Holnap reggel jár le a licit a vaterán a Japán mikroszkópomra, ha valakit érdekel, addig még nyílt a licit. Mivel többen is kértek aukciófigyelőt, valószínűleg el is fog kelni. Nincs minimálár!
De ugyanezen a honlapon egy pankratikus Amplival is ennyibe kerül, igaz az olyan retkes, hogy annak az az ár csak úgy kábé egy ötvenessel lehet több, mint kéne :)))))
Köszönöm, hogy reagáltál a kérésemre. Mivel műszaki ember volnék, ezért alapból úgy állok minden kütyühöz, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Természetesen tisztában vagyok a kérés súlyával, és természetesen teljes felelősséget vállalok a cuccra, beleértve a kaució letételét. A műteremben is van közel 10 milliós berendezés, amiből legalább a fele olyan, hogy csak csendben és lábujjhegyen szabad hozzáérni. :) Nem azzal van a gondom, hogy megvegyek akár egy komolyabb darabot is, hanem azzal, hogy utána mi a bánatot csinálok vele.
A miki Csömörre (Pest mellett) kellene most vasárnap.
Mivel fotózásról van szó, ezért a kinézet és a méret a legfontosabb szempont.
Modern, fehér miki kell, nem a legkisebb és mivel laboratóriumi képek lesznek, a hitelesség is fontos, ezért gyanítom biológiai cucc kellene.
Na igen, valóban gyorsan reagáltam. Volt az is Vatyerkán jó áron és szerintem korrekt darab, nagyjából ugyanabban az időben felrakva, de azt is elhappolták.
Egy 11 éves kissrácnak kell miki, és ezért -szerintem nagyon helyesen - sztereómikroszkópot akarnak venni neki.
Az én család- és barátbeli tapasztalatom is az, hogy a gyerekek órákat el tudnak tölteni egy sztereó gép mellett, mindent megnézve, ami csak kezük ügyébe kerül, miözben a kutatómikit megnézik, megcsodálják, de tíz perc után húznak vissza a sztereóhoz.
Ha ilyen modern kinézetű gép kéne, mint s500-é, akkor azt javaslom, hogy próbálkozz valamelyik maszek üzlettel, vagy a Városmajor utcaival, vagy a makszutov.hu-val.
Szerintem ők kisegítenek téged.
Ha régebbi is jó, csak akkor jöhetünk mi szóba, mert az itteni kollégáknak (engem is beleértve) többnyire több évtizedes gépeink vannak.
Mit ne modjak, bátor kérésed van. A mikroszkóp egy kicsit komolyabb és sérülékenyebb műszer annál, hogy a tulajdonosa csak úgy kölcsön adja még dekorációnak is, más kategória egy miki mint pl. egy nyújtódeszka, vagy mángorló fa, vagy mint egy szenes vasaló. Látod az ajánlatodra ezért nem tolonganak a kollégák. Ha valakinek mégis van egy felesleges mikije a sifonér aljában amit nem használ az lehet, hogy él az ajánlatoddal. A nem kívánod ingyen és megfizeteden felül, ehhez minimum az a felelősségvállalás kell, hogy amikor elviszed a mikit, akkor annak az árát leteszed kaukcióba, abban az esetben visszakapod ezt az összeget, ha épségben, hiánytalanul, és olyan műszaki állapotba adod vissza, amilyenben elvitted. Ha a műszert a "forgatáson" valami éri, akkor a miki a Te tulajdonodba kerül, a kaukció összege-a miki ára pedig a kölcsönadóé marad.
Elnézésedet kérem az írományomért, de jelezdd azt is, hogy melyik városba kellene a miki, hátha mégis valaki tudna Neked segíteni.
Szükségem lenne jövő héten vasárnap egy műtermi fotózáshoz egy ilyen komolyabb kinézetű mikroszkópra, mint amit te is hirdetsz (laboros képeket készítek), és nem nagyon van "kedvem" venni egyet, amivel utána amúgy sem tudok mit kezdeni. Nem tudnál esetleg kisegíteni egy kölcsönzéssel (be se kapcsolnánk, csak díszlet lenne az asztalon és max föléhajolna a modell)? Ez a kérdés természetesen másokhoz is szól, csak pont a te általad hirdetett cucc keltette fel a figyelmemet.