Sziasztok!
2015 márciusában lesznek az első tesztmodellek.
Ezek már nem a régi Vitarák, csak a nevükben.
Itt várjuk a tulajdonosokat/érdeklődőket.
Remélem jó sokan vesznek ilyet!
Én 3 éve még egy kedvezményes akcióban az AutoDoc-nál vettem meg a teljes szettet 87 ezer forinért.
A itt hírdetett szettet nagyon jó áron lehet megvenni. Lényegesen jobb a gyári szettnél és ahhoz képest féláron van. A Vitara és Scross ugyanazzal a fékkel van szerelve, így mindkét típusra jó.
De lehet igazad van bele se kellett volna szólnom, csak szar napom volt és most minden idegesít, inkább kialszom magam és bocs nem akartam igazából beléd kötni.
Ha a linket jobban megnézed, akkor láthatod, hogy 2db-ra vonatkozik, egy tárcsát amúgy sem vesz senki, a stílusom, pedig a felháborodásomat tükrözi, bocs de nem szeretem, ha hülyének nézik az embereket!
Sense, ez úgy jött ki, hogy a két pár tárcsa összesen 99892 Ft az általad belinkelt üzletben, és akkor még a betétek árát nem is számoltam. Ugyanis te a tárcsák db árát számoltad, de ugye 2-2 db-ot kell venni. A fékbetétek ára tengelyenként van feltüntetve, azt jól is számolod, de a tárcsák ára darabonként van írva. De ha drágállod, ne vedd meg. A stílusoddal pedig magad minősíted.
Vitarám eladása miatt megmaradt egy teljes szett (egy pár első és egy pár hátsó) új, lyuggatott Zimmermann féktárcsa a hozzá való szintén Zimmermann betétekkel. 2017-es 1.6-os Vitarához vettem, úgy tudom a többihez is jó. Az egész szett ára egyben 100 000 Ft. Van még egy 2020-as navigációs kártyám is, ára 8000 Ft. E-mail címem nyilvános.
Én szinte csak autópályán használom a Vitarát. Ez alapján M5-M7 viszonylatban mostanában azért már látok (2018-ban szinte egyet sem), de elvétve csak, azokat is általában 110-es sebességgel hajtva. Olyan Vitarával még nem találkoztam autópályán, aki engem előzött volna.
Kisvárosban ahol lakom rengeteg van. Ez alapján az a következtetés vonható le, amit itt már páran megtettek, városi, maximum városok közötti használatra veszik sokan ezt a típust, autópályára nagyon kevesen mennek vele.
Nekem nincs rossz tapasztalatom vele, nem érzem rosszabbnak a futását a korábbi VW konszernes autóimnál.
Vezetési stílusom: mindig a megengedett maximum sebességgel haladok, ami az adott útszakaszon lehetséges. Autópályán 135-re állítom a tempomatot, így GPS szerint 130-al megyek.
Olvasom a vezetési szokásokról szóló hozzászólásokat és arra gondoltam, hogy én is megosztom a vezetési szokásaimat.
Lehet lesz követője és ráébredünk, hogy nem is különbözünk sokban, csak esetleg másképp „gondoljuk”. 😊
Én alapesetben inkább „tatásan” vezetek. Városban nem „lövök ki a lámpánál, minek a másik úgyis megfog” elven vezetek. De zavar, ha a belső sávban csak azért megy 45-el, mert a következő lámpa neki később vált jobbra zöldre és ezért csak „poroszkál”. Ezt a típust – kövezzetek meg – meg előzöm jobbról. Igen…én is átmegyek „rendőr” zöldön, ami már inkább sárga és „felettem lett piros”. Nekem azt tanították régen, hogy „fel kell venni a forgalom ritmusát”.
Alap esetben betartom a sebesség határt városban, de ha a forgalom azt kívánja igenis megyek 60 esetleg 70-el is. Itt ismét megbotránkozhattok.
Lakott területen kívül, pedig az út minősége szabja meg, hogy mennyivel megyek. Van, hogy országút, de olyan rossz az út – pl Szentes felé -, ahol még az 50 is sok. Vannak, akik itt is tartják a 90-et. Tegyék. Nem zavar. Persze itt már én vagyok a „mazsola”, de nem érdekel én nem veretem szét a futóművem. De van út a „Szeged-Bajai”, ahol viszont a tökéletes út miatt – szerintem – belefér még a 110-is. Ott megyek is annyival. Előzök, haladok.
