, ha a kluboldallal, akkor oda.
Azt hittem már az elején tisztáztuk, hogy nem vagyok sem alapítvány, sem közalkalmazott. Ne kelljen már szégyelni magam azért, mert a cégeim informatikai és média hátterét, az üzleti - főleg autós - kapcsolatrendszeremet igyekszem kiaknázni. Akkor bezz nem panaszkodsz, amikor első kézből sikerül információkhoz jutni meg valamit publikálni, megosztani.
Nem hiszem, hogy még 1x el kell magyaráznom, hogy miért állítottam fel ezt a kluboldalt és mi egy ilyen oldal feladata. (tartalomszolgáltatás, információcsere, és érdekképviselet, érdekérvényesítés.) Ezen minőségében lehet, sőt kell értékelni majd. Lehet részt venni, meg távol maradni. Akinek a klub-oldal nem érték, az ne látogassa, és főleg ne regisztráljon, ha fikázni akar, a "szolgálati út betartásával" lehet, aki átvilágítást akar, menjen tüdőszűrésre.
Jó reggelt! Gábor1970-hez lenne egy kérdésem (mint a ceed topic "kasszása"-hoz) hitellel kapcsolatban. Nekem már van egy futó CHF alapú hitelem a CIB Credit Zrt-nél és egyszer fizettem többet eddig mint a kezdő törlesztőm volt és azóta kevesebbet fiezettem gondolom az erős forint miatt. Kezdtem boldog lenni (ugyebár ki ne lenne boldog hogy kevesebbet kell fizetni és igy több marad) amikor is jött egy levél a CIB-töl hogy megemelik a REFERENCIA KAMATLÁBAT 4,4%-ról 5,5%-ra. Kérdésem az lenne ez pontosan mit is takar? A másik pedig hogy a bankok igy elensúlyozzák az erős forintot, hogy felemeleik a referencia kamatlábat és amit elbuknak az erős forinton azt igy hozzák be? Vagy ez csak egy véletlen egybeesés..... Pontosítom számokkal: 54000-el kezdtem majd a következő 56000 volt (itt volt 290forint körül egy euro, tehát gyenge volt a forint és ez persze a CHF is érintette) majd leugrott 46000 és 49 közé a törlesztőm. Kezdtem örülni hogy beáll max 50000 körülire a törlesztőm erre a mostani csekken (ugyebár most nagyon erős a forint) majdnem 53000Ft kell fizetnem. (gondolom a kamatláb emelése miatt) Erröl még senki nem szólt a fórumban és gondoltam megkérdezem. Amúgy az apróbetűs részt átböngészve ott van benne hogy beválalom az árfolyam különbözetet és a referencia kamatláb változást. Az első még rendben is van de az utóbbival vannak fenntartásaim de lehet csak én nem tudtam eddig erröl...??? Anyám is anno CHF alapún vette fel a hitelt és neki 5év alatt nem jött ilyen levél a banktól. (leglább is sem én sem ő nem emlékezett ilyenre).
Lehet rendelni. Hogy mennyi idő alatt veheted át, azt a kereskedő mondja meg, függ a színtől, stb. hogy a kiválasztott autó merre van készleten vagy úton.
A hiteltáblázat engem is érdekelne. Arról tud valaki valamit, hogy 1.4es LX Plus felszereltséget lehet e jelenleg rendelni, és ha igen mennyi idő alatt érkezik meg? üdv bias
Átjött! Köszönöm! Egy kis magyarázat kellene azért, a kódoknak mi a jelentősége? Azt látom, hogy ugyanakkora összegnél változó a havi törlesztő, de mi alapján dől el, hogy melyiket kapom?
Szeva Pancelos! Köszi a gyors reagálást és segítséget! Egész nap nem voltam net-közelben ezért nem tudtam írni. Az üzembehelyezés kapcsán 1,4-es az autó. Ha a finanszírozási táblázat publikus lesz várjuk azt is!
1.4 EX esetében érdemes a felszereltségre figyelni, mert márciusig nem tartozék a bőr kormány és váltó. Ezek áprilisi gyártástól lesznek benne. Ettől az ár nem változik, így érdemes kicsit várni. Tehát a készleten lévő EX-ek miatt egyelőre lekerül ez a két tétel a felszereltség-listákról, később kerül vissza, amikor kikopik a készlet és már az áprilisi gyártású autók lesznek szalonban.
Szó nincs árkedvezményről. Arról van szó, hogy a KIA egész európára szerződést köt GE vel amely szerint a GE tulajdonu bankok lesznek a KIA hivatalos finanszírozói. Magyarországon a Budapest Autó! Ez a hitelajánlat alapban jobb mint a szokásos. Az, hogy én már a januári nyilt hétvégén ilyen ajánlatot kaptam a Karácsonyi-Nagynál lehet a véletlen műve is. Bár az ajánlat pontosan megegyezett azzal amit a KIA most kínál a nyílt hétvégére speciális Ceed ajánlatként. Ezért inkább azt mondom, hogy tudtak valamit.