Még nincs Lenin-körút, de van már Mónus Illés rakpart, Somogyi Béla út, Vörös Hadsereg útja. Érdekes hogy van már Erzsébet híd, viszont nincs Kossuth híd feltüntetve. Szóval kicsit keverednek a dolgok, de baromi jó térképek.
Igen, bámulatos, napokig el tudnám nézegetni!!! A datáláshoz még megnéztem az nm34-11-es szelvényt, és már nincs rajta a balsai Tisza-híd, szóval 1944-1961 közötti a mű.
A hosszmérték alatt, alulról a 6. sor elején 1955 áll. Szerintem ez a kiadás éve, de mindenképpen 1961 előtti a térkép, mert még a Sztálinváros név szerepel rajta.
A jobb felső sarokban van egy áttekintő, felette meg egy "megbízhatósági jelentés", azaz, hogy milyen adatokból állították elő , frissítették) a térképet.
A fájlnév végén az nl34-4 jelenti a lapot, azt átírva meglesz a többi is. Az áttekintő felett a megbízhatóság azt jelzi, hogy ennek a lapnak a területe "A" kategóriás, azaz 1941-43-as alap földi méréssel ellenőrizve.
Siófokon, a 65-ös út régi nyomvonalán (Somogyi utca) találtam egy itt felejtett km. követ. Na igen, de ez 68. számú utat jelez (és 90. km.-t)! Régen ezt a számot viselte? Meddig?
A felső képen jobbra, a felüljáró mellett van egy hurok. A hurok bejárata az autópálya felé néz, utána egy jobb ív, és szinte az autópálya mellett van a pálya töltése.
A hurok alatt frissen odahordott föld, tehát ma már az autóbusz végállomásának maradványai sem lehetnek meg.
Az alsó képen középen-balra kettő híd van. Egy szélesebb és egy keskenyebb. A keskenyebb ma is megvan. Ez egy egyvágányos pálya hídja lehet, de a fénykép alapján is úgy tűnik, hogy a szélesebbik hídon ment át a HÉV, vagy a villamos, vagyis a repülőtér melletti úttól délre.
A vágányokon az idén még elcsattogott néha 1-1 TVG, de létesítmények lassan az enyészeté lesznek. A hidakat, átereszeket természetessen karban kell tartani, de ezek megközelítése kezd egyre lehetetlenebb lenni.
volt ilyen terv, sőt komolyabb is, egészen egerig vezetve a nyomvonalat. aztán összeültek az érintettek, és megállapították, hogy egyetértés van, pénz nincs.