Az autópályán alapból betartom a sebesség határt. Márcsak azért is, mert az 1,6 szívó benzinesem 120-130 között „érzi magát jól”. Nekem megfelel. Ennél a sebességnél még lehet nézelődni, bámészkodni, itt még „nem kell vezetni”. Nem megyek a belső sávban feleslegesen ott menjenek, azok, akik „sietnek”. 😊 Ettől függetlenül, ha előznöm kell valakit, akkor azt megteszem. Még ha 150-el kell mennem, akkor is. Alap lúzerként azt mondom, hogy ennek a kocsinak a 125-ös közép éppen elég. Ha több kell valakinek az vegyen másik autót. Nem mondom, hogy nem lehet vele tartani a magasabb sebességet – direkt nem írok 150-et – de minek. Ez egy Suzuki Vitara.
Mindegy ki, hogy vezet. Mindig lesznek olyan, akiknek az éppen kevés, vagy éppen sok. Szerintem Vitarások mi vagyunk középen.
Olvasom itt az örök vitát a szabályokat betartók és a szabályokat önkényesen, ilyen-olyan vélt/valós indokokkal megszegő sebesség túllépők között.
Van véleményem, de nem azt szeretném ide írni.
Azt mondjátok, mára jobbak az utak. Igaz (bár azért Mo-n néha véleményes :)).
Jobbak a kocsik? Igaz.
Jobban látunk/reagálunk/gyorsabban döntünk, mint 50 éve? Nem hinném, bár persze némi rutin szerezhető. Reflexben, érzékelésben, reakcióidőben nem fejlődünk azért olyan gyorsan, inkább a gépeink reagálnak jobban (esetleg korábban).
De a lényeg:
Hová is fejlődünk? Természetesen az önvezető autók felé. Az a cél.
Ha azonban ez megvalósul, innen már csak egy lépés a sebesség vita megválaszolása:
Hiába sietsz, hiába unod az ingerszegény utat, hiába kell megtenned ugyanazt a távot sokadjára,
a kocsid le fog szabályozni a megengedett sebességnél! Oszt jó napot.
Na akkor visszasírhatja mindenki, hogy valaha volt még volt beleszólása a kocsi kezelésébe :)
Addig pedig inkább mindenki örüljön, hogy olyan tempót mehet, amilyet szeretne, de ami fontos, hogy mások biztonságát soha ne veszélyeztesse.
Se azzal, hogy letolja az előtte 130-cal a belső sávon "cammogót", se azzal, hogy önkéntes rendőrt játszik. Ezt nehéz sajna némelyeknek megérteni/elfogadni :(
Nem, azért szegünk szabályt, mert elavult, és ésszerűtlen. Ha tök néptelen úton megyek 500-ik alkalommal Pestre az M5-ön, kicsit nyomom jobban a gázt, mert 130-al bealszok az ingerszegény környezet miatt.
Igen, ha a legújabb S Mercim lenne, még gyorsabban mennék, mert abban 150-nél is bealudnék :D
Ennyi csak...
ui: gyorshajtásról volt szó, nem Vitaráról. Annak pont elég a 130 - nem mint 50 éve a Wartburgnak, de inkább, mint az S Mercinek.
2021-es Suzuki Bosch Slda navigációs kártya 14.990 Ft-ért 1 év garanciával kapható nálam. Autópálya szakaszokban az új M-2, M-4, M-44, M-25, M-85 végig, M-86, stb is rajta van. 2020-as 7.990 Ft. Szállítás másnapra. Csekkolni a Facebookon, bármely Suzuki Vitara és S-Cross csoportban lehet. Köszönöm.
Azért azt ne akarjuk már megmagyarázni, hogy azért szegünk szabályt, mert az 50 évvel ez előtthöz képest volt nem kevés műszaki és technológiai fejlődés. Ha Vitarával mehetünk 150-el, mert fejlettebb futómű fék stb, van benne az 50 évvel ezelőttihez, akkor a legújabb S Mercivel lehet menni még gyorsabban? Mert az alatt még jobb futómű fék stb, van. Sőtt, ha majd átadják valamikor a Miskolc-Kassa autópályát, ott még gyorsabban lehet menni, mert ott jobb az út minősége?
Én 50 évről beszéltem... akkor még Wartburg volt, Trabant, nyugaton Opel Kadett meg VW bogár. Gondoljatok már bele, azóta mennyit fejlődtek a futóművek, fékek, van ABS meg stabilitás kontroll minden autóban... plusz ott vannak az abroncsok, ott a fejlődés ÓRIÁSI. Szélesebbek az utak, jobb a minőségük, a vonalvezetésük*
Szóval sztem akkoriban a 130 sok volt, most meg közel sem az.
* igaz, az autó is több, de a kiinduló felvetés az volt, hogy tiszta, néptelen utak, jó körülmények, stb. Nyilván én sem úgy gondoltam, hogy csúcsforgalomban menjünk 150-el :